Cornucopia?

Aktuellt

Safaris integritetsskydd hindrar kommentarer på bloggen - bugg när du försöker stänga av

Det är nu utrett varför det inte går att kommentera på bloggen för en del användare av Apples Safari-webläsare. Apples (förvisso Open Source...

2011-03-29 21:05

Ännu fler recensioner av Midvintermörker

Numera bloggrannen Begreppsbloggen har skrivit en recension av Midvintermörker som väl får sägas vara genomgående positiv.

"En ambitiös och medryckande bok [...] en lyckad helhet, där språk, struktur, personskildringar och handling är väl anpassade till varandra."

Begreppsbloggen säger sig handla om begreppen som formar vår framtid, och verkar välskriven och läsvärd. Bevakning har inletts och bloggen har lagts till min blogglista nederst på sidan.

Boksamlaren och av och till recensent hos DAST, tidskrift för underhållningslitteratur, Nisse Scherman har också skrivit en recension av boken på sin blog.

"Action från första sidan till sista."

Han ger den en tvåa på förmodlingen en femgradig skala och menar att boken skall ses som ett politiskt debattinlägg och främst tilltalar den som delar åsikterna eller ett militärt intresse, men är imponerad av den mängd research som ligger bakom boken. Jag kan inte säga emot att den är ett politiskt debattinlägg i förhoppningsvis underhållande förpackning och kanske inte tilltalar alla.

Militärt intresse gäller åtminstone en kadett på officersprogrammet på Militärhögskolan Karlberg, som skickade följande i ett mail till mig.

"Jag vill framföra mitt tack för att du skrivit din bok! Den har gett mig stor läsglädje, och har precis beskrivit hur jag själv föreställt mig hur ett svenskt krig skulle kunna gå till. Din bok kändes väldigt levande, korrekt och det var ett bra tryck och tempo i den. Slutet var mycket stämningsfullt. Tack så mycket, jag hoppas få läsa fler böcker av dig i framtiden."

Midvintermörker finns iaf att köpa hos Ord & Bok 199:- plus frakt 19:-, Adlibris 237:- fraktfritt, Bokia 233:- plus frakt 19:-, Ugglan 233:- plus frakt 19:- eller Bokus 253:- fraktfritt. Studenter kan med fördel köpa boken hos Lycknis bokshop för 185:- kronor.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

15 kommentarer:

 1. Min far fick låna mitt ex av boken och hade följande kommentar: Den var mycket bra men slutet var lite kort.

  Förresten hur många kopior av boken har du sålt nu?

  SvaraRadera
 2. jo gillade den också. Rekommenderas.

  Kan dock inte låta bli att tänka på hur "fårket" skulle reagera, typ på temat:
  - Men bah, strömmen kommer ju aldrig tillbaka och inget vatten har vi. Vi betalar ju massor av skatt.
  - Men hallå, bron är ju borta. Hur skall jag nu komma in till Stureplan?
  - Men alltså, varför kan jag inte messa nurå och fejjan är nere, guud alltså...

  Jag tror väldigt många skulle inte ens begripa att det är krig, för sånt händer ju inte i Sverige..

  SvaraRadera
 3. Börjar bli dystert att gå in på din blogg cornucopia när vartannat inlägg syftar till att ge ökad försäljning utav din bok.

  Skriv lite om bolag, fonder, aktier och trusts, det är det vi vill läsa om!

  SvaraRadera
 4. Hallå Zzooter, dig gillar jag!

  Japp gillar alla som finner nöje i att studera dessa bortskämda verklighetsfrånvarande svenssons som verkar gå igenom livet med skygglappar och enbart lyckas fokusera på vad aftonbladet har på sin senaste löpsedel. Tänk till och Skaffa ett liv är mitt råd till dem!

  "- Men bah, strömmen kommer ju aldrig tillbaka och inget vatten har vi. Vi betalar ju massor av skatt.
  - Men hallå, bron är ju borta. Hur skall jag nu komma in till Stureplan?
  - Men alltså, varför kan jag inte messa nurå och fejjan är nere, guud alltså..."

  Cornu! Om du har såna här klockrena beskrivningar på våra bortskämda Svenssons i boken så ska jag bannemig läsa din bok jag med. Jag läser din blogg idag främst för att du har en härlig förmåga att sticka ut ut det övriga mainstreambruset!

  Matzen

  SvaraRadera
 5. Matzen, tyvärr så har jag inte med så mycket av den civila sidan. Kill your darlings.

  Anonym 04:24, livet som anonym gratisläsare är hårt. Så hårt att man inte ens ser att det var femton inlägg och fem dagar sedan jag sist skrev om boken.

  SvaraRadera
 6. Cornu du missförstår mig (kanske en aning ivf)
  Det räcker med en enda sådan kommentar för att öka behållningen av boken. Man litar på att du inte är en av dessa som försöker förleda en och plantera "socialt accepterade" sanningar.

  Tolka det som du vill...

  Matzen

  SvaraRadera
 7. @Matzen

  Det finns en bostadsmäklare med i midvintermörkret. Jag började småskratta lite över historien såhär några veckor i efterhand.

  /Tisgift

  SvaraRadera
 8. Jag drog också lite på smilbanden när mäklaren var med, var lite typiskt Cornu liksom :)

  SvaraRadera
 9. Det finns en del strykningar, kill your darlings, som hade dels sänkt tempot och dels gett för stort anslag av satir till boken. Exempelvis ett delkapitel som svarar på vad som kan ha hänt med andra partiledare, specifik oppositionsledaren Malin Sandin.

  Hon vaknar av att det är kallt och mörkt och strömavbrott. Igen. En harang om att "vi är under attack av nyliberalismen" vårpå hon i mörkret trevar sig ner till köket för att leta reda på sin favoritchokladkaka, varpå stor dramatik uppstår när Spetsnaz hälsar på. Sökord: Death by chocolate.

  Får väl publicera sånt i novellform...

  SvaraRadera
 10. Cornu, ditt svar till "Anonym 04:24, livet som anonym gratisläsare är hårt" stämmer naturligtvis inte - vad jag ser så har du gott om reklam på din sida, bla bilar, toners, trading.

  Bara för att läsaren inte betalar "up front" betyder inte att det inte kostar.

  Utan läsare, inga annonsörer = inga reklaminkomster

  SvaraRadera
 11. I princip riktigt. Men då är vart 15:e inlägg som påminnelse om boken en del i kostnaden för att läsa bloggen, och inget att gnälla över. Läsandet är gratis, då får man stå ut med reklam i olika former.

  Jag ber inte om ursäkt för att jag jobbar med det här. Ingen annan betalar min lön, jag kan inte stjäla tid från någon arbetsgivare eller skriva på min fritid, med en trygg månadslön i fickan.

  SvaraRadera
 12. Cornu 10:01
  muuhhhaaa, om du hade haft det kapitlet med hade jag skrattat högt, men du hade också tappat alla (s)ombie läsare av din blogg..

  Det verkar nämligen vara oerhört svårt att vara socialdemokrat och leva som man lär. Är man i toppen är det faktiskt annorlunda, ju. Vem minns inte HSB's kommentar kring privat sjukvårdslösning. "Det är bra för mig i den viktiga rollen som Statsminister, men passar inte för resten av folket".

  Eller hur tydligt han proklamerade att han "kan städa min egen skit", men likt förbaskat gjorde RUT-avdrag året efter. Det är starka värderingar det...

  SvaraRadera
 13. Ingenjören2011-03-30 17:37

  Har din bok måhända gett resultat? http://www.dn.se/nyheter/politik/kd-vill-ha-militar-pa-gotland

  SvaraRadera
 14. Ingenjören, jag var personligen inbjuden till seminariet och har alltså tillbringnågra timmar i Riksdagen idag. Så, ja. Kommer blogginlägg om det om en stund.

  SvaraRadera
 15. Deckarbubblan?

  http://www.svd.se/kultur/laddar-om_6058905.svd

  SvaraRadera