Cornucopia?

Aktuellt

Bostadsinbrotten föll till nya rekordlåga nivåer - men en polisregion går åt andra hållet

Enligt BRÅ:s preliminära statistik över polisanmälda inbrott i bostäder, så föll dessa till nya rekordlåga nivåer per capita. Det finns do...

2011-05-12 13:45

VIKTIGT: Blogger visar ditt namn i kommentarer

Med Blogger/Blogspot/Googles uppgradering av sina system så har din signatur på blogginlägg eller i bloggkommentarer ändrats. Eventuellt även retroaktivt.

Det kan betyda att om du registrerat ditt konto med ditt riktiga namn så står ditt förnamn framför dina bloggkommentarer. Nu är t ex inte bloggrannen Chefsingenjören anonym längre utan känd, men hans förnamn står under alla bloggposter och hade han varit anonym hade han nu kanske kunnat identifieras av kollegor och arbetsgivare.

För att ändra ditt namn måste du gå in på Google Accounts och Edit Personal Information och redigera framför allt profilen hos Blogger. Förändringar verkar dock inte slå igenom direkt, det har de inte gjort för mig iaf, utan jag skriver under med C. När/om min ändring i kontot slår igenom kommer det stå Cornucopia igen.

Tillägg: Efter en kontroll så slår det här igenom retroaktivt på alla blogginlägg och alla bloggkommentarer, så det kan nu stå ditt förnamn där om det vill sig illa.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

17 kommentarer:

 1. Don't be evil...

  SvaraRadera
 2. Det är inte avsiktligt eller ondskefullt avsett. Men det kan bli dumt.

  SvaraRadera
 3. Och varför detta? Är det bestämmelser från "ovan"? Gäller detta all bloggverksamhet?

  SvaraRadera
 4. Google har byggt om sina system. Det berör bara bloggar som likt denna kör hos Blogger (aka Blogspot). Man såg väl det hela som en förbättring, lite trevligt med förnamn på folk som kommenterar istället för alias.

  SvaraRadera
 5. Intressant från google att bara ändra det här huxflux.

  SvaraRadera
 6. Tvärfel att publicera information från kontot offentligt helt godtyckligt. Vad kommer härnäst? Publicering av dagens random mail från en användares konto på google-bloggen?

  Publicering av hela mailadressen?

  GPS-positionering av det anslutna mobilnumret på karta inlagt som kul liten feature på alla bloggar?

  Google borde ha lärt sig efter Buzz.

  SvaraRadera
 7. Cornu> Jag tror att du har fel om var man ändrar namnet. Flera andra personer har lyckats ändra sitt namn men inte du. Kan det finnas något annat ställe som namnet hämtas från?

  Eller så kanske google sitter och justerar manuellt på bloggar som klagat.

  SvaraRadera
 8. Har du info om var dessa personer ändrat sina namn så skulle det uppskattas.

  SvaraRadera
 9. Äsch, fixat. Att jag missade det beror på att Blogger var nere när jag tittade på det. Lägger in länk till

  http://www.blogger.com/edit-profile.g

  SvaraRadera
 10. Varför inte hosta en egen Wordpress istället för blogger? Så slipper du Googles nycker. Jag migrerade för ett drygt år sedan och det var relativt smärtfritt.

  SvaraRadera
 11. Och var hostar du någonstans? Flyttade du över 3000 blogginlägg och 100 000 kommentarer och länkade om alla interna länkar också?

  SvaraRadera
 12. Attans jag måste göra mig en ny foliehatt omgående, blyfolie minst. Man vill ju gärna vara sin pseudonym inför sökmotorer.

  SvaraRadera
 13. http://www.krisinformation.se/web/Pages/NewsPage____69352.aspx

  SvaraRadera
 14. Det är sånt här som gör att jag ända sedan publika internets tillkomst har varit, och alltid kommer att vara, anonym eller uppge bogusnamn när man ska registrera sig överallt.

  SvaraRadera
 15. Japp vägrar fejsbook och alla såna siter som sätter spår, en dålig bild kan sabba massor eller en dum kommentar.

  Du är inte anonym på internet, det borde man lära ut till alla som ger sig ut och ska skaffa beundran. Tuttbilder kommer igen surt för många kvinnor, man ska tänka sig för vad man publicerar under sitt namn.

  Har varit online sedan 1993 och varit duktig på att lämna få spår, varför har du inte fäjsbook frågar alla, för att jag vägrar...

  SvaraRadera
 16. http://nordic-tv.com/nordicvideo.php?vid=0f2a418ae&epi=0

  SvaraRadera
 17. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera