Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2011-01-25 07:24

Spännande dag för guldet

Guldpriset i USD per troy ounce gjorde några tappra försök att stiga under gårdagen, men sluta till sist ändå fortsatt nedåt.

Under morgonen fortsätter nedgången blygsamt, som sig bör fram till USA:s öppning. I skrivande stund ligger priset på 1332, och det är därmed bara 0.5% ner till den ca-nivå jag satt som första stöd, ca 1325.

Efterföljande stöd ligger på ca 1250 och ca 1175.

Vad som är spännande i sammanhanget är att se om nu guldet vänder på 1325. Det är iaf en nivå att bevaka för den som vill ta vinster från negativa positioner, alternativt en nivå att ta nya eller utökade negativa positioner på om den havererar. Nu behöver något genombrott nedåt eller vändning uppåt inte ske idag, utan det kan ta ett antal dagar innan vi får något avgörande här.

Min tro (som i kyrkan) är att vi kommer fortsätta nedåt och testar 1325 en första gång idag eller i morgon, men det är som sagt bara en tro. Om stödet håller eller ej har jag förstås ingen aning om.

Störst negativ hävstång på guldet via en kapitalförsäkring är fortfarande RBS Minishort F med hävstång på dryg x10, och störst positiv hävstång har RBS Minilong Guld M, med en multiplikator på x25 för tillfället. Men stop-loss på 1309 är nu väldigt nära för Minilong Guld M. Minilong Guld L med en hävstång på ca x12 har en stop-loss på 1259, och kan vara ett alternativ med lite lägre risk. Lägre risk kan dock ses som smått ironiskt när vi talar om sådana här hävstångsinstrument. Oavsett hävstång x25, x12 eller x10 så försvinner dina pengar väldigt fort när (inte om) du ligger fel.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

1 kommentar:

  1. Bra Cornu! Tack för infon! Jag diggar dig!

    SvaraRadera