Cornucopia?

Aktuellt

Lönerna i IT-branschen 2018 yrke för yrke - var ligger du?

Programmerare sägs vara det vanligaste yrket i Stockholm i takt med att den massiva automatiseringen i IT-branschen effektiviserat och skapa...

2011-06-21 07:08

Dödskors i Australiens All Ordinaries

Med morgonens handel så har det utlösts ett MA50/MA200-dödskors i det australiska börsindexet All Ordinaries.

Det är ett dödskors av den svagare skolan, ett sk falskt dödskors, då MA200 fortfarande är stigande och MA100 ligger över MA200.

MA100 kommer dock gå igenom MA200 inom någon dag, och MA200 kan mycket väl toppa inom kort. Enligt strategin att gå likvid på dödskors så är det helt likvid mot australiska papper som gäller nu. I den mån det är en felaktig signal så är eventuell miss av upprekylen bara att se som en försäkringskostnad.

Se tidigare inlägg om MA50/MA200-dödskors för detaljer.

Sedan tidigare ligger brasiliens Bovespa under ett dödskors och är trots sin BRIC-ekonomi ett stadigt fallande börsindex.

Även japanska Nikkei-225 ligger under dödskorset, och där har jag rent av negativa positioner mot börsen. Hong-Kongs index Hang Seng kommer utlösa ett dödskors inom några dagar. Man kan fundera på varför samtliga tre index jag följer i de asiatiska tidszonerna kommer ha dödskors snart. Vad vet deras marknader som inte de europeiska vet? Än.

Den som är motvalls kan se det hela som att nedgången är över och att jag är en kontraindikator, men det är alltså inte min strategi. En strategi där man går likvid på dödskorsen har sammantaget varit avsevärt mycket mer lönsam än att ligga still på börsen de senaste decennierna. Nu är det väl få läsare som investerar i Australien, men Hong-Kongs index finns det iaf möjligheter att ha positioner mot.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

1 kommentar:

  1. Och hur ser det ut för oss som handlar med SEK och sålunda även är utsatta för växelkursförändringar?

    SvaraRadera