Cornucopia?

Aktuellt

Är med i SVT Babel ikväll

Lena och jag är med i SVT:s litteraturprogram Babel ikväll. I och för sig inte första gången, men alltid kan det intressera någon. Intervjun...

2011-05-17 19:58

Vi avbryter för ännu en obegriplig film betalad av våra EU-pengar

Ja, vad kan man säga. Ännu en obegriplig film från EU, denna gång verkar det vara EU-parlamentet som har fått för mycket pengar från bland annat den svenska statskassan och därmed de svenska skattebetalarna.

Ser ni på filmen så går lite pengar tillbaka till Sverige, nämligen till undertecknad. Viss ironi går att köpa för pengar.

Exakt hur man får filmen att starta är en konst i sig. Annars blir det dubbel ironi av att ni får se en EU-betald rumpa klättra upp för en trappa om och om igen, vilket ju är extra roligt med tanke på Herman van Rumpoys namn.

För den som lyckas starta filmen och ser den till det bittra slutet så finns det någon tävlingsinformation också.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

16 kommentarer:

 1. Helt obegripligt och fruktansvärt obehagligt.
  Vem får du pengar ifrån?

  SvaraRadera
 2. Danska GoViral, goviralnetwork.com.

  SvaraRadera
 3. Rumpan var ok, resten var obegripligt jidder.

  Mer porr till folket, rumpan vs piskan..

  SvaraRadera
 4. Vad ar obegripligt? En inbjudan till en filmtavling. Ar det kanske franskan som ar hotfull? Vad ar det med dig och EU som gor att du slapper alla sparrar? Ok du rostade nej till svenskt medlemsskap. Du forlorade. Get over it.

  SvaraRadera
 5. Skönt att vi får lite valuta för våra EU-pengar.Men det här med tävlingsmomentet förstår jag mig inte på...

  SvaraRadera
 6. Känns häftigt att betala världens högsta skatter så vi kan finansiera en filmtävling för EU's propagandaapparat, vad?

  SvaraRadera
 7. * Testade i Chrome - Ingen film fanns pga AdBlock
  * Testade i FireFox - Gick inte, svart ruta
  * Drog igång virtuellt Windows XP-system och IE - gick inte
  * Uppdaterade Flash till senaste versionen
  * Testade igen - Yes, nu fungerade det!

  NO! Vad är det jag betalar till? Stereotyp propaganda och främlingsförakt?

  SvaraRadera
 8. Varför inget inlägg om Danmarks kaxighet om norpolen? Du som gillar stratfor etc

  Norge, Danmark och Kanada mot Ryssland? 3 NATO länder, troligen är de på samma sida.

  Hur snabbt kan retorik förvandlas till handling? Kanada funderar över stridsflyg med lång räckvidd, de vill nog patrullera sin nordflank..

  Närmast exportstopp är ju Danmark följt av Norge. Danmark hoppas nog på Grönland, det gör även alla som äger pare.

  Kan vi få se en första resurskonflikt inträffa inom 10 år tror du? Sverige har inte gjort anspråk på något hittills, vi står väl med fuktat finger och känner av vindriktningen som vanligt.. Som i WW2, först var man polare med Hitler, sen med de allierade..sen lite inofficellt stöd till Finland.

  Jag tror jag vet var det svenska självhatet består av, vi skäms för vår feghet.

  SvaraRadera
 9. Inga problem att se filmen, men jag förstår inte heller meningen med den.

  Skogsägare

  SvaraRadera
 10. Hon söker upplysning och vägledning i livet, lyckokakan säger att den finns på europaparlamentets egna webbtevesite.

  Så, nu har jag dels sparat er som inte sett filmen några minuter av era miserabla liv, dels har jag förklarat för er överbegåvade som sett filmen men inte förstått den. För mycket högskola kan göra en blind!

  mvh
  Mr Normalbegåvad

  PS Ja, det var reklam för en tävling på slutet också, där man kan vinna nåt om man gör en lika korkad reklamfilm för Europarl-siten.

  SvaraRadera
 11. My God, sâ urlöjligt..eller är det en dansk quizz pâ vad EU ger medlemmarna. Kvinnan som strävar upp pâ trappan mot makten, Buddisten som sitter coolt och avslappnat som en baby för samtida Eu relationssnack, resten kommer jag inte ihâg och vill inte se om filmen.
  Det blir nog bra med tiden !

  Gamelmor

  SvaraRadera
 12. Ha! Jag satt och väntade på att det likt en Grotesco-sketch skulle övergå i totalt kaos. Precis som EUSSR-projektet just nu alltså.

  SvaraRadera
 13. Jag är positiv till Europeiskt samarbete (dock ej Euron, längre) men fattade inte heller reklamen. Frågan är dock om den uppnår sitt syfte, vilket jag tolkar vara att dra folk till den där websidan. Det är ju inte direkt en informationsfilm den där reklamen...

  SvaraRadera
 14. Jag tycker mig kunna se meningen med filmen som jag tolkar så här: I stället för sätta sitt hopp till vidskepelse (och indirekt religion) så skall man ägna sig åt EU-projektet som framtidens räddare.

  SvaraRadera
 15. Det var nog en av de bättre tolkningarna får jag säga.

  SvaraRadera
 16. Nu har man ju möjligheten att jävlas tillbaka ordentligt med EU.
  Fins det siffror med exakt hur mycket vi nettobetalar till unionen?

  SvaraRadera