Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2011-04-10 17:18

Har du blivit nekad att öppna bankfack och vad har du i bankfacket?

Med anledning av SEB:s höga misstanke att alla kunder som har bankfack i själva verket finansierar [t-ordet], så är veckans fråga om du blivit nekad att öppna bankfack? Många läsare säger sig ha blivit nekade bankfack.

Jag lägger ut två undersökningar, den andra handlar om vad du har bankfacket till. Naturligtvis har ni full rätt att vägra svara på detta, även om jag inte kan se vem du är eller var du sitter när du svarar. Välj i så fall bloggarjävel-alternativet. Annars kan man svara via någon anonymiseringstjänst. Flera läsare kör normalt en enkel anonymiseringstjänst som man kommer åt direkt via webläsaren, men mitt minne sviker mig just nu om vad den heter.

Det skall ju nu vara förbjudet att använda bankfack till kontanter. Antagligen blir det förbjudet med andra värdeföremål framöver, det blir ju jobbigt för försäkringsbolagen om man har något som är värt pengar i bankfacket om man skall tro SEB.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

14 kommentarer:

 1. Tjohoj!
  Med anledning av diskussionen så saknar jag alternativet "aldrig försökt men kommer att göra det enbart för sakens skull". Det är nämligen exakt vad jag tänker göra så fort jag får tid!
  //JonasE

  SvaraRadera
 2. Jag hade inga större förhoppningar om att få hyra ett bankfack med tanke på vad jag har läst om hur andra har blivit nekade. Men när jag för någon månad sedan cyklade ned till det lokala Swedbank kontoret i våran lilla stad så var det inga som helst problem. Och då är jag inte ens någon bra kund. Har ett löjligt litet bostadslån och högst en månadslön på kontot hos dem. Billigt var det också.

  /Kaw

  SvaraRadera
 3. Varför skulle jag förvänta mig att hyra ett bankfack enligt mina regler och inte deras? Vilket löjligt nonsensproblem.

  SvaraRadera
 4. Ny valuta snart iaf så den Svenska blir ogiltigförklarad:
  http://www.friatider.se/media-tysta-nar-utvalda-inom-finanseliten-forbereder-global-valuta-och-ny-varldsordning-med-george-soros-i-usa

  SvaraRadera
 5. Offtopic:

  Black Hawk affären, är det inte ett dyrt pris per helikopter?

  4.7 miljarder för 15 helikoptrar blir 313 miljoner kronor styck. Då skall man veta att exportpriset på JAS 39 Gripen börjar från 248 miljoner kronor för billigaste modellen och upp till 378 miljoner för dyraste modellen.

  Ett välutrustat JAS-plan är alltså billigare än en Black Hawk ...

  Black Hawk är då väsentligen bara en transporthelikopter och övervakningshelikopter utan någon egen offensiv kapaciteter.

  Vi betalar alltså ett högre pris för en transporthelikopter än en Jas 39 Gripen.

  Denna transporthelikopter fyller inget behov i Sverige, utan är enbart till för vår utlandsstyrka i Afganistan och då primärt som ambulanshelikopter.

  Lek med tanken vilka vapensystem man hade kunnat köpa in i Sverige för samma pris. Tex hade man kunnat byta ut hela den svenska u-båtsflottan för samma 4.7 miljarder kr.

  SvaraRadera
 6. Skaffade bankfack hos Swedbank för ett år sedan, och det var nog enbart pga att jag svarade rätt på frågorna om hur mycket pengar jag har totalt, dvs inklusive hos andra banker. Hos Swedbank har jag bara ett gammalt konto med några tusenlappar. Fick höra av försäljaren - förlåt, banktjänstemannen - att jag egentligen inte var kvalificerad för ett bankfack hos dem, men att han skulle göra ett undantag om jag lovade att fundera på att byta bank till Swedbank... Jag funderar fortfarande ;)

  SvaraRadera
 7. -Du har inte tillräckligt stora skulder för att ev kunna bli erbjuden ett bankfack.
  Nej, Nordea sa inte så ordagrant men budskapet var klart och tydligt.

  SvaraRadera
 8. @Anonym 19:36:
  nja, riktigt så enkelt är det inte. Men innan jag kommer in på Black Hawk "affären" en fråga och ett påstående till dig:
  - var hittar du prisspannet på JAS 39 Gripen? referens tack!
  - Du menar att en välutrustad Gripen är billigare än Black Hawk? Men du skrev själv att billigaste 39-modellen är billigare - ok, samt att den dyraste är dyrare, ok. Menar du då att den billigare modellen är välutrustad? vad är då den dyrare? Topputrustad? Elfenben, ädelträ, guldinfattning och sånt?
  Jag skall inte göra mig lustig på din bekostnad, men vanligtvis menar man att den välutrustade är den dyrare modellen och den är då dyrare än Black Hawk.

  De annonserade 4,7 miljarderna är mer än bara 15 helikoptrar. Den innefattar utbildning/träning av piloter/operatörer samt underhåll tom 2020. Eller som Tolgfors själv skrev:
  "Riksdagen avsatte 4,7 miljarder kronor för nya helikoptrar. Dessa 4,7 miljarder har dock aldrig avsett att täcka enbart anskaffning av helikoptrar, som ibland påstås, utan också vidmakthållande och drift av systemet ända fram till 2020. I kontraktet ska också utbildning av piloter, besättningar och tekniker ingå"

  Därför är jag intresserad av dina referenser på priset för Gripen, vad ingår i de olika styckpriserna?

  Dessvärre blir du nog besviken, men Gripen blir faktiskt dyrare. Om du däremot jämför med AH-64 Apache, då är Gripen billigare. Men det är en helt annan helikopter.

  SvaraRadera
 9. "Antagligen blir det förbjudet med andra värdeföremål framöver, det blir ju jobbigt för försäkringsbolagen om man har något som är värt pengar i bankfacket om man skall tro SEB."

  Vad för försäkring är det du avser? Vad jag vet så betalar jag ingen försäkring för mitt bankfack, om den nu inte ingår i den "låga" avgiften.

  Q

  SvaraRadera
 10. Ju mindre jag kan berika bankerna desto bättre, tänk om alla företag kunde lära sig att sälja obligationer istället för att ta banklån. Det skulle vara lätt att krossa bankerna, de förtjänar inget annat än att förlora allt de stulit av oss.

  Det borde vara kriminellt att ge så dålig ränta tex. Man går back på att spara pengar! Hela det monetära systemet borde rivas och alla arslen med lån ska ut på gatan!

  SvaraRadera
 11. *missing poll option*
  Vad jag har i mitt bankfack: Inget.

  SvaraRadera
 12. Jag blev nekad ett bankfack av Nordea förra veckan med motiveringen att jag inte hade några lån kvar samt inte lät min lön komma till mitt Nordea-konto. Fan, ska jag behöva finta dem med att tillfälligt styra lönen dit igen? Gjorde ju det när jag tog lånen. :)

  SvaraRadera
 13. Hej Cornu!
  Hoppas du har ett bra svar på detta...hur ska man förvara kontanter, finns det något alternativ till bankfack? Börjar bli anti bank, varför ska de få låna mina kronor, för någon ränta är det ju inte tal om.

  SvaraRadera