Aktuellt

Söndagsenkät: Vad tycker du om din lokala kollektivtrafik?

Dags för en söndagsenkät igen. Vad tycker du om din lokala kollektivtrafik? Svara nedan. Varning för spårvagn!

2011-04-27 06:34

FI: Människor skall inte vara anonyma när de köper varor eller tjänster

Som ni inte missat så förbjuder Finansinspektionen att man skall kunna köpa kollektivtrafikbiljetter med oregistrerade anonyma kontantkort. Det är ett stort problem att [t-ordet] finansierar sin verksamhet genom att åka kollektivt fram och tillbaka, och det är ju välkänt med alla som står på Plattan och langar kontantkort för att tvätta pengar.

"Asså, skall du ha ett riktigt hett Tele-2? Inte? Jag kan fixa dig en Telia, billigt mannen, bara femti spänn!"

I en artikel hos Stampen/GP kommenterar Finansinspektionens det hela. Följande citat finns hos GP, notera felstavningen, om det nu är en sådan. Vi är nämligen inte medborgare, utan människor och "det".

"Människor skall inte vara anonyma när det köper varor eller tjänster." - Jonatan Holst, presschef Finansinspektionen.

Så nu vet ni. Människor skall inte vara anonyma när de köper varor eller tjänster. Punkt. Speciellt inte när de åker kollektivt. Vi är redan spårade och loggade av mobiloperatörerna så länge vi har mobiltelefonen påslagen. Åker vi dessutom kollektivt så skall även det loggas. De nya systemen med kort som skall dras när man går på och av loggar alltså även var du kliver av för att få ännu bättre koll på dig.

Dags för seriöst civilt motstånd. Skippa korten, gå över till att köpa så mycket du kan kontant. Fast betalar du kontant är du antagligen [t-ordet] och får snart Myndigheterna efter dig. Återstår att se när det Nationella Inköpsregistret skapas, dit alla inköp någon gör skall registreras. Vi måste ju skyddas mot [t-ordet].

Ser framöver en lukrativ nisch för diverse sk gångare som kommer ha tusentals mobiltelefonabbonemang registrerade på sig. Ny konversation från Plattan:

"Du får hundra spänn om du registrerar det här kontantkortet i ditt namn, mannen."

För att inte tala om uteliggare med skylten "registrerar kontantkort i utbyte mot mat".
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

31 kommentarer:

 1. I Indien är det leg/pass som gäller vid köp av tele-kontantkort; p.g.a. brottslighet knuten till desamma

  SvaraRadera
 2. Du kan ju notera att FI uttalar sig om alla köp av varor och tjänster, inte bara kontantkort.

  SvaraRadera
 3. Magnus Redin2011-04-27 07:33

  Mellan 1939 och 1991 fanns det 10 000 kronorssedlar för att undvika opraktiskt tjocka plånböcker. 1900-talet måste ha varit en orgie i finansiell brottslighet...

  SvaraRadera
 4. Det här med att Google agerar realtidstankepolis, att man inte får skriva t-ordet utan repressalier, undrar jag över. På vems uppdrag utför de den "tjänsten"?

  Vad är motivet mm. Är kanske någon orolig för att det blir svårt att skrämmas med ordet om det används för ofta?

  Vore intressant att läsa en undersökning om bakgrunden till tankepolisförekomsten.

  SvaraRadera
 5. Annonsörerna skall inte riskera att ha sina annonser på en sida som nämner [t-ordet].

  SvaraRadera
 6. Forts kommentar Indien/tele-kontantkort:
  "Bortsett" från den uppenbara kränkningen, spelar det föga roll att en tjänsteman på FI uttalar sig att människor inte ska vara anonyma vid handel med varor/tjänster. Kontanter kommer att finnas kvar som fungerande betalningsmedel i Sverige under resten av din och min livstid Cornu.
  Men OK - i ett längre framtidsperspektiv kommer sannolikt inte kontanterna längre att fungera som betalningsmedel.
  Sedan har vi ju det där med byte av varor och tjänster......
  "Brave New World", "1984", "Kallocain".....
  "kommer du ihåg den tiden när nyfödda inte fick ett chip i armen?"

  SvaraRadera
 7. Riksbanken kommer att ta FI i örat så fort de får tid. Det gör de alltid, det är bara det att de haft det lite körigt med finanskris och sånt senaste åren. Följden av att slå stopp för anonym kontanthantering är att ädelmetallerna kommer att re-monetariseras, och det är något som världens riksbanker INTE vill se. No way sir!

  SvaraRadera
 8. -kommer du ihåg den tiden när nyfödda inte fick ett chip i armen?
  -Nä, men vad otryggt det måste ha känts.

  SvaraRadera
 9. Det här är en oundviklig förändring. Makten ser oss bara som mjölkkor, produktionsenheter - eller som problem. Och den "demokratiska" makten har blivit en självförsörjande karriärväg. Ingenting annat.

  Staten är inte din vän, längre. Om den någonsin varit det.

  Vad som gör mig riktigt, riktigt ledsen är att vi invånare i detta land stillatigande ger bort allt mer av vår frihet. Det är t o m värre än så; vi BER om att få ge bort vår frihet i utbyte mot bara lite mer trygghet.

  Vi har en ny bön i Sverige:

  "Snälla stat; Skydda oss från oss själva. Förlåt oss, ty vi veta icke vad vi göra.

  O stora stat; Kontrollera, spåra, kartlägg och följ upp mitt varje steg, varje inköp, varje matbit så att du rättvist kan straffa mig när jag inte arbetar lydigt, äter onyttigt, köper onödigt eller i övrigt gör något som misshagar Dig."

  Ett sådant folk förtjänar inget annat än det slaveri som obönhörligen kommer. Antagligen kommer man inte ens att fatta va man skapat förrän efteråt. Rätt åt er, kan jag tycka. Men tyvärr drabbas även jag, och min familj av ert självvalda förtryck.

  Kunde man inte liksom man skilde kyrkan från staten skilja staten från landet?

  Alla ni hunsade ursvenska självförnekare kunde då vara medlemmar i Sverige och stanna lydigt vid röd gubbe i era gåhjälmar och fotriktiga skor. Eller få era dryga böter automatiskt fakturerade efter att ha fotats i den allseende övervakningskameran som satts upp "för ditt eget bästa" och "sparat flera liv sedan den kom upp".

  Själv slapp jag vara med i ert 1984-samhälle och kunde leva som en fri människa. Jag lovar att ni inte skulle märka så mycket av mig. Jag behöver inte hot, kontroller eller bestraffningar från Pappa Staten för att uppträda hänsynsfullt mot mina medmänniskor.

  Ni tycks ju ändå inte vilja ha mig med i ert samhälle eftersom allt jag gör, utom möjligen att betala skatt, tycks utgöra ett problem för er.

  Vi kanske kan göra en lösning vi båda blir nöjda med: Jag lovar betala MER skatt, skaffar privat sjukförsäkring för min familj och avsäger mig alla anspråk på nutida förmåner och framtida pension bara ni låter oss vara ifred.

  Då skulle jag förhoppningsvis slippa den svenska demokraturens långa fingrar som redan är på väg att tränga sig ända in i min sängkammare och snart kladdar på varje liten detalj av mitt liv.

  Det är ett vidrigt land vi håller på att skapa. Synd. Det skulle kunna vara så bra.

  SvaraRadera
 10. Kul att Bitcoin (http://www.bitcoin.org) är på frammarsch, ska bli intressant att se vad det kommer få för följder..

  (Anonyma, avgiftsfria transaktioner över nätet)

  SvaraRadera
 11. Det går i alla fall köpa en vanlig remsa ännu. Undrar hur länge? Snart är det väl krav på kort eller mobiltelefon för att åka tunnelbana.

  SvaraRadera
 12. Re: 09:26

  Du har rätt, din djä*el! Moderniseringen som följde på 1809:s katastrof gick inte på djupet. Detta är ett land av trälar och livegna, och de känner djup otrygghet så fort halsjärnen åker av. Den enda jag är sur på är dock mig själv, som fattat detta så fruktansvärt sent. De allra flesta var mer snabbtänkta och drog härifrån när de hade chansen.

  SvaraRadera
 13. Frågan blir då, för mig som inte är så jättegammal ändå: Vilket land skall man flytta till eller ha som tillflyktsort/backup?

  Norge? Ryssland? Finland?...mongoliet?

  Det är dock en oerhörd nackdel att emigrera utan att kunna språken, dock kan jag lite Ryska och ett till slaviskt språk.. men jag stannar helst i Sverige. Det är så synd med denna utveckling..

  Kommer att tänka på skratteverkets "dosor" som man måste ha vid varje kassaapparat nu också. Den har du inte tagit upp än, Cornu..

  Vidrigt är var det är..

  /
  lemonride

  SvaraRadera
 14. Det värsta är också, att det inte kommer hända någonting alls för att stoppa utvecklingen, sålänge folket inte börjar använda våld, ex. vis hugger av Beatrice ask:s arm som svar på någon övervakningslag..

  Chansen att det händer är ju dock exakt lika med noll, sålänge det inte råder svält och folk har mobiler som gör pannkakor.
  I den aspekten måste jag ändå säga att det är tåga i muslimerna. De kan spränga sig själva i luften för liknande saker som är viktiga för dem,och vad gör vi? -Lämnar in en namninsamling..

  SvaraRadera
 15. @lemonride 09:57

  Norge var nog det sämsta alternativet. Det är mig veterligen det enda land förutom Nordkorea som är mer "välordnat", d v s politiskt uppstyrt, i varje liten detalj än Sverige.

  Tyvärr finns det ingenstans att fly. T o m "The land of the Free & home of the Brave" börjar allt mer bli som hunsade lilla Europa.

  Det är vårt öde att bli slavar. Endast en gigantisk global kris eller katastrof av något slag kan någonsin bryta den utvecklingen.

  SvaraRadera
 16. Magnus Redin2011-04-27 10:44

  Jag satsar på att stanna här och försöka få landet att funka lite bättre.

  Absurdt detaljerad övervakning är om inget annat ett massivt resursslöseri, den stat som ägnar sig åt det hämmar ekonomin.

  SvaraRadera
 17. Detta har inte ett piss med terror att göra. Kontanter ska så långt som möjligt kunna spåras, dvs sk penningtvätt ska hindras. Cornu, du känner till att Paypal/Ebay stänger ditt konto om du inte skickar dom en scan av ditt körkort?

  SvaraRadera
 18. Redan fixat vad gäller Paypal, så ja, det känner jag till. Även mitt registreringsbevis som företagare har de fått.

  SvaraRadera
 19. @lemonride

  Irland, solklart. Myndigheterna har ingen koll på medborgarna här. Tror det är en kombination av en naturlig laid-back mentalitet och skepsis mot myndigheter sen britterna styrde.

  Till exempel finns inga postnummer, och adresserna är inte unika. Min elräkning, mobilabonnemang och kabeltv-räkning har tre olika varianter på min adress. Allt hänger på den lokala brevbäraren. När man flyttar inom Dublin känns det som man går under jorden.

  Taxibilarna (och många andra näringsidkare) här accepterar bara kontant betalning.

  Häromdagen tog jag en biltur på södra Irland och medan jag stannat till vid vägen kom en polisvan och började sätta upp en hastighetskontroll. Polismannen sa hej och ursäkate sig med att det var ett jobb som någon måste göra. Sen sa han att ni har en halvtimme på er innan jag satt upp utrustningen.

  SvaraRadera
 20. Det vetenskapligt stryrda övervakningssamhället har Allan Watt pratat om i flera år, och det införs nu inte bara i Sverige utan i ta mej f-n hela världen.
  Här själva på cuttingthroughthematrix.com.

  Det finns dock alternativ, se Frank O'Collins one-heaven.org ucadia.com, lyssna på talkshoe: http://www.talkshoe.com/talkshoe/web/talkCast.jsp?masterId=90342&cmd=tc

  Det visar sig att "eliten" alltid behandlat oss som slavar!

  "Demokrati" är endast förekomsten av "ett fastighetsregister", "ett befolkningsregister" samt "en centralbank"; ihophållet med "fria allmänna val". (dock spelar det ingen roll vilka som kommer till makten, då partierna i huvudsak får samma körorder)

  SvaraRadera
 21. Martin84: Faktum är att jag har varit på Irland. Dock finns det inget land men jävligare väder. Jag var för första gången glad att komma hem till sverige, och den glädjen stannade, efter att jag varit på irland..

  /

  Lemonride

  SvaraRadera
 22. @Lemonride Jo, du har väl en poäng om vädret. Tycker det är ungefär lika illa som Sverige. Slipper ha snuva från Oktober till April, men å andra sidan regnar det varenda j-kla dag.

  Här är min "du vet att du har varit för länge på Irland när": (ursäkta off-topic)

  When something is good bad or indifferent you say "grand"

  You are happily surprised if it isn't raining.

  Most of your friends have the same names and you must use both names to distinguish between them.

  You learn to listen to somebody from Cork without laughing.

  You accept that "half four" is 4:30 and not 3:30.

  You find cars not slowing down for pedestrians a fact of life and not a source of annoyance.

  You consider a sandwich to be a reasonable lunch.

  You accept that crisps are eaten at lunch together with sandwiches.

  You accept that you can no longer take the ferry to Finland to resupply your stock of cheap duty free alcohol.

  You accept that there are no timetables for busses, and that you have to wait at least 25 minutes for a bus if you are in a hurry.

  When opening the sports pages you easily distinguish between articles covering Hurling, Gaelic Football, Rugby and Football.

  You think nothing of wearing shoes indoors.

  You accept wall to wall carpeting.

  You accept your friends entering your wall to wall carpeted apartment with shoes on.

  You sit and pretend that Rugby is a great substitute for Ice Hockey.

  You finally give in and buy an umbrella.

  SvaraRadera
 23. Paypal/Ebay, ni skojar väl?
  Jag har aldrig behövt skicka in något sådant.

  Skogsägare

  SvaraRadera
 24. Jag tror på Island som tillflykt. Jag hoppas på en exodus av teknikfolk och hackers till dit, så att de/vi kan påverka det lokala parlamentet och etablera en fristad för utveckling och sans. Att åstadkomma förändring i sverige är kört på kort sikt (inom 15-20 år) men kanske möjligt på längre.
  Dessutom tycker jag att kräket på FI skall ha klart för sig att DET inte sätter policyn. Det skall enbart yttra sig i frågor som det förstår, och förutom detta vara klädsamt tyst.

  SvaraRadera
 25. Måste alla tänkbara tillflyktsorter för frihetstörstande stackars slavämnen ha så förbannat dåligt väder?

  SvaraRadera
 26. Bra inlägg, har också tröttnat på all övervakning och att allt ska registreras. Allt i penningtvätten och terrorns namn.

  Socialismen fula ansikte

  2011-04-27 09:26
  Bra skrivet!

  \Thaman

  SvaraRadera
 27. Du har ett ansvar Cornu som en större bloggare. Du måste ha fler inlägg som tar upp nyttan med att alltid handla kontant. Själv hatar jag all form av övervakning och ser ingen som helst nytta.

  Jag är hellre fri med dess konsekvenser än fångad med dess konsekvenser.

  SvaraRadera
 28. Skogsägarn:
  Paypal kräver ditt körkort och en kopia på en elräkning eller telefonräkning när du har tagit emot mer än 20.000 spänn på ditt paypalkonto. Detta för att kunna rapportera till staten så den kan kolla om du "tvättar pengar". Dvs säljer sånt som tillhör en ev firma du driver men stoppar undan privat osv.

  New world order, 1984, One world goverment osv...

  SvaraRadera
 29. Eddie Willers2011-04-28 01:07

  Ja,var ligger Galts klyfta numera och var håller John Galt hus?

  SvaraRadera