Cornucopia?

Aktuellt

Safaris integritetsskydd hindrar kommentarer på bloggen - bugg när du försöker stänga av

Det är nu utrett varför det inte går att kommentera på bloggen för en del användare av Apples Safari-webläsare. Apples (förvisso Open Source...

2011-01-17 09:09

Tradingportalen

Jag hoppas att ingen av er har missat Sveriges kanske bästa oberoende resurs för den som är intresserad av daytrading och aktier, nämligen Tradingportalen.com.

Missa speciellt inte deras sk online-utbildningar, vilket är en bra plats att starta för den som vill veta mer om teknisk analys.

Tradingportalen har också utmärkta sammanställningar av dagens och veckans börshändelser och är som sådan en lämplig start på dagen då denna information kan vara lite mer bortgömda i nyhetsflödena på andra håll. New York-börserna är t ex stängda idag, vilket kan vara bra att veta.

Missa inte heller de krönikor som olika utomstående krönikörer bidrar till. Oftast läsvärda. Med tanke på helgens genusrabalder på bloggen, så kanske lite kvinnliga perspektiv på börsen kan muntra upp, t ex hur en dålig affär kan jämföras med att du klippte dig för kort sist du var hos frisören och blev av med allt det hår du sparat ut det senaste halvåret.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

7 kommentarer:

 1. Intressant sida.

  SvaraRadera
 2. Oj, vad oväntat att du publicerar ett inlägg om Tradingportalen. Har du mottagit pengar för att göra det?

  Anledningen till varför jag frågar är att du har en länk om "daytrading" till höger som går till just Tradingportalen. Har du fått betalt för den länken också?

  Om du har fått betalt, kan vi vänta oss fler inlägg där det inte tydligt framgår att det är ett köpt budskap?

  SvaraRadera
 3. Dags att sluta läsa CornuCopia. Trycker in 8 länkar till en hemsida i ett och samma inlägg.

  Uppenbar betalreklam.

  Undrar bara vem killen får betalt av när han skriver FRA-kritiska inlägg?

  SvaraRadera
 4. Det kan du ju fundera på.

  Men jag håller med, sluta att läsa saker du själv inte betalar för.

  SvaraRadera
 5. Jag gillar när du skriver ut vad som är/inte är redaktionell reklam och det borde dina annonsörer också göra. Det här känns nästan som ett ironiskt inlägg späckat med (sälj)formuleringar som "missa inte" och "Sveriges kanske bästa".

  Min kommentar är ändå någonting positivt, den visar att jag bryr mig om din blogg som i vanliga fall är en av Sveriges bästa.

  SvaraRadera
 6. Ärsch. Vad klagar ni på? Visst kan det vara ett reklaminlägg, men är det inte Cornucopias egen blogg? Är det inte upp till författaren att bestämma innehållet i sitt eget verk? (Särskilt då han inte gör anspråk på att vara journalist eller objektiv granskare.)

  Personligen tycker jag att detta inlägg är bra, dels tipsar det om en vettig site och dels är det späckat med formlueringar som gör det omöjligt att veta om Cornubot ironiserar eller inte. Glöm inte att han tipsat om Nordnet, Avanza, Recorded Future, RBS nyhetsbrev, Liberty Silvers forum mfl också.

  //Victor

  SvaraRadera
 7. Jag tror inte på daytrading längre.
  Nu för tiden utförs en stor del av all handel av datorer; både "High Frequency Trading" och program som jobbar på lite längre tidsperspektiv och väntar in triggpunkter. Jag hörde att den genomsnittliga tiden en aktie ägs på NYSE innan den byter ägare är 7 sekunder! Det kanske inte är så vanligt i Sverige, men vi påverkas av USA.

  På medellång sikt styrs allt av vad riksbankschefer säger eller väntas säga och av politiska händelser, terrordåd etc.
  med andra ord inget man kan förutsäga som privat handlare.

  Återstår lång sikt (>1år), där handlar jag. Då fungerar gamla metoder med bedömning av fundamenta och analys.

  SvaraRadera