Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2011-02-20 08:08

Omslag till boken Midvintermörker


Så här ser alltså omslaget till min alldeles snart kommande bok Midvintermörker ut (se här eller här).

Omslaget har skapats av en av mina läsare, illustratören och den grafiska formgivaren Attila Toth, som man hittar på tecknare.se, baserat på en idé från min sida. En idé som Attila visualiserat fantastiskt väl med den begränsade budget jag har att arbeta med här.

Attila Toth driver även en liberal och läsvärd blogg på attila.tecknare.se som jag tycker ni skall läsa. Exempelvis inlägget om våra nya ständer, politiker (=adel), tyckare (=präster), företagare (=borgare), arbetare och bidragstagare.

Boken Midvintermörker förläggs av mitt förlag, Förlag Ängsjödal, och är med 366 sidor en ganska tung storpocket på 511 gram, vilket kanske är lite olyckligt portomässigt.

Jag har även satt upp en Facebook-sida som man kan välja like för om man vill bevaka utvecklingen via Facebook eller visa sin uppskattning. Där hittar ni också bild(er) på mig och under dagen även foton på en fysisk verklig Midvintermörker i tryckt exemplar. Om ni som har Facebook ansluter er till sidan så missar ni inte en del godbitar som kommer framöver.

Kan ju även påminna om att jag även finns på Twitter där det ibland står saker som inte finns på bloggen.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

57 kommentarer:

 1. Kul! Välkommen ut ur "garderoben" ;)

  SvaraRadera
 2. Ja, välkommen ut, Lars! Jag hade ju tippat Fredrik eller Andreas som förnamn men man kan ju ha fel... Jaha, när kommer recensionsexet då? ;)

  SvaraRadera
 3. Oj,du har kommit ut med namn! Välkommen.

  SvaraRadera
 4. C: Var nu lite mainstream och lotta ut ett gäng exemplar till dom som går in och klickar på "Like". Ett enkelt och billigt sätt att skapa intresse för din bok.

  SvaraRadera
 5. Bestrafe, är det mainstream?

  Det finns naturligtvis ett antal aktiviteter inplanerade.

  SvaraRadera
 6. Varför outade du dig, att ge ut en bok är ju ingen anledning?

  16830911

  SvaraRadera
 7. Skall bli kul att få en titt på nya boken :-)

  Lycka till Lars

  Mvh Peter

  SvaraRadera
 8. Du har bytt efternamn ser jag, sen Dice tiden ;-).
  Lycka till med utgivningen.

  SvaraRadera
 9. spark i baken och lycka till med boken!

  SvaraRadera
 10. Kul! Blir säkerligen en läsupplevelse. Lycka till med lanseringen.

  SvaraRadera
 11. Härligt, skall bli intressant att läsa! Techno-thriller alltså, ett tillfälle att vidga vyerna.

  SvaraRadera
 12. Aljazerra,,tv,, Iranska krigsfartyg påväg genom zueskanalen,, va fan är det som händer ?

  SvaraRadera
 13. Många lyckönskningar och hoppas det inte påverkar bloggen.

  SvaraRadera
 14. Hej Lars,
  Kul att du har skrivit en bok.
  Jag ska med nöje läsa den.
  Lycka till med boken!
  Bästa blogghälsningar
  Classier Corn

  SvaraRadera
 15. SKa bli mycket intressant att köpa och läsa din bok /Trupparen

  SvaraRadera
 16. Författare brukar ju prata om nedkomst när det gäller sina böcker...
  Så Grattis till bokfödelsen!

  Känns lite oväntat med namnet Lars (inget ont om namnet som sådant;-) , men jag har nog haft namnet Joakim i huvudet...troligtvis för att du ibland refererar till Kent-texter!

  Du skulle ha kört en gissningstävling om ditt namn, där några som gissat rätt vunnit nya boken!

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 17. Va trist kunde du inte skrivit under pseudonym! Bloggen tappade lite dragningskraft nu tror jag. Hursomhelst lycka till med boken fast inte för mkt lycka till vore ju trist om du blev författare på heltid och la ner bloggandet.

  SvaraRadera
 18. Är förlaget "ängsjödal" ditt egna? Hur trycker du, och får du ut boken hos bokhandlarna?

  SvaraRadera
 19. Men Cornu, eh Lars, var är förbokningsformuläret? Kan ju vara ett bra sätt att trygga första upplagan.

  Lycka till
  /Olof

  SvaraRadera
 20. Wilderäng, vilket snutnamn! ;)

  SvaraRadera
 21. Välkommen ut i offentligheten och ett stort lycka till Lars!

  SvaraRadera
 22. Nästa bok du borde skriva är Sverige efter peak oil och bostadsbubblan.

  En fiktiv berättelse om hur livet blir för en vanlig svensk i en utmanade tid. Här kan man välja många olika vägar, beroende på hur man tror att det blir.

  I Usa tror man på shale oil, de ska upp i 2 mboe inom tio år, plus all naturgas de hittat. Om miljörörelserna inte kan stoppa detta så kanske vi ser slutet på saudis makt, de lär få sänka oljepriset för att konkurrera med shale oil, lönsamt runt 30 dollar/fat.

  Kvarstår dock frågan om Kina, skulle Usas minskade import med 2mboe ens märkas?

  Vi lever i en spännande tid, när förändringen startar går det nog snabbt.

  SvaraRadera
 23. Trodde först namnet var en pseudonym.
  Ska läsa boken.
  Ser fram emot filmen.
  Och intervjuerna i TV's morgonsoffor.
  Törs de det tro?

  SvaraRadera
 24. Nog är ditt efternamn taget? Jag har förknippat dig med ett -sonnamn efter att ha sherlockholmsat lite i gamla DICE-artiklar på DI. Men att du hette Lars har jag vetat i flera år (som har läst dig på VCW sedan -04 och dragit in en del slantar i Pare tack vare det).

  Lycka till med detta nya projektet. Drivkrafter och talang tycks du iaf ha i överflöd.

  /MK

  SvaraRadera
 25. C: Ja, jag tycker det är mainstream, väldigt många gör så nu men jag tror helt klart det fungerar.

  Allt och alla skall finnas på facebook idag, tror det snart är dags att skriva om facebook bubblan, har varit bra nära att ta bort mitt konto länge nu :-)

  Troligtvis så kommer jag ansluta mig till iPad bubblan snart, släpper du den som e-bok i iBooks så kommer jag handla den där.

  SvaraRadera
 26. OCH HAN BLEV LASSE MED HELA DET SVENSKA FOLKET

  SvaraRadera
 27. Snälla, vad du än gör, undvik att använda Facebook för att beställa - annars har du förlorat en kund. Var medlem och oförskyllt avstängd, där kan man snacka om noll rättigheter..

  SvaraRadera
 28. 16:43, oroa dig inte. Det kommer finnas flera kanaler att köpa via, och Facebook är inte en av dem.

  SvaraRadera
 29. Kul att du fått klart boken, trist att bloggen förlorade lite av sin charm när "hemlighetsmakeriet" kring vad du var för en filur försvann. Konstigt, men på nåt vis var det mer spännande när man inte visste om du var kvinna eller man, 25 eller 75 och verkligen bodde i västsverige eller bara antydde det....

  SvaraRadera
 30. Jag kommer inte att läsa boken för det är inte min genre, men jag tycker omslaget är schysst. Spännande med snöflingorna som är flygplan och flaggorna som anas bakom, verkligen kreativt!
  /LC

  SvaraRadera
 31. ... eller så tog det så här lång tid att få tag på någon läsare som ville agera bulvan med sin identitet... Man kan ju aldrig veta. Finns jag ens på riktigt, lite hemsidor på Internet kan väl vem som helst sätta upp? Och vem finansierar mig? Är det CIA? Är det Bilderbergarna? Eller är det jag själv?

  Många frågor. Inga svar.

  SvaraRadera
 32. Hade varit grymt om namn, bild och adress på Hitta.se bara är fejk... tyvärr tror jag snarare att det är ett led i att gå från "Cornucopia - The Dark Knight" till "Lars Wilderäng - medverkande i Debatt i SVT"... *rysningar*

  SvaraRadera
 33. Rysningar för vem?

  "Så vad föreslår du att man skall göra?"
  "Det första man skall göra är stänga av TV:n, sälja den och säga upp alla TV-abbonemang. TV är ändå bara bröd och skådespel, inklusive det här programmet. Sedan kan man skaffa sig en nyttig hobby istället. Odla upp trädgården, sy, hantverk eller kanske bara umgås istället för att glo på det här."


  Blir inte så många besök i TV-soffan tror jag...

  SvaraRadera
 34. Har du sett fler besökare i området? Vad jag minns från lantligt boende är att man snabbt märker om man har publik..

  Släpp lös dina rottisar så slipper du inkräktare.. ;)

  SvaraRadera
 35. Jag instämmer att Lars var otippat, även om jag själv delar namnet!

  SvaraRadera
 36. Hoppas nu med öpppen identitet att du inte slutar blogga om de svenska partiernas dumheter och galenskaper, utan att bloggen fortsätter blogga(ibland med humoristiska hån) om svenska partier och andra känsliga ämnen.

  Fortsatt lycka !

  SvaraRadera
 37. Patrik mfl jag har de senaste veckorna successivt minskat min anonymitet. Tog bort Nicke Nyfiken som domännamnsägare (där för övrigt några snabba fick tag på mitt namn när jag reggade cornubot.se, innan Nicke Nyfiken tog över). Börjat skriva under med mitt namn på e-brev, trätt fram öppet i en del begränsade forum etc. Oavsett så fanns det ett hundratal personer som visste vem jag var, t ex annonsleverantörer mfl.

  Kvitto på minskad anonymitet var att någon försökte göra sig märkvärdig och outade mig i bloggkommentarer i veckan.

  Så har udden i mitt bloggande försvunnit medan jag minskat min anonymitet de senaste veckorna. Försvann det sedan jag outades?

  Skall jag kräva att folk tar lite ansvar över sina liv och avkräver politiker och beslutsfattare lite ryggrad och ansvar, så får jag väl stå för det med mitt namn?

  Politiker förblir generellt högst normalbegåvade och omdömeslösa, precis som de flesta av oss. Rent av mer omdömeslösa än resten av oss, eftersom de slipper ta ansvar för sina handlingar.

  SvaraRadera
 38. Blondinbella är snyggare

  SvaraRadera
 39. 1. Jag är en gubbe.
  2. Jag är 41 år.

  Blondinbella är 1: Inte en gubbe. 2: Inte 41 år.

  SvaraRadera
 40. Politiker är extrema, det är en sysselsättning som ger mycket liten vinst per arbetad timme och börjar man arbeta riktigt hårt och når de högre nivåerna är den psykiska pressen fenomenal.

  Jag håller inte riktigt med om normalbegåvade, för att nå kommunalrådsnivå eller riksdagsmansnivå eller där i närheten behöver man mer social begåvning än genomsnittet och det är svårt att klara sig om man verkligen är en träskalle.

  Men annars är de som folk är mest, superlativen kommer med det mänskliga flockbeteendet att beundra en ledare och de riktigt begåvade ledarna undviker att odla hybris och fortsätter knega på med det som de verkligen kan.

  SvaraRadera
 41. Bara en kommentar angående anonymitet på nätet. Korta versionen: Glöm det!

  Långa versionen: Du är bara imaginärt anonym på Internet. Så länge du inte väcker någons intresse kommer ingen heller bry sig om vem du är. Men så fort du säger något som på ett eller annat sätt, i nutid eller i framtid, kan tänkas intressera någon i maktställning, kommer de snart få reda på vem du är.

  Den inbillade anonymiteten på Internet skulle kunna klassas som kassaskåp, dvs i tid som det tar att ta sig in i dem utan nyckel eller kod. Vad jag vet finns inga kassaskåp som det inte går att ta sig in i.

  Det viktigaste att känna till är att våra egna säkerhetsorgan, och mycket sannolikt även amerikanarnas, ryssarnas, tyskarnas och kanske några till, arkiverar ALLT. Samtliga mobilsamtal, all trafik på Internet, inklusive IP-telefoni, sannolikt all trådbunden telefontrafik också. Det sitter inte en massa gubbar och lyssnar på Svenssons telefonpladder. Ett sådant arbete skulle förmodligen döda själen hos avlyssnarna. Däremot finns ett antal datalingvistiska tillämpningar som söker efter och bearbetar vissa nyckelfraser och arbetar med resultatet av detta som grund för vidare bearbetning.

  Vad som kan tänkas räknas som "intressant" varierar, men att fraser som "döda Carl Bildt" eller "spränga Riksdagen" säkert triggar SÄPO:s intresse kan man nog utgå ifrån.

  Det är rimligt att anta att det mesta i talform transkriberas till skrift, för att det är lättare att analysera texter än tal för en dator.

  Brottslingar och terrorister vet mycket väl att INGET av vikt bör nämnas i telefon. Gäller också kontantmobiler köpta på loppmarknad. Det är ändå en baggis att sluta sig till vem som använder mobilen. Det är bara att kolla koordinaterna för var telefonen befinner sig på nätterna. Sannolikt hemma hos ägaren eller dennes särbo. Annars finns röstsignatur och sätter att trycka på tangenterna.

  Låter allt detta fantastiskt? Osannolikt? Tja, det är lätt att testa. Ring någon bekant och berätta att du planerar bomba något, eller mörda någon "viktig". Sen är det bara att vänta...

  I USA tar det några timmar tills SWAT-styrkorna slår in dörren och några biffiga poliser sätter sig på ditt bröst. Om dom inte redan skjutit dig.

  Alltså; på Internet kan du INTE vara anonym!

  SvaraRadera
 42. Claerence, självklart kan man vara anonym på internet, om man tycker det är värt en massa jobb och inte är intresserad av att bygga upp en kontinuerlig identitet eller relationer.

  Så fort något är regelbundet borde det rent tekniskt gå att nysta upp varifrån det kommer och hur det hänger ihop.

  Att ha en kontinuerlig pseudonym skyddar bara halvbra mot sociala problem som att släkt, arbetsgivare, osv kan tycka att man har märkliga åsikter eller intressen. Samtidigt skadar det skapandet av nya sociala kontakter så jag är inte alls förtjust i det har blivit norm i mängder med forum. Här är facebook lite av en mottrend då mängder med människor rakt av digitaliserar sina liv.

  Facebook är ett otroligt effektivt verktyg för att kartlägga människors relationer och kontaktvägar och det vore tjänstefel om inte underrättelsetjänster osv utnyttjade detta.

  Facebook skulle även kunna användas för att manipulera människor eller styra dem att intressera sig för olika grupper eller individer. Om någon orkar göra detta, de flesta människor är helt enkelt inte viktiga.

  För huvuddelen av befolkningen är den personliga integriteten till stora delar en illusion. Nu och framöver är det alltså extremt viktigt att alltid välja pålitliga politiker och det är otroligt viktigt att statens maktinstitutioner är fulla med frihetligt sinnade människor som inte lyder order blint.

  Vi behöver ha en integritet som funkar även om vi så att säga går omkring i genomskinliga kläder, en integritet i vad vi gör och accepterar att folk gör mot oss.

  SvaraRadera
 43. En lättnad att din penna är lika vass som tidigare. Det har varit berikande att följa din blogg. Många gånger en ögonöppnare och många aha-upplevelser. Mycket smörande för cornu här, men varför inte, jag uppmuntrar gärna någon som bjuder på sig själv.

  SvaraRadera
 44. Riktigt spännande ju. Ser fram emot att få läsa boken.

  SvaraRadera
 45. Kul med bild. Men jag känner mig kluven. Jag älskar att sitta och störa mig på vissa saker du gör, i förtvivlan utan att se ett ansikte. Nu känns det jobbigare när det döljer sig en person bakom bloggen.

  PS. Jag trodde inte att du skulle fixa frisyren, snarare ha en keps samt en eventuell snus. DS

  SvaraRadera
 46. Jaha, årets stora trend bland bloggare, nämligen att komma ut ur garderoben, har till slut också nått Cornucopia. Framtiden får utvisa om det var ett klokt beslut.

  SvaraRadera
 47. Bli nu för h..te inte en mes bara för att du kommit ut!

  SvaraRadera
 48. Ska bli kul att läsa boken, en jämförelse med Operation Garbo blir svår att låta bli. Fräsigt omslag, lite swix skidvalla över det hehe.

  SvaraRadera
 49. 80-talisten2011-02-21 02:50

  Storpocket! Yeeey :)

  Hur högt upp i säljkanalerna kan du tänkas komma? Är det möjligt att Bokus och Adlibris säljer din bok om ett tag?

  SvaraRadera
 50. Ber att få inflika en avvikande mening, apropå jämförelsen med Blondinbella, jag tycker du är snyggare...

  Kan bero på:
  1. Jag är kvinna (eller tant, ligger i betraktarens ögon)
  2. Jag är också 41 år...

  Men det är ju inte därför man läser bloggen!

  Köper boken så snart den kommer ut på normalare kanaler.

  Hoppas att du inte får en massa ovälkomna besökare hemma på gården nu, när du kommit ut ur garderoben!

  SvaraRadera
 51. Har vetat vem du var sen missen med domännamnsregistreringen och misstänkt sen dess att du snart skulle "komma ut". Kul att att äntligen få se en bild på dig, men i övrigt kunde jag inte bry mig mindre. Hoppas att det inte innebär några andra förändringar än bilden och att du fortsätter skriva lika provocerande och hålla högt i tak även i fortsättningen.

  SvaraRadera
 52. Kul att se namn och bild, men det är lite oväntat. Hade gissat på Anders i förnamn. Bilden jag hade i huvudet var en utseendemässig blandning av Robert Wells och Dolph Lundgren.

  Kommer förmodligen inte köpa boken, inte riktigt min genre. Men tack för en bra blog.

  SvaraRadera
 53. 21:27. Och så fick du ... Carl Bildt? Snacka om nedköp.

  SvaraRadera
 54. LW = Cornucopia, jag visste det hela tiden ;-)

  Nå, skämt å sido, grattis till framgångarna med bloggen. Boken kommer säkert sälja några ex den med, en har allt noterat att du är rätt omtalad där ute.

  Ser fram emot att läsa den såsmåningom, lovar att vara mer skeptisk än nånsin.

  Hälsar en garanterat minst lika grinig -70-talist

  /Xperienced

  SvaraRadera
 55. Tack, Xperienced.

  Har iaf två som inte generellt gillar genren (eller ens gjort lumpen) som läst manus och varit mycket nöjda på "förstörd nattsömn-nivå".

  SvaraRadera
 56. Hej igen Cornu!
  Det är ju en thriller! Hade jag inte riktigt trott... Läser sällen genren men den här gången får det bli ett undantag.

  Bör finnas förutsättningar för en rätt stor läsekrets tippar jag..

  SvaraRadera