Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2011-01-07 19:30

Räddning och röjningsinlägg

Som ni märkt så har jag varit inte varit i full form de senaste veckorna. Det började med 39+ graders feber och en lunginflammation som iofs botades ganska snabbt efter korrekt diagnos och korrekt ordination av antibiotika. Sedan blev det semester, vilket inneburit att första inlägget för dagen kanske inte kommer ut förrän efter klockan 0900 och det har i övrigt varit färre inlägg än normalt.

Så ock idag. Men på måndag återupptar vi ordinarie sändningsfrekvens och sändningstider.

Det här blir ett försök till uppröjning från dagens ignorerade skörd.

Zero Hedge´s Tyler Durden nätets sexigaste nörd 2010?
Via bloggrannen Johanww så nås vi av underrättelsen att Tyler Durden, alias för de filurer som driver överlägsna Zero Hedge, har nominerats till 2010 års sexigaste nörd (ok, korrekt skall vara sexigaste geek, men jag saknar en bra översättning av det ordet till svenska).

För övrigt finns det ju slående likheter mellan undertecknad och den första nominerade, Patton Oswalt. Säger dock inte vilka.

Citat om Zero Hedge från Wired:

"... almost single-handedly shames on a daily basis what passes for the mainstream financial press"

Stort.

LKAB goes rare earth
LKAB kommer ge sig på att utvinna ovanliga jordartsmetaller ur sina föroreningar. Bristen och priserna på jordartsmetallerna innebär att LKAB kan sitta på en liten, liten guldgruva i sitt sandmagasin kan vi läsa i Norrbottenskuriren.

Det som är bra för LKAB är bra för Sverige.

DN slutar tiga om den ryska upprustningen
Nu är med några dagars fördröjning DN:s artikel från papperstidningen om Rysslands upprustning och fördubbling av den marina invasionsförmågan ute på nätet. Mikael Oscarssons (kd) fråga till Carl Bildt nämns, liksom funderingar på ett försvarssamarbete med Polen.

Fortfarande har inte journalisterna upptäckt att Mistralköpet bara är en del av den ökade ryska invasionsförmågan, och att man även bygger Ivan Gren-skeppen. Nya läsare som vill ha mer info, se min tidigare sammanställning.

Oljebolagsslakt
Det svenska oljebolaget PA Resources (OMX:PAR-SEK,OSE:PAR) totalslaktades idag. Förtjänar en längre kommentar som kanske kan komma i helgen. Buy the f***ing dip men fånga aldrig en fallande kniv.

Expressen uppmärksammar tillväxtens orimlighet
Visserligen är det stort att DN vågar lägga ut en artikel om Rysslands upprustning, men större är att Expressen vågar ta in en debattartikel om den eviga tillväxtens omöjlighet. Författare är den brittiske professorn Tim Jackson, som därmed inte bränner några svenska broar och gör sig omöjlig i sitt hemland. Här i den svenska ankdammen bör man annars hålla tyst om den rena orimligheten med evig tillväxt. Skjut, gräv, tig.

Borde skriva mer om Tim Jacksons artikel, men nu är det fredag.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

24 kommentarer:

 1. Oj, inte roligt med lunginflammation. Krya på dig och även om vi inte har samma grundsyn om allt så har du mycket rätt i det du skriver. Tror du vi kommer få en kris senare iår som en del amerikanska skribenter menar är oundviklig?(Dollarn-inflation)

  SvaraRadera
 2. Varför skulle evig "tillväxt" vara omöjlig? Visst, oändlig *VERKLIG* tillväxt är inte möjlig, men det är ju inte alltid samma sak som "tillväxt". Dessutom klarar jorden mycket fler människor och allt fler får det allt bättre, så den anticivilisatoriska extremvänstern får nog stå ut med tillväxt, både verklig och fiktiv, ett tag till:P

  SvaraRadera
 3. "...Expressen vågar ta in en debattartikel om den eviga tillväxtens omöjlighet."

  Vaddå "vågar" ta in? Det är ju extremt politiskt korrekt att oroa sig för tillväxt i det här ultraextrema feministsocialistextremistmiljömuppslandet.

  SvaraRadera
 4. Extremvänstern, 21:02? Marx, kommunismen och definitivt socialdemokratin bygger på evig industriell tillväxt och ständigt ökat resursutnyttjande.

  Snarare är det extremliberaler som tror att man kan ha evig tillväxt i en ändlig värld. Eller normalbegåvningar.

  Att inse tillväxtens begränsningar handlar snarare om förmågan att räkna, förstå exponentialfunktionen och vara naturvetenskapligt och ekonomiskt bildad.

  SvaraRadera
 5. Intressant. Men vem tror ni åker ut först i kvällens premiäravsnitt av Lets Dance?

  SvaraRadera
 6. Ingen åker ut i kvällens premiäravsnitt av Lets Dance... Har du ingen koll på väsentligheterna i världen...

  SvaraRadera
 7. Gott mos, räta på ryggen Cornucopia och ha en trevlig helg för fan.

  SvaraRadera
 8. Det finns ännu inte någon anledning att tro att tillväxten av kunskap eller uppfinningsförmågan skulle vara ändlig. Det medför kunskap att använda resurser, nya liksom som gamla, på ett bättre mer effektivt sätt. Det är just det som det handlar om; tillväxten av kunskap.

  Ändligt eller oändligt......universum är ganska stort.

  SvaraRadera
 9. Pare kan man lita på, det känns tryggt att veta var man har bolaget. Blev osäker ett tag när de verkade ha trovärdiga prognoser, men det var ju bara en illusion.

  SvaraRadera
 10. Cornucopia verkar ha svalt miljöpartiets propaganda med hull och hår... Cornucopia, bara vi betalar in mer skatt till dina hjältar vänsterpolitkerna så kommer allt att bli bra, eller hur?

  Co2-myten, tillväxtskräck och liknande är grovt tillyxade propagandaverktyg avsedda att manipulera massorna med. Men lille MP-svenne är alldeles för naiv för att förstå det, så därför går sådant hem extra bra i socialkommunistsverige där folk inte kan tänka själva.

  Världen vill inte leva i misär, så vänj dig vid att folk får det bättre även om det gör ont i din miljömuppssjäl.

  SvaraRadera
 11. Cornucopias blogg innehåller en mycket märklig blandning av bra och insiktsfulla observationer om ekonomi, hysterisk miljöfundamentalism a la skäggig-uppsalaprofessor-med-drömmar-om-en-värld-utan-el och omogen rysskräck.

  SvaraRadera
 12. Kommentarerna här som kritiserar Cornu för att vara miljömupp verkar ha missat att många av de ändliga resurserna i världen har peakat.

  Blir nog inte lätt att ha en tillväxt när dessa resurser blir en bristvara inom en snar framtid...

  SvaraRadera
 13. Äsch, den dagen alla av mina läsare håller med mig om allt jag skriver lägger jag ner. Hatar group think. Kritik visar åtminstone på att läsare kan ha en egen uppfattning, även om de inte tänker själva. Bäst är kritik baserat på eget tänkande, men hellre kritik baserat på andras tänkande än ingen kritik alls.

  Förhoppningsvis kan jag successivt skriva saker som gör alla läsare upprörda eller får dem att inte hålla med.

  SvaraRadera
 14. 21:51 Drömmar-om-en-värld-utan-el har varken skäggig-uppsalaprofessor eller Cornucopia.
  Omogen rysskräck tycker jag mer verkar vara mogen rysskräck, befogad eller ej visar endast framtiden.

  SvaraRadera
 15. Se upp för kineserna!

  SvaraRadera
 16. Evig tillväxt är ingen omöjlighet men däremot storleken på den tillväxten borde vara föremål för diskussion.

  Det kommer i framtiden att vara en låg tillväxt i västvärlden och i resten av världen kommer den vara högre.

  Det stora problemet och utmaningen ligger i att hela västvärlden bygger på att ekonomin växer med 2-3% över tiden och utan den tillväxten så klarar inte samhället av sina åtaganden gentemot sina medborgare.

  Så evig tillväxt är möjlig, vi måste bara definera nivån.

  God Helg!

  SvaraRadera
 17. Det är inte ekologin utan befolkningsminskningen som kommer minska världens tillväxt framöver (ej per capita). År 2050 kommer jorden att ha ca 7,5 och inte 9 miljarder som det står i Tim Jacksons artikel, allt enligt nuvarande trend. Historiskt låga födelsetal i framför allt Asien kommer göra att världens befolkning kommer att minska från ca år 2040.

  Barn per kvinna i fem olika länder (källa CIA World Factbook)

  Japan 1,2
  Ryssland 1,41
  Kina 1,56
  Thailand 1,56
  Iran 1,89

  Det krävs 2,1 barn per kvinna för att på lång sikt hålla populationen konstant.

  SvaraRadera
 18. Sorry, men jag kan inte låta bli att tycka att det är bättre med ett samarbete med ryssland än att hetsa mot dom. Förstår mycket väl att dom rustar sig, dom är stolta patrioter och vill inte omvandla sitt kära moderland till ett brinnande multikulturellt h-e som vi gör i väst.

  Hoppas ingen politskt korrekt fjolla kissade på sig nu!

  SvaraRadera
 19. @Johan - ja när folk får det bättre så slutar dom skaffa 10 barn per familj. Förutom muslimer då förstås;)

  SvaraRadera
 20. aha! Jag gissar att pumphagelbössan är likheten!

  för övrigt anser jag att Ashoka Tano skulle blivit röstad till sexigast geek...

  SvaraRadera
 21. Det är en stor myt att muslimska länder skulle särskilja sig vad gäller reproduktionsnivån. I dag är det hela nio muslimska länder med en fertilitetsnivå under 2,0 barn per kvinna.

  Albanien 1,47
  Tunisien 1,71
  Algeriet 1,76
  Libanon 1,78
  Maldiverna 1,83
  Kazakstan 1,87
  Brunei 1,88
  Iran 1,89
  Uzbekistan 1,92

  Det föds dock relativt många barn (än så länge) i de muslimska befolkningsgrupper som invandrar till Sverige.

  Somalia 6,22
  Afganistan 5,50
  Irak 3,76

  Utbildning och ekonomisk tillväxt (per capita ej per land) torde vara det som kan rädda jorden.

  SvaraRadera
 22. Visst, hysterisk miljöfundamentalism a la skäggig-uppsalaprofessor-med-drömmar-om-en-värld-utan-el och omogen rysskräck.
  ...glöm inte den återkommande vargskräcken också. Men får jag gratis analyser & TA står jag ut med mycket. Till och med odlingstips för morötter.

  SvaraRadera
 23. SvD tar också in material ang. bostadsbubblans orimlighet.

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/politikerna-maste-ingripa-mot-bostadsbubbla_5848167.svd

  /JaB

  SvaraRadera