Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2011-04-24 17:38

Vad har du för bostad?

Veckans undersökning ställer helt enkelt frågan vad du har för bostad. Jag har säkert missat något alternativ, men svara som vanligt här ute till höger.

Jag kan inte se vem du är eller var du sitter just när du svarar på enkäten, så ditt svar är helt anonymt för mig.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

14 kommentarer:

 1. Lär inte köpa bostad förrän den stora krisen sänkt priserna till rimliga nivåer. Funderar dock på att bo i hr och ha ett större fritidshus istället.

  Efter 40% prisfall är det kanske dags att köpa, men det kan lika gärna blir 60-70% prisfall när den riktiga krisen kommer tillbaka. Deflation är som godis för oss likvida :)

  Ser man på tex Irland så är det dumt att köpa för snabbt när det fallit ett tag. Usa börjar åter sjunka i pris såg jag. UK är på väg ner igen.

  Alla tjänstejobb i världen kommer inte rädda Sverige denna gång. Poof så spricker historiens största bubbla och även finanssystemet som sådant går nog under. Frågan är hur det blir med skulder från gamla systemet i det nya?

  Krisen då alla gick från rik till fattig..

  SvaraRadera
 2. Varför bara ett alternativ?
  Ägarlägenhet i Finland( gillar lika...)
  Sommar ö i skärgården ( givetvis Stockholms)
  Rest gård(!)
  Båtar
  Villa i Belgien
  Tacka f-n man är jäktad...
  Men bra med avskaffad fastighetsskatt och förmögenhetsskatt.
  Fråga: var gräva ner 17 kg amalgamrester och 350 gram guldrester?
  ( seriöst!)

  SvaraRadera
 3. "Jag kan inte se vem du är eller var du sitter just när du svarar på enkäten, så ditt svar är helt anonymt för mig."

  Forutenom IP adressen, såklart ;-)

  SvaraRadera
 4. Nej, jag kan inte se din IP-address när du svarar på enkäten, då tjänsten drivs av blogger. Däremot när du skriver kommentarer kan jag se din IP-adress.

  19:56 Du är väl bara skriven på en av platserna?

  SvaraRadera
 5. Hyresmuppen2011-04-24 20:07

  Jag hade så gärna vilja klicka i "Har precis lämnat BLT-livet, bor nu i hyresrätt".
  Men man kan inte få allt, så det fick bli hyresrätt.

  SvaraRadera
 6. En får väl gratulera iaf.

  SvaraRadera
 7. Jag har bare en folkbokföringsadress, om det er det du frågar om :-)

  SvaraRadera
 8. Annat:
  Kooperativ hyresrätt (SKB)

  Sen saknar du det vanligaste alternativet i min bekantskapskrets (studenter och folk 20-30 år i sthlm): lägenhetskollektiv. För det mesta en hyresrätt egentligen, som en i kollektivet står på kontrakt för. Sen är det i formell mening inneboendekontrakt för resten. Huruvida det alternativet är intressant eller inte beror på vad du tänke använda sifforna till.

  SvaraRadera
 9. Hos mor & far.

  SvaraRadera
 10. 1956 svarar:
  Nej,jag är inte skriven på någon av dessa platser!
  Livet fordrar mer planering.
  Vad är det för fel på frankrike?
  Inte skattemässigt i alla fall...

  SvaraRadera
 11. Bor i villa idag och skulle väl kunna sägas vara BLT om det inte är så att lånet är på ca. 25% av husets värde idag och kommer att ha amorterat av på mindre än 20 år. Känner dock ändå en osäkerhet. Räntan lär fördubblas minst en gång till och husets värde lär minska. Min tanke är därför att sälja detta hus och flytta till en villa som jag redan är delägare i. Visserligen kommer jag behöva lösa ut släkten från huset men jag räknar ändå med att kunna bli skuldfri och hela familjen har fått det bättre ekonomiskt.

  SvaraRadera
 12. 2:a hand i min mors bostadsrätt, är det 2:a hand eller bostadsrätt vi klickar då.... (eler "hemma hos mamma fast hon inte bott här på 6 år... föreningen ser mellan fingrarna...)

  SvaraRadera
 13. Bor på ett kontor i stan och är delägare i ett sommarhus på landet. Inte helt enligt reglerna men vad skall man göra när det är både bostadsbrist och ett skattesystem som missgynnar egenföretagare under uppstart?

  SvaraRadera
 14. Två tummar upp, 20:36. Ofarligt att som egenföretagare bo på det egna kontoret. Så länge det inte har med Skatteverket (eller Jordbruksverket) att göra så kan man nog glida igenom regelverket. Vad skall kommunen göra? Säga Stora Fula Ord över att du råkar sova på kontoret? Bara att nicka, säga "det var dumt" och strunta i dem.

  Dock kan Skatteverket ha en åsikt att du har en bostadsförmån, så du bör skatta för bostadsförmån... Men gör du det så finns det väl inget att anmärka på.

  SvaraRadera