Cornucopia?

2011-05-03 07:27

Carin Jämtin (s): Sverige måste integreras i islam

(S)ocialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin har återigen otur när hon tänker. Sist hon tänkte så var det på en snygg, stilig butler i Stockholms tunnelbana. Den här gången tänkte hon omsätta (s) integrationspolitik i praktiken och föreslår att alla svenskar skall integreras i islam genom att muslismka högtiden Eid skall bli en helgdag och någon befintlig helgdag skall tas bort. Dock inte 1:a maj får man förmoda.

Jag trodde att Sverige strävade efter att bli ett mer och mer sekulariserat samhälle, men det var tydligen fel. Och (s)ocialdemokratisk integration är inte att invandrare skall integreras i det svenska samhället, utan att svenskar skall integreras in i invandrares kultur.

Inte ett enda positivt omdöme om Jämtins förslag har jag hittat på Internet.

Nu hade Jämtin lite extra otur. Pga valfusk i valet i höstas så är det om mindre än två veckor omval till landstingsfullmäktige i Västra Götalandsregionen och i en valkrets i Örebros kommunfullmäktige. Speciellt Västra Götalandsregionens val blir ju extra intressant, då rätt många av Jämtins skatteavlönade politrukkamrater i regionfullmäktige svettas rejält nu.

Och ett sådant här marginellt val kommer garanterat att bli ett missnöjesval. Bland annat finns det ett parti som heter Vägvalet och som inbillar folk att om man röstar på dem som sjukvårdspolitiker så blir det ingen trängselskatt i Göteborg. Västra Götalandsregionens landstingsfullmäktige kommer se lustigt ut efter valet.

En sak är säker. Det är inte (s) som kommer gå framåt i det valet tack vare Jämtins oturliga tankeverksamhet. Det är (sd). Skall man gissa på en 50%-ig ökning av antalet röster på partiet jämfört med i höstas från 4.42% till 6.63%? Eller kanske en dubbling?

Före Jämtins uttalande så minskade (s) i regionen med 3% enligt en opinionsundersökning. Men de blir väldigt missvisande när valdeltagandet antagligen kommer bli mycket lågt i valet.

I övrigt, se bland annat Tokmoderatens kommentar på Jämtins oturstänk. På Facebook hittar man följande affisch hos Tokmoderaten där Jämtin står i skuggan av Den Store Ledaren Juholt.

Håll en hög och laglig kommentarsnivå, tack.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

57 kommentarer:

 1. Mr. Matsubayashi2011-05-03 07:57

  Det är synd om Jämtin, hon tänker fel så ofta. Skämt åsido men hennes förslag är skrämmande.

  Utan att låta alltför mycket som en kommentator på en viss 'inkorrekt' blogg, men att Sverige, ett land som håller på att ta sig ur allt vad religion heter, ska integreras till en helt ny religion, är så grundläggande fel som det kan bli.

  Om SD går framåt i nästa val är det enbart för att politikerna i de etablerade partierna inte för den politik som svenska folket faktiskt efterfrågar. Vilket återigen bevisar skillnaderna i åsikterna mellan eliterna i samhället och gemene man.

  SvaraRadera
 2. Tycker det är tråkigt öht. att man försöekr få tillbaka religion "på tapeten". Strävan efter att vara ett sekulariserat land där men alla har friheten att få tycka, tänka och tro som de vill.

  Att pracka på något sådant för att det skall bli bättre integration är.. tja.. ja man har definitivt otur när man tänker.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det är ett chockerande förslag. Om jag levt i Västra Götaland hade jag absolut röstat på SD.

  SvaraRadera
 4. Fyller på med ett litet citat från en viss Turkisk nationalhjälte


  "Islam, denna absurda gudalära från omoraliska beduiner, är ett ruttnande kadaver som förgiftar våra liv." - Kemal Atatürk


  Man behövde visst ej vara PK på 20 talet... hehe

  SvaraRadera
 5. Rösta INTE i protest på ett annat extremparti!

  Om ni undrar vad som skulle hända så kan ni lätt läsa på hur Ungern har det nu.....

  /Tinhead

  SvaraRadera
 6. Jag undrar vad som hänt med vår media i sverige. Har väl aldrig varit ett större glapp mellan media och oss undersåtar. Att våra politiker leker sandlåda pga ett nytt parti kunde man dock förvänta.

  SvaraRadera
 7. @ Tinhead.
  Var skall vi läsa på om ungern tycker du ?

  SvaraRadera
 8. 08:12.. VIlekt parti syftar du på? För om jag tror du syftar på populistparti som ahr varit på tappeten så kan t.om jag säga att den liknelsen med Ungern är lite.. .. .. väl långsök.

  SvaraRadera
 9. Tinhead överdriver en del genom att använda ordet extremparti. Gör man en internationell jämförelse så är det Sverige som har en extrem invandringspolitik och SD skulle framstå som ett rätt så mjäkigt försök till populistiskt parti i tex Ungern.

  FTF

  SvaraRadera
 10. Sveriges extrema invandringspolitik har sin förklaring i socialdemokratins försök att fylla miljonprogrammen med valboskap.
  Betessläpp i Örebro tydligen!

  SvaraRadera
 11. När lite av Ungerns problem uppstod i Bromma för en tid sedan så var inte ens en viss " Gillar olika-redaktör " särskilt välvilligt inställd och skrek på Polis ganska snabbt.

  SvaraRadera
 12. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 13. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 14. Hoppas verklingen inte detta är något som S som parti står bakom. Helgdagar skall vara av nationalistiska och humanistiska skäl och inte pga. någon satt och rökte på och svammlade en massa dynga.

  Det här var nog snäppet värre än när förre Fp ledaren Lars Leijonborg föreslog skattefinansierade immaner, det är redan skandal att skattebetalarna betalar för kristna prästers utbildning. Det är ju inte så att religiösa samfund har det knappert...

  Q

  SvaraRadera
 15. Alltså, Jämtin har ju missuppfattat det här totalt.

  Jämtin borde istället plocka fram någon mer "osynliggjord" religion än islam. Sveriges satanister är en väldigt utsatt minoritet idag, och trots att vi har religionsfrihet törs de inte utöva sin tro offentligt. Varför just islam? Om det nu handlar om att lyfta fram minoriteter alltså och inte bara ren och skär populism...

  SvaraRadera
 16. Tog bort två inlägg som jag klassade som hets mot folkgrupp, vilket jag enligt lag är skyldiga att ta bort. Håll er inom lagens gränser, tack.

  SvaraRadera
 17. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 18. Det är sättet man kritiserar dem på som är olagligt. Inte kritiken i sig. Byt ut folkgrupp mot någon mer generellt.

  SvaraRadera
 19. Du får alltså inte peka ut en minoritetsgrupp och beskylla dem för att orsaka problem si och så. Det får du göra i ett annat forum eller på ett helt annat sätt som inte ser ut som hets mot folkgrupp.

  Annars får jag stänga ner bloggen och därmed försvinner den här möjligheten att sprida åsikter.

  SvaraRadera
 20. Ska man skriva som det är blir sanningen obehaglig för de som blundat medvetet eller omedvetet.

  Skriver man sanningen är det tydligen olagligt.

  http://www.jewwatch.com/ är en bra site för mer information.

  SvaraRadera
 21. Däremot får du alltså skriva "politiker och mediaeliten har drivit igenom lagar som gör att man inte får kritisera grupper (du) anser står för en maktkoncentration i media eller kritisera invandring generellt eller specifikt".

  Ett sådant uttalande utgör inte hets mot folkgrupp som jag ser det.

  SvaraRadera
 22. Det har inget med obehag att göra. Det har med en önskan att följa lagen att göra. Är du inte nöjd med tryck- och yttrandefrihetslagarna så skall du påverka politikerna att ändra dessa via lobbying och genom att rösta i allmäna val.

  SvaraRadera
 23. Att dessa sossar har fräckheten att kalla sig arbetarparti. Partiet har flummat ur för länge sen och imploderat av extremer. Jag önskar att detta parti med tiden försvinner. Rösta på SD - mindre extremt.

  SvaraRadera
 24. Cornu, är svenne en folkgrupp? Du nedvärderar annars ofta svenne, senast i något inlägg, med all rätt iofs..

  http://cornucopia.cornubot.se/2011/04/scenario-bolanekrasch-och-synopsis.html

  SvaraRadera
 25. Nej, svenskar är inte en folkgrupp. Man får hetsa fritt mot "svenne".

  SvaraRadera
 26. Vad har egentligen Sd för åsikter om kollektivtrafik, vården och andra regionala frågor, som valet egentligen handlar om?

  SvaraRadera
 27. För övrigt så var Svenne och Lotta en obskyr 70-talsreferens till popduon Svenne & Lotta på 70-talet, se http://en.wikipedia.org/wiki/Svenne_%26_Lotta

  SvaraRadera
 28. Svenne är det namn som används på pursvenskar av våra invandrare. Svenne är i minoritet i en massa områden och skolor.

  SvaraRadera
 29. Undrar också samma som Anonym 09:33. Mig veterligen har inte SD kampanjat på något vis inför omvalet i VG-regionen. Deras hjärtefråga hanteras knappast i någon högre grad på regionsnivå, så allt som lär hända om de får fler röster där, det är att mer pengar slussas iväg till partiledningen/riksdagsgruppen på något halvlagligt vis. Jimmie och grabbarna kanske höjer sin ersättning igen?

  Alltså, invandringsfrågan engagerar en del folk, om än i mycket lägre grad än vad nätets kommentarsfältsriddare tror. Men det där partiet alltså... vilket skämt.

  SvaraRadera
 30. Det riktigt lustiga med förslaget kring Eid, är ju att det är flytande. Eftersom Islam följer en månkalender så är högtiderna vid olika tillfällen varje år jämfört med vår gregorianska kalender. Alltså kommer det över tid krocka med andra högtider - hur skall det prioriteras då?

  Det kanske är i stil med de muslimska länderna, den högste ledaren utropar när högtiderna utfaller, oftast endast några dagar innan. Jämtin vill alltså att den stora ledaren Juholt skall kunna få den positionen...

  Personligen tycker jag att uppmärksamma att högtiden infaller och att mathandlarna har lite extra utbud är fullt tillräckligt för mig. Att införa en helgdag är bara snömos...

  SvaraRadera
 31. Vad SD har för politik i triviala frågor har jag ingen aning om. Nuförtiden handlar valen om större saker än så. Om jag får min cancermedicin subventionerad eller inte känns i sammanhanget inte längre så viktigt.

  SvaraRadera
 32. Nejmen vadå. Kalla SD för ett skämt. Vad skall man inte kalla zosialdemokraterna då. Pajas Juholt och Jämtin, komik på högsta nivå.

  SvaraRadera
 33. Magnus Redin2011-05-03 10:44

  Varför spelar sossarna SD i händerna? Har de fått kollektivt hjärnsläpp?

  Kan det vara del av en intern maktstrid där någon fallang skall fås att lämna partiet? Familjefejder kan frammana oändlig idioti.

  Jag bor själv i ett område med mycket stor andel invandrare så det här är viktiga frågor för mig, klumpar stora parter till sin politik sabbar det min vardag. En stor andel av invandrarna är muslimer men de är inte homogena i sin muslimska inriktning och det finns fler religiösa inrikningar och troligtvis många agnostiker. Jag har sett hur butikerna har blivit bättre på riktade erbjudanden och lite av deras firande har börjat bli synligt och vartefter har jag börjat förstå det. Det är en utveckling som jag inte vill ha forcerad och förstörd av taktisk politisk välvilja som pekar ut en vinnarreligion som jag skall anpassa mig till.

  Tacka vet jag det självklara förslaget att våra låga semestrar räcker till de religiösa högtiderna, det borde även räcka för Shinto som kan utövas som en kombination av flera religioner. Kanske behövs det någon liten lagreglering för att få det att funka smidigare.

  SvaraRadera
 34. Om jag uppfattade saken rätt, så var det på ett förstamajtal i Örebro som Carin Jämtin framförde förslaget. Så tanken var nog att få muslimerna i Örebro att rösta S den 15 maj

  SvaraRadera
 35. Ge Osama Bin Ladin en helgdag.

  SvaraRadera
 36. Sanslöst, om det var i Örebro hon framförde förslaget. De förnekar sig inte. Sossarna är inget arbetarparti. Skulle vilja kalla dem arbetarfientligtparti.

  SvaraRadera
 37. Om man är intresserad av rasism så kan man läsa på om The Races of Humanity. Jag vet inte om det är så mycket mer vetenskapligt än de numera så populära genusutbildningarna, men rasisterna har ju knappast något annat val än att tro på det.

  SvaraRadera
 38. Socialdemoktraternas huvud har tappat sunda förnuft. De är lika farliga som VP.

  SvaraRadera
 39. Ge Osama Bin Ladin en helgdag i Sverige. Detta vill Jämtin och Lars Olly, sossarna och VP, göra, verkligen. Deras ambitioner är att göra Sverige till ett Islamiskt land respektiv kommunistiskt.

  SvaraRadera
 40. Socialdemokraterna har gått från att vara ett arbetarparti till att vara ett invandrarparti. Det var ingen slump att Mona Sahlin valspurtade senast i de invandrartäta områdena norr om Stockholm. Man skulle också kunna karaktärisera partiets omvandling med att ha gått från att vara ett arbetarparti till att vara ett bidragsparti.

  SvaraRadera
 41. Cornu, kan du inte skriva lite om bin laden?

  Inga bilder på honom och de begraver honom direkt.. Hade det varit på riktigt hade de visat upp kroppen i veckor, som med Nûrnberg-tyskarna, Hitler och inte minst Che Guevara.

  Det skrämmande nu är att "den gamla fienden" är begraven.. och det betyder att vi måste få en ny..

  I samma veva som det rapporteras att Usama är död rapporteras också om al qaidas hot om att detonera en atombomb i europa..

  Och vi vet ju att det antagligen inte finns något Al-qaida.. utan det är säkerhetstjänsterna i högsta hugg..

  Men berättar man en tillräckligt stor lögn så..

  /

  lemonride

  SvaraRadera
 42. Till att börja med så är jag emot allmänna helgdagar i allmänhet men om man bortser från det så tycker jag det verkar rimligt med muslimska helgdagar, på allvar.

  Vi medborgareskapsägare ges fortfarande religionrelaterade helgdagar i staten som kallas Sverige även om cornucopian skriver att systemet går mot ökad sekularisering.

  Här i Uppland finns många muslimer (i alla fall får jag det intrycket) och finns det många muslimska medborgare så verkar det rimligt att staten viger några helgdagar åt dem. Så länge som staten använder sig av religiösa helgdagar.

  Handeln skulle säkert föredra att ta bort någon lågkonsumtionshelgdag såsom alla helgons dag i utbyte med höjd BNP som gratis lunch.

  /Tisgift

  SvaraRadera
 43. lemonride
  "I samma veva som det rapporteras att Usama är död rapporteras också om al qaidas hot om att detonera en atombomb i europa.."

  al qaidas hot om att detonera a-bomb i europa eller usa brukar komma några ggr om året på alyasera, så det är inget nytt.

  Och det är klart Osama är död på riktigt. Däremot kanske man inte har dumpat honom i vattnet, men de kan inte säga något annat än att han är begravd, det är ju religiösa tokstollar.

  SvaraRadera
 44. Carin Jämtin kan ju byta ut 1:a maj mot denna högtid så blir allt frid och fröjd. Förhoppningsvis slipper vi fler offentliga grodor från henne på torg och gator då :-)

  SvaraRadera
 45. Lemonride, way ahead of you. Har inte skrivit om bin Ladin, därför att när alla andra viftar vilt med armarna och skriker i bästa Mellanösternimitation så är det bättre att avvakta utvecklingen till det finns något intressant att säga.

  SvaraRadera
 46. #Tisgift

  Ska vi inte ta religionen ett steg längre och tillåta muslimer att kunna be närsomhelst på sin arbetsplats. Som killen som drog fram bönemattan på en pensioners rum.

  SvaraRadera
 47. Jag applåderar! Sossarna fortsätter att framgångsrikt gräva sin grav genom att försöka värva röster bland invandrarna. Teoretiskt borde de snart vara nere på de 10 % som invandrarna motsvarar i andel av befolkningen. Det nysvenska partiet som inte längre bryr sig om vad HELA befolkningen vill och tycker!
  Rheinfeldt och Borg kan vara helt lugna i nästa val.

  SvaraRadera
 48. @Anonym 13:11

  Det borde väl inte innebära några problem? Idag tar ju folk t ex rökpauser och kaffepauser om de har ett jobb som tillåter detta. Då kan man väl få ta en bönepaus.

  SvaraRadera
 49. Hur har det blivit så här. Eliten i sverige och europa är ointresserade av sin egna befolkning. De skapar splittring, istället för den sammanhållning vi behöver för att klara de oerhörda prövningar som troligen väntar.

  SvaraRadera
 50. @anonym 13:11
  Alltså jag har inte så mycket koll på om muslimer alltid ber mot Mecka sittande på en matta och gör det flera gånger om dagen samt hur lång tid det tar. Med spontant så känns det som om det vore upp till arbetsgivaren och som om att de borde få byta t.ex. morgonrasten/kaffet mot ett par bönestunder. Jag antar att de jobbar bättre om de får be.

  SvaraRadera
 51. För mig som inte är ute på stan så mycket så kampanjar SD hårt i VG. Bland annat så har de skickat ut en tidning som heter SD-kuriren till alla hushåll.

  Den innehåller allt från högstadie-nivå-debatt-artiklar till rena snyft-texter om svenskar som tvingas prata med polska doktorer och har grova kommunikationsproblem.

  Underhållande läsning för den som missat.

  SvaraRadera
 52. Då har du nog inte läst syfthistorien om barnfattigdomen i zosse-bladet.

  SvaraRadera
 53. @Cornucopia
  förlåt för Off-Topic. Nu är det ju så att konceptet Folkgrupper & etniciteter är inget annat än pseudovetenskap, vilket härstammar ifrån dom gamla pseudoidéerna från dom rasbiologiska instituten.

  Tillbaka till Topic!

  Att Carin Jämtin tror att detta kommer gynna integrationen så har ju hon enormt fel i att man inför muslimska högtidsdagar för att gynna en specifik religion eller ideologi, så kommer det leda till ännu mer segregation i samhället.

  Även om vi i Sverige inte är religiöst kristna så är vi kulturellt kristna & detta har speglat av sig mycket på vårt lands historia gemenskap mfl.

  Dom helgdagar som firar idag är ju inget mer än traditionella helgdagar som blivit nationella helgdagar som firas av både Muslimer,kristna,judar,hinduer mm.

  I längden så skulle jag nog säga att hela multikulti iden är död & kommer inte tillbaka. Det vi bör göra är att istället återinföra assimilationspolitiken som vi hade före 1975, samt att försöka skapa ett samhälle på en gemensam nationell identitet & kultur.

  /Ling

  SvaraRadera
 54. Det enda som torde skilja Jämtin och en höna åt är möjligen(?????) att Jämtin har en(????) hjärncell mer så hon inte skiter på golvet...Eller kanske är det tvärt om att hönan....Ahhh *funderade högt*

  SvaraRadera
 55. Ling har precis rätt i sin analys!

  Jag begriper inte hur Jämtin kan vara så fruktansvärt ouppdaterad att hon börjar tala om att "Sverige är i dag ett multikulturellt samhälle"?! Den multikulturalistiska idén har länge varit ifrågasatt av både politiker, debattörer och forskare. Jag tror precis som Ling, att den idag mer eller mindre kan sägas vara övergiven, åtminstone i den idealiserade form Jämtin avser.

  Sveriges helgdagar är Svenska och de är till för svenskar, konstigare än så är det inte. Man skall vara väldigt försiktig med den kulturella ingenjörskonst Jämtin vill tillämpa genom att tvångsinföra en helgdag av politiska skäl. Man kan lätt skapa ett Frankensteins monster med sådana experiment.

  SvaraRadera
 56. @bloggägaren Cornucopia? ang hets mot folkgrupp

  Jag har all respekt för att du månar om att bloggen ej gör sig skyldig till lagbrott och kanske tvingas till nedstängning och i värsta fall(?!), att du dras inför skranket.
  Det är inte högt i tak i dagens Sverige, inte då det gäller vissa ämnen och tankepolisen kan vara snar att rycka ut ibland.

  Men en sak skall vi hålla i minnet: civil olydnad och motstånd mot det man anser vara fel, måste till ibland. De som tagit sig rätten att definiera vad som är "hets mot folkgrupp" kan ifrågasättas. Man kan göra motstånd på ett listigt sätt och linda in sin kritik i satirens form eller så kan man vara rak och stå för sin kritik. Det viktiga är kanske trots allt slutresultatet?

  Jag vill som exempel nämna pseudebegreppet "islamofobi". Jag är inte helt säker, men jag tror att det myntades av islamister i England som en strategi för att tysta kritiker av islam. För att detta falska begrepp skall fungera måste man gå med på att ideologiska och religiösa åsikter kan räknas som "etniska". En helt absurd tanke i vår Svenska sekulära religionsfrihetliga tradition. Vi hade kastat av oss arvet - vi föddes inte längre till en religiös identitet. Detta framsteg hotas nu och man kanske tom kan säga att det tvingats backa. Vi kan till största delen "tacka" islams utbredning i Sverige för detta. En del kristna verkar också vädra morgonluft pga denna tillbakagång och det skickas med jämna mellanrum ut små pilottest för att de skall kunna se om tiden är moden för ännu ett steg av avsekularisering av vårt samhälle.

  Detta måste man ha i beaktande när man godtar de ofta orättfärdiga spelregler det fria ordet tvingas in under i dagens Sverige.

  SvaraRadera
 57. Det kan väl bara vara i mut-göteborg man röstar på de där sossenötterna fortfarande.

  Släpp bidraget och skaffa ett jobb!

  SvaraRadera