Cornucopia?

Aktuellt

Lysa lanserar hållbart sparande - erbjudande om rabatt på förvaltningsavgift

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Lysa och ska betraktas som reklam. Robotrådgivaren Lysa lanserar nu ett etiskt hållbart spara...

2011-05-03 13:22

Simsalabinladin

Så var då Usama/Osama bin Ladin officiellt borta ur ekvationen.

Till en början vill jag understryka att jag under inga omständigheter hade några som helst förkunskaper eller insyn i vad som skulle ske när jag dagen innan händelsen diskuterade den fiktiva sk Ryan-doktrinen. Inga som helst förkunskaper. Det är enbart en av livets alla små slumper. Inget annat.

Vad vet vi?
I krig är alltid sanningen första offret och segraren skriver historien. Vi skall vara medvetna om att allt vi matas med kring Usama bin Ladins död är nogrannt uttänkt propaganda.

Men vad vet vi egentligen?

- Vi vet att en räd genomfördes mot ett avskilt hus i ett finare område i Pakistan, det finns externa vittnen
- Vi vet att man påstår sig ha skjutit Usama bin Ladin i ansiktet och dödat honom
- Vi vet att man påstår sig tagit ett väldigt snabbt DNA-test på honom. Imponerande snabbt rent utav, så det måste stått medicinsk laboratoriepersonal i beredskap med utrustning i närområdet. Verkligheten är inte CSI, utan sådant där tar tid, om inte annat måste proverna till labbet.
- Vi vet att man påstår sig begravt en kropp till sjöss inom muslimskt stadgade 24 timmar
- Vi vet att det påstås att militären ville jämna huset med marken via två B2-bombare och hela 12 st JDAM-styrda bomber. Varje enskild sådan bomb väger 230 - 910 kg. Hade man valt denna lösning hade det inte funnits något annat kvar än varierande storlekar småbitar och pulver av huset och dess invånare.
- Vi vet att det påstås att president Obama tyckte att det var dumt att förvandla Usama till damm och förslog specialstyrkeoperatörer istället.


Det är vad vi vet. Vi vet en massa påståenden.

Vi vet också att amerikaner kan uppföra sig som vilket land i Mellanöstern som helst när någon dödas.

Nyttiga idioter. Fårket. Bä. Grattis, det var väl roligt då.

Vi vet också att Obama med närmaste har suttit och poserat framför kameran i The Situation Room.

The Situation Room
Det är inte exakt Hollywood.

Official White House Photo by Pete Souza

Official White House Photo by Pete Souza
Här är hur Hollywood vill att det skall se ut, från Dr Strangelove, men det finns mer moderna varianter som jag dock inte hittar på YouTube just nu.

Den som vill ha en närmare titt på The Situation Room i verkligheten, inklusive tekniken och servicen runt omkring, där själva konferensrummet verkar vara mindre än undertecknads bibliotek där jag sitter just nu, kan dock ta en titt på nedanstående video.

Kan någon få fram en festlig videosnutt från t ex Armageddon, Sum of All Fears eller någon liknande film där vi får se Hollywoods version av The Situation Room vore det helfestligt. Verkligheten är en helt annan. Väldigt trång. Ett vanligt konferensrum med videokonferens hos ett ordinärt svenskt konsultbolag är större. Eller iaf där jag jobbade för 12 år sedan och vi hade just videokonferensmöjlighet i ett av konferensrummen på kontoret. Fast vi hade iofs inte läderfotöljer skall medges.

Konspirationsteorier
Sanningen är att vi vet inte ett dugg. Vi har bara en massa påståenden. Återstår att se om man ens försöker framlägga några bevis. Det är egentligen rätt meningslöst. Foton kan fejkas, ett laboratorieresultat är bara en papperslapp som kan skrivas av vem som helst osv osv.

Vad som egentligen har hänt får vi aldrig reda på.

Vi kan nog vara ganska säker på att Usama bin Ladin är död. Eller iaf "död". Han kan vara tillfångatagen och försvunnit in i CIA:s fängelsenätverk för förhör. Som officiellt död är situationen dessutom tämligen hopplös för honom och förhörsledarnas övertag är därmed enormt.

Frågan är också när han dog. Han kan varit död i flera år, men av inrikespolitiska skäl valde man att officiellt döda honom just nu. Kanske får vi se ett amerikanskt tillbakadragande från t ex Afghanistan, som nu kan motiveras med att man fått tag på Usama bin Ladin. De politiska möjligheterna är iaf stora.

En variant är att man länge vetat exakt var han finns, men återigen av inrikespolitiska skäl valde att ta bort honom just nu.

I slutändan är det nog ungefär som verkligheten har beskrivits via propagandaapparaterna. Det är den enkla förklaringen. Begravningen till sjöss sägs bero på att ingen ville ha honom, något som ju faktiskt både bin Ladin-släkten såväl som bl a Saudi-Arabien mfl tillfrågade kan bekräfta. Att man tillfrågade dem, vilket kan bekräftas, är faktiskt det största beviset för att Usama bin Ladin faktiskt har dödats. Å andra sidan var det ju lämpligt med en person skjuten i ansiktet om de nu hade svarat ja...

Just nu utmålas president Barack Obama som Den Store Ledaren, den vise ledaren som stoppade militären från att förvandla Usama till damm och kraftfullt skickade in elitsoldater för att tillfångata eller döda fienden. Men det kan faktiskt varit tvärt om. Det kan ha varit Den Store Ledaren som ville utradera honom från jordens yta, men blev övertalad av rådgivare att det fanns bättre metoder då man även kunde komma över underrättelseunderlag från en intakt byggnad.

Det väsentliga är att historieskrivningen är gjord för att Obama skall hyllas som hjälte och Den Store Ledaren.

Vad som egentligen skedde får vi aldrig reda på. Usama bin Ladin är borta från spelbrädet. Vad som hände och vart han tagit vägen kan man roa sig med att ta fram konspirationsteorier om. Men borta är han i praktiken.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

47 kommentarer:

 1. Jag tror inte på slumpen. Jag är konspiratoriskt övertygad om att du hade full insyn i vad som var på gång innan du skrev om den fiktiva Ryan-doktrinen. Men huvudsaken är att UBL är borta. Lite kul dock att tänka tanken att amrisarna just nu förhör honom.

  SvaraRadera
 2. Det mest märkliga här är att man dels dumpat kroppen i havet, samt att man inte visar foton på kroppen.

  En tänkbar förklaring är att han var redan död sedan länge (han hade ju njurproblem) och förvarades i det huset som ett slags mausoleum. Det skulle då vara för pinsamt att visa upp en balsamerad kropp, på foto eller irl.

  Hursomhelst är detta startskottet för Obamas återvalskampanj.

  SvaraRadera
 3. Jag har hela tiden, sedan första rapporterna kom in, funderat på hur det kommer sig att gammelmedia inte en gång, säger inte en gång, frågat sig hur det står till med källorna - dvs om det är sant och vilka bevis det finns.

  Det hela är uppbyggt precis som en saga, eller som en filmberättelse. Hur ska du kunna få någon att tro på det?

  SvaraRadera
 4. Om det vara binladens kropp eller ej, lär vi kanske inte får veta. Det man kan vara säker på dock, är att USA visste att han var död.

  Jag menar, man ville ju inte att binladen skulle poppa upp och citera Mark Twain med orden "ryktet om min död är betyligt överdrivet".

  SvaraRadera
 5. Att han dumpades i havet var nog för att undvika en plats att vallfärda till. Där hade ju likasinnade träffats.

  Att avvakta med att visa bilderna är nog ett smart propagandaknep. När man sedan visar att det gick till som man sade från början hamnar man ju "on top of" både konspirationsteorier och mytbildare.

  SvaraRadera
 6. Det var ju festligt med de gamla fejkbilderna från 2009 på en ihjälskjuten UBL som kablades ut i propagandapressen. Snyggt photoshopat. Eller inte.

  Ett synnerligen välregisserat actiondrama som har samma dramaturgi som de usla filmerna som kommer från drömfabriken. Stråkarna ljuder väl fortfarande på Ground Zero...

  Att UBL är död är jag övertygad om. Sen om han "dog" i förrgår eller för 5 år sen är ointressant då fårket inte orkar ta reda på hur det egentligen förhåller sig...

  Så vem blir den nya fienden nu då? Iran, en gång för alla?

  SvaraRadera
 7. En annan intressant sak är hur det framgår, korrekt eller ej, att Usama inte är någon Sal'Adin som leder sina trupper från första linjen eller med AK-74:an redo i någon grotta i gränslandet Afghanistan/Pakistan, utan suttit hemma i soffan och pillat sig i naveln. Ungefär som Obama alltså.

  Finns en viss poäng i att påvisa hur den ena Store Ledaren minsann inte blivit skitig i skyttegravarna med sina mannar. Om Obama trodde ingen något annat däremot.

  SvaraRadera
 8. www.corbettreport.com/osama-bin-laden-pronounced-dead-for-the-ninth-time/

  www.foxnews.com/us/2010/10/20/al-qaeda-terror-leader-dined-pentagon-months/

  www.newsweek.com/2001/09/14/alleged-hijackers-may-have-trained-at-u-s-bases.html#

  www.infowars.com/al-qaeda-is-a-front-group-for-the-us-military-industrial-complex/

  www.infowars.com/inside-sources-bin-ladens-corpse-has-been-on-ice-for-nearly-a-decade/

  www.prisonplanet.com/terrorist-who-trained-london-bombers-was-working-for-us-government.html

  www.prisonplanet.com/mumbai-terrorist-was-us-agent.html

  www.infowars.com/bombshell-evidence-clearly-indicates-staged-attack-on-detroit-flight/

  Läs mer här:

  http://wearechangeumea.blogspot.com/2011/02/terroristhotet.html

  http://civilkurage.wordpress.com/2011/02/28/intressanta-fakta-om-911/

  SvaraRadera
 9. Med utgångspunkt i att han dödades här om dagen i amerikanernas tillslag, så måste en sak ha svidit enormt för UBL, dvs att hans ideologi varit irrelevant i folkresningarna runt om i arabvärlden. Det har inte varit under det islamistiska kalifatets gröna fana som befolkningen rest sig, tvärtom har folket rest sig i frihetens och rättvisans namn, dvs Liberté, Egalite et Fraternite .... mao UBL hann se att han var ideologiskt bankrutt bland befolkningen breda skikt.

  -----

  Sedan är det intressanta med platsen var han skall ha befunnit sig som granne sgs vägg i vägg med Pakistans mest prestigefyllda militärakademi i en renodlad pakistansk garnisionsstad. Detta väcker antingen en massa intressanta frågor eller så är pakistanierna fullständigt inkompetenta.

  SvaraRadera
 10. Ja, och så är det hög tid att fixa nya foliehattar ....

  SvaraRadera
 11. Tja Cornu, har laddat upp en artikel som måste läsas. Trevlig läsning.
  http://www.2shared.com/document/KmDbfInH/The_Black_Swan_of_Cairo___Fore.html
  /ZZ

  SvaraRadera
 12. Foliehattar hjälper inte, rötan tar sig in via ögon (dator och TV) samt öron (Radio), man behöver folieglasögon och aluminium öronproppar.

  För övrigt borde någon skriva en survivalistguide över vilka frekvenser av radiovågor och vilken effekt som en improviserad faradayburhatt kan skydda mot. För att få botten på buren behöver man svälja en klump folie och bära den med stämbanden.

  För övrigt tedde sig radiorapporteringen lite osmaklig med glada hejjarop över någons död. SVD var i alla fall reko nog att ha bilder där Osama ser ok ut. Vilket iofs John Maccain oftast inte fick göra om jag minns rätt.
  Kanske finns det någon osagd hieraki inom media.
  1,Demokrater
  2,Allkvida
  3,Republikaner

  Dags att pressa en ny foliehatt

  /Tisgift

  SvaraRadera
 13. Grymt inlägg!
  Att man skulle vänta 10 år med att dra igång en sådan här konspiration känns däremot.. tveksamt.

  Jag bloggar om Obamas filmkväll. Hur har man det egentligen då man ser på en avrättning av ens största fiende. Fredagsmys?
  http://hanneshervieu.se/obama-filmkvall-eller-fredagsmys/

  SvaraRadera
 14. I huset i Abbottabad fanns utöver Usama Ladinsson också en av hans fruar och en son. Vad jag vet, har ju USA bara sagt hur de har förfarit med Usamas kropp. Man undrar ju, har sonen och frugan i likhet med Usama fallit av från toppen och hamnat vid näringspyramidens bas och blivit nematodföda i Arabiska havet?

  Är det någon som vet deras öde?

  SvaraRadera
 15. Lars,

  Måste vara ironi från en som brukar driva med de sk truthers...

  /CK

  SvaraRadera
 16. Tack. Jag klarar inte av att "alla" köper allt som skrivs i media som för övrigt kontrolleras av ett fåtal. Känns bra att läsa detta.

  Vi känner ju faktiskt inte till så mycket om den berömda Usama heller men alla är väl lika insatta i honom som vi alla blev utbildade i kärnkraft för några månader sedan. Pinsamt

  SvaraRadera
 17. Utöver adresserna som Anonym 15.26 skrev ut så har What Really Happened ett rikt uppslag med alternativa synvinklar och berättelser. Men det går som sagt inte att veta något, man får ta det för vad det är helt enkelt. What Really Happened är åtminstone inte styrt av någon officiell propagandaapparat.

  SvaraRadera
 18. Fel i länken. What Really Happened ska det vara.

  SvaraRadera
 19. Man behöver inte vara någon siare för att förstå vad som kommer att hända nu. USA kan nu dra tillbaka stor del av trupperna från Afghanistan. Vilket kommer att ske inom några månader. De har väntat med att gå ut med den här nyheten tills de skulle dra sig tillbaka.

  Och ganska direkt efter kommer de att invadera Iran – med trupperna de dragit tillbaka från Afganistan.

  Allt är ett enda stort schackbräde.

  SvaraRadera
 20. Ett bra inlägg ang USA:s uppträdande som mellan östern: http://dallasmorningviewsblog.dallasnews.com/archives/2011/05/not-sure-how-to.html

  SvaraRadera
 21. Så var det det här med att vara negativ... Inte ens när världen blir av med Osama Bin Laden kan du säga något positivt, det är bara skit, ljug och båg alltihopa enligt Cornubot.

  Om du var i Obamas skor, hur skulle du ha gått tillväga? Vad krävs, enligt dig, för att man ska kunna tro på vad som rapporteras?
  Det måste ha varit hundratals personer involverade i den här operationen, menar du att alla dessa med på "konspirationen"?

  Det känns som att detta inlägg lika gärna kan ha varit skrivet av Lennart W från VCW...

  SvaraRadera
 22. Fedor: Hur många var med i konspirationen som ledde till invasionen av Irak? Den kanske bara innefattade 10 pers, max alltså.

  (Dvs påhitten om massförstörelsevapen trots att det var uppenbart att det handlade om petrodollar & olja)

  SvaraRadera
 23. Victor: Du använder dig av det klassiska foliehattsknepet att svara en fråga med en motfråga (som i sin tur har en svag koppling till ursprunsfrågan).

  Det svåra är förstås att sakligt kunna förklara hur en påstådd konspiration har gått till. Det är också mer rakryggat än att bara hej vilt kasta ur sig anklagelser om att "allt är en konspiration!".

  SvaraRadera
 24. Jag trodde en möp som dig fick utlösning av sånt här? Hur man nu kan vara möp i ett land där försvaret är patetiskt, en massa fjantar i ssg som är sas wannabes.

  SvaraRadera
 25. IEA erkänner peak oil
  länk

  video (1:45 och framåt)

  SvaraRadera
 26. Cornucopia, jag är glad att det finns sådana som du som inte köper allt som politiker försöker att pådyvla fårket. Bin Ladin dog under USA´s första krig mot Talibanerna. USA bombade de flesta grottor i Afgahnistan med speciella grottbomber som dödade allt levande som fanns gömt i grottorn bl.a. på grund av att bomberna gjorde slut på allt syre inne i grottorna.
  Att USA har haft bin Ladin som officiellt levande terrorist fram till igår har bara gynnat alla krig mot terrorister som USA använt som skäl att lägga beslag på så mycket olja som möjligt i mellanöstern och att hålla USA´s medborgare under uppsikt med terrorism från bl.a. bin Ladin som ursäkt.

  SvaraRadera
 27. Fedor: jag använder inga foliehattsargument utan visar på ett väldigt fint och uppenbart sätt att du är ute och cyklar. Faktum är att det inte finns en enda bild, ingen kropp, nada, som bevisar att detta stämmer mer än att det vore dumt att ljuga om det om man heter Obama.

  För att storyn ska ha bäring bör foton på Usama samt något filmklipp från händelsen släppas (likt de från Irak) tillsammans med att blod skickas för analys till USA och Pakistan (där han fick vård för njursjukdomen). Allra helst ska det bekräftas från nära anhöriga att det är Usama vid "öppen kista" eller vid motsv. bårhusinspektion. Alla kriterier behöver inte uppfyllas men iaf två bör kunna uppfyllas.

  Personligen så tror jag på storyn just för att det vore för dumt att ljuga om att Usama är död då det vore lätt för honom att överraska och säga hej i TV. Men han kan lika gärna ha varit död länge.

  Cornucopia: Här kommer ett klipp från ett av krigsrumen i In the loop.

  SvaraRadera
 28. 1. Jag har svårt att känna glädje över att någon dödas, oavsett vem det är. Har ännu svårare att känna glädje över att människor hoppar upp och ner och viftar med armarna över sin egen glädje över att någon dött. Precis samma scener utspelade sig världen över efter 9/11, fast åt andra hållet. Död föder bara död.

  2. Jag har inte sagt att det föreligger någon konspiration. Jag har påtalat hur lite vi vet och att krig=propaganda. Vi kan däremot vara ganska säkra på att Usama bin Ladin i praktiken är död, vad det nu spelar för roll.

  SvaraRadera
 29. Victor, jo, men In the loop är väl brittisk, inte Hollywood, och därmed lite mer realistisk.

  SvaraRadera
 30. Cornu är en MÖP :) Fast det är bara de tuffa killarna i kronans här som är intressanta. Jag tycker iofs att svenska sk elitsoldater verkar vara bögiga fjollor.

  SvaraRadera
 31. Aldrig har väl den gammle Jean Baudrillard haft så rätt, eller som Slavoj Žižek sa:Welcome to the Desert of the Real

  /there is no spoon

  SvaraRadera
 32. Jag har läst alla föregående kommentarer. Det enda man kan säga, är att ståhejet kring President Obamas förfalskade födelsecertifikat gjorde det mycket lägligt att just nu förklara Usama Bin Laden skjuten, för att förbyta uppmärksamheten från födelsecertifikatet.

  Men ingen informerad tänkande människa går på dessa lögner.

  SvaraRadera
 33. Bryr mig inte om vilket har helt enkelt varit lite för mycket rutten stank de senare åren i frihetens namn. Genom lite tjillevipp har häxprocesser återinförts och superkontrollsamhället har aldrig varit starkare och allt i frihetens namn.

  Maktminoriteten verkar stressade finna en yttre fiende hålla kontrollen över egna folket nu när deras förlegade ekonomiska modell krackelerar totalt som vanligt då den aldrig har fungerat, inga sossar eller commies skylla sitt eget fisko på i vanlig ordning tur det finns andra peka finger åt skylla på ;)

  Stör mig mest på FN och undrar sedan när har FN haft som funktion sanktionera lönnmord?? och var slutar detta? FN har tappat all trovärdighet och bör snarast läggas ned för att aldrig återuppstå. Finns ingen anledning för svenska skattebetalare finansiera washingtons lakejer det får washington och deras anhängare göra med egna pengar.

  G.W Bush gjorde en intressant mall över hur man identifierade en terrorstat, väldigt tyst om den mallen *ASG*

  SvaraRadera
 34. Olika uppgifter överallt, i en tidning spårade man Bin Laden på ett sätt i en annan svensk tidning på ett annat sätt.

  Helikoptern som gick i backen var intressant iallafall. Förmodligen inte den versionen vi får när vi nu köper blackhawks...
  Aviation Week

  /Tillsats

  SvaraRadera
 35. Cornu, Usama gjorde det möjligt för dig att tjäna en miljon euro.. på olja etc. Du får vara lite ödmjuk nu när han går och dör.

  SvaraRadera
 36. Känns som att allt är som i filmen: "Wag the dog". Propaganda.

  SvaraRadera
 37. USA har kanske insett att de måste försöka minska statsskulden, en teori kan vara att de presenterar Usamas död nu, för att kunna motivera ett krigsslut.
  /JN

  SvaraRadera
 38. Ja, det är som du skrev: Egentligen vet vi ingenting. Lite svart mot vitt som bildar bokstäver och upprepas envetet, och vips så har vi en historia som trummas in för att tjäna något syfte. Vems och varför står skrivet i skyarna.
  Funderar på om inte min gamla mormor är världens härskare trots allt, hon bryr sig inte alls om såna härna dagsländor,som hon säger... Ser hon månne den stora bilden?

  SvaraRadera
 39. Cornu: vet inte var du hittade dina bilder från "Situation Room", men på Daily Mails hemsida kan man hitta rätt många bilder.

  Bland annat på hela Bin Ladin klanen utanför en affär i Sverige (och framför en rosa Caddillac El Dorado tror jag...). Någon som vet vilken stad? Buréns är ingen affär jag känner igen... dessutom 60/70-tal.

  Scrolla nästan längst ner på denna sida:
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-1382859/Osama-bin-Laden-dead-Photo-Obama-watching-Al-Qaeda-leader-die-live-TV.html

  SvaraRadera
 40. Google säger Falun.

  /Tillsats

  SvaraRadera
 41. google är som vanligt fantastiskt...

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10232796.ab

  SvaraRadera
 42. Cornucopia: Sorry. Gandolfini fick mig att tycka att det var ok.
  Här är Airforce One-rummet i Armageddon. (32 sekunder in)

  SvaraRadera
 43. Vad som är extremt intressant är att observera massornas (och tyvärr vissa av mina vänners) reaktioner. Många ställer sig i givakt för överhetens auktoritet och kräver inget i gengäld.

  Det magiska ordet heter liv. Människoliv. Såfort männsikor i väst dödas försvinner all rationalitet. Tänk er vad som skulle hända vid en atombombsprängning i en storstad.
  Det är sådana omvälvande händelser som ändrar samhällen, ungefär som WW2 gjorde för Sveriges handel och isolation..

  Game..Set..match.. Vem skulle protestera? Vem skulle stå utanför helgeandsholmen med vapen i högsta hugg?

  Usch..

  /

  lemonride

  SvaraRadera
 44. En detalj kanske men något situation room i Sum of All Fears lär du inte hitta eftersom scenariot utspelar sig ombord på Air Force One.

  SvaraRadera
 45. Det räcker att förstå vad fredsvänstern har för motiv för att inte tro på "humanism". Man ska eliminera sina fiender, de förtjänar ingen rättegång heller.

  Kriminella ska inte ha rättigheter, de ska inte kosta samhället mer än en kula i pannloben. Rensa ut alla sjuka gener ur genpoolen!

  SvaraRadera
 46. Ingenjören2011-05-04 08:46

  @Anonym 07:11:
  Just det där sa Donald Trump om the Central Park Seven, som ansågs vara några av de brutalaste våldtäktsmän USA skådat. Det fanns bara ett problem, de var oskyldiga: http://www.ny1.com/content/top_stories/?ArID=138192&r=8131524974

  I fallet bin laden är det något helt annat, där gäller krigets och inte fredstidens lagar.

  SvaraRadera
 47. Vad jag inte fattar är att Pakistan inte är mer skrikiga i de internationella organen att USA är inte på deras teritorium och skjuter/bombar folk hej vilt.

  http://news.antiwar.com/2010/01/02/us-killed-700-civilians-in-pakistan-drone-strikes-in-2009/

  SvaraRadera