Aktuellt

Vad är det första du kommer göra när pesten är över och alla restriktioner och rekommendationer är borta?

En dag kommer Wuhan-pesten vara officiellt över och inte längre vara en pandemi. Restriktioner kommer vara lyfta, olika stöd försvunna och r...

2011-05-06 10:34

Gäsp, trodde gammelmedia skulle skriva om nyheter

Nu vaknade tydligen Schibsted/SvD efter några dagar och skriver om den kraschade hemliga stealthversion av UH-60 BlackHawk som resten av världen känt till ett tag nu. Själv skrev jag om den redan för några dagar sedan.

För en liten titt på hur mycket medias högavlönade sk murvlar sitter och surfar på nätet, specifikt på den här sajten i sin jakt efter något att skriva om så hänvisar jag till MediaCreeper.

Tillägg: Skärmdump från MediaCreeper. SvD verkar vara intresserade av bloggen idag.

Tackar för trafiken iaf.

25 kommentarer:

 1. Ska du inte skriva till Schibstedt och kräva provision? Jag tycker att den som gör jobbet ska få lön för mödan.

  /Guldkalle

  SvaraRadera
 2. Nej, det är bara vi bloggare som brukar försöka referera till varifrån vi fått uppgifterna.

  SvaraRadera
 3. Inte alla bloggare förstås. Finns de som snor utan att länka, men de brukar iaf inte vara avlönade.

  SvaraRadera
 4. Cornu, jag skulle önska ett välformulerat inlägg om händelserna kring "ubåtskränkningen" i Stockholms skärgård nu senast. Dina analyser är alltid mer läsvärda än övrig medias...

  SvaraRadera
 5. Corno, har någon närmat sig dig för att se om du är intresserad av att t.ex. skriva inlägg, ledare eller gästskribent hos t.ex. något företag inom kvällspressen/gammelmedia?

  SvaraRadera
 6. Presstödet borde omfördelas till dig och andra bloggare. Baserat på antalet besökare.

  Men det kommer nog inte hända, alldeles för många ömma tår är trampade på.

  SvaraRadera
 7. Oj, vad gammelmedia och myndigheter smyger runt i din blogg. På ett vis hedrande men ändå såklart irriterande.

  SvaraRadera
 8. Måste bara kort kommentera utvecklingen av massmedia.

  Gammelmedia har utvecklats på ett mycket oroande sätt bara under de senaste tio eller femton åren.

  Det journalistiska arbetet handlar idag främst om att driva på en propagandadriven socialiseringsprocess som i stor utsträckning är till för att introducera de "rätta" politiskt korrekta normerna, ideologierna och värderingarna.

  Jag tolkar medierna först och främst som ett verktyg med vilket journalister kan skjuta på socialiseringsprocessen i samhället, vars syfte och långsiktiga mål ämnar att uppfylla vissa önskvärda resultat i enskilda människors beteende och åsiktsmönster. Jag ser hur detta mönster och fenomen återkommer inom många olika områden och att många människor inte tycker om detta.

  Det vore till exempel väldigt intressant att veta vad människor får läsa och lära sig idag runt om på journalistskolorna i landet med tanke på den långtgående trenden inom yrket.

  Vad kan man som människa göra för att kritisera detta? Jag tycker definitivt att bloggande kan vara ett sätt att göra individuellt motstånd. Speciellt om bloggandet innebär att skribenten vid behov använder sig av den 'gamla' journalistikens krav på utredning av händelser, problem, trender etc. och inte ett försök till massocialisering. Dvs. ett sätt att upprätthålla individuell yttrandefrihet, tryckfrihet etc.

  SvaraRadera
 9. Hahaha! Mediacreepern var klart priceless!

  SvaraRadera
 10. 12:37 Jag fick för ungefär ett år sedan en förfrågan från ett onlineföretag, som ville att jag skulle skriva krönikor. För 50:- styck (före egenavgifter och skatt). Fick även en förfrågan från ett annat bolag som ville att jag skulle skriva gratis.

  Skriva gratis eller för 50:- per artikel kan jag göra i egen regi på bloggen, så jag tackade nej.

  Toppkrönikörerna på Aftonbladet (Guillou mfl ) får ca 50 000:- före egenavgifter och skatt för en intetsägande krönika. Inget jag någonsin kommer komma i närheten av ens om jag blev inbjuden. Men jag förväntar mig seriösa erbjudanden om jag alls skall överväga dem.

  Annars kan jag istället skriva på bloggen.

  Men framför allt så är det nog ingen som vågar låta mig skriva åt dem...

  SvaraRadera
 11. Till din tröst kan jag ju säga att jag faktiskt skulle överväga att köpa Aftonbladet eller annan dylik blaska om du skrev krönikor i den.

  /EDK

  SvaraRadera
 12. Anonym 14:16

  Jag tror inte Cornu skulle skriva i någon Stockholmsblaska. Han har alldeles för utvecklad överlevnadsinstinkt för att nedlåta sig till något sådant.

  SvaraRadera
 13. Här tycks det råda någon sorts beundran över USA,s enda kvarvarnde industri. Tala istället om för mig vilka de där dårarna har planerat använda sina vapnen på. På oss, ryssarna, kineserna eller på vem?

  /Farfar

  SvaraRadera
 14. å jag hänvisade till den informationen dagen före dig... :-)
  kallades för blixten förut...

  SvaraRadera
 15. Stämmer bra det Zzooter, det var från din kommentar jag plockade artikeln.

  SvaraRadera
 16. Nu känner jag mig långsam, trodde jag var först med aviation week länken och helikoptern i kommentarerna.

  /Tillsats

  SvaraRadera
 17. Ja, jo, alltså.

  Starta en blogg så man kan länka.

  SvaraRadera
 18. Har nog inte talang för bloggandet skulle jag tro. Nä, då är det enklare att posta tips i kommentarerna och sen småaktigt påpeka saker :)

  Trevlig helg allihopa!

  /Tillsats

  SvaraRadera
 19. Guld Eller Skuld?2011-05-06 18:25

  Detta påminner mig om när Jan Guillou satt med i en TV-soffa för något år sedan. Kommer inte exakt ihåg vad diskussionen gick ut på men det handlade något om de nya mediernas roll (bloggosfären) i samhället. En kvinnlig debattör talade om bloggare mm på ett ganska utvecklande sätt. Samtidigt satt Janne Guillou bredvid och så fort kvinnan i fråga sa, "Gammelmedia", utbrast Janne: "De riktiga medierna!", "det heter de riktiga medierna!" om och om igen varpå jag slängde ut min gamla bildrörs-TV genom rutan...

  SvaraRadera
 20. Guld Eller Skuld?2011-05-06 18:28

  Förövrigt kanske det är dags att slopa presstödet då det, sista jag kollade, inte var 1950-tal längre. Vänta bara, snart får tidningarna sin "bailout"...

  SvaraRadera
 21. Re Janne G. När gammelmedia kommer med gammelheter istället för nyheter så förtjänar de namnet gammelmedia.

  SvaraRadera
 22. Guld Eller Skuld?

  Det är väl den enda heder jag skulle vilja ge DN - att de klarat sig utan pressstödet under så många år.

  Men attans vad dåliga de blivit de senaste 5 åren...

  SvaraRadera
 23. Guld Eller Skuld?2011-05-07 14:52

  Väl talat Cornu!

  Vad gäller DN så borde chefen för ledarredaktionen, Peter Wolodarski, efter måndagens ledare om Bin Ladins död, överväga ett jobb som propagandaminister åt USAs regering. Kanske är han något ung dock?

  SvaraRadera
 24. Dear Sir / Madam

  har du varit tänkt efter rätt ställe att få din xmas lån inom 48 timmar?

  Lapo lånefinansiering TILLSAMMANS MED BANK OF AFRICA. (BOA).

  Alla typer av lån med prisvärda ränta så låg som 2% ränta. Vi verkar såväl inhemska som internationella; våra finansieringskällor är specialiserade på kreativa lösningar på dina ekonomiska problems.Notification till dem som behöver ekonomisk hjälp och stöd, är Lapo LÅN Förtroende Finansiering ett sparande och lån kooperativ som finns till förmån för dem som är i behov av ekonomisk hjälp worldwide.Our uppdrag är att ge våra ärade kunder med tillgång till rimliga priser finansiella tjänster och uppmuntra utvecklingen av god finansiell praxis.

  Kanske behöver du ett lån för följande

  Personliga lån (Secure och utan säkerhet) Business lån (Secure och utan säkerhet)

  Konsolidering Lån Kombination Lån

  Investering / Business
  Expansion
  Ändamål Skuldkonsolidering

  Grundutbildning Lån Graduate Lån

  Medicinsk Utbildning Lån Legal Education Lån

  Ett nytt bostadslån eller någon form av lån JUST GÄLLER !!!


  Lapo LÅNE Förtroende Finansieringen är inte en bank, men vi erbjuder många liknande tjänster. Lokala och internationella kreditföreningar, som banker och andra finansiella institut, är auktoriserat och reglerat av Financial Services Authority (FSA) & IMF (Internationella valutafonden) vi alltid våra kunder och vi är glada att ha dem som kund i vår ärade finansiering union och vi ser fram emot att ha en god affärsrelation med dem ..

  Varje intresserad kund bör kontakta oss via (+447031959259) eller e-post ([email protected]).

  SvaraRadera