Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2011-06-18 10:04

Greklandsfokus och Sverige är bäst!

På söndag beslutar IMF/EU/ECB att oavsett vad Grekland gör eller inte gör ge dem ytterligare nödlån. På tisdag skall parlamentet genomföra en misstroendeomröstning mot sittande regering och med det acceptera eller inte acceptera de åtstramningar som krävs för nödlånen som beslutats om i förväg.

Intressanta tider, helt enkelt. Men utgången är tämligen given. EU/ECB har inget annat val än att ge nödlån till Grekland, och så blir det. De akutaste problemen skjuts upp över sommaren. Även om den grekiska regeringen faller så kommer antagligen nödlånen beviljas.

Media fokuserar rätt tungt på Grekland nu, med många läsvärda artiklar om eländet och Europas mest korrumperade land där den svarta sektorn omfattar motsvarande 500 miljarder SEK om året. Där man får betala ca 14000:- i mutor i snitt (1495 EUR) om man vill ha vård på sjukhuset etc. Tänk om det vore så enkelt att få sjukvård i Sverige?

Ett axplock på artiklar

”Inkompetens har kört Grekland i botten” (Schibsted)
"Skuldrekonstruktion i Grekland oundviklig" (Bonnier)
”Mentaliteten är Greklands problem” (Bonnier)
Så klarar du oron på börsen (Bonnier)
Fifflar - men har inget val (Schibsted)

Men vi skall inte sitta på några höga hästar i Sverige. Korruptionen, inkompetensen och medelmåttan frodas även här. När vi väl har fallit tillräckligt långt ner i träsket så finns det ingen väg upp igen.

Men här kan man inte muta någon för att få vård till sin dödssjuke make som dör med vätskefyllda lungor i väntan på att sjukvården skall bry sig i det socialdemokratiskt styrda Landstinget i Sörmlands län (skrev det med (s) för att slippa knäreflexen att allt är alliansregimens fel).

I kollapsens Sverige så kan massiv smuggling av sprit och langning till ungdomar fortgå i stor skala i socialdemokratiskt styrda Göteborg. Journalister från provinisialblaskan GP kan enkelt dokumentera det hela med kamera (här är journalisterna som gör polisens jobb), men polisen eller tullen gör ingenting, trots att det rör sig om kända kriminella personer. Annat än sätter upp rosa skyltar att man skall ringa 114 14 om man vet någon som langar sprit. Polisens åtgärd är väl antagligen att ta kontakt med den utpekade och erbjuda sig att ta procent på handeln. Kan inte finna någon annan anledning än korruption till att polisen låter det hela fortgå. Att Göteborg är Sveriges mut- och korruptionshuvudstad är redan känt.

I Malmö skjuter man på polisstationerna. Ointressant i sig, det intressanta är att vi fick besked om var svenska polisens patruller befinner sig.

"Ett antal polispatruller befann sig i byggnaden när polisstationen besköts.
- De satt på andra våningen"


Att de inte är ute på gator och torg eller hemma hos folk som fått inbrott det visste vi, men nu fick vi svaret på var de befinner sig. På andra våningen. Finns väl inga spritsmugglare att ta fast i Malmö antar jag. Kanske kunde patrullerna på andra våningen istället hjälpa Göteborgspolisen?

Och svenska skolan befinner sig nu under snittet i de rika OECD-länderna (Bonnier). Inkompetenta och usla lärare under usel skolledning skall dock få legitimation. (Se tidigare inlägg här och här) Då blir allt bättre skall ni se. Skitlärare med skitstöd från skitledning med kommunal skitfinansiering blir genast fantastiska lärare med resurser och kompetent ledning bara de får legitimation. Undervisa sina barn hemma istället, så de får en adekvat utbildning, är dock från och med i sommar förbjudet. (Det finns många bra lärare, skolor och skolledare också, och de förblir förhoppningsvis bra även om de får legitimation.)

Som tur var skall EU nu lägga egna skatter på oss, t ex en EU-moms ovanpå den svenska momsen. Med svensk nit kommer vi antagligen bli duktigast i klassen på att betala dessa skatter. Vad gör vi inte för solidariteten med EU-frälset och byråkraterna i Bryssel, de måste ju faktiskt ha sin lön för mödan?

Men nej, Sverige är världsbäst. Grekerna är usla och dåliga människor som skiter i systemet som skiter i dem.

Kollapsen kommer även till Sverige. Krabban kokas dock så långsamt att den inte märker något förrän man drabbas personligen. Här skulle jag skrivit något om vilket TV-program vi borde diskutera, men i brist på TV så har jag faktiskt inte koll. Ordet är därför fritt. Ämnesvalet är i brist på specifika program följande: Vilken programledare har bäst kläder?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

67 kommentarer:

 1. Snart dör vi. Ryssarna attackerar snart. Miljön är körd. Ubåtar överallt. Oljan sinar. Skulder. Bubblor. Korruption.

  Glad midsommar önskar vi på Fox News.

  SvaraRadera
 2. Jag vet inget om TV, har ingen... Istället läser jag undergångsbloggar på nätet.

  SvaraRadera
 3. Tråkigt språk, för mycket s-it helt enkelt.

  SvaraRadera
 4. Bra inlägg! Jag hoppas innerligt att folk vaknar innan det är för sent...

  SvaraRadera
 5. Den svenska grodan kokas sakta ja.

  Det jag hatar mest i detta land är den svenska självgodheten och övertron på det svenska.

  Ibland har man lust att använda vår flagga som dörrmatta i protest. För borde vi inte ha en sossesymbol på denna flagga, som det sosseland vi är i själen. Tom våra högerpartier är sossar internationellt sett.

  SvaraRadera
 6. Pessimisterna ser bara elände och spår undergång.
  I det långa loppet-så får de på det personliga planet alltid rätt.
  Men det gäller väl att sprattla emot så gott det går?/Oppti

  SvaraRadera
 7. För ngr månader sedan besökte en av världens största krigsförbrytare Sverige, Tony Blair. Polisen misslyckades fullständigt att gripa honom och varken Statsminister/justitieminister eller utrikesminister lyckades skapa debatt och påpeka vad som pågick på Svensk mark.
  Förvanskningsmedia? De valde att lyssna till vad en Krigsförbrytare hade säga om sin nyskrivna bok!

  SvaraRadera
 8. I nästa krig kommer nog många pipor vändas inåt, vi är många som tröttnat på detta skitland. Lata greker skriker vi högt, jaha och hur många bidragstomtar har vi inte själva? Känner till flera som aldrig jobbat en enda dag i hela sitt liv, sjukpensionärer innan 40 pga "panikångest"..

  Svenskar är lata, krävande och gnälliga. Vart tog vikingarna vägen?

  Sverige har framtiden bakom sig, det var ett framtidsland from till Palme tog makten.

  SvaraRadera
 9. 11:13, sjukpensionärerna visar sig bära och smuggla tonvis med sprit om man skall tro artiklarna i GP...

  SvaraRadera
 10. Panikångest över att behöva jobba. ;-)

  Cornu, tack för den där sista meningen om att det faktiskt finns bra lärare också. Utan den hade jag varit tvungen att komma ner och ge dig ett rejält sjömansbröst.

  /Palle

  SvaraRadera
 11. Anytime, Palle, anytime. Ring först.

  SvaraRadera
 12. För nån vecka sen antydde C att han skulle försöka utveckla konstruktiva lösningar istället för att producera svartsynta omvärldsanalyser. Detta inlägg ser jag som ett exempel på senare kategorin. Välformulerat visserligen, men knappast lösningsorienterat. Men - vem har en lösning på den situation som vi just nu tycks befinna oss i. Vi lappar och lagar på ett system som ballat ur fullständigt. Snart är det nog slut på bandage och kryckor. Då lär den åldriga patienten ganska snabbt försämras i akut systemisk kollaps.

  SvaraRadera
 13. Kul med alla undergångsprofeter!
  Det är lite Life of Brian över er. Spejsat!
  Tack för en kul blogg!

  SvaraRadera
 14. Den som undrar vad som händer med ekonomin när man inte tillåter skevheter att korrigera sig kan studera japan, man permanenterar sitauationen genom låga räntor och krispaket.

  Är det rädslan för det okända som får folk att vägra gå igenom kriser? Vad hindrar en korrigering? Irland kommer se likadant ut i en evighet om de inte tillåter kollapsen att ske.

  Jag vill inte leva i ett system som vägrar ta smällen, städa sin egna skit.

  SvaraRadera
 15. bra skrivet. men lite för nära midsommar för att det ska vara bekvämt-den svenska säsongen för att bry sig ligger strax före jul.

  så gör som resten av oss och prata väder, lådviner och Ernst Kirchsteiger över den nya kolgrillen så tar vi (kanske) nya tag i augusti. eller nåt.

  SvaraRadera
 16. Ernst Kirschwasser? Vem är det?

  SvaraRadera
 17. Cornucopia, är du måhända släkt med greker?

  Du sitter här och klagar över att varken sjukvården eller polisen räcker till.

  Samtidigt sitter du själv och latar dig på en evighetslång semester och har inte gjort ett endast handtag för Sverige de senaste åren. Pension vid 35 år?

  CornuCopias barn har fri skolgång, fri tandvård, fri universitetsutbildning, CornuCopias hustru får barnbidrag, föräldrapenning, CornuCopia själv har gratis rätt till sjukvård, rättsskydd, räddningstjänst, vägar, framtida garantipension, grundavdrag för inkomst. CornuCopia betalar alltså i princip ingen skatt alls, men har ändå mage att kritisera det samhälle som varje år lägger ned över en halv miljon kronor på att förse hans familj med utbildning, sjukvård, infrastruktur samt trygghetsersättningar (barnbidrag, föräldrapenning etc).

  Skulle uppskatta om du betalade skatt för dig innan du nästa gång klankar ned på samhället. Kom ihåg att vi skattebetalare betalar cirka 750 000 kr om året till er familj medan ni inte betalar en enda krona i skatt tillbaka. Lite uppskattning över er evighetslånga skattebetalda semester skulle uppskattas!

  SvaraRadera
 18. Periodvis betalar jag rejält med skatt. Vänd dig till Skatteverket och titta på hur mycket jag betalade i skatt för år 2006. Den skattebetalningen kan jag leva på sammhällstjänster för i många år än.

  Och vad gäller latar sig. Tja. Jag arbetar hela tiden. Men inte med lön från någon arbetsgivare som tar risken, utan får bara betalt för vad jag faktiskt gör.

  Sedan betalar ni inte 750 000 kronor om året till vår familj. Skolgång kostar 60 000:-, barnbidrag 25000:- (eller något sådant). Sjukvård minimalt. Familjen betalar mer skatt än vi får ut i form av samhällstjänster, oroa dig inte över det. Vi som arbetar (ja, jag räknas som arbetande som egen företagare) betalar för majoriteten av svenska folket som inte arbetar.

  SvaraRadera
 19. ikväll för 107 svenskar gonorré..

  Åberg fångade det typiskt svenska i sin sällskapsresa, finns det svenskt kaffe på hotellet..

  Svenskar är töntiga, inbundna och har svårt att anpassa sig till andra länder och kulturer, det hänger ihop med övertron på att Sverige är det optimala samhället på jorden.

  Svenskar ses som lite korkade och naiva utomlands, det kan jag hålla med om, vi tror alltid gott om fel saker.

  Landet med mesiga män och lösaktiga kvinnor, den svenska synden!

  Nåja, vi kommer få vårt straff vi också, skratta i själen varje gång vi får se fasade spricka lite, folk dör för inga ambulanser kommer, vi lever i ett U-land.

  SvaraRadera
 20. Förra året betalade jag personligen ca 50 000:- i F-skatt plus moms på all konsumtion, plus riktade skatter, t ex energiskatter och vägskatt, samt en klump i skatt på inkomst av kapital, schablonskatter på kapitalförsäkringar etc. I år blir det ännu mer. Betalar alltså själv även idag för mer än hälften av de samhällstjänster vi får tillbaka i familjen.

  Så du är helt ute och cyklar. Men på ditt inlägg så ser jag tydligt att du inte känner mig och alltså inte har en aning om vad du pratar om.

  SvaraRadera
 21. Utlandssvensk2011-06-18 11:48

  Jag delar i grunden Cournus kritik. Det som är oerhört störande är just benägenheten att kritisera andra länder samtidig som man betonar Sveriges förträfflighet.

  Det är fullständigt absurt om man har levt i andra västländer. Sverige i dag är ett av de sämst fungerande samhällena i västvärlden på många områden.

  Om man jämför Sverige med Schweiz är det mycket svårt att hitta någonting som fungerar bättre i Sverige.

  SvaraRadera
 22. Skulle det vara finare att betala mycket skatt? Det är snarare korkat! Se vart det går istället, en massa parasiter som ska näras, politiker som får livslång försörjning etc etc

  Nej, är man smart försöker man minimera sitt bidrag till sovjetsystemet så det svälter ihjäl och en nattväktarstat tar över.

  Endast en sosse kan vara stolt över att betala mycket skatt, betala skatt idag imorgon eldas det upp i en förort..

  SvaraRadera
 23. Cornucopia,

  En 2-barnsfamilj (?) med 2 vuxna erhåller samhällstjänster värda cirka 600 000 kronor om året.

  50 000 kr i F-skatt, lika mycket i indirekt skatter innebär alltså att Du och din familj erhåller 500 000 kr från skattebetalarna för din lyxsemester från arbetsmarknaden.

  Den som erhåller samhällsstöd om en halv miljon kronor skall inte klaga över samhällets tjänster. Gör rätt för dig och börja arbeta istället!

  Du har ingensomhelst anning om vad samhället betalar för er. En liten kort genomgång:

  Polis, domstolar och militär kostar 30 000 kronor om året för er familj

  Skolgång för 2 barn kostar 200 000 kronor total per år

  Ett besök på vårdcentralen kostar samhället 2 500 kronor, per besök. Ett besök på barnakuten kostar 6 000 kronor som skattebetalarna betalar. En vårddag på sjukhus kostar samhället 6 000 kr och patienten 80 kr.

  För vägar, järnvägar och annan infrastruktur betalar samhället 100 000 kr för en 4-barns familj.

  På detta skall läggas barnbidrag, föräldrapenning, framtida garantipension, och ALLA andra samhällstjänster som man normalt tar för givet.

  Sålunda, er familj erhåller varje år tjänster för 400-500 000 kronor mer än ni betalar i skatt.

  Att tro att man kan gå i pension vid 35 år och ägna sig åt roliga bloggar på heltid visar hur lite man förstått om hur samhället fungerar.

  Skämmes!

  SvaraRadera
 24. Trams. Att blogga är ingen pension. Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan är tydliga på den punkten. Är man arbetslös och bloggar blir man av med a-kassan, är man sjukskriven och bloggar friskförklaras man. Inget snack om saken.

  Finns ingen skillnad mellan att skriva en blogg eller skriva rapporter och dokumentation åt en arbetsgivare.

  Och vad gäller skatten så tramsar du. Mår du bättre av det så bjuder jag på det.

  Du skall också titta på den totala skattebetalningen över livstiden, inte enskilda år. Jag har inte det minsta dåligt samvete med tanke på vad jag har betalat. Och skolpengen är inte 100 000:- per år. Inte här iaf.

  SvaraRadera
 25. Cornucopias kunskapsspridning genom bloggandet skapar samhällsnytta, mer än många så kallade "arbeten".

  Den som avfärdar det som lättja och fritidssysselsättning får gärna redovisa vad vederbörande själv gör för något värdeskapande (för andra än sig själv) på sin "fritid".

  SvaraRadera
 26. CornuCopia,

  Barn utbildar sig idag från 6 års ålder till 25 års ålder.

  Mellan 6-15 års ålder kostar utbildningen kring 70 000 kr per år. Mellan 15-18 år cirka 110 000 kr per år och mellan 18-25 kring 130 000 kronor per år beroende på utbildning.

  Vi kan säga 100 000 kr i snitt per år enbart för utbildning.

  Sålunda 200 000 kr per i stöd från samhället för 2 barn i 18 år. Då räknar jag inte in kostnaden för dagis.

  Den skatt ni betalar räcker sålunda inte ens för att betala era barns skolgång!

  Vem får då betala för er sjukvård, infrastruktur, barnbidrag, framtida garantipension, rättsskydd, busstrafik, militärskydd, statsledning, räntan på statsskulden? Inte är det du i alla fall. Det är vi vanliga lönetagar som varje dag kämpar oss till jobbet.

  Ligger man hemma i soffan och skriver bloggar "på heltid" så skall man inte klaga över de 500 000 kr man erhåller i samhällsstöd och som man inte betalar skatt för.

  Samhället subventionerar denna blogg indirekt med 500 000 kr om året. Det är kostnaden samhället förlorar på att Cornu skall kunna ligga hemma i soffan och skriva nedlåtande kommentarer om de bidrag och skyddsnät hans familj erhåller från stat, landsting och kommun.

  SvaraRadera
 27. Som sagt, jag har betalat miljontals kronor i skatt före jag hade barn och har aldrig klagat över detta.

  Enligt dig så är alla familjer som inte betalar minst 500 000 i skatt per år parasiter.

  Du är inte heller konsekvent. Du tittar på vad jag betalar i skatt ett enskilt år, men fördelar ut barnens skolgångkostnader på flera år osv. Titta istället på hur mycket jag betalat i skatt under min livstid.

  Men det är meningslöst att diskutera denna fråga med dig förstår jag. Du tar väldigt illa vid dig av att man kritiserar det havererande svenska samhället förstår jag. Kritiken är dock befogad vare sig du vill eller ej.

  Lösningen på ditt problem med alla parasiterande barnfamiljer (gissar att 95% av alla barnfamiljer betalar för lite skatt enligt dig, dvs får mer samhällstjänster än de skattar för) är helt enkelt att vi avskaffar välfärdssamhället och låter både skola och sjukvård vara helt privat finansierat. Helt OK för mig.

  SvaraRadera
 28. Din sarkasm visar att du börjar få panik över den situation som vi befinner oss i. Jag märker att Du förstår!

  Dock talar du med grodor i det sakta men stadigt varmare vattnet... dom kommer inte att hoppa ur... även om det verkar som dom lyssnar.

  SvaraRadera
 29. Nej, nu skall jag ut och söka jobb och göra en annan person arbetslös.

  SvaraRadera
 30. Först vill jag göra ett något upprört svar på era anspelningar på att panikångest skulle vara någon form av arbetsskygghet, ett uttalande som måste komma av total okunskap och total oerfarenhet av diagnosen! Jag har själv aldrig haft panikångest men eftersom det blir allt vanligare i vårt "sjuka" samhälle så har jag människor med diagnosen både i den nära familjen och hos en del bekanta. Panikångest är synnerligen handikappande och även inskränkande för en människa. Du mister en stor del av livskvaliten så länge du befinner dig i ångestfas och löper dessutom risk av ta livet av dig vilket väl får anses som en nog så allvarlig konsekvens. Det är samma fördomar om "vanliga" depressioner - också en dödlig sjukdom. Självmord hos deprimerade ungdomar är den vanligaste dödsorsaken hos unga människor idag i Sverige och jag är säker på att de inte gjorde det av lathet!!!
  Det allra största felet i Sverige anser jag vara alla dessa fördomar som vi går omkring med och hasplar ur oss utan några som helst efterforskningar i fakta, detta får oss svenskar att verka mer än lovligt enfaldiga tycker jag. Och allt detta klagande över hur förfärligt det är i Sverige - varför flyttar ni inte någon annanstans då? Valet är väl ändå ganska fritt, tänk på utvandrarna till Amerika, kunde dom då kan väl ni nu! Min dotter har rest under långa perioder i 30 år av sitt liv och i stora delar av världen men kommer alltid till samma slutsats, det är fantastiskt att få uppleva andra länder, människor och kulturer men jag vill bo i Sverige eftersom det mesta ändå fungerar hyfsat här (jämfört med de flesta andra länder).
  Så till det här om bidrag och skatter. Det är ju faktiskt så att alla som äter och bor och "använder" Sverige på olika sätt, även om de lever på bidrag, för tillbaka det mesta av pengarna till samhället på olika sätt som Cornu påpekar 11:44 - genom moms och olika skatter. Alla som förbrukar olika varor och tjänster håller ju också "samhällsmaskineriet" igång med flera arbetstillfällen och fler som betalar skatt i slutänden. Så får någon 1000:- i någon form av bidrag skulle jag tro att samhället tar tillbaka mer än hälften av det enligt ovan.

  SvaraRadera
 31. Huvudsaken är ju att jag personligen betalar mer skatt. Då är jag en bättre människa.

  Hur mycket betalar min kritiker i skatt tro? 750 000:- om året? Annars hoppas jag att hon inte har, har haft eller kommer skaffa barn. Det skulle ju verka som att kasta sten i glashus i så fall.

  SvaraRadera
 32. Känner igen attityden från DIs debatt, en som kallar sig miljonaren har haft en kampanj mot en annan som gått i tidig pension.

  Internet lockar det sämsta ur människor, anonymiteten lockar fram otrevligheterna.

  Man undrar om det inte är fd mobboffer som nu ger igen via nätet? I anonymitetens trygghet kan man stödda sig bäst man vill.

  SvaraRadera
 33. 12:34 Rätt och riktigt. Vad är värdefullast? Att jag låter en annan person få det jobb jag sade upp mig från och att jag istället lever minimalistiskt och skriver här och lever på de inkomster som bloggande, författande, konsultande och gård ger? Eller att jag löneslavar 40 timmar i veckan och lägger ner bloggen, samt gör en annan person arbetslös? Vad ger bäst samhällsnytta?

  Vi lever alla tillsammans. Ingen skall så länge vi har så hög arbetslöshet som vi har ha dåligt samvete för att medvetet gå ner i arbetstid. Det är inte det att jag är någon världsledande hjärnkirurg, utan min bakgrund är som IT-konsult, ett lätt utbytbart dussinjobb motsvarande vilken fabriksarbetare som helst för 30 år sedan.

  Som jag ser det är det då bättre att jag reder mig själv och för samhällsdebatten och samhällskritiken framåt.

  Däremot är kritiken korrekt i att jag för tillfället betalar mindre skatt än jag får tillbaka i samhällstjänster. Om jag hade levt ett Svensson-liv, men på den punkten avviker jag en del. Däremot bör man se över den totala skattegärningen över livstiden och inte år för år.

  Man får hoppas att min kritiker inte jobbar skattefinansierat inom kommun, landsting eller stat. Då rasar hela glashuset...

  SvaraRadera
 34. Ölsmugglande sjukpensionärer, var är det moraliska i det? Kan man smuggla öl är man inte arbetsoförmögen!

  Du vet inte vilka jag känner, de säger själva att de inte vill arbeta, måhända att de har ångest, men det är mest hur de ska få bidragen att räcka till nästa fyllefest, de super upp sina allmosor och jobbar svart dessutom.

  Typiskt en kvinna att tro att alla är ärliga med sina besvär. Såna som du legitimerar allt fusk. Batikkärringar styr för mycket!

  SvaraRadera
 35. Anonym 1011-06-18 12:27 = troll.. :P


  Men men, vanligt arbetande 2 barns familj är defacto netto bidragstagare även de Mr 12:27 så vi är alla lika goda kålsupare..

  SvaraRadera
 36. Jag förundras över kommentrarerna från vissa muppar här. Om man är född i Sverige har man alltså i och med födelseögonblicket fått en gigantisk skatteskuld som man förväntas att betala av under sitt liv? Detta oberoende av sin förmåga och vilja? Jag personligen hade gärna hoppat över minst hälften av samhällstjänsterna som erbjuds mig.

  SvaraRadera
 37. 12:34 och 12:40

  "Vad är värdefullast? Att jag låter en annan person få det jobb jag sade upp mig från och att jag istället lever minimalistiskt och skriver här och lever på de inkomster som bloggande, författande, konsultande och gård ger?"

  Problemet är att era kostnader även för en minimalistisk livsstil uppgår till minst 750 000 kr om året medan era inkomster uppgår till max 200 000 kr. Samhället får betala mellanskillnaden.

  Vi har en moralisk skyldighet att göra rätt för oss i samhället. Vi har en plikt gentemot oss själva, vår familj och även samhället att gör det yttersta för att försöka försörja oss själva. Alla kan inte göra detta, men de som kan skall göra det. Att då ligga i soffan och blogga "på heltid" när man hade kunnat ta en anställning med 500 000 kr i lön och lika mycket i skatt innebär att man låter andra betala för sin familjs kostnader.

  Att använda ord som "löneslavar" innebär ett totalt förakt för de moraliska principer som samhället bygger på. Ingen, eller få, gillar att gå till jobbet varje dag. Men vi gör det, för alternativet att låta någon annan betala en halv miljon om året för vår familj är otänkbart.

  Kan man jobba och betala skatt för sin familj, så skall man göra det och inte ligga i soffan och blogga för 5 000 kr i månaden. Och man skall defintivt inte ha mage att klaga på samhällets tjänster i det senare fallet.

  SvaraRadera
 38. "ligga i soffan och blogga". Asgarv. Som sagt, du vet så lite. Det enda du ser är att jag bloggar. Med samma logik så är du alltså en parasit som hela din vakna tid skriver anonyma inlägg på Internet och inte jobbar. Det är allt jag ser av dig, alltså är det så.

  För övrigt sitter jag på en arbetsstol inköpt privat för skattade pengar och bloggar i husets bibliotek/arbetsrum. Sitter även där när jag jobbar med annat, utom gårdsarbetet förstås.

  Du ignorerar fortfarande de totala skattebetalningarna över livsgärningen och tittar på varje år för sig. Därmed kan man med rätta avfärda dig som en bidragstagare och samhällsparasit som bara sitter och trollar på forum på Internet och aldrig lyft ett handtag under hela sitt liv.

  SvaraRadera
 39. Det finns också något som heter periodiserade inkomster.

  Om jag nu spenderat 22 månader vid sidan av det du ser som "bloggande" med att researcha och skriva en bok, och sedan i en någorlunda klump får de inkomsterna, betyder det att jag slappat i 22 månader? Till skillnad mot andra kreatörer har jag finansierat de där 22 månaderna ur egen ficka istället för via a-kassa, vilket inte är helt ovanligt i de kretsarna. Värt ett separat inlägg tror jag.

  De 22 månaderna var en investering, som förhoppningsvis betalar sig någorlunda. Och som en investering var det även en chanstagning.

  Prova gärna att vara egen företagare, så skall du upptäcka att det tar tid att få fart på inkomsterna. Några år av relativt obefintliga inkomster får man ta, även om man kan visa upp 100% i nettointäktsökning per år.

  Föraktar du de som försöker sig på detta så föraktar du alltså alla entreprenörer, alla kategorier.

  SvaraRadera
 40. Cornucopia,

  din adsense-inkomst från den här bloggen kommer aldrig att överstiga 10 000 kr i månaden. Läsekretsen kan maximalt fördubblas, annonsörpriset möjligen med 50 %.

  Din maximala inkomst från bloggen stannar kring 10 000 kr i månaden, förre skatt. Ett års bloggande räcker inte ens för att betala skatten som en 2-barns familj konsumerar på 1 månad.

  Säg som det är istället: Du orkar inte arbeta. Du ser fördelen med att låta samhället försörja familjen. Vid sidan av är det skönt med lite extrapengar från den egna bloggen.

  Sanningen är ju den att du aldrig kommer att kunna återgå till en anställning. Kunskaper försvinner med åren, ny teknik tillkommer. Du kommer aldrig att kunna återgå till en vanlig anställning inom din utbildning. Du har 25 år (?) av självvald arbetslöshet framför dig och ytterligare 25 år som pensionär.

  Du har valt att låta samhället de kommande 50 åren betala för din livstil. Därav frågan om du månne är släkt med greker.

  Denna blogg är inget jobb.

  SvaraRadera
 41. Som sagt, du vet väldigt lite om mig. Alla har dock rätt till en åsikt oavsett om du har rätt eller fel.

  SvaraRadera
 42. Curno,

  Om du skall kritisera grekerna för deras livsstil så skall du kanske först kritisera din egna livsstil.

  Medan grekerna konsumerar 10 % mer än deras intäkter ligger ju du och konsumerar 200 % mer än dina intäkter (genom privat konsumtion + samhällskonsumtion).

  Har man 200 000 kr i intäkter kan man inte konsumera för 750 000 kr om året.

  SvaraRadera
 43. Vem kan värdera vad som är moraliskt rätt vad gäller att göra rätt för sig? 500000 i lön för att konstruera fiffiga trampminor som exporteras till Kongo eller 75000 för att blogga och sköta om skog o jord och fostra barn som sen tjänar 500000 för att utveckla smarta trampminor som..
  Jag lever på grönsaksodling,tjänar mindre än hälften av vad min hustru som chefar inom vården,
  vi har fem barn;en sjuksköterska, en jurist, en kallskänka, en ..
  Vem betalar för oss? Anonym 12.51; vad jobbar du med?

  SvaraRadera
 44. ehm, vi betalar faktiskt redan "EU-moms". När du betalar moms i något eu-land, går en viss % direkt till EU från det landet.

  "EU:s inkomster (budget 2011)
  [---]
  Momsavgift: 11%"

  http://www.eu-upplysningen.se/Om-EU/EUs-budget/EU-landernas-avgifter/Textversion-diagram-EUs-inkomster/

  SvaraRadera
 45. Egentligen är det väl rätt enkelt att få ordning på det här landet. Återinför tjänstemannaansvar. Man har ingen rätt att vara hur inkompetent/dum som helst bara för att man är tjänsteman. Nu kan ju anställda på försäkringskassan köpa ett nytt IT-system som kostar tre ggr budget och sedan bara hävda att de inte förstog. Försvaret kan dra över budgeten vartenda år och bara spela oförstående. I 20 år har banverket struntat i att underhålla järnvägarna eftersom det är en kostnad medan det tydligen inte är en tillgång att ha välskötta spår och det är helt galet.

  Tyvärr kommer det väl aldrig att ske, majoriteten av de 349 får väl anses tveksamt om de skulle klara en kvalitetsgranskning, det är väl därför vi helt saknar maktbalansering och tillsynsmyndigheter värda namnet i det här landet. Skulle det trots allt ske ett försök skulle ju relevanta fackföreninger skrika i högan sky och därmed dör frågan.

  /J

  SvaraRadera
 46. Hur går det ihop att alla får sh-tjänster för 750000 per år? Låter mycket med tanke på medellöner och vad man betalar i skatt. Något verkar vara väldigt snett om det stämmer, med tanke på hur lite man får för dessa 750000. Hade jag själv fått dessa pengar och avstått samhällets tjänster hade jag kunnat göra enormt mycket. Problemet är väl att vi får tillbaka mindre och mindre trots att vi sliter allt mer. Flödet av pengar går till bankerna, byråkrati, mm. Ett nytt system behövs och kunskap om bristerna behövs. C gör ett strålande jobb för samhället med sin utbildning inom det omöjliga med evig tillväxt!

  SvaraRadera
 47. @ 13.08
  Sist jag kollade så sysslade cornu med kattuppfödning, får, skogsbruk, vedförsäljning, författande, bloggande och kanske någon syssla till, finansförvaltning naturligtvis undantagen. I min värld är det lite mer än att blogga...
  Keep on rockin´!

  (Btw har jag undantagslöst gått back, småsummor men ändå, de gånger jag följt dina placerings"råd" (som ju inte är råd, jag vet noga det) under åren. Detta med undantag för sista månadens börsfall, där jag på din analys gick all out och med råge kompenserade för tidigare cornu-inducerade förluster. Uppriktigt tack för de tusenlapparna!)

  SvaraRadera
 48. Snackas mycket om samhällsparasiter i denna tråd, men allt skjuter över målet. Ty inget parasiterar så på vår samhällsekonomi som den privata banksektorn. Merparten av kostnaderna och därmed våra skatter till stat, kommun och EU hamnar till slut i privata bankirers händer utan att dessa tillför samhället mer än ett gigantiskt pyramidspel som vi sen ska betala för en gång till när det havererar. Att tramsa om Cornucopias livsstil är ju totalt patetiskt och okunnigt. Bättre att lära sig hur ekonomin fungerar. USA saknade skatt på inkomst ända tills deras s k "Federal Reserve Bank" tog över penningskapandet (en institution som för övrigt varken är federal eller innehar några reserver, namnet är rent bondfångeri) och om vi kom till rätta med samhällets verkliga parasiter skulle vi säkert kunna halvera skatterna rakt av till att börja med. Ännu finns det dock ingen av våra köpta politruker som har detta på agendan. Allt trams om t ex dyra invandrare och slöa svenska bloggare spelar bara den verkliga parasiten i händerna.

  SvaraRadera
 49. De som verkligen tar ansvar för en framtid i en ändlig värld är de som har små inkomster och en liten konsumtion. Höginkomststagare i den rika världen konsumerar ofantligt mycket mer än vad som tillkommer dem. Det är en välgärning att dra ner på konsumtion och skatter som brukas till lyxsjukvård, skrytbyggen,överutbildning Afghanistaninsatser, bankstöd och annat överdåd.

  SvaraRadera
 50. De flesta är omedvetna om att vi lever i ett slavsystem och en stor bluff ekonomi.

  Om få äger allt grundkapital och resten av kapitalet bygger på skulder till grundkapitalet, vem tror ni styr världen? Goldman Sachs var störst bidragsgivare till Obama, att han nu skulle mucka med dem fattar de flesta med IQ att det inte är möjligt.

  Svenskar tror att politiker styr, politiker som de valt. Politiker styrs av lobbyister som betalas av de rika, feodalsamhället i annan form. Varför startas så få nya Ericsson eller Ikea? Jo för att de besuttna är livrädda att få konkurrens i toppen.

  Vi har ingen frihet alls! Synd att så få fattar detta och bråkar om höger mot vänster än, det är folket mot eliten egentligen. Vad tror ni bankirerna gjorde i Aten 2009? Varför tjänade de 5 miljarder dollar på krisen?

  Folk vill inte se verkligheten för den är så ful. Man inbillar sig en saga om röd mot blå etc

  Det mest magstarka är de som hyllar sina bödlar, personer som Oppti tex Han är tacksam för att få den hårt i avgasröret av bankmaffian. De små smulorna de föser ner tror han är kapitalism och frihet. En nyttig idiot åt maffian, liksom vänstern är nyttiga idioter till politikereliten.

  SvaraRadera
 51. Cornu,

  Förstår inte att du kan kritisera sjukvårdspersonal eller poliser när du själv endast ligger i en soffa och har bloggskrivande som heltidssysselsättning.

  Om du är missnöjd med servicen får du väl ta anställning och göra servicen bättre. Att ligga på soffan och skrika otacksamheter till skattebetalarna som varje år, år ut och år in servar dig med familj med bidrag om 500 000 kronor om året är bara bortskämdheter.

  Om era inkomster före skatt är 200 000 kr om året, och era utgifter är 750 000 kr om året (inkl samhällsservice) kanske ett tacksamhetens ord vore på sin plats.

  Förstår inte vilken värld du vill att vi skall leva i. Du förespråkar ett minimalistisk samhälle, men glömmer att samhället till 50 % består av privat och offentlig sektor. Även om du halverar dina privata utgifter har du bara tagit bort 25 % av dina totala utgifter.

  Tror du på fullt allvar att Sverige skulle kunna gå runt på inkomster om 200 tkr före skatt per familj? Bara utbildningen kostar lika mycket!

  Om alla gjorde som cornucopia skulle sveriges samlade intäkter inte ens räcka för att finansiera utbildningsväsendet! Kvar blir noll kr till bostad, sjukvård, mat, transport, vägar, polis, militär, infrastruktur.

  Det är dags att vakna upp från den av skattebetalarna betalda lyxsemestern du levt de senaste 4-5 åren.

  SvaraRadera
 52. Jag anser att Cornus samhällsinsats är ytterst värdefull och med råge överstiger det han "kostar" samhället. Allt är inte pengar.

  Jag är tacksam att han gör ett så bra arbete med information och opinionsbildning.

  SvaraRadera
 53. C verkar leva i villfarelsen att han via bloggen för samhällsdebatten framåt, och att bloggen är att likställa med ett viktigt jobb.

  Är det någon som lyssnar på vad C skriver? Knappast någon politiker efter att han kallat Juholt för stalinist och Reinfeldt för landsförrädare.

  Finns inte ett enda förslag på samhällsförändring på denna blogg, däremot gott om otacksamheter och nedsättande ord om de som jobbar i det här landet och Sverige som land.

  C framstår som en populist helt utan egna idéer för hur samhället skall förbättras.

  SvaraRadera
 54. 16:52

  Vilken samhällsinsats? Att ligga i en soffa och skrika ut otacksamheter mot sjukvårdspersonal, räddningstjänst och polis kan väl vem som helst göra?

  Att kalla sveriges statsledning för landsförädare, hur för det samhället framåt?

  Vad gagnas samhället av att förespråka en linje där så få som möjligt skall arbeta så lite som möjligt?

  Hur skall vi i Cornus värld ha råd med utbildning, sjukvård, infrastruktur samtidigt som vi har möjlighet till privat konsumtion?

  Om Cornu är missnöjd med sjukvården och polisen, vad vill han göra för att förbättra dessa samhällsinstanser? Mer än att dra undan hela skatteunderlaget för dem? Om sjukvården är dålig idag, vad kommer den att vara med 50 % mindre finansiering i Cornus värld? För hur skall man kunna förbättra utbildning och sjukvård om folk skall arbeta mindre, konsumtionen minska och skatteunderlaget skäras ned?

  Jag ser mycket kritik från Cornu, men inte en enda ide på hur man förbättrar någonting.

  SvaraRadera
 55. Ja, allt som är fel på Sverige beror på att Cornu inte arbetar fasta arbetstider fyrtio timmar varje vecka.

  SvaraRadera
 56. Enligt creeper har folk på riksdagen varit inne på bloggen även idag lördag. http://www.gnuheter.com/creeper/site/cornucopia.cornubot.se Även svenska dagbladet enligt mediacreeper http://mediacreeper.com/site/cornucopia.cornubot.se makten lyssnar även på lördagar

  SvaraRadera
 57. Efterfrågan på sjukvård har ingen ände. Folk söker för banaliteter och kräver omedelbar service. Därför görs missar som den C refererar till. Dra ner på sjukvården, gör den svårtillgängligare, så att trösklar skapas. Det skulle rensa bort de i köerna som inte behöver något omhändertagande av vårdpersonal.

  SvaraRadera
 58. 349 svenskar kan sparkas, det är det bästa med riksdagen, 349 galgar borde resas för att påminna eliten om vem som har makten när det väl gäller.

  Svik folket och folket reser sig, så borde det vara.

  Det ska vara obekvämt att vara elitpolitiker, man ska ha kniven mot strupen.

  SvaraRadera
 59. Till Palle 2011-06-18 11:16

  Lärare är inget yrke, det är en symtom.

  SvaraRadera
 60. En jädrans dusch denne anonyme häver ur sig. Är det någon form av beställningsarbete? Utan kritik ingen förbättring. På den här bloggen funderar vi, resonerar vi, utvecklas vi? Cornu sätter fart på debatten. Skit i hans inkomster, skatter, leverne, om han sitter eller ligger. Det hör inte hit, det är lågt.

  SvaraRadera
 61. @ Anonym 11:35 och 12:04:

  Vilken tur du då har som trots Cornucopia också har mig. Svaret på dina drömmar; den offentlige tjänstemannen, som till skilnnad från utsugar som Cornucopia gör nytta för Dig och dina medmänniskor.

  Jag drar ca 1 Mkr/år av Cornucopias och andra företagares pengar till min lön. Ytterligare 0,5- 1 Mkr till mina resor och diverse jippon avsedda för andra byråkrater som jag.

  Jag hade eget företag, men insåg att det är något man inte ska ha i Sverige. Man har fattat demokratiska beslut om att det är något ont, och att riktigt fiiiina och goda människor gör som jag. Arbetar "för andra och inte sig själva" genom att ha en fiiiin anställning inom offentlig sektor. Så man får "göra gott för sina medmänniskor". Nu arbetar jag som specialist inom den fantastiska offentliga sektorn och har aldrig haft det så bra som nu. Vare sig ekonomiskt eller "arbetsbelastningsmässigt".

  Jag gör säkert jättestor nytta, men tyvärr har vi aldrig lyckats mäta några resultat. Men det går alleles utmärkt ändå, för ingen av de politiker som gett mig uppdraget vill veta av att det "går dåligt". Så vad jag än gör ser det alltid bra ut i externkommunikationen. Och ingen klarar ändå av att mäta utfallet förrän om tretti år, och då kommer ändå ingen annan än historiker att bry sig.

  Det är tur att sådana som du gärna betalar för nyttiga människor som jag. Men slå inte ihjäl Cornucopia, för det är hans pengar och andra sådana som han som du och jag lever gott på. Utan honom får vi svälta eller skaffa oss ett riktigt jobb med riktiga krav utöver de vi ställer på oss själva.

  Att se sig som skattebetalare om man uppbär en lön från offentlig sektor är ett skämt, men kör du gärna med dina cirkelberäkningar. Själv är jag glad att det trots allt finns någon enstaka individ som arbetar ihop det underlag jag lever väldigt gott på.

  Undrar om jag trots allt inte ska åka iväg på den där kravlösa konferensresan till Nya Zeeland jag just tackade nej till för jag tyckte det var bara för mycket. Ni "skattebetalare" verkar ju trots allt vara så intresserade av att jag har det bra här i min offentliga sektor. Betala gärna mera, det är ju "häftigt att betala skatt", så skrattar jag hela vägen till banken...

  /Byråkraten

  SvaraRadera
 62. ... förlåt; "så skrattar jag hela vägen till Nya Zeeland", ska det vara.

  Skrattar ni när ni betalar de 34 780:- det kostar att skicka mig dit, så lovar jag att jag skrattar hela tiden när jag lever upp dem. En veckas skattefinansierad vistelse på ****-hotell, en timmes föredrag. Bra deal. Det är hårt att "jobba för sina medmänniskors bästa"...

  SvaraRadera
 63. Byråkrat

  Du visar på stora insikter om din plats i näringskedjan; en självironisk parasit som vet att den är just det. Lite fascinerande. Återstår att få primärparasiterna dvs bankirerna (för du och andra byråkrater ligger ett hack under i hierarkin och får ert berättigande av att ni håller upp fasaden) att beskriva sin tillvaro med samma insikt och självdistans.

  "Jag gör säkert jättestor nytta". Stor underhållning!

  SvaraRadera
 64. Jag har försökt och försöker bromsa skiten inifrån, men det tycks omöjligt. Slöseriet och de självgenererande "blindtarmarna" är regel, inte undantag. De få som försöker göra nytta längst ner i den offentliga pyramiden (vårdbiträden, dagispersonal, parkpersonal, brandmän, poliser) är de enda som betraktas som oviktiga störande moment i systemet.

  Det är nog dags att ge upp snart och skaffa sig ett riktigt jobb istället. Men tyvärr tycks ju inte Europas väljarkår anse att jag ska göra det med tanke på hur lätt de gjort det att parasitera och hur man motarbetas av systemet om man försöker skapa värde.

  Och naturligtvis blir det inget Nya Zeeland. Någon j-a heder mot sitt värddjur har man väl trots att man är parasit.

  /Byråkraten

  SvaraRadera
 65. Jo, det är mycket tryggare att jobba i den offentliga sektorn. Det är aldrig någon som blir uppsagd där jag jobbar, bara blir förflyttade om dom är för jobbiga.
  Dessutom får jag rejält med pengar för att flytta semestern lite =)
  Jag är glad att slippa jobba privat. Där var man ju tvungen att tjäna pengarna som man skulle få i lön, mycket enklare att få av skattebetalarna.

  /Sjuksyrran

  http://bblat.se/nyheter/lanet/1.1177696-flytta-semestern-och-tjana-upp-till-40-000

  SvaraRadera
 66. Heh!

  Storslagen underhållning. Torde väl vara någon slags samhällsnytta i sig?

  Cornucopias monetäriserade belackare förstår sig inte på vårt system. Det är uppenbart

  C’s familj kostar inte samhället några 750 tkr per år. Det finns skatter och avgifter och ineffektivitet (=skapar sysselsättning) i varje led. Vilka alla genererar monetära flöden tillbaka till staten.
  Det är därför det är svårt att göra nånting själv. Och lätt att ställa sig i ledet. Bara att stoppa ner handen i den kladdiga syltburken; den är utan botten (eller nja, kanske inte i Grekland..)

  Obligatorisk skolgång är en del av dealen med samhället. På samma sida på balansräkning som skatterna. Inbilla mig inte att det är för individens skull. Det är problematiskt och dyrt med samhällsomstörtare, anarkister och annat löst folk. I skolan kan vi indoktrineras samhällsnyttiga värderingar från späd ålder. Så var den saken löst.

  En större tragik är slutförvaringen av icke längre samhällsnyttiga individer (gamla). Det där gör staten sällan bra ens med mycket resurser. Smuggelresor låter ju som en stimulerande aktivitet för punchisarna annars.

  Det här var bara ett par objektiva betraktelser. Tycker faktiskt Sverige är ett ganska så bra land numera. Småtrist men rätt bra. Och så länge vi har en imponerande resursbas per capita i form av skog och malm behöver vi inte vara särskilt duktiga på nånting. Enjoy it!

  /Xp

  SvaraRadera
 67. Kommer systemförsvaret från parasiterna i riksdagen tror ni? 349 landsförrädare är vad ni är!

  Vi klarar oss utan er med livslång pension!

  Ilskan i mig längtar efter en blodig revolt, men så får man inte tänka som civiliserad sosse..

  Sverige har ingen Ron Paul, vi har bara parasiter!

  SvaraRadera