Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2011-06-29 10:03

BTJ recenserar Midvintermörker

Svensk Bibliotekstjänst, BTJ, har recenserat Midvintermörker i sitt häfte.

Citat från häftet, position 11115435, recensent Mats Rosén.

"Lars Wilderängs roman är ett inlägg i den svenska försvarsdebatten som fungerar utmärkt som thriller. Trots överlastning av militära termer och stridsförlopp samt mindre trovärdiga inslag i intrigen är boken tempofylld, medryckande och håller spänningen uppe fram till slutet."

Ett gott omdöme verkar det som. I övrigt sammanfattas handlingen rätt bra i recensionen som inte får citeras i sin helhet, då häftet är en betaltjänst och annars även förstås omfattas av upphovsrätt vilket BTJ gärna påpekar.

Midvintermörker finns för omedelbar leverans via Ord & Bok, medan man får vänta 5 - 9 arbetsdagar hos övriga onlinebokhandlare för er som saknar semesterlektyr.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

6 kommentarer:

 1. Intressant att recensionen omfattas av upphovsrätt och jag antar då att denna upphovsrätt utesluter/omfattar dig, du som är den egentligen ursprungsmannen och har upphovsrätten varpå recensentens upphovsrätt vilar. Utan dig hade det inte funnits någon recension överhuvudtaget. Under vilka villkor har denna recensent tillåtelse av dig att nyttja din upphovsrätt?

  SvaraRadera
 2. Nja, själva recensionen är ett eget verk, precis som blogginlägget. I övrigt skriver man på ett avtal m BTJ när man skickar in recensionexen (plural). Annars recenserar de inte alls. Att bli inlagd i deras katalog är inte heller säkert, men är positivt i sig, då det därmed anses vara en "riktig" bok värd att uppmärksammas av Sveriges bibliotek.

  SvaraRadera
 3. Har köpt din bok, läser din blogg dagligen även på semestern. fått några av mina närstående att bli hängivna bloggläsare, före övriga nyheter på morgonen, uppskattar ditt arbete.
  Tips till andra läsare, stäng av alla adblockare på den här sidan så det trillar in lite inkomster för de inlägg vi så gärna läser.
  /J

  SvaraRadera
 4. Är lite nyfiken, vad har försöljningssiffran kommit upp i?

  SvaraRadera
 5. Över 1000 ex, på god väg mot 1100 ex.

  SvaraRadera
 6. Som Gute läste jag din bok med stor behållning.
  Vet att åtminstone ett bibliotek på ön har beställt Midvintermörker.

  GMY

  Anon Sjöinfo

  SvaraRadera