Cornucopia?

Aktuellt

Istället för bankfack?

När allt fler banker stänger ner sina bankfack och alternativen kräver att man rycker upp hela sin ekonomi, alla kort, konton, appar, sparan...

2011-05-16 13:28

Är det dags att lämna börserna?

Jag funderar på om det inte är hög tid att fundamentalt gå helt likvid mot börsen, oavsett sektor.

Vi har sedan slutet av förra året via det sk QE2-programmet fått se hundratals miljarder nytryckta dollar tryckas in på marknaden via obligationsmarknaden, när den amerikanska centralbanken köper upp amerikansk statskuld. På så sätt har de nytryckta pengarna även tryckt upp den amerikanska börsen och även börser utomlands i jakt på den sk "the wealth effect", att folk skall känna sig rika och konsumera istället för att ägna sig åt avbelåning via amorteringar och sparande.

De senaste veckorna har t ex Bill Gross med fondbolaget Pimco tagit negativa positioner i amerikanska statsobligationer på förväntningen att QE2 upphör den 30:e juni. Och Pimco vet vad de sysslar med. Börsen lär för övrigt gå i samma riktning och aktiefonder hos Pimco ("equities") har idag sina största positioner i guld.

Börsutvecklingen i USA är allt mer anemisk, antagligen beroende på att investerare börjar dra sig ur inför upphörandet av QE2. Veckochart för indexet S&P-500 nedan, notera att MACD har varit negativ i veckocharten sedan i mars vilket betyder att man skall vara likvid mot index.

Även om svenska OMXS30 gav köp i veckocharten förra veckan så är börsen anemisk även här och har inte orkat upp till topparna från januari.

Min magkänsla säger till mig att terminera alla positioner, oavsett sektor. Av erfarenhet skall jag lita på min magkänsla, även om jag ligger back på en del positioner.

Rationella argument för det hela finns det gott om, men det är just nu en känsla jag har. Frågan är om man bör ut nu i någorlunda god tid innan QE2 upphör. Det kommer säkert en QE3 också, men det kan ta ett tag innan ett sådant program drar igång.

Vad tror församlingen? Om inte annat kan det vara skönt att inte behöva följa börsen varje dag på semestern...

Sell in may and go away?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

50 kommentarer:

 1. Personligen gick jag helt ur börsen på årets första börsdag, inte pga värderignarna, utan för att jag inte tror vinsterna kommer bestå i nästan någon bransch. Jag tror även tex Axfood och HM kommer drabbas ganska hårt denna gång. Dock ser jag fram emot att kunna köpa dessa när de avkastar 10%.

  Just nu har jag kontanter samt en kort räntefond I US-Dollar. Jag köpte runt 6kr på dollarn.

  SvaraRadera
 2. Jaa du, den som visste.
  Klart det känns oroligt i väntan på finanskraschen 2.0. Men timingen?
  Själv har jag börjat göra som du föreslår, att gå ur alla papper inför sommaren. Om inte annat så just för att slippa den växande oron.
  /Grönvita

  SvaraRadera
 3. http://www.washingtonpost.com/business/tens-of-thousands-march-in-spain-to-protest-against-austerity-measures-banks-politicians/2011/05/15/AF13OH4G_story.html

  SvaraRadera
 4. Jag hade i alla fall tänkt gå ur den svenska börsen nu när det ser ut som om bostadsbubblan har spruckit.

  Däremot funderar jag på att köpa mer fysiskt silver. Är det någon som har någon åsikt om det? Tyska "Silberjunge" tror ju nu efter rekylen, ännu starkare på silver över 100 dollar vid slutet av 2012-början 2013. Han tror ju att det blir inflation och inte deflation. Han tycker att man ska ifrågasätta Nouriel Robini och liknande, enligt tesen: Man biter inte den hand som matar en. Jag håller just nu på att läsa hans bok.
  Hälsningar
  Silverflickan

  SvaraRadera
 5. Jag har tittat lite på det där själv. Finns det ett bra skattemässigt sätt att gå ur när man handlar på flera marknader. Du är ju enligt historien engagerad i Kanada etc. Kvittar man vinster och förluster över gränserna eller kan man bara kvitta den 15%iga delen man skattar för i Sverige för tex Kanadensiska värdepapper? Hur ser ditt uttåg ut?

  SvaraRadera
 6. Kapitalförsäkring, så det är inget problem. Inga avdrag för förluster, ingen skatt på vinster.

  SvaraRadera
 7. http://svt.se/2.33538/1.2426526/forsvaret_saljer_strandtomter

  SvaraRadera
 8. Ursäkta den kanske dumma frågan. Men oftast när man pratar med vanligt folk om sånt här slår de ifrån sig att de sparar i fonder och eftersom riskerna där är spridda borde de inte påverkas. Detta tycker inte jag stämmer, men de har en poäng i att det föreligger viss riskspridning. Dock är ju fonder ändå aktioportföljer. Men hur tröga är dessa? Hur snabbt går en fond ner efter att aktierna börjat gå ner i den?

  SvaraRadera
 9. Lite OT kanske men undrar: finns det något certifikat där man kan ta en negativ position mot bostadsprisindex? (alt. Nikkei i.o.m. dödskorset i fredags?)

  /HoV

  SvaraRadera
 10. Snor gammalt inlägg från Scoris här:

  "Det här är ett absolut måste att lyssna till (tycker jag). Jim Rickards förklarar hur Fed's balansräkning numer är så pass stor (3 TUSD) att det räcker med att återfinansiera de lån som löper ut för att kunna fortsätta QE'n.

  Med andra ord, Fed kommer inte att behöva annonsera ett QE3 för att vi ska få fortsatt QE. Vid dagens storlek på Fed's balansräkning så finns det lån som löper ut hela tiden. De kommer helt enkelt bara att återinvestera de lån som löper ut i nya statspapper för att finansiera underskotten och artificiellt pressa ned räntorna. Fed är inmålade i ett hörn.

  Som Jim Rickards mycket riktigt påpekar så räcker det även för Fed att köpa upp en del av obligationerna och så att säga signalera sin närvaro till marknaden. Dvs Fed säger med sitt handlande till marknaden att de inte ska betta emot Fed och investera för högre räntor, Fed kommer att vara där och se till att det inte sker."

  Intervjun: http://kingworldnews.com/kingworldnews/Broadcast/Entries/2011/3/27_Jim_Rickards.html

  Själv köper jag detta resonemang med hull och hår och tänker att viss inprisning av QE2s slut sker redan och kommer fortsätta tills det sker, sedan finns säkert risk för kortsiktiga fall rent börspsykologimässigt, men rent fundamentalt tror jag ett slut på QE2 inte har den stora betydelse som påstås speciellt iom inprisning i förväg.

  SvaraRadera
 11. Hmm...du svarar på frågan själv tycker jag :)

  Då hela börsrallyt mer verkar gå på spekulation och "magkänsla" så tycker jag du gör klokt i att sälja.

  SvaraRadera
 12. Flera Kanadabolag t.ex. CPG ger ju alla fall över 6% och har ingen anledning att sänka utdelningen om inte hela systemet kollapsar. I alla fall bättre än bankräntan.

  SvaraRadera
 13. Vet ej om jag har missat inlägg om sparande med liten risk? Men hade varit intressant läsning för en nybörjare som mig.

  SvaraRadera
 14. Jag har sålt det mesta nu senaste veckorna. Precis samma resonemang som du för men eftersom jag inte är säker på något har jag inte gått ur helt.

  SvaraRadera
 15. Vad ska du med TA till när du ändå inte använder dig av signalerna?

  SvaraRadera
 16. Att använda magkänsla som grund för aktiehandel
  är inte bättre eller sämre än någon annan metod...
  Tekniska analys dvs att titta på kurskurvor och med dessa försöka förutsäga framtiden är ett annat sätt... Ingen hitills känd metod kan dock
  förutsäga framtiden.Det är tyvärr så.Börsen går inte åt ett visst håll ,bara för att EN aktör
  tycker sig ha en 'magkänsla' som säger att man bör sälja eller köpa.Eller för att man tycker att börsen verkar 'anemisk'. Allt sånt tyckande är -just-tyckande eller rationalisering dvs man har en tendens att inta en ståndpunkt som passar samman med den grundinställning som man råkar ha. Alla andra sätt att se på saken tenderar man att förkasta eller tom förlöjliga.
  Mycket falig inställning om man vill tjäna pengar på marknaden.

  SvaraRadera
 17. När får vi se en räntehöjning av FED eller Europeiska Centralbanken?

  Just nu är det kanske brist på goda nyheter och många gör vinsthemtagningar men så länge alternativen är dåliga kommer pengar att placeras på aktiemarknaderna.

  Jag ligger väldigt likvid men så befinner jag mig i landet Sverige också som har något så ovanligt i dessa dagar som en Riksbank som höjer räntorna.

  /Magnus K.

  SvaraRadera
 18. F.ö. pekar de flesta undersökningar jag sett (ex.vis Bloombergs - det offentliggjordes en förra veckan och Reuters) på att en majoritet av "investerarkollektivet" befarar en långränteuppgång när QE2 upphör, och att vi då få se sämre börser och dystrare råvarutveckling. Dessa undersökningar har ibland värde, men då främst när man intar motsatt position.

  PIMCO pratade väl f.ö. om att sälja T-bonds för flera månader sedan. De har sedan dess missat en rejäl räntenedgång. De hade även fel 2010 när Gross om jag minns rätt prickade in räntetoppen (10y) i USA när han baissade bonds.

  MVH Otto

  SvaraRadera
 19. Personligen tycker jag det varit en svår marknad för den som försöker läsa "signaler", oavsett vilka de är (undantaget kaffesump och sillrens). Det är klart, den som likt en religiös "tror" på uppgång har ju "trott" rätt. Jag undrar om inte den stora HFT-baserade volymen på NYSE och Nasdaq gör vissa mått helt obsoleta. Vad är TA värt idag? Många mått utvecklades när HFT inte fanns, än mindre var så dominerande.

  SvaraRadera
 20. Magnus K: min egen bedömning är att vi kan glömma Fedräntehöjningar i år. Nästa ECB-höjning signalleras nog den 9:e juni för leverans i juli. Tror dock detta är "konsensus".

  SvaraRadera
 21. köp& behåll är inget för herr C?

  SvaraRadera
 22. Jag har funderat på att backa från min 90+ % aktieandel ett drygt år nu, men min magkänsla säger att vi ska mer upp innan vi ska ner.

  Företagen går alldeles för bra för att det ska gå neråt. Att vi inte kommer upp beror på rädslan av alla negativa nyheter som varit i vinter. Men att vi fortfarande står upp trots alla dessa kriser är ett bra styrketecken.

  Så jag sitter kvar och väntar på en 10-20% upp under året innan jag omvärderar.

  SvaraRadera
 23. Miles 16:04

  Zerohedge hade en analys av det scenariot för ett tag sedan. Deras slutsats var att Jim Rickards har fel, för trots att FED:s balansräkning är enorm så räcker det inte för att täcka kommande lånebehov.

  Alltså gäller fortfarande:

  *Någon form av QE3 som innebär att man skarpt trycker nya pengar i stor skala med åtföljande Weimar-utveckling.

  *Alternativt, ingen QE3 vilket skulle innebära att obligationsräntorna måste höjas drastiskt för att få sålt tillräckligt många. De räntorna skulle direkt inverka på de amerikanska bostadslånen vilket skulle döda den resterande delen av usa:s bostadsmarknad. Utan QE och pomo dyker den övervärderade börsen kraftigt o.s.v.

  Bernankes val mellan pest och kolera står kvar.

  SvaraRadera
 24. Feds balansräkning - eftersom USA:s stat måste både omfinansiera och hela tiden öka sin skuldsättning så kan inte Feds balansräkning räcka för att täcka upp detta. Hade man haft en budget i balans och bara behövt omfinansiera befintliga obligationer när de löper ut hade det förstås fungerat.

  "Magkänsla" är ett annat namn för intuition, dvs att hjärnan kopplar samman all data och alla prognoser, analyser, nyheter mm man tar till sig och till slut säger "så här är det". Min magkänsla har sällan haft fel i det långa, problemet med intuition är att när man inte (i motsats till t e x TA) har något objektivt kvantifierbart beslutsunderlag så börjar man till slut misstro den egna intuitionen, köper tillbaka eller säljer för tidigt och så var det med den saken.

  SvaraRadera
 25. Att gå likvid i SEK är en falsk trygghet. Den kommer tappa flera % av sin köpkraft om börsen rasar på bred front. Vad finns för alternativ valutakorg? Dollar är inte aktuellt. Verkligen inte Euro heller. SEK är väl det minst dåliga alternativet.

  Kina kommer öka åtstramningarna snabbare än allmänheten förväntar sig för att undvika ett nytt Tiananmen Square upplopp (1989). Grekland får nya pengar. Men när USA annonserar QE3, fast under något annat mystiskt namn, så kommer det vara köpsignalen för guld igen. Den kan Comex inte manipulera som silver utan att Kina skulle reagera. Då får USA tillbaka Kinas dollarvalutareserv. Men både Kina och USA gynnas av lågt silverpris. Googla på Silver Thursday...

  Börs kort sikt: Sälj (tills USA höjt budgettaket, vilket i praktiken är QE3).

  Sedan blir det sencykliskt, guld och fastighetsbolag som gäller för min del,

  /Macrosvenne

  SvaraRadera
 26. Likvid i annan valuta kanske? NOK?

  Vilka lågbelånade fastighetsbolag finns det att investera i? Hittar inga, det finns antagligen en bubbla inom kommersiella fastigheter också.

  SvaraRadera
 27. Jag har köpt Schweizerfranc och kinesiska Yuan. Tillsammans med lite guld kan det nog bli en bra sits.
  /Bedove

  SvaraRadera
 28. Alla som kommenterar här inklusive bloggaren ifråga är fullt kapabla att identifiera när börsen har toppat.Att käbbla om NÄR det inträffar är lika meningslöst som att försöka fånga vinden med ett såll.Slöseri med tid egentligen.Däremot kan jag hålla med om att det finns ett visst underhållningsvärde,per se, att följa och även i viss mån själv delta i diskussionen om när och varför detta kommer att ske. Det är futilt därför att man,
  tjänar inga pengar på en sådan kunskap.
  Pengar tjänas genom att följa med strömmen, dvs
  uppåt f.n. och EFTER det att toppen kommit ,följaktligen nedåt,genom att blanka,säljoptioner etc. Toppen har inte kommit än så....

  SvaraRadera
 29. Den genomsnittliga löptiden för USAs statsskuld är väl ca 4 år.

  Dvs lån för 300 miljarder måste läggas om per månad.

  På det tillkommer budgetunderskott på 150 miljader.

  Summa sumarum 450 miljarder USD per månad.

  Svårt att se att QE skulle upphöra. FED offrar dollarn för att inte räntorna ska explodera.

  Någon som vågar gissa räntan på 10-åringen på en marknad utan FED, och där Japan och Kina ej längre är storköpare?

  SvaraRadera
 30. Du pratar om börsen, singular. Jag pratar om börserna. Nikkei har enligt mig toppat. Återstår att se om S&P 500 som index också har toppat, iaf för tillfället. OMXS30 njaaa. Orkar än så länge inte upp över toppen från början av året, rapporter till trots.

  Finns olika sätt att identifiera en topp. Fundamentalt kan man t ex fråga sig om företagen kommer visa ännu större vinster nästa rapportvända som motiverar en uppgång, eller om vinsterna toppar ur?

  SvaraRadera
 31. "Börsutvecklingen i USA är allt mer anemisk, antagligen beroende på att investerare börjar dra sig ur inför upphörandet av QE2."

  Ett ganska aggresivt antagande...

  SvaraRadera
 32. Mr Heep är den mest klarsynte och pragmatiska av alla kommentatorer så här långt.

  SvaraRadera
 33. NOK/SEK vilket som, de påverkas på samma sätt. Lågbelånade fastighetsbolag är nog väldigt sällsynt, i deras affärsmodell är belåningen en viktig komponent (hävstång). Men utländskt kapital kommer söka sig till skandinaviska realtillgångar när USA satt QE3 på banan, eller höjt "budgettaket" som det heter, så fyllefesten kan fortsätta lite till. Fastighetsbolag har långa hyreskontrakt som är indexreglerade enligt KPI, (dvs en inflationshedge), och i en ekonomi med ordnade statsfinanser är det bekvämt att parkera sina pengar. Skandinaviska hyresgäster är nog det minst dåliga alternativet när QE3 är i effekt. En bra spridning i fastigheter erbjuder Länsförsäkringar Fastighetsfond tycker jag. Sedan när baksmällan kommer och USA har sitt eget Tiananmen Square, då är fastigheterna inte lika roligt längre. Företagsobligationer kan man ha nu som alternativ till likvid om man är osäker men försiktigt positiv till börsen. Det klarar nog ett mindre kursfall och sedan bara vänta in QE3, lägga till guld + sencykliskt + fastigheter tills festen i USA tar slut. Men om (helvetet fryser till is) och USA går på åtstramningslinjen ordentligt i början av 2012, då ska jag ta in lite dollarderivat + amerikanska Large Cap och lämna svenska fastigheter.

  /Macrosvenne

  SvaraRadera
 34. Hur länge kan fiatbubblan pumpas av FED? Skulle en privat person göra det FED och EMU sysslar med skulle denne hamna i fängelse.

  Alla vet ju att det är fucked up men ingen verkar protestera, varför? Är vi rädda för en kollaps? Vi lever ju i en kollaps dold av fiktiva pengar.

  Fattar man inte att fiatekonomin dog 2008 är man nog hjälplös. Den borde dött 2001 redan.

  SvaraRadera
 35. Geithner och Obama-administrationen har helt tydligt studerat Sverige för de gör precis som Den Fete:

  http://www.washingtonpost.com/business/economy/treasury-to-tap-pensions-to-help-fund-government/2011/05/15/AF2fqK4G_story.html?hpid=z1

  HSB nallade ju också utav pensionspengarna ....

  USA slog i lånetaket nu på måndag och i Juni skall QE2 upphöra... på något vis kommer nog FED att införa QE3 under något lämpligt namn, för ifall FED slutar trycka dollar, så hur skall FED som största köpare utav Treasuries kunna fortsätta med detta ....

  SvaraRadera
 36. USA utmanar Ryska och Kinesiska intressen (Syrien-Libyen)Grekland-Irland-Portugal behöver meeeer pengar lägre räntor och längre avbetalning.
  Detta blir nog för mycket för börsen även om Svenska företag går bra just nu.
  Har gått ut allt vad papper heter och ligger All-in i guld/silver (fysiskt) samt har en mindre hög kontanter.
  När raset är över kan man nog fynda guld/silverproducenter billigt om inte länderna väljer att Nationalisera dessa.


  Bättre bortkommen än omkommen

  SvaraRadera
 37. Tycker mig också "känna" en avmattning i det jag läser. Ang SEK så gissar jag att denna pressats upp av valutaspekulanter på samma sätt som aktier, dvs när aktiemarknaderna vänder så vänder även kronan och dollarn stärks. Avs PM: Dessa har också tryckts upp för varje ny stimulans och i samma riktning som aktiemarknaden. Vidare såg vi t.ex det kraftiga silverfallet på 30% på rekordkort tid vilket enligt mig antyder att det är mycket spekulation och lite fundamenta i priset - dvs faller marknaden generellt så faller även PM (iaf silver).
  ...känns bara så jäkla sjukt att man ska "fly" till fiatpengar, vare sig det är SEK eller annan.

  SvaraRadera
 38. En indikation?
  http://www.zerohedge.com/article/weekly-insider-buying-and-selling-28-million-purchases-1-billion-sales

  SvaraRadera
 39. Uppe till höger på denna eminenta blogg finns en länk till "Valutahandel på nätet".
  Varför är inte detta ett självklart alternativ? Här behöver inte pengar parkeras, man handlar med ett valutapar så ofta eller sällan man vill.
  Länken leder till "Svensk Valutahandel" som påstår sig veta vilka som är "Bästa Valutamäklare". Glöm detta och skaffa ett gratis "fxTrade Practice"-konto hos Oanda som aldrig stängs av.
  https://fxtrade.oanda.com/your_account/fxtrade/register/game/signup
  Jämför sedan med "Bästa Valutamäklare"! Fö har "Svensk Valutahandel" bra info.

  / Z

  SvaraRadera
 40. Valutaspekulanter är vi ofrivilligt allihopa, den dagen du säljer t.ex Apple så blir du likvid i SEK (köper SEK). Men amerikanarna är fler. Säljer dom sina emerging marketsfonder köper dom dollar (likvid) och dollarn pressas upp mer av volymerna än SEK. Så dollar upp, SEK ner, när börsen är skakig. Men bara tillfälligt.

  /Macrosvenne

  SvaraRadera
 41. Mer valutatjat, för det är riktigt intressant hur folk uppfattar kursrörelser i dem. Föreställ er att guld står still, alltid 1. Hur rör sig alla valutor nu? Nu blir det en kapplöpning mot botten, där SEK inte har lika bråttom ner som dollar pga en högre räntenivå. Kapital letar avkastning, och just nu är SEK/NOK/CHF det minst dåliga alternativet. Men det betyder inte att SEK går upp, vart 35e år bör SEK halveras i värde mot guld om 2% är genomsnittlig inflation. Eller vart 35e år har ett aktiebolag med p/e 1 gått upp 100% på börsen. Men den globala kreditexpansionen är mycket snabbare än 2% per år och det är det som avspeglas i guldpriset, som egentligen inte avkastar enn spänn, bara bevarar ett värde, fortfarande 35 år senare värt 1, helt riskfritt. Och jag har inget guld, för det är opraktiskt när jag behöver köpa mjölk i Sverige.

  /Macrosvenne

  SvaraRadera
 42. Och en sak till, det är ju pga halveringstiden som Aktiestinsen är så rik nu, för han insåg redan för 70 år sedan att direktavkastning på minst 2% i en aktie levererade minst pengarna tillbaka om 35 år, bara att hoppas på att gamla fina bolag inte konkar så blev aktieutvecklingen hävstång på det. Bara köpa, aldrig sälja och återinvestera direktavkastningen. Men vem gör så nu för tiden? Snabba cash!

  /Macrosvenne

  SvaraRadera
 43. Sålde aktierna i jan pga kass fundamenta och überhaussad analytikerkår.. Placerade en del i ädelmatelldippen men ligger huvudsakligen likvid i väntan på det annalkande köpläget.

  /J

  SvaraRadera
 44. Om jag lärt mig något om min egen magkänsla så är det att jag alltid har rätt, men i regel alldeles för tidigt...
  Jag (och många med mig) förutsåg IT-bubblan, men den galopperade på långt bortom vad jag trodde var möjligt. Liknande saker har upprepats flera gånger i enskilda fall. Enda gången jag prickat absoluta toppen var med Axis.
  Så även om min magkänsla är densamma som din så antar jag att det håller ett tag till, särskilt som det i mångt och mycket rör sig om bostäder, det absolut sista genomsnittssvensken inser realiteten om.
  Värdet på bostäder och börs sätts inte av vad de objektivt är värda, utan vad majoriteten anser att de borde vara värda.

  SvaraRadera
 45. Henrik E, Cornu, lyssna på själva intervjun.

  Det handlar bara om att köpa tid, att QE3 eller liknande kommer (troligtvis snabbt) tvekar jag inte det minsta på och det säger väl Rickards i intervjun också även om det kanske inte påpekades i mitt inlägg. Genom återfinansiering av lånen köper man sig en andningspaus för att slippa utannonsera QE3 på en gång, det är inte nödvändigt.

  Att stödköpen upphör och man låter räntan gå upp tror jag knappast kommer hända. Det är QE in i väggen som gäller.

  SvaraRadera
 46. Är det dags att realisera mina föräldrars fondsparande måntro? Har redan gjort det med halva kapitalet i väntan på nedgång.

  SvaraRadera
 47. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 48. Jag är typ halvlikvid och hade redan sålt det jag tänkte sälja på vad jag också upplevde som svaghet o kassa siffror, men så tog ju marknaden philly fed rätt positivt ändå vilket var helt galet men av någon mongoanledning köpte jag tillbaka lite i fredags .. Smart! ..

  Hatar det där. Jag vet ju vad jag mår bra av och inte. Astrist marknad. Hade jag haft lite vinster med så hade det varit ännu enklare att sälja.

  SvaraRadera
 49. Bra magkänsla C.

  Jag funderar vad som är bäst för bankerna som äger FED?

  Nu har bankerna haft snart 3 år på sig att sälja sina dåliga tillgångar till skattebetalarna samt lånat stora belopp till mycket låg ränta. Nu när bankerna är räddade så kanske det är dags att upphöra med hjälpen och låta vanligt folk ta smällen. Om QE2 upphör och inget QE3 följer så lär USA få uppleva riktig deflation och depression och det är ju definitivt bättre än hyperinflation.

  Det är svårt att bedöma hur FED kommer att agera, om de gör som de säger dvs upphöra med QE2 så blir det deflation, fortsätter de med QE3 leder det mot allt högre inflation och till slut hyperinflation.

  SvaraRadera
 50. Johnny, ibland har man tur med timingen. Det är då man tjänar pengar. Oftast har man otur, och då avslutar man sina positioner omedelbart.

  SvaraRadera