Cornucopia?

Aktuellt

Valueguard: Största prisraset för lägenheter i april någonsin

Valueguards kvalitetsjusterade prisstatistik för lägenheter visar på det största raset för lägenhetspriser någonsin, oavsett om det är lande...

2011-01-19 09:02

Guldet tickar tre gånger?

Nu följer en fundering kring kortsiktig trading i guldet. Det är en fundering, som gärna kan diskuteras, inte ett råd.

Som ni redan vet har tradingklimatet i veckocharten redan slagit om till sälj för guldet. Trenden är alltså hårt nedåt.

Men redan innan klimatet slog om så såg vi nästan en fullbordad negativ sk tre-tick i guldet, se chart nedan. Tre stigande dagar i en fallande trend, följd av att priset tas ner till lägre än den första av dessa tre positiva dagar. Fast i det här fallet bara nästan. Och oavsett så skall en tre-tick ske i stark fallande trend.

Nu ligger vi i en stark fallande trend pga veckoklimatet. Och än så länge har vi nu tre stigande gröna candlesticks för de tre senaste dagarna. Om, notera om, dagen slutar så här så är det upplagt för en tretick, om vi får se ett kraftigare ras i guldpriset i morgon.

Den markoekonomiska anledningen till att guldet fallit den senaste tiden är att oron över Portugals upplåning kortsiktigt blåste över, och att Spanien inte längre skall ha auktioner för sin upplåning. För tillfället är oron, fear factor, lägre på marknaden. Och guldet ligger nära ATH, så med lägre oro är det inte underligt att priset försvagas.

När börsen stiger pga QE2 så sägs det vara positivt. Stigande bostadspriser påstås vara positivt. Vare sig stigande börs eller bostadspriser anses vara inflation. Men när råvaror stiger, då anses det vara inflation och bubblor. Speciellt guldet, som ju signalerar att något är fel. Så det är väldigt viktigt att sänka guldpriset för att ge ett sken av att allt är OK, även om USA trycker pengar och fejkar statistik för att få allt att verka vara en dans på rosor.

Den som är konspiratorisk kan därmed förvänta sig att guldpriset skall plockas ner, och straffa de som inte tror på fejkad statistik och sedelpressade stimulanspaket. När väl ett antal goldbugs straffats ut ur marknaden, kanske med hävstångspositioner blivit svårt sargade ekonomiskt, så tar det längre tid för guldpriset att återhämta sig och allt verkar vara fint. Jag har pratat om att guldet kanske skall sänkas till 1 000 - 1 100 USD. Naturligtvis tillfälligt, men det blir gyllene blod på gatorna under en period.

Iaf med nytryckta pengar som säkerhet kan man egentligen ta en hur stor negativ position som helst i guldterminer. Allt som krävs är att någon bestämmer sig för detta.

Så frågan är om det är dags nu? I morgon kväll vet vi om det blev en fullbordad tre-tick.

Annars är det bara att som vanligt ta detta inlägg som en kontraindikator och buy the fucking dip.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

5 kommentarer:

 1. Guld på $1000 vore guld värt! Men jag vågar inte hoppas på nån betydande sänkning av guldpriset utan kommer fortsätta plocka in ett par mynt i månaden (snarare än att vänta på rea).

  SvaraRadera
 2. detta är vad som händer i kraftiga bullmarkets, negativa formationer bryter aldrig ut.
  ska kina öka sina reserver som dom sagt kan du vara säker på att varje dipp inte blir alltför långvarig!

  SvaraRadera
 3. Bra att det håller sig där så att man kan köpa på sig mer till lägre pris. Bara man köper obelånat och fysiskt så är det ingen fara. Värdelöst blir det aldrig, det är så säkert som något kan bli i vår galna värld.

  SvaraRadera
 4. 1000 dollar för pappersguld tror jag är lite för bra för att vara sant. IMF-guldet är slutsålt, Kina och Ryssland är små guldnationer (reservmässigt) och måste öka sina reserver kraftigt kommande år, därför säljs inget av deras produktioner på öppna marknaden utan går direkt till staten. Allt mindre fysiskt guld kommer pressa upp även papperspriset då allt fler väljer att ta leverans. Ska du köpa större mängder silver idag och vill göra det genom en fond/etf så får du betala +15% av spotpriset hos SPROTT Asset management nya silverfond. Det säger ganska mycket om papperspriset och vart priserna är på väg. Dessutom har tunga personer inom bla världsbanken börjat tala om återvändandet till guldstandard. Ganska långt dit tror jag men det kommer och då vill du inte sitta utan guld och silver, fysiskt det vill säga!

  SvaraRadera
 5. Som sagt, det jag skrev handlade om kortsiktigare trading. Guldet kommer naturligtvis studsa upp igen, var det nu bottnar någonstans.

  SvaraRadera