Cornucopia?

Aktuellt

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen  som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband ...

2011-02-03 13:40

Glenn Beck om Egypten, matkrisen och energikrisen

Rätt ofta sägs det att amerikansk MSM, mainstream media, sopar allt under mattan och inte säger sanningen.

Tja, se och lyssna på konservativa Glenn Beck, bland annat syndikerad till Fox News nedan.

Här spikar han att matpriserna och bristen på mat ligger till grund för de arabiska upproren, han pekar på att oljebriset knäckte världsekonomin 2008 och ledde till finanskrisen och den värsta ekonomiska krisen sedan 1929. Han pratar också om neosurvivalism, eller specifikt "be prepared". Åtminstone när det gäller mat.

Ungefär samma saker som skrivs om på den här bloggen och andra relaterade bloggar.

Sedan går han in på ett framtida islamiskt kalifat, inklusive som worst case att det rullar upp i EU och Europa också.

Sevärda 40 minuter. Man behöver inte hålla med om allt, men det finns alltså plats i MSM för sådant här. I Sverige hade fördömandena varit omfattande när det muslimska hotet målas upp och Glenn Beck hade åkt ur landet på tjära och fjädrar.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

25 kommentarer:

 1. Glenn Beck är en av de mest populära programledarna i USA. och komplett galen. känd för att regelbundet gråta i TV, hävda att Obama är ömsom en kommunistisk spion, ömsom muslimsk infiltratör. han brukar också påpeka att det han ägnar sig åt inte är nyheter utan underhållning.

  bra att han tar upp frågorna, synd att det är han som gör det.

  SvaraRadera
 2. Underhållande är det iaf, och fullkomligt omöjligt att visa på svensk TV.

  SvaraRadera
 3. Hade du blandat vettiga argument och iakttagelser med så mycket skit som Glenn gör så hade du haft en annan publik än du har idag.

  Att man är djärv och utmanade betyder inte att man för intelligenta resonemang eller har en världsbild som fungerar.

  Btw, han worst case var... underhållande. Inte minst hur Indien flippade in i kalifatet utan kommentar. Jag kan också kladda på en världskarta och påstå att det föreställer de militanta veganernas övertagande av makten.

  SvaraRadera
 4. Ingenjören2011-02-03 15:11

  Nu får väl iofs Glenn ganska mycket skäll från andra journalister i USA också... http://andrewsullivan.theatlantic.com/the_daily_dish/2011/01/this-is-important-stuff.html

  Att man inte kan visa kontroversiella saker i Sverige är ganska mycket bull. Kom ihåg att vi har haft VM i lavemang i Svensk TV. Jag har lite svårt att se att den som TV-sände det inte skulle ställas inför rätta i USA. Minns vad som hände när man fick se en bröstvårta under Super Bowl...

  SvaraRadera
 5. Jag håller med om kopplingen han gjorde mellan Irgun och släkten Emanuel, det får vår förändringsaktivist Obama att klassa i ytterligare ett fack...

  SvaraRadera
 6. knappast konservativ, han är som sagt närmast psykotisk och det är svårt att hitta något konservativt hos honom. Här är han kanske rätt på det i början av programmet men syftet är ju förstås att skrämmas, som vanligt. I min bok är han en förorenad källa:
  http://www.indecisionforever.com/2009/08/28/the-daily-show-and-colbert-reports-best-glenn-beck-moments/

  SvaraRadera
 7. Personligen har jag alltid betraktat Fox News som någon form av bisarr underhållningskanal. Lite som MTV utan musikvideorna.

  SvaraRadera
 8. Enligt Trends Research (Gerald Celente) kommer muslimerna att drivas ut ur Europa med början 2012 och vara avslutat ca 2016. Få se om svenskarna också deltar med liv och lust i fördrivningen. Alla jag känner vill nog det, men frågan är om kollapsen blir så stor, att lag och ordning fallerar, så att man verkligen kan göra det i praktiken. Tyskarna däremot kan bli grundliga. Se vad som hände judarna under 30-40 talet

  SvaraRadera
 9. Nåja angående Becks inledning, även en apa som kastar pil träffar rätt ibland.

  SvaraRadera
 10. Glenn Beck är mer påläst och kunnig inom de flesta ämnen än ni tomtar som kastar skit på honom. Han står dessutom för vad han säger, vilket svensken i gemen inte direkt är känd för. Man diskuterar såna ämnen i hemlighet och aldrig öppet, helt utan ryggrad.

  Svensken är så indoktrinerad att han skäller PK-ord på minsta befallning. Aldrig en gnutta av kritiskt tänkande och ifrågasättande, utan följer lydigt den vänstervridna median och sina politiker.

  Hellre en Beck än nio miljoner fega svenskar som inte har modet att säga ifrån med rädsla för att bli kallad rasister.

  Kalifatet är en realitet som ännu inte har fått tillräckligt med styrka för att fullbordas. När till och med muslimska politiska ledare runt om i världen uttalar sitt starka stöd och öppet proklamerar att de arbetar för införandet av det, så ter sig debatten om huruvida det verkligen existerar eller ej här i Sverige tämligen löjlig. I Tyskland har man vetat detta länge och diskuterat hoten.

  Muslimerna själva arbetar för den, medan svensken säger att det nog endast är hjärnspöken. Snacka om att leva i den upp-och-nedvända världen.

  SvaraRadera
 11. Glenn mjo visst är han partisk men han presenterar ändå varför han tycker som han tycker.
  Är det bättre i Sverige? Det var pinsamt att se svensk reporter på plats i tv4 nyheterna igår. Totalt partisk och framförde sina personliga åsikter med eftertryck så fort han fick en fråga! Troligtvis vet han inte ens varför han tycker som han tycker utan är bara en vänster puppet!

  SvaraRadera
 12. Haha! Jag tyckte att klippet var vansinnigt roligt. Det är väl ganska uppenbart att det inte är seriöst för fem öre?

  SvaraRadera
 13. Vad jag tycker är intressant med Beck, Limbaugh o de andra politiska journalisterna är att de får folk att intressera sig för ekonomi o politik. Program av den sorten, oavsett politisk färg, hade varit helt omöjliga i Svergie. Ännu mer så om man satt o hävdade att allt snart går åt skogen. Nä, slå på Let´s dance på din IPad istället...

  SvaraRadera
 14. Kalifatet kan jag köpa men när han skulle binda samman ett gäng marxister i det hela så började jag tvivla lite. Känns direkt utformat för att slå an i amerikansk publik som sedan modersmjölken lärt sig vem som var den onde och sedan när de plötsligt försvann behöver en ny fiende.
  Senast jag läste om marxism och kommunism så var de direkta motståndare till religion. Det var ju tex Marx som myntade begreppet "religion är opium åt folket"
  Men det är klart bara för att man kallar sig en sak betyder ju det inte att man är det.

  Men kalifatet. visst. senast igår läste man om terrorist rekrytering i stadsdelen Norrby i Borås där jag själv sprang runt som telning.
  Känns som vi lever i en minst sagt föränderlig värld.
  Tur man är förberedd..:)

  SvaraRadera
 15. En detalj i sammanhanget är kanske att den gode Glenn företräder en kultur som är på god väg att fullständigt undergräva möjligheterna för mänskligt liv på den här planeten. Den miljöförstöring USA står för både inom landets gränser och globalt är häpnadsväckande. Våldsammare än så blir det inte.

  Samtidigt lägger man halva statsbudgeten på militären. USA satsar mer pengar på våld än alla andra stater på planeten tillsammans.

  Och Glenn kallar islamisterna för våldsamma? Han är duktig på tvärtom-språket.

  SvaraRadera
 16. Usa kommer inte lämna över makten utan att dela med sig av lidandet. Skulle tro att de lätt kan bränna av alla sina nukes om de inser att de förlorat allt.

  Kanske är människan för korkad för att få styra över klotet. Det är dags för andra arter att ta över.

  SvaraRadera
 17. Många fanatiskt USA- och frihetshatande islamvänliga vänsterextremister som kommenterar här ser jag. Propagandan har verkligen fungerat i Sverige, islamvänlige vänstersvenne VET verkligen att han har rätt.

  Att berätta lite om verkligheten för en vänstersvenne är som att trycka på "play", ögonen börjar rotera i sina hålor och saliven skvätter när svennen hysteriskt börjar repetera vänsterpropaganda med darr på rösten. Islamister är inte våldsamma. Gruppvåldtäkt är överraskningssex. Skatt är häftigt. Företag är onda och marxism är lycka.

  SvaraRadera
 18. Hmm... Vi ska alltså be för att fortsätta med: "our way of life"?

  Jag tror förr på att försöka bygga om infrastrukturen så att man klarar sig levande ur peak oil.

  SvaraRadera
 19. Det är väl ett fullt möjligt scenario, men i så fall planerat av USA. Detta skulle mycket väl kunna bli en orsak att angripa Iran.

  SvaraRadera
 20. Faux News kan man inte ta seriöst. Han får det låta som att islamisterna kommer ta över världen med sina bombbälten och AK-47:or från 70-talet. Men Ryssland och Kina då?

  SvaraRadera
 21. http://www.youtube.com/watch?v=_cWOK0Lfh7w&feature=feedlik

  Video från Egypten. En påstådd diplomatbill mejjar avsiktligt ner 20 pers. En av fyra liknande videor jag har sett idag från Egypten.

  Videon verkar ha gått viral nu, när folk i Egpten kommer att se den... det kommer inte bli vackert.

  SvaraRadera
 22. Mellanöstern kommer kastas in i islamismen, det är lika säkert som att 95% av svenskar är positiva till bidrag.

  Det är inflationspolitiken från demokratiska väst som slår spiken i kistan för demokrati i mellanöstern.

  Muslismska brödraskapet har resurser som ingen annan har, när anden är ur flaskan kommer de ta plats.

  Europas demokrati är också hotad, men det är pga den kommande permadepressionen när fiannssystemet kollapsar under skulderna. EU kommer rasa ihop och många nationsstater också. Belgien och Italien som startpunkt.

  Centralstaten har överlevt sig själv, ju mer den växte ju mer kvävde den nationen som sådan.

  Från superstaterna och EU till fraktionerade svaga nationer inom 20 år. Oljan som smörjde dessa mega statsapparater torkar upp.

  Fd politiker kommer nog vara villebråd för en mycket missnöjd pöbel. Journalister komme rnog räknas hit även de.

  SvaraRadera
 23. Hur kommer kalifen att utses ? Kanske en indonesier eftersom dem är flest ? Kanske en turk eftersom de hade ämbetet tills den avskaffades ? Kanske en arab, men hur skall dem komma överens om från vilken av dessa 20 stater han skall komma ifrån ?
  Väst dividerade Islam genom att stödja sekter och självutnämnda kalifer och mehdin i slutet av 1800-talet och lyckades splittra kalifatet. Dessa våldsamma sekter lever kvar hos wahabbismen i Saudi t ex (dessa våldsamma som söker sig till våldshärdar och skär halsen av meningsmotståndare).
  Så kanske kalifen kan bli en samtalspart när väst vill ha en enkel smidig dialog med världens muslimer.
  Kanske även protestanterna borde skaffa sig en ledare när muslimska världen vill ha en smidig samtalspart ?
  Chansen att muslimerna utser en kalif är t o m mindre än det nästan omöjliga när protestanterna skall utse sin ledare ?

  Vi har skapat oss fiender under krigen i Afghanistan och Irak , tror du dessa härjade människor tror på oss när vi säger att vi vill bringa fred ?

  SvaraRadera
 24. http://www.youtube.com/watch?v=_f1P-d3gFEk&feature=player_embedded

  Såg denna film från Norge innan och den var sevärd tycker jag."Muslim Brotherhood infiltrates Europe - Norwegian film"

  Mvh Lennart

  SvaraRadera