Cornucopia?

Aktuellt

Läsarna inte oroliga över coronaviruset - dags att media tappar intresset?

Läsarenkätens 1773 respondenter visar att bloggläsarna inte är oroliga över coronavirusutbrottet, utan som det ofta är handlar det om att de...

2011-05-14 08:19

Blogger/Blogspot/Google-strul

Som ni märkt så fungerade inte saker som de skulle igår. För första gången på snart tre år så postade jag inget blogginlägg på en hel dag, mot normala 3-5 inlägg.

Problemet var den uppgradering som Blogger/Blogspot/Google, vars lösning kör den här bloggen, genomförde i onsdags. Den visade sig vara ... problematisk och under fredagen rullade man tillbaka hela systemet och tog även bort de senaste dagarnas inlägg. Inläggen är tillbaka, även om etiketterna är sönder. Kommentarer kommer tillbaka under helgen sägs det.

Läs mer om detta hos officiella Blogger Buzz.

Så varför kör jag inte Wordpress i egen regi undrar ni? Svaret är helt enkelt att jag inte har tid. Denna veckas strul är, undantaget de månader då gamla kommentarer var försvunna en period under förra året, de enda problem Blogger orsakat. Att migrera över 3000 blogginlägg, med tusentals interna länkar och bilder, samt 10 000-tals kommentarer till Wordpress är tyvärr inget man gör i en handvändning. Samtidigt är driftsäkerheten för Blogger via Googles distribuerade system väldigt hög. Servrarna har inte gått ner en enda gång, inga säkerhetsintrång har skett etc. Vad som skedde nu var att Blogger inte testat sin uppgradering tillräckligt väl.

Återigen så hänvisar jag till mitt konto på Twitter, Cornubot, alternativt min Facebook-sida där jag kan ge statusuppdateringar om Blogger stänger ner tillfälligt.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

5 kommentarer:

 1. Jag tycker du gör helt rätt som inte kör driften själv. Man ska fokusera på kärnverksamhet och den här bloggens kärnverksamhet är intressanta inlägg!

  /Tk

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset om att etiketterna var trasiga, så jag fixade det på min egen blogg.
  Vad gäller outsourcing av driften håller jag helt med dig.

  SvaraRadera
 3. Som alla med någon erfarenhet av stora software-upgraderingar kan intyga om..Uppgrade is a bitch.

  Relativt ofta som tillbakarullningar måste göras =/

  Tydligen så gäller det även google =).

  SvaraRadera
 4. Turd Ferguson's blogg "Along the watchtower" verkar ha haft exakt samma problem som du cornu.

  Han har förmodligen samma IT-lösning på sin blogg.

  http://tfmetalsreport.blogspot.com/

  SvaraRadera
 5. Vem äger informationen när alla kör i clouds? Med tanke på hur ohederligt många företag och nationer uppträder kommer det bli bråk inom detta framöver har jag en känsla av.

  Den forskare som lägger upp sin forskning i ett moln, får det stulet och det poppar upp som patent hos ett annat företag i ett annat land..

  Man kan endast lita på sig själv i denna sjukt giriga värld. Många är idag beredda att gå över lik för att få fördelar.

  SvaraRadera