Cornucopia?

Aktuellt

Söndagsenkät: Vilken typ av bil äger du?

Dags för en söndagsenkät. Nej, det blir inte frågan vad du använder för högtalare i hemmet, även om det uppenbarligen var en fråga som engag...

2011-02-07 13:47

Assangegate

Nu skall jag göra mina läsare upprörda igen genom att skriva om Julian Assange och Wikileaks, en organisation som gärna vill läcka allting om andra, men inget om sig själv. En viss poetisk rättvisa råkar dock infunnit sig.

Via bloggen Parnassen finns iaf en länk till hela anmälan, förhörsprotokoll kring fallet (ner till foton på en enligt de tekniska utredarnas utlåtande antagligen avsiktligt söndersliten kondom). Varning, 100 sidor långt dokument. Läs och bilda er en uppfattning om vad Assange är för person. Att han sätter sig och söker på Twitter efter sig själv är väl en bagatell i sammanhanget. En läsning rekommenderas. Oavsett om han är skyldig till brott i lagens mening så är det bara att läsa hur SW och AA upplevde det hela och vilken hyvens trevlig person Assange verkar vara. En del andra kvinnor, bland annat en K hade också varit utsatt för hans inviter.

Ett citat från en förhörd DB om Assange: "[Utmana Pentagon] Det där imponerar på många så att jag sett väldigt många kvinnor, jag kan säga att majoriteten av kvinnorna som kommit i närheten av honom har fallit pladask. [...] Och han har, jag tror åtminstone fyra barn tror jag."

Syftet med Wikileaks är kanske något annat än att sprida sanningen för Assanges del? Kanske det där med risktagning för att göra sig attraktiv för motsatta könet?

Att han försöker hitta på att han skulle utelämnas från Sverige och dömas till döden i USA, ett land som inte dömer spioner till döden, visar lite vad vi har med för person att göra.

Framför allt så hade USA naturligtvis begärt Assange utlämnad direkt från sin NATO-allierade England om de hade velat ha honom, ett England som också drabbats av Wikileaks anti-amerikanska läckor men inte förföljer honom ändå.

Nej, han vet precis vad han gjort och har inte alls någon lust att återvända till Sverige, där invant beteende uppenbarligen inte fungerade som önskat och det finns en seriös risk för åtal om man läser protokollen. Fällande dom? Ingen aning.

Fallet behandlas iaf seriöst av polisen, med flera förhör, tekniska utredningar mm. En hel del inblick kring Wikileaks finns också i några av förhören, och spelet runt att få Assange till Sverige. Då sades han vara rädd att vara kvar i England, nu vill han vara kvar i England, men är rädd för att åka till Sverige...

Och nej, det är inte Wikileaks som läckt dokumentationen. Det är en annan sajt. Wikileaks är nämligen inte unika, bara lite bättre på att föra fram sin förgrundsperson i media med medföljande rockstjärnestatus med allt vad det innebär.

Tillägg: Vad som är riktigt, riktigt intressant är att hela dokumentet på 100 sidor baserar sig på ett fax från Assanges svenska försvarsadvokater till hans brittiska, baserat på försättsbladet. Kort sagt så har hans eget brittiska försvar läckt ut informationen. Snacka om poetisk rättvisa, med tanke på att han läckt saker om det brittiska försvaret (de väpnade styrkorna alltså). Assange kanske inte skall lita så mycket på sina brittiska välgörare...
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

38 kommentarer:

 1. Ett hypotetiskt fall.

  Du möter en het kvinna, ni har sex och dagen efter blir du anmäld för våldtäkt. Hon ville ha sex, men ångrade sig efteråt, det räcker för att väcka åtal i Sverige numera.

  Vågar man ha sex med svenska kvinnor? Hur ska man veta att de inte ångrar sig dagen efter och anmäler en?

  SvaraRadera
 2. 14.25-effekt idag?

  /Guldkalle

  SvaraRadera
 3. Tänk om killen startat wikileaks för att kunna tjusa sig runt i världen med kvinnor. Tänk om han är en supernarcissist? Så trist i så fall.
  Paleocon låter intressant. Tror jag är en sån.

  SvaraRadera
 4. Klart han har det Helena. Allt vi män gör gör vi för att få kvinnor. Iaf sålänge vi är unga.

  SvaraRadera
 5. Ja, så är det nog. Alla tänker på sex var sjätte minut. Inte så konstigt eftersom vi är här för att fröa av oss.

  SvaraRadera
 6. "Vågar man ha sex med svenska kvinnor?"

  Radikalfeminister borde enligt lag ha ett kännemärke på kläderna så de gick att undvika.

  Andra kvinnor och män skall väl inte behöva lida p.g.a. deras vanföreställningar?

  SvaraRadera
 7. Makarna Ethel och Julius Rosenberg dömdes och avrättades mot sitt nekande för spioneri. De blev grillade i elektriska stolen. Det var ju länge sen så det kanske inte räknas...?

  SvaraRadera
 8. Mycket komplicerat att förstå vad våldtäkt är till slut. Visst kan en tjej ångra sig efter ett samlag, men det kan väl en kille med? Hur man kan få detta till en våldtäkt går utöver mitt förstånd.

  Iofs kan man bli eftertaxerad, av väldigt luddiga anledningar.

  Tänk en kvinna ute efter hämnd, hon kan ställa till ett helvete för en kille i värsta fall.

  Nej det gäller att tänka med det stora huvudet grabbar..

  SvaraRadera
 9. 1953. I så fall borde han väl vara livrädd för Sverige också, här halshöggs väl folk fram till 1910 eller ngt sådant?

  SvaraRadera
 10. 15:54, nu finns iaf vad alla hittills sagt i målet i svart och vitt, så kan man göra en egen bedömning.

  SvaraRadera
 11. Ja, det vet vi ju alla hur den sortens personer är som söker på Twitter efter sig själv, eller hur? Det förklarar ju det mesta med vad som är fel Assange och framförallt vad som är fel med Wikileaks.

  /MK

  SvaraRadera
 12. Någon som vet när Wikileaks planerar att släppa sin bankläcka. Jag hade förstått att det skulle skett i januari, men än så länge har det inte kommit något...

  /KBE

  SvaraRadera
 13. Mycket reklam för Kiva Microfinance på bloggen nu.

  SvaraRadera
 14. Knepig sits det där. Assange verkar vara lite av en gris men visst finns det frågetecken... Som att det helt saknas DNA på den spruckna kondomen, att det pratas om att gå till polisen för att hämnas (de två som inte ände varandra).

  Svårt att känna sympati för någon av parterna tyvärr.

  //Victor

  SvaraRadera
 15. Wikileaks, kondomen som sprack?

  Jag vill också ha bankläckor, nu!

  Sverige blir ännu mer hånat utomlands pga våra idiotiska lagar. Som Saudi fast tvärtom.

  SvaraRadera
 16. http://www.dn.se/kultur-noje/inredningshets-fyller-pa-sopberg

  Tips till Cornu, rätt ämne på denna blogg.

  SvaraRadera
 17. snacka inte om poetisk rättvisa, det är patetisk rättvisa.Kontroll-rätts- o byråkratsamhället snärjer oss sakta i kvävande patetisk smörja. men betänk så många högavlönade som därmed får sysselsättning.
  papagai

  SvaraRadera
 18. Jag instämmer i analysen av Assange, wikiläckor och utlämnanden. Har alltid fått en känsla av att Assange är mycket spel för gallerierna och egentligen har andra - ironiskt nog - dolda agendor. En sån där typiskt kvinnlig känsla/intuition, antar jag.
  /LC

  SvaraRadera
 19. Vänstern slår knut på sig själva nu, vem ska de stödja, deras hjälte Assman eller våpen även de vänsterfolk.

  När PK folk krockar är det extra lustigt att se hur de hanterar problemet. Minns ni när en invandrargubbe vägrade ta en kvinna i hand? Även där blev det jobbigt för PK eliten..

  Skadeglädje är den sanna glädjen!

  //Högeranarkist

  SvaraRadera
 20. En nördig hacker som förmodligen var oskuld tills närmare, eller över, trettioårsåldern och två groupies... Kan inte riktigt säga att jag gitter bry mig nämnvärt om någon av dem.

  Det är ju dock några saker som jag fann anmärkningsvärda: AA extremt goda detaljminne och att Assange är världens mest eftertraktade Guantanmo-gäst efter bin-Ladin och al-Zawahiri. Det förstnämnda är bara en kuriositet, det andra kommer förfölja den här historien i århundraden.

  SvaraRadera
 21. Det betyder inte att man inte kan vara ett svin bara för att man publicerat säkerhetsstämplade amerikanska dokument.

  SvaraRadera
 22. Klart att WL och svinet ska hängas ut.
  Allvarligt talat hur skulle det se ut om alla makthavare riskerade att vad de egentligen säger och verkar för blev offentligt? Många skulle inte ens bli valda om boskapet visste vad de hade på agendan. Och hur skulle det se ut, om inte välrenommerade politiker ens kunde bli valda?

  SvaraRadera
 23. @Överlevare 20:37... Assange är 40 och har en son på drygt 20, således ej troligt att han förblivit oskuld upp i trettioårsåldern.

  Om man ska tro på det som kvinnorna förklarar i Fup tycker nog jag att han borde åka dit för åtminstone sexuellt ofredande. Men ord kommer stå mot ord i den här rättegången, var så säkra.

  SvaraRadera
 24. Troligt att man försöker kompromettera Julian Assange. Socialdemokraterna och usa har nått fuffens för sig. Redan på 50 talet var Tage Erlander i USA och smidde ränker med Harry S Truman. Vi vet hur det gick, Sverige var neutralt men allierat med USA under täcket. Nedskjutna DC3 or ,catalinor och ubåtar visar vad sovjet tyckte om det.

  SvaraRadera
 25. Nån idiot på TV sa att alla är lika inför lagen i Sverige. Levt sitt liv i en garderob antagligen.

  Det här är en sorglig historia för landet.

  SvaraRadera
 26. 21:12

  Ungefär så tänkte jag också. Är det bara helgon som får vara med i en organisation som publicerar hemliga dokument. Alla har vi våra drivkrafter. Bara gott eller ont finns inte. Jag förstår inte poängen med inlägget.

  Visst assange är en skitstövel. Det ändrar väl inte innehållet i dokumenten.

  Visst assange gjorde det för att få brudar och publicitet. Det ändrar väl inte innehållet i dokumenten.

  Visst de släpper vissa sorters dokument och inte andra. Ta det för vad det är. Det ändrar inte innehållet i de släppta dokumenten.

  SvaraRadera
 27. Mycket spekulation Corruptia. Men du drar nog snart nytt besökarrekord. Show must go on.

  SvaraRadera
 28. Oj..Friheten I sverige är begränsad till vad som passar makten och inget annat. Vi små arbetsmyror röstar för syns skull, dom värkliga händelserna utspelas i maktens korridorer där vi inget ser.

  En internationell efterlysning av Assange luktar och inte bara luktar den stinker då inte ens massmördare får denna överstatliga uppmärksamhet.

  Och gänget Borgström känner alla till sen tidigare...

  SvaraRadera
 29. Hoppas han släpper jobbiga fakta om Sverige som straff, hur Persson låg full under Tsunamin och Freivalds struntade i sitt jobb. Förstår fortfarande inte varför Reinfeldt hemligstämplade banden.

  Häng ut Sveriges smuts! Gärna hur Sverige kryper för Usa och CIA. Häng ut våra vidriga banker.

  SvaraRadera
 30. Assange har åkt på en riktig läcka. Släpper man sin sperma i kvinnor som inte vill är det nog att betrakta som våldtäkt. Med eller utan våld. Det är nog slut på att åka runt i världen och droppa säd för vår gode profet.

  SvaraRadera
 31. Det är klart att sprucken kondom skall ge långvarigt fängelse för våldtäkt. Någon jävla ordning skall det vara i det här landet.

  SvaraRadera
 32. 13:10,
  precis håller verkligen med! Problemet här är ju att det är lite svårt för statsmakten att ha hundraprocentig koll på vad som pågår i sängkammarna. Vanlig digital övervakning är förstås ett alternativ, men som alla vet finns det ju en risk att sådant digitalt material kan manipuleras. Det här kokar väl ner till att de som absolut måste ha sex får hyra, på långt eller kortare kontrakt, en statligt godkänd sängkammarkontrollant. Det skulle ju även bättra på den väldige Borgs arbetslöshetssiffror. Kan ju skötas genom poolia. Blir ju OB-tillägg också, så det skall nog gå att få tag i arbetskraft till detta.

  SvaraRadera
 33. Cornucopia blandar och ger med sina inlägg varvar skit med skapliga inlägg, vore bättre att försöka hålla samma kvalite som kvantitativt.

  Tycker

  /Anders

  SvaraRadera
 34. 15:48 forts.
  då äntligen, när kontrollanten är på plats, kan båda parterna känna sig trygga i att, om de bara följer det för samlaget uppgjorda kontraktet, kan de inte på falska grunder hamna i fängelse. Äntligen kan det bli en avslappnad och skön sängkammarstämning!

  SvaraRadera
 35. Kvalitet för mig är inte att skriva saker alla ständigt håller med om, Anders.

  Så fort jag skriver angrepp på (s), genus, Wikileaks, varg mm så kommer alltid sådana där sura kommentarer från de som inte håller med. Skilj på åsikter och kvalitet.

  Jag får även sura kommentarer när jag t ex skriver om peak oil. Skall jag sluta med det också?

  SvaraRadera
 36. Nuförtiden döljer sig även svenska åklagare bakom skynken och vill inte medverka..

  En viss ny skaffar snart Burka. Mina skattepengar borde gå till något annat än personförföljelse av Assange och som sagt det finns andra länder som vill ha våra skatteintäkter.

  Kanske lite grann som community , vi verkar där vi trivs.

  SvaraRadera
 37. Samlag borde övervakas av en statlig myndighet och regleras med skrivna kontrakt. Alla genusexperter som utbildats måste ju vara perfekta för denna samlagsmyndighet.

  Alla oreglerade samlag ska leda till stränga straff och obligatorisk utbildning inom genusvetenskap.

  Särskilda tillstånd krävs för kondomfritt samlag, ejakulaktus retardata ska speciellt bestraffas med elchocker.

  //Genus-Proffessorn

  SvaraRadera
 38. Condomania has released a condom called Dickileaks that's got Julian Assange featuring on the condom wrapper

  SvaraRadera