Cornucopia?

Aktuellt

Safaris integritetsskydd hindrar kommentarer på bloggen - bugg när du försöker stänga av

Det är nu utrett varför det inte går att kommentera på bloggen för en del användare av Apples Safari-webläsare. Apples (förvisso Open Source...

2011-03-16 09:16

Saudi-Arabien = Utländska trupper

Det här börjar likna en parodi.

TT/Bonnier uppmärksammar den fortsatta militära interventionen av "utländska trupper" i Baharain. Men nu skriver man inte längre ut att det är den totalitära diktaturen Saudi-Arabien som invaderat Bahrain och skjuter ner demonstranterna i landet. Igår skickades åtminstone 350 personer till sjukhus och två demonstranter dödades.

Men nu har alltså det västerländska tassandet runt Saudi-Arabiens diktatur gått så långt att TT/Bonnier inte ens vågar/får (blivit avrådda från av högre makt) skriva ut att det är Saudi-Arabien som står för dödandet utan kallar det "utländska trupper" istället.

Det här diktaturkramandet är osmakligt. Tror jag måste vomera.

Schibsted vågar iaf skriva ut det otäcka SA-ordet.

Tillägg: Schibsted/SvD vågar också skriva som det är. Bahrain har med stöd av Saudi-Arabien nu, likt Libyen gjorde tidigare, satt in helikoptrar mot demonstranter. Citat:

"Men på onsdagsmorgonen började regimen rensa ut demonstranterna ur huvudstaden Manama. Armefordon understödda av helikoptrar angrep torget där protesterna skett och skingrade folkmassorna. [...] Helikoptrar flyger lågt över taken, skottlossning hörs ständigt och människor uppmanas att hålla sig inomhus med stängda dörrar och fönster.
– De anföll torget och när människor flydde satte de eld på tälten där. Efteråt har de gått runt i byar och attackerat människor. De har satt upp vägspärrar och blockerat sjukhuset så ingen kommer ut eller in."

Och västvärlden, inklusive Carl Bildt tiger. Stabilitet. Saudi-Arabien och Bahrain går nu lika hårt fram som Gadaffi, men får ingen kritik. Schibsted/SvD får iaf två tummar upp för att våga skriva om eländet. Bravo.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

25 kommentarer:

 1. Svd vågar nämna Saudiarabien på sin websida.

  SvaraRadera
 2. Man skulle nästan kunna tro att du vill se en revolution i Saudiarabien? Med allt vad det skulle innebära för tillgång på olja och indirekt lidande. Du sitter på några få oljeaktier och tänker på mammon.

  SvaraRadera
 3. Jag vill se en revolution i Saudiarabien men det vore ännu bättre med snabba reformer utan blodspillan.

  Hellre revolution nu innan deras olja är slut så de kan göra något för sin framtid och vi har marginaler än revolution när världen är ett årtionde in i epoken med sinande olja då ytterligare störningar i den sjunkande oljeproduktionen dödar miljoner människor i stället för att det bara får finanssystem att krascha.

  De pågående revolutionsrörelserna är sammanräknat enligt min tumme en nettonytta för framtiden utöver att de som bor i dessa länder är människor som förtjänar ett bättre öde.

  SvaraRadera
 4. Det här konspiratoriska skrivandet börjar bli tramsigt nu.

  SvaraRadera
 5. Att SA är politiskt superkänsligt är ingen konspiration. Dock bör man inte bli ballistisk över ett enda bekräftande exempel.

  SvaraRadera
 6. Egentligen har du redan beskrivit som det är, vi är beroende av Saudiarabiens olja, därför kommer ingen offentlig kritik. Det enda möjliga alternativet är en fullskalig invasion av landet.

  Men att situationen i Saudiarabien tystas ner, är i bästa fall en väldigt enögd läsning av medierna från din sida, i sämsta fall rena konspirationsteorier.

  Saudi är förmodligen det land i världen som får sämst publicitet och har sämst rykte. Att vi sedan inte kan behandla dom därefter, vet vi ju alla anledningen till.

  SvaraRadera
 7. Tyvärr, tror jag. Revolution i mena och framför allt i saudi leder inte till reformer. Om det inte blir revolution i Iran. Tror man på reformer måste Regimen i Iran bort.

  SvaraRadera
 8. Får Iran inflytande i Saudi-araien skulle jag både vomera och tömma tarmen.

  SvaraRadera
 9. Det hade förmodligen inte spelat någon roll vilken färg på regering som hade suttit vid makten men nu sitter alliansen där med Reinfeldt och Bildt och med den monumentala tystnad som råder från Rosenbad om det som händer i Bahrain och Saudiarabien kan man bara skämmas över att dessa fega stackare representerar oss och inte törs ta bladet från munnen. Bevisligen har folket en helt annan åsikt om vad som händer i dessa länder men Carl Bildt och de övriga nickedockorna tycks inte förmå att ta ställning och jag tycker det är jävligt beklämmande. Skämmes.

  SvaraRadera
 10. Jag är fruktansvärt besviken på FN och deras sätt att hantera oroliheterna i Mellanöstern/NordAfrika bla.

  Det tjaffas om åtgärder men egentligen känns det som att allt bara är ett spel för galleriet i väntan på att striderna i Libyen skall vara över. Man bryr sig inte ett dyfft om folket i Libyen, Bahrain, Algeriet osv. FN och USA vill inte ha några förändringar/Revolutioner i dessa länder. Det är ju uppenbart. Dags för nya reformer inom FN, i dagens form har FN spelat ut sin roll.

  Människor dör dagligen och ingen bryr sig.

  SvaraRadera
 11. Tack för en finfin blogg men...
  Kan du inte skriva ut tidningarnas namn istället för att alltid skriva ägaren?
  När du pratar om andra företag skriver du ju företagets namn, varför är det känsligare med tidningar?

  SvaraRadera
 12. Det finns uppgifter om att det finns trupper i Bahrain inte bara från Saudi utan också från UAE. För att slippa specificera det där mer exakt hela tiden kan man med fördel skriva "utländska trupper". Mer konspiratoriskt än så behöver det inte vara.

  SvaraRadera
 13. Carl Bildt tiger här:
  http://carlbildt.wordpress.com/
  "I Bahrain borde det finnas goda möligheter för en dialog som leder fram till lösningar som ger landet en bättre utveckling.

  Men att föra in trupper från andra länder underlättar med all sannolikhet inte situationen."
  Ett Bildtskt understatement/Oppti

  SvaraRadera
 14. Det inte bara finns uppgifter, Börjesson, utan är helt offentligt att det är en koalition som skickat trupper till Bahrain. Cornucopia drar helt enkelt lite för snabba slutsatser här.

  SvaraRadera
 15. Verkar som Carl Bildt skrivit om det imorse.

  "När Gulf-staterna nu skickar militära enheter till den lilla och välmående östaten finns det en alldeles avgörande risk för att situationen i stället kommer att ses som en del av en bredare konfrontation i regionen. "
  ...
  ...
  "För Saudiarabien handlar det med all säkerhet främst om att säkra situationen i de världens största oljeproducerande områden som ligger i omedelbar anslutning till Bahrain och där befolkningen också till större delen är shia-muslimer."


  http://carlbildt.wordpress.com/2011/03/16/oro-for-bahrain/

  SvaraRadera
 16. 1000 militärer med pansarfordon från Saudi-Arabien och 500 poliser med bepansrade fordon från UAE, ja. So what? Saudi-Arabien är de som skickat in militär.

  Carl Bildt fördömer inte dödandet av civila, han bara konstaterar att "därmed ökar instabiliteten i hela området". Det är OK att skjuta lite på civila, om det nu inte vore för stabiliteten.

  SvaraRadera
 17. Vad är skillnaden mellan demokratianhängare och en mobb?
  Hur skall en nation bestående av två olikstora grupper kunna införa en demokrati?
  Jag hoppas att Bahrains styrande kan ta till sig kritiken från demokratianhängarna.
  Men att helt lägga makten hos dessa eller styras efter alla deras krav är en farlig utveckling av demokratin. Det får inte bli så att majoriteten bestämmer över minoriteten per automatik./Oppti

  SvaraRadera
 18. @ 11:27

  Helt rätt att skriva ut tidningsägarens namn för det är denne som anställer de nickedockor som skriver på tidningsägarens uppdrag.
  Vi har sett nog av gammelmedias mörkning och ofta rena lögner under de tio år som invsionen av Irak och Afghanistan pågått.
  Går det att hitta ett enda media som visar nyheter utanför de "godkända" nyhetsbyråerna så är de värda att framhålla.

  Den här bloggen blir bara bättre och bättre. Beröm till Cornu!

  / Z

  SvaraRadera
 19. Schibsted äger SVD och Aftonbladet, Bonnier DN och Expressen.

  SVD och aftonbladet delar ibland personal och det märks på SVDs sjunkande kvalité. DN lär ju även de ha personal från skvallerpressen på redaktionen då och då?

  Tycker mig se dagstidningarna sjunka i kvalité till skvallerpress och infantil opinionsbildning.

  Även Ny Teknik och Di verkar ha drabbats av okunskapens journalistpöbel.

  SvaraRadera
 20. Sen kan jag försiktigt fråga mig hur herr bloggare får ihop sin vurm för militär upprustning med den aversion mot militära insatser?
  Det är att vara kluven?/Oppti

  SvaraRadera
 21. Väldig skillnad på att försvara sitt eget land eller en groende demokrati mot att skicka in trupper för att skjuta ihjäl personer som demonstrerar för demokrati.

  SvaraRadera
 22. Personer som demonstrerar för demokrati eller nyttiga idioter understödda av Iran för att destabilisera Bahrain och i förlängningen hela regionen? Jag säger inte att det är rätt så som situationen hanteras för närvarande, men allt är inte så svart och vitt som många tycks tro.

  Du kan mycket om privatekonomi, Cornucopia, men ditt personliga tyckande om vad som händer i världen tycker jag du skall lägga på en separat blogg. Jag tror inte du märker det själv, men just är det ditt hjärta som skriker, snarare än ditt huvud som tänker. Vackert, men lyfter inte dig som analytiker, snarare tvärt om.

  SvaraRadera
 23. Väldig skillnad att invadera mot en regims vilja än att komma till undsättning när regimen är hotad av inre eller yttre krafter.
  Vad är det för skillnad på en mobb och en demokratirörelse?/ Oppti

  SvaraRadera
 24. Oppti, jag är rädd att Cornucopia har låtit känslorna ta över och är nog inte intresserad av sådant finlir...

  SvaraRadera