Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2011-06-21 07:08

Dödskors i Australiens All Ordinaries

Med morgonens handel så har det utlösts ett MA50/MA200-dödskors i det australiska börsindexet All Ordinaries.

Det är ett dödskors av den svagare skolan, ett sk falskt dödskors, då MA200 fortfarande är stigande och MA100 ligger över MA200.

MA100 kommer dock gå igenom MA200 inom någon dag, och MA200 kan mycket väl toppa inom kort. Enligt strategin att gå likvid på dödskors så är det helt likvid mot australiska papper som gäller nu. I den mån det är en felaktig signal så är eventuell miss av upprekylen bara att se som en försäkringskostnad.

Se tidigare inlägg om MA50/MA200-dödskors för detaljer.

Sedan tidigare ligger brasiliens Bovespa under ett dödskors och är trots sin BRIC-ekonomi ett stadigt fallande börsindex.

Även japanska Nikkei-225 ligger under dödskorset, och där har jag rent av negativa positioner mot börsen. Hong-Kongs index Hang Seng kommer utlösa ett dödskors inom några dagar. Man kan fundera på varför samtliga tre index jag följer i de asiatiska tidszonerna kommer ha dödskors snart. Vad vet deras marknader som inte de europeiska vet? Än.

Den som är motvalls kan se det hela som att nedgången är över och att jag är en kontraindikator, men det är alltså inte min strategi. En strategi där man går likvid på dödskorsen har sammantaget varit avsevärt mycket mer lönsam än att ligga still på börsen de senaste decennierna. Nu är det väl få läsare som investerar i Australien, men Hong-Kongs index finns det iaf möjligheter att ha positioner mot.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

1 kommentar:

  1. Och hur ser det ut för oss som handlar med SEK och sålunda även är utsatta för växelkursförändringar?

    SvaraRadera