Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2011-06-16 07:18

Rena rama grekiskan

Marknadsräntan på de 2- och 3-åriga grekiska statsobligationerna fortsätter sin resa mot 30% och ligger nu på över 28%.

Vi får se vem som blinkar först. Med regeringsombildning och oroligheter i Grekland återstår att se om de krävda åtstramnings- och sparpaketen blir beslutade. Om inte så har trojkan IMF/EU/ECB sagt att de inte tänker ge några ytterligare nödlån och statsbankrutten är ett fullbordat faktum.

Men det kan lika gärna bli så att man ger ett "tillfälligt nödlån" i väntan på att Grekland skall klubba några åtgärder, dvs att Grekland både kan äta kakan och ha den kvar. Vi får se vem som är mest rädd för vem, EU/ECB för Grekland eller Grekland för hotet att inte få nödlån.

Det grekiska folket verkar dock lite missnöjda. Schibsted/SvD har inte en rad om de grekiska protesterna på sin förstasida på nätet just nu. Bonnier/DN vågar dock exponera det hela fortfarande. Tydligen råder det viss oenighet bland EU:s finansministrar också.

Tittade lite förstrött på livesändningarna från upploppen i Aten under gårdagen. Helt plötsligt kom protesthunden travandes tvärs över en gata medan jag tittade. Live, liksom. Det var stort.

Börserna i Europa ser ut att öppna nedåt även idag.

Amerikanska S&P-500 ser ut att vara på väg att testa om 1250 är något stöd värt att tala om.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

 1. Den västerländska civilationens kollaps är nära förestående. Vore det inte en vacker form av ironi om det är Grekland, demokratins urmoder, som visar sig vara den avgörande dominobrickan som stjälper lasset?

  SvaraRadera
 2. Farage om Grekland, och visst dyker protesthunden upp...

  http://www.youtube.com/watch?v=S5kz_tSVWZI

  SvaraRadera
 3. Detta visar varför krisen bör lösas gemensamt inom EU.
  28% ränta är avskräckande men hjälper inte den som redan är högt skuldsatt.
  Klipp kontokorten och ta ett långt lån med värmen och medelhavet som säkerhet!/Oppti

  SvaraRadera