Cornucopia?

2011-06-08 20:17

Bitcoinbubblan: 2.29 bitcoins säljes svenskt, Rick Falkvinge

Inför mitt första inlägg om Bitcoin-pyramidspelet och bubblan så gjorde jag förstås research och provade att köpa bitcoins för att se hur det hela fungerade. Plus att jag fick 0.02 bitcoins gratis via någons sajt.

Dessa är nu till salu. Finns minst en läsare som häcklar mig för dåliga råd, trots att jag vare sig sagt köp eller sälj om bitcoins, och rent av länkat till hur man kunde få 0.02 bitcoins gratis. Jag har påtalat att Bitcoin är en bubbla (dvs saknar substans och stiger exponentiellt) och ett pyramidspel, dvs någon dum j-l måste köpa ut dig för att du skall göra en vinst.

Sedan tillkommer det faktum att när du köper för vanliga pengar eller säljer mot vanliga pengar så kan det mycket väl hända att din motpart ägnar sig åt pengatvätt, skattefusk, finansiering av t-ordet eller droghandel. Den transaktionen mot den normala ekonomin är spårbar och som boende i EU så har USA som bekant hjärnkoll på alla dina transaktioner. Du kan alltså bli taggad som kopplad till t-ordet eller pengatvätt då du inte vet något om din motpart när du väl skall ta din miljonvinst... Tror ni att någon med rent mjöl i påsen är beredd att köpa bitcoins för miljonbelopp?

Om mig vet ni en del. Jag har ett helt vitt förflutet och vill nu sälja mina 2.29 bitcoins till högstbjudande. Högstbjudande kan dessutom enkelt köpa dem via t ex Payson eller rent av bankgiro, utan att behöva skicka skumma checkar till någon bank på Cayman-öarna.

En vinst är ingen vinst förrän den är realiserad. PayPal verkar ha stoppat möjligheten att köpa och sälja bitcoins via t ex Bitcoinmarket.com och andra sajter. Electronic Frontier Foundation vägrar ta emot donationer i form av bitcoins längre etc. En amerikansk senator pekar ut Bitcoin som ett system för pengatvätt. Men allt är så bra, så bra.

Om Bitcoins nu är en så fantastisk investering som Rick Falkvinge och andra påstår, så kommer ni nu lägga ett bra bud på dessa 2.29 bitcoins. Trots allt stiger de ju med 20-50% om dagen tydligen och så skall det tydligen fortsätta påstår de som hävdar att detta vare sig är en bubbla eller ett pyramidspel.

Så lägg era bud, ni som förespråkar bitcoin. Put your money where your mouth is. En prisidé är 400:- SEK (ca 28 USD) för 2:29 BTC eftersom det är en så enkel svensk transaktion. Via Payson kan ni rent av betala med ert VISA-kort.

Och ja, jag kommer ta upp vinsten i min deklaration om nu någon undrade. Det är väl rent av så att som elektronisk produkt är de belagda med 25% i moms så av t ex 400:- SEK så får jag ta upp 80:- som moms om jag säljer dem som företagare (mina Payson-, Paypal- och bankgirokonton tillhör företaget). Får kolla med revisorn.

Är ingen villig att bjuda och betala för mina 2.29 bitcoins så vet vi hur det var med värdet på dessa i den riktiga ekonomin och pyramidspelet kan verifieras.

Tillägg: Relevanta inlägg är att missade chanser inte är förluster och att ta en vinst.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

63 kommentarer:

 1. 2.29 BitCoins? Var någonstans var du börsrallyt 2009-2011 och husprisrallyt 2005-2011? Den som varit med på ovanstående resor handlar BitCoins i hundratal eller tusental och inte enskilda units. Tidskostnaden för att föra över småpengar som 400 kr är för stor för den som kan lägga köporder på 1 000 BitCoins. Sälj det på MTgox eller annan handelsplats så blir det en småorder som buntas ihop till en order för storköparna.

  Märker ni föresten nyspråket i artikeln ovan? Först rädsla för att sälja för att bli stämplad som terrorist, sedan själv ett erbjudande om att sälja ... det hela går inte logiskt ihop. Naturligtvis är det helt ofarligt att sälja Bitcoins så länge man deklararer för vinsten.

  Bitcoin going on 100 dollar ...

  SvaraRadera
 2. Kort sagt, du vill inte köpa mina 2.29 bitcoins. De är alltså värdelösa.

  I rest my case.

  SvaraRadera
 3. Om BitCoin vid en värdering av 1200 miljoner kr är en bubbla, vad är då guld vid en värdering om 50 000 000 miljoner kronor?

  CornuCopia, hade du gjort en TA på BitCoin vid 9 dollar hade du sett att BitCoin skulle fortsätta stiga. Vi var flera som sa att Bitcoin skulle stå i 100 dollar inom en månad, nu med 2 veckor tillgodo kostar de över 30 dollar.

  BitCoin är i viss mån ett pyramidspel, men med ett aldrig tidigare såkdat element då produktionskostnaden stiger i samband med att priset på BitCoins går upp. idag kostar det minst 15 dollar att producera en bitcoin. Det ger stöd för en fortsatt uppgång till i förstahand 100 dollar och kanske 200 dollar, sen når vi förmodligen toppen och en snabb och kraftfull nedgång lär då ta vid.

  För den som insåg detta vid 8 dollar (när du skrek bubbla) så har man redan gjort över 300 % i vinst. Sälj en 1/3 och var med på en riskfri resa framöver.

  Du framstår som oseriös om du inte kan medge att du kommit med en dålig analys.

  SvaraRadera
 4. Min analys är att BTCSEK står i 0:- SEK, då du inte vill köpa eller ens lägga ett bud på mina 2.29 BTC. Bitcoin är alltså värdelösa.

  Vi ger det tid över natten, så kan jag skriva ett separat inlägg (på engelska) om att Bitcoin i verkligheten är värdelösa eftersom de inte går att sälja tillbaka till svenska kronor.

  Den som inte sålt har inte gjort någon vinst...

  SvaraRadera
 5. "Kort sagt, du vill inte köpa mina 2.29 bitcoins. De är alltså värdelösa. "
  - CornuCopia 2011-06-08


  Verklighet: Bara idag har folk köpt (och sålt) BitCoins för 35 miljoner kronor på mtgox och andra större transaktionssidor. BitCoins är sålunda mycket enkelt att såväl köpa som sälja via etablerade handelskanaler.

  SvaraRadera
 6. Jag bjuder 300kr... (Betalning till bankkonto.)

  SvaraRadera
 7. Lämnar inte ut bankkontonr på Internet. Bankgiro går bra däremot.

  SvaraRadera
 8. 20:58, men vi kan konstatera att du är så fattig att du inte ens har råd att matcha lagt bud på 300:-.

  SvaraRadera
 9. Bankgiro är OK. Antar du budet?
  (Kontakta mig via mail isåfall. Min email finns i min profil.)

  SvaraRadera
 10. Vi låter det gå till i morgon säg 0800 så får vi se om det finns någon annan som är intresserad. Annars antar jag budet och mailar dig. Till dess har väl bitcoin stigit 50% till så har ingen annan bjudit över har du gjort en bra affär. Om du själv kan realisera tillbaka till användbara pengar eller saker förstås...

  SvaraRadera
 11. Ge dig nu Corny. Nu börjar du gå för långt. Bitcoins handlar inte om att göra vinst, du har totalt missförstått. Att börja blanda in terrorister och knark i det här är under all kritik. Måhända att det enda värde du kan se i saker är om det ger dig någon vinst eller inte, men så fungerar vi inte alla vilket väl är vad som ger mig lite hopp om mänskligheten ibland.

  Du har helt enkelt gett dig faan på att smutskasta bitcoins och det börjar bli lite väl uppenbart. Nåja, tiden får ge dig en örfil. (Då pratar jag inte om huruvida bitcoins är en bubbla vilket är en smula besides the point, utan om det kommer att accepteras eller inte)

  SvaraRadera
 12. Big deal. En utebliven vinst är ingen förlust. Och du har inte ens råd med 300:-, storfräsare som du är.

  Ja, det är klart att jag baktalar ett pyramidspel som bitcoin, precis som jag skriver om skuldbubblan, bostadsbubblan etc.

  SvaraRadera
 13. 21:14
  Det där med terrorister och knark är nog jävligt rätt ute.
  Kolla upp lite hur det låg till med e-gold (www.e-gold.com) och Liberty Reserve (www.libertyreserve.com). Tvättar pengar som satan, används för att köpa vapen/knark och stödja terrorism.

  Mvh en som använt ovan nämnda betalningsmedel för att köpa "dödsknark" (marijuana från kanada)

  SvaraRadera
 14. Ja, då får du skylla dig själv. Det här kommer att komma tillbaka och bita dig i r*ven tids nog. Jag är ingen storfräsare, men ok.

  SvaraRadera
 15. http://bitcoincharts.com/markets/

  SvaraRadera
 16. Förresten, det går numer bra att skriva ut ordet terrorist utan att reklamen dras in, prova får du se.

  SvaraRadera
 17. http://www.reuters.com/article/2011/06/08/us-financial-bitcoins-idUSTRE7573T320110608

  Nu verkar de som om staten uppmärksammat bitcoin med

  SvaraRadera
 18. 21:21 Finns inget sätt jag kan skylla mig själv på. Uteblivna vinster är inga förluster. Och du har inte 301:-. Tomma tunnor skramlar mest.

  SvaraRadera
 19. Va sura bitcoinisterna verkar vara! Ungefär som BLT när prisfall nämns...

  Förnekelse, ilska....osv...

  SvaraRadera
 20. Ja ja. Visst. Nog har jag 300kr men det handlar fortfarande inte om vinst eller förlust. Jag vill inte köpa dina bitcoins helt enkelt för att du ägt dom.

  Vi får väl se hur historien bitcoins utvecklar sig.

  SvaraRadera
 21. En sak är säker, du är underhållande iaf.

  SvaraRadera
 22. Tack, det glädjer mig!

  SvaraRadera
 23. Viss underhållning går inte att köpa för bitcoins.

  Alltså seriöst, du förnekar att bitcoin skulle vara spårbara men vågar alltså inte ens köpa 2.29 bitcoins av mig, och har inte ens råd med 301:-. Det är ... storartad underhållning.

  Hoppas du blir riktigt rik på pappret och att du lyckas komma ur pyramidspelet med verklig vinst.

  Vad gäller börsen så var jag fullinvesterad 2009-2010, trot om du vill, och 2006 köpte vi ett större ställe än tidigare. Obelånat förstås, första huset köpte vi 1997. Men bara för att man gjort vinster så behöver man inte hoppa på varenda bluff som finns.

  SvaraRadera
 24. Det är inte underhållande, det är tragiskt. Jag är av princip emot förmyndarsamhälle men det går tyvärr inte ihop med verkligheten.

  SvaraRadera
 25. Du har blandat ihop mig med en annan anonym, fullt förståeligt men dock, sant.

  Jag vill inte bli rik, för mig handlar bitcoins inte om att tjäna pengar, men det vill du inte höra så ok. Det glädjer mig att höra iallafall om dina framgångar finansiellt, det är storslaget av dig att berätta det såhär appropå ingenting. Grattis!

  SvaraRadera
 26. Vad gäller Bitcoinmäklare som bitcoinmarket eller mtgox, så kom ihåg att det här är en helt oreglerad och ospårbar marknad. Personen/erna bakom mtgox kan närhelst de ha lust bara stänga ner och ta alla bitcons "in escrow" och dra. Eller snabbt sälja dem mot pengar etc. Ospårbarheten gör att brott ej går att bevisas, och om bitcoin juridiskt inte ens betraktas som en valuta så har man inte ens stulit något. mtgox kan skylla på ett massivt hårddiskhaveri (japansk öl i hårddisken) och att backupsystemet inte fungerade som önskat... Sedan går det inte att spåra de bitcoins de schappat med...

  Fast gissningvis väntar man till volym och värde stigit tillräckligt...

  SvaraRadera
 27. Mina blygsamma framgångar finansiellt har jag skrivit om många gånger förr här på bloggen, men du kanske är en ny läsare?

  SvaraRadera
 28. Re 21:54

  Klart att du var fullinvesterad på börsen 2009-2010. Lika klart som att du 2011 gått ur börsen och lika klart som att du skulle varit helt likvid om börsen gått ned 2009-2010 liksom du var likvid 2008.

  Däremot var nog inte dina läsare som lyssnat på dig det. De har nog tappat ordentligt med pengar de senaste åren i uteblivna vinster.

  Obs, verkar var flera anonyma i tråden.

  SvaraRadera
 29. Nejdå, nog har jag tittat in i holken ibland.

  SvaraRadera
 30. Spelar väl ingen roll vad jag skriver. Skall inte skriva hur jag var investerad 2001-2006, det kan du hitta på bloggen någonstans. Men antagligen är det påhittat det också.

  Av den anledningen skriver jag sällan något om hur jag investerar (även om jag skrivit att jag är likvid just nu, plus några negativa hävstångspositioner mot Nikkei, OMXS30 och SP500, men det är ju bara text jag skrivit, helt meningslöst). Finns inget sätt jag kan bevisa att något jag skriver är sant, alltså är det meningslöst. Kan iofs redovisa min deklarations offentliga siffror för 2006, men det är också meningslöst då vinster i kapitalförsäkringar inte syns i deklarationen osv.

  Du kan t ex skriva "jag tjänade 10 000% på xyz", och vad betyder det? Det betyder att du kan skriva. Varken mer eller mindre.

  Det här är för övrigt ingen sajt som ger investeringsråd.

  SvaraRadera
 31. Ja, Corny är en mästare på backtrading.

  SvaraRadera
 32. 21:58

  Låt mig gissa, Bitcoin kommer bli en internetsrotsrörelse som kommer dra mattan under fötterna på bankirerna som sitter i Nosferatumantlar och planerar världens undergång med krediter som de skapar ur intet?

  SvaraRadera
 33. "Finns inget sätt jag kan bevisa att något jag skriver är sant, alltså är det meningslöst."

  Varför fortsätter du skriva då?

  SvaraRadera
 34. Tja, i det här fallet med bitcoins så får ni svart på vitt. När jag skrev mitt första inlägg stod bitcoins i ca 8:- USD. Nu står de i 20-30 USD eller ngt. Då jag påstår mig införskaffat 2.29 bitcoins före jag skrev det första blogginlägget så ser det ut som att jag gör en realiserad vinst på några hundra procent, om någon vill betala för dessa ettor och nollor med ett lagligt betalningsmedel.

  Några hundra procent duger för mig.

  SvaraRadera
 35. 22:09, som sagt så skriver jag mindre och mindre om hur jag själv investerar eftersom sådana skriverier är meningslösa. Däremot skriver jag om hur jag funderar kring börsen och marknaderna, vilket inte säger speciellt mycket om vad jag själv gör.

  SvaraRadera
 36. Om bitcoins nu är ett pyramidspel så är det i så fall ett pyramidspel där du deltagit och tjänat pengar nu...

  /E

  SvaraRadera
 37. Det finns inget annat än vinst eller förlust för dig va? Det är väl iofs inte olagligt att vara girig som alla andra, men det är beklagligt då du tyvärr influerar andra till liknande resonemang.

  SvaraRadera
 38. Secket tjôt då.

  /Palle

  SvaraRadera
 39. Om du läst bloggen så hade du även sett att det finns det tredje alternativet. Att inte delta i marknaderna alls och istället investera i verklig utveckling, dvs något fysiskt i verkligheten. Inte köpa aktier i Vestas, köpa ett nytt vindkraftverk. Skapa något på riktigt.

  Vinst eller förlust är relevant utifrån vad man använder pengarna till. Super man upp dem på champagne på Stureplan så är vinsterna inte relevanta. Använder man vinster för att bygga små steg mot en bättre värld är de mer relevanta. Men det är bara en åsikt.

  Pengar luktar inte. Det är vad man gör med dem som luktar.

  SvaraRadera
 40. "Pengar luktar inte. Det är vad man gör med dem som luktar."

  Lysande citat.

  (Eller världen kanske skulle bli mycket bättre om alla med en progressiv agenda var utblottade. Eller inte?)

  SvaraRadera
 41. Nästan så jag är beredd att betala 301 kronor till dig bara för att få se detta inlägg komma upp till 100 kommentarer från de mindre begåvade. Håller inte alltid med dig cornu men detta var riktigt underhållande :)

  Dina 2,29 bitcoin kan du behålla...

  Peace.

  SvaraRadera
 42. Där håller jag i stora drag med dig, men med den lilla inflikningen att det beror på vilken sorts pengar vi pratar om. En del sorters pengar luktar alldeles av sig själva.

  SvaraRadera
 43. Bitcoin anhängarna låter lite som herbalife försäljare när de skriver på internet.

  SvaraRadera
 44. Där kom Madison och visade tydligt vad det är som gör att den här bloggen börjar ruttna. Den där sortens kommentarer om begåvning, det är... Ja, jag vet inte. Detsamma med det frekvent använda ordet bolånetorsk. Det visar på en ganska djup avsaknad av mänskligt medlidande för människor och familjer som hamnat eller kommer hamna i djupa finansiella problem. Nej, det är knappast rättvist att anklaga dom, det är väl inte precis så att någon av de frekvent inblandade parterna mäklare och bank varnat dom? Visst, Corny har varnat om bubbla vilket han inte är ensam om, men att använda den sortens beskrivning av människor får dom nog knappast att lyssna.

  SvaraRadera
 45. Ingen blir tvingad att köpa en 2miljoners villa i täby för 6 miljoner.

  Men jag glömde, i Sverige har vi inget eget ansvar för något. Pappa visade vilse i pannkakan för mig som liten så det är svt och samhällets fel i grunden.

  SvaraRadera
 46. En liten tanke:

  Om valutan BitCoin om några år, det unika transaktionssystem det är, skulle värderas till samma värde som guld skulle 1 BitCoin kosta 7 miljoner dollar. Det visar potentialen i BitCoin!

  Förmodligen når vi inte dit, men säg att Bitcoins kommer att värderas till en 1/10 av allt guld på jorden. Då kommer 1 BitCoin att värderas till över 700 000 dollar!

  SvaraRadera
 47. Anonym 22:39, om det hade varit så att ekonominyeheterna på tv tydligt förklarat att den här prisnivån inte är sund och att det kommer sluta i förskräckelse, eller om asmäklarna hade förklarat det, eller bankerna, eller för all del någon annan av de "upplysare" som vanligt folk dagligen kommer i kontakt med, nej då kanske dom så kallade bolånetorskarna hade haft sig själva att skylla. Att ha insikten att vanligt folk nog rätt ofta kan vara "fårk" som också är ett Corny ord, men sen skylla hela fiaskot på dom, känns inte det en smula motsägelsefullt? Att dom är "fårk" beror väl ändå på att dom aldrig riktigt får sanningen förklarad för sig innan det är för sent? Jaaaa, Corny har berättat om bubblan, men Cornys blogg tilltalar av förklarliga skäl inte alla.

  SvaraRadera
 48. Två senatorer har krävt att myndigheterna måste se till att stänga Bitcoin då de används vid droghantering.

  http://www.reuters.com/article/2011/06/08/us-financial-bitcoins-idUSTRE7573T320110608

  Då är de riktigt skraja för Bitcoin! Dollarns status som världsvaluta hänger väldigt mycket på att tvätta drogpengar och se till att droger handlas i dollar (Narcodollar är precis som petrodollarn en hörnsten i dollarhegemonin). Professor James Petras skrev en bra artikel om Mexiko:
  http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=24856

  "Drug profits, in the most basic sense, are secured through the ability of the cartels to launder and transfer billions of dollars through the US banking system. The scale and scope of the US banking-drug cartel alliance surpasses any other economic activity of the US private banking system. According to US Justice Department records, one bank alone, Wachovia Bank (now owned by Wells Fargo), laundered $378.3 billion dollars between May 1, 2004 and May 31, 2007 (The Guardian, May 11, 2011). Every major bank in the US has served as an active financial partner of the murderous drug cartels – including Bank of America, Citibank, and JP Morgan, as well as overseas banks operating out of New York , Miami and Los Angeles , as well as London . "

  Enligt chefen för FN:s kontor för hantering av narkotika och brottslighet, Antonio Costa, är knarkhandeln den viktigaste jordbruksprodukten i världen.

  Själv skrev jag bl.a om hur Engelsmännen gjorde opiumknarkare av Kineserna för att Pundet skulle få fotfäste i Kina. Engelmännen startade ju två opiumkrig för att kunna fortsätta sälja knark till Kina (dvs understödja Pundet).
  http://parasitstopp.wordpress.com/2011/01/12/afghanistan-det-tredje-opiumkriget/

  Så då måste Bitcoin vara riktigt på gång!
  Hur fan de nu ska invadera Bitcoin som de invaderat Irak, Libyen etc som hotat dollarhegemonin :)

  SvaraRadera
 49. Låt säga att 1 BitCoins kommer värderas till en 1/1000 av Rumäniens BNP. 1 BitCoin kommer då värderas till över 160 000 000 dollar!

  En liten tanke bara.

  SvaraRadera
 50. Lyssna? Människor lyssnar aldrig ändå, då kan man ju ha lite kul under tiden, inte sant?

  Människan överlag tänker väldigt sällan också.. Ibland tar man någon på bar gärning då några kugghjul snurrade ett tag och de stannade upp som ett rådjur i strålkastarljus.. =)

  / lemonride

  SvaraRadera
 51. Människor lyssnar tyvärr på det mesta nonsens som pumpas ut i media, är det inte det som är problemet?

  SvaraRadera
 52. Det gick ju lysande för beenz och flooz. Nu kommer bitcoins och störtar det amerikanska imperiet och den internationella bankkartellen. Världen är verkligt sagolik. Eller overkligt sagolik? Hmm, vad svårt det blev...

  SvaraRadera
 53. Visst, kanske svårt för någon att invadera bitcoin i sig, men vad händer om FBI raidar mtgox.

  SvaraRadera
 54. Desperata tider och desperata åtgärder. Virtuella marknaden har en stor roll i framtiden. Större än vad många tror, trots att den stora "skrämmande" QE3 närmar sig med stora steg vilket lär sätta igång domino effekten. Bitcoin lär förintas med tanke på tiderna vi lever i, men mallen av Bitcoin lär dyka upp igen när första versionen av Bitcoin blivit demolerad efter QE3 och valutornas förfall. Bara till att tacka och buga till alla som investerar i Bitcoin. Bitcoin som jag förstår är framförallt en bedjan för att det nuvarande systemet skall kollapsa. Datafolkets missnöje och protest. Därav reagerar många på att vinst eller förlust kvittar. Människor skapar, tanken skapar. Allt vi ser kommer från en tanke. Bitcoin är en tanke och en stor del av massmedvetandet stödjer den. Därav får den även en stark skapar kraft.

  E-gold förstördes av inte knark eller droghandlare utan av intressenter som såg den som ett hot och tog kontrollen över den och styrde den och smutskastade den. På ett sätt en föregångare till Bitcoin.

  SvaraRadera
 55. Jag bjuder 400. Betalar via girot om ingen bjuder över.
  Tack för en bra blogg förresten. Själv tycker jag bitcoin-experimentet är en intressant uppstickare. Sen kan det mycket väl överhypas totalt, vara en bubbla och allt det där. Inget man vill vara all-in i direkt, men som sagt intressant - och kanske i bästa fall en framtida utmanare till de centralbankskontrollerade fiatvalutorna.

  SvaraRadera
 56. OK, Daniel, du kan väl maila mig.

  SvaraRadera
 57. 2.29 BTC ≈ 233 SEK - Snygg affär där.

  Mycket roande artikel och kommentarstråd att läsa. De flesta av er är dumma i huvudet, och artikelns författare mest av alla. Det finns väl ingen valuta idag som har verkligt värde? De slutade ju backa med guld för länge sen! Alltså lika virtuella som BTC. BTC riskerar inte inflation dock, vilket gör det till en överlägsen valuta i alla lägen.
  Att "stänga ner" BTC på grund av droghandel befogar att stänga ner alla andra valutor också. Sedlar och mynt är lika anonyma som BTC är... Droghandel kräver möten och kommunikation lika mycket oavsett valuta, och ingen har försökt spåra en drog-deal med hjälp av sedlarnas serienummer än så länge.

  Dags att bojkotta den här skitbloggen.

  SvaraRadera
 58. Bitcoin tillbaks på cirkus 8 dolares nu. Va bra att du han sälja i tid! Är det en bear trap eller bull trap vi ser nu? Undras hur det går för Rick Falkvinge...

  SvaraRadera
 59. Idag ångrar du väl att du sålde dina bitcoins?
  Hade blivit ca 460 USD idag.

  SvaraRadera
 60. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 61. 2.29 bitcoins är för tillfället 15 050 SEK eller 2 290 USD...

  SvaraRadera