Cornucopia?

Aktuellt

Lysa lanserar hållbart sparande - erbjudande om rabatt på förvaltningsavgift

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Lysa och ska betraktas som reklam. Robotrådgivaren Lysa lanserar nu ett etiskt hållbart spara...

2011-01-21 18:21

Endast obegåvade eller historielösa röstar på (m)

Som en del läsare har noterat har jag sedan valet inte ägnat många skärmcentimeter åt socialdemokratin eller hon vad hon hette den där. Mona Sahlin? Principen är ju att när en fiende är besegrad och oskadliggjord så behöver man inte frossa i segern och slå sig för bröstet. Då är det bara att kavla upp ärmarna och gå vidare, och lämna det i vinterkylan rykande liket bakom sig.

Så jag har inte ägnat det där partiet några vidare tankar, och som tur är så verkar allt färre av svenskarna också göra det.

Lyssnade i kväll på P1:s Studio Ett där de varit ute någonstans i Finspångstrakten och intervjuat lite socialdemokrater, angående den enkät som Partiet och Rörelsen tydligen ställt till sina allt färre medlemmar om vad för kvaliteter nästa Store Ledare skall besitta.

Det var storartad underhållning. Bara tanken att fråga de som fortfarande röstar på (s), rent av med partibok, om vad för partiledare som man skall ha är ju rent hål i huvudet. Man skall fråga de som inte röstar på partiet, de som slutat rösta på partiet. Inte de som sålt sin (s)jäl. För de saknar sjukdomsinsikt.

Och vilken sjukdom sedan. Genomgående, även från höga höns i Partiets valberedning sades det att folk är otacksamma jävlar som inte tackar Rörelsen för precis allting de har idag, allt välstånd. För ingenting i Sverige beror på något annat än socialdemokraterna enligt såväl hjon som högdjur i Rörelsen. Bäst var ett citat från kvinnan i valberedningen som sade att endast de som är obegåvade eller historielösa har bytt till att rösta på (m). Bara så ni vet. Anyone for väljarförakt?

För alla svenskar skall enligt (s) vara jävligt tacksamma för allt (s) gjort, och därför skall de av ren satans (ursäkta arbetarspråket här, men jag har ju även lyssnat på P3, och plockat upp ett rikare språk den vägen) tacksamhet rösta på socialdemokraterna. Tänk bara åtta timmars arbetsdag för 100 år sedan. Det ni. Alltså måste ni rösta på socialdemokraterna, för något de gjorde för 100 år sedan.

Med (s)ådana partimedlemmar så kan vi i lugn och ro boka upp en begravningsentreprenör som skall begrava liket. Gott så.

Repriserar Grotescos redan klassiska sossezombie-sketch.

Kom alltså ihåg, det finns fortfarande sossezombies där ute. Liket lever. Var tacksamma för allt socialdemokratin har gjort, och rösta nu som snälla zombies på dem i nästa val.

För diskussion om den sketchen, se tidigare inlägg. Alla skall med!

Tillägg: I P1:s inslag framkom det att de enkätsvar som kommit in till valberedningen talade om att nästa Store Ledare skulle ha facklig bakgrund, och vara folklig. Några krav på utbildning eller kompetens fanns inte på klassiskt zombiemanér.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

37 kommentarer:

 1. Egentligen ett roande samt träffande citat utav politruken. Trots allt är det ju (S) som varit den drivande kraften bakom den historielöshet som präglar dagens Sverige ...

  SvaraRadera
 2. Samma sossezombier som hävdar att vi inte skall glömma och vara tacksamma för att fixade 8-timmarsdag för hundra år sedan. Vill alltid glömma USA:s insatser för oss och europa med hänvisning till att det var länge sen. Jag tycker vi har mycket att tacka USA för.

  SvaraRadera
 3. Ha ha, den nya socialisten Fredde Reinfelt snodde Monas sosseröster när Mona var upptagen med den populistiska kampen för knullborgarmärket. Ojuste, socialister borde inte sno av varandra när den ena försöker vara populist. Min mening är att de enda borgliga väljarna som röstar på socialisten Fredde Reinfelt är de som är för pantade för att fatta att Fredde bytt till socialismen. Socialistväljarna å andra sidan gör helt rätt som byter CirkusMona mot en sann å stabil socialist som Fredde. Tips till dig borgare som röstar (M), kolla in politiken ordentligt innan du röstar nästa gång. Fredde har ju dessutom kryddat med att sätta en Islamist i försvarsutskottet. Så visst är det de väldigt väldigt nya "moderaterna". Min gissning är att det är kört för Fredde när de gamla kärnväljarna inser "att de närt en socialist vid sin barm".

  SvaraRadera
 4. Håller med både rubriken och resten av texten...
  Moderaterna och sossarna är de partier som driver överstatlighet och storskalighet hårdast. Med noll sjukdomsinsikt i vad det leder till för konsekvenser bortom peak oil.
  Med en riksdag utan de partierna kunde vi kanske gå mot ett hållbarare samhälle.
  Inse att Moderater och Sossar inte är motpoler utan att de företräder "DE STORA" mot oss små!

  SvaraRadera
 5. Ibland spelar din ungdom dig spratt Corny. Men det hör till. Din enkät om vad dina läsares bostäder värderas till, säger en del om dig. Och dom.

  Sossarna är idag inte vatten värda, men detsamma gäller resten av våra riksdagspartier. Du kanske skulle dra igång nåt själv. Det är rätt så mycket demagog över dig. Det kombinerat med ditt möp-ande skulle kunna ta dig långt. Androm till varnagel. ;)

  Mvh
  Sten

  SvaraRadera
 6. 19:42 Hur då? Ge lite exempel.

  SvaraRadera
 7. Sverige var bland de rikaste länderna 1960, sen kom Palme och socialismen in och socialiserade samhället.

  Hade vi fortsatt på 1960-tals linjen innan Myrdal etc hade detta land haft en framtid.

  Vi har fött upp generationer som ser rättigheter överallt, folk som aldrig lönearbetet en dag i sitt liv, ansvarskänslan är avskaffad, allt är centraliserat och ineffektivt.

  S blev Sveriges död. Vi lever i dödsryckningarnas epok. 20 000 rutjobb ersatte 60000 industrijobb efter 2008. Export vs intern konsumtion verkar har gått förbi alla kvartalsekonomer som hyllar nya M. Ett sosse light parti.

  Borg: välfärd före värnskatt

  SvaraRadera
 8. ajaj cornu nu känner en och annan (s)ombie sig trampad på tårna.

  SvaraRadera
 9. 20:00 Tackar, bra exempel. Jag tycker alliansen börjar tappa tempo. Avprogrammeringen av (s)ombisarna får inte tappa fart.

  SvaraRadera
 10. Corny

  Du får skaffa dig en betydligt mer bildad läsekrets. Dessa 20-åriga wannabees, med hela det sparade barnbidraget på börsen, blir döden för din blogg. Inte minst med tanke på deras låga köpkraft. Är du inte rädd om dina reklamintäkter?

  Mvh
  Sten

  SvaraRadera
 11. Det är så härligt på något sätt. Så fort man skriver något nedsättande om socialdemokraterna så kommer det (s)ombies (jävligt bra ord, skall permanenta det) och gnäller över bla bla bla, i tron att det kan påverka mig.

  SvaraRadera
 12. Seriöst, sten. Som (s)ombie måste du väl ändå tolerera ett enda sosse-inlägg i månaden? Eller saknar du helt självkritik och självinsikt?

  SvaraRadera
 13. När jag ändå är på gång.

  Även 20-åringar som sätter barnbidraget på börsen har rätt att läsa denna blogg, kommentera den och de är rent av välkomna att göra det. Förhoppningsvis finns det alltid någon syrlig kommentar redo för att sätta dem på plats.

  SvaraRadera
 14. Sten, påstår du att S efter 1960-talet gjort rätt? Miljonprogrammet och kärnkraften var det sista det gamla S bidrog med.

  Palme blev starten till Sveriges fall från toppen. S blev ett bidrags och rättighetsparti. Palme hatade nog Sverige mer än jag gör. Hans långsiktiga plan var nog att bli nr 16 i Sovjet. Nu gjorde någon en bra insats, men inriktningen fortsatte, 90-tals krisen kan direkt härledas till Palme, tom Feldt erkänner detta.

  Produktion skulle ersättas av flum och rättigheter. Dagens PK religion är en gren på palmes fördumning av landet.

  Kunde röstat på S innan kommunistvändningen tog vid. De tänkte alltid på nationens bästa när de tog beslut, nu tänker alla på partiets bästa vid beslut.

  Denna Sten kan nog bäst hittas under en sten..
  Borg är en Sträng wannabe..

  SvaraRadera
 15. Är det ingen som har fattat att Grotesoinslaget är en skön drift med den nyliberala östermalmshögern :-)

  SvaraRadera
 16. Zocialdemokraten hamnade visst i en Stenkross.

  SvaraRadera
 17. That goes around comes around. Det blev iallafall en spark i häcken på zocialdemokraterna

  SvaraRadera
 18. Eftersom jag alltid har rösta på (m) så måste jag tillhöra de begåvade samt även ha god historiakännedom.
  Tackar för det ! Jag tidigare inte vetat att (s) officiellt erkänner sina motståndare för sina starka sidor, men det kanske ligger i (s) kommande (sic!) ståndpunkter

  "endast de som är obegåvade eller historielösa har bytt till att rösta på (m)"

  SvaraRadera
 19. 21:26 Storartad humors styrka är att alla kan bli roade av en. Man kan se det som en parodi på medelklassens brackighet, (s)ombiesarnas tanklöshet och brist på fri vilja eller för den delen bägge.

  SvaraRadera
 20. Corny

  Vill gärna påminna om Lee Atwater. Han gjorde avbön när han insåg det var kört. Anser dig vara för smart för ett sånt öde. Så kom igen nu! ;)

  Mvh
  Sten

  SvaraRadera
 21. Ute och fiskar trafikstatistik denna helgen också;)?

  SvaraRadera
 22. Cornu,
  Du är faktiskt historielös.
  Sverige, och M, har S att tacka för väldigt mycket.
  Det fungerade bra fram till någon gång på 70-talet.
  Då började ansvarslösheten breda ut sig.
  Och den har bara accelererat sedan dess.
  Så nu undrar S vad som hände. Snopet.

  Det lustiga är att M tagit det mesta av det S stod för i praktiken då. Gjort det till sina frågor och genom att tillämpa det vunnit stora framångar. Mycket av M i dag är helt enkelt gammal sossepolitik. Det fungerar och alla tror att det är M-politik. Klart S är bittra som gått bort sig så totalt.
  Så vill man ha gammal hederlig sossepolitik ska man rösta M numera.

  SvaraRadera
 23. Varför tror ni socialdemokratin är död som politisk kraft i Europa? Kanske för att den inte passar i ett mångkulturellt samhälle. En av de största politiska frågorna i vår tid är den invandring vi ser från förmoderna kulturer till västvärlden. Men nej, det får vi inte diskutera här. Se till att låna lite eller inget så spelar det ingen roll hur demografin förändras.

  Sen ska man raljera lite över socialdemokratin. För det är ju så stor skillnad jämfört med moderaterna.

  Den här bloggen är rätt grå. Mest bara raljant trams. Ingen anständighet, ingen balans och ingen medkänsla med människor. Och nej, jag är absolut inte socialdemokrat.

  Men just det ja. Bloggen innehåller ju lite analyser. Men vad den analyserar är brusningar i tiden. Tänkande människor förstår att bostadsmarknaden är övervärderad. Men att lyfta blicken klarar tydligen inte författaren. Nej, det ska raljeras istället.

  Så vad gör jag här? Jag läser bloggen av samma anledning som jag läser Aftonbladet. Ett slags tidsfördriv.

  SvaraRadera
 24. Geez. Dessa politiska strider. Vad är poängen? Att koppla samman sitt ego med politik så hårt att det tas som personangrepp när ens parti kritiseras är... anmärkningsvärt. Är det bara jag som tycker att skillnaderna är för små för att ens motivera skilda partier? Det är ett skådespel avsett att få folket att känna sig delaktiga genom att ges valmöjlighet mellan alternativ som inte gör någon större skillnad. Som Henry Ford sa om T-Forden: "You can have it any color you like as long as it is black". Corny är iallafall smart nog att utnyttja det för att generera trafik till sin blog.

  SvaraRadera
 25. Hej och Hå: (s) och (m) är det ingen större skillnad på. Visst är (m) lite mer perversa och t.ex. låter döende folk gå till arbetsförmedlingen. Men (s) skulle också behövt göra något åt sjukförsäkringen.

  Att Sverige ska bli ett mångkulturellt samhälle med folk från förmoderna kulturer är (s) och (m) dock rörande överens om. Detta kanske den största politiska frågan under efterkrigstiden (engergibrist kan komma att bli en annan stor fråga framöver) (sd) är den enda oppositionen i riksdagen.

  SvaraRadera
 26. Jag håller med om att utbildning och kompetens inte skulle skada. Däremot känns det lite underligt att klanka ner på enbart sossarna för det, med tanke på hur utbildningsnivån är hos övriga partiledare.

  SvaraRadera
 27. Skriver jag ett inlägg om (s) så är det väl lämpligt att det är dem jag klankar ner på just då. Skriver jag om partiledarnas obefintliga utbildning så kan jag klanka ner på samtliga.

  SvaraRadera
 28. När jag gick i högstadiet på 70-talet hade vi ett ämne som hette samhällskunskap. Där fick vi lära oss att det finns två socialistiska partier i Sverige.

  Vpk, som vill inför socialistisk planekonomi genom revolution och socialdemokraterna som också vill införa socialistisk planekonomi men på ett långsamt sätt genom succesiva reformer.

  Jag har aldrig hört sossarna ta avstånd från den agendan, men jag antar att de inte strävar efter planekonomi längre.

  SvaraRadera
 29. Nej Henrik, de vill inte införa planekonomi. De vill bara reglera kapitalismen så att den blir som dem vill...planerat ekonomisk.

  SvaraRadera
 30. Som vanligt ljuger C när det gäller såssar o dyl.
  "obildad" inte "obegåvad" var uttrycket som användes. Lyssna själva.
  Ordet obegåvad bör reserveras för den som efter att ha läst ett antal inlägg om såssar på denna blogg fortfarande tror på fablerna.

  //Håkan

  SvaraRadera
 31. Ouch. (s)nacka om att ta illa vid sig. Obildad och obegåvad är väl en hårfin skillnad i väljarförakt. Speciellt som (s)ombiesarna stoltserar med att vara ett arbetarparti, vilket alltså per definition innebär att man vänder sig till oblidade goa arbetare.

  SvaraRadera
 32. Jag har läst 200 poäng på svensk högskola och tro mig, det är inga genier som gör på högskola i detta land. Stora delar av kurserna kunde man tenta VG utan att öppna boken. Sjukt låg nivå på svenska högskolor, svenskar brukar ju alltid beskrivas som välutbildade..haha

  Vi har gått bakåt i utveckling sedan tidigt 80-tal, nu accelererar vi för varje år. De nya jobb som skapas är i handel och service sektor, där krävs inga genier direkt.

  Sverige kunde tex om vi velat vara världsledande på kärnteknik om vi satsade vidare efter Forsmark och de övriga verken. Asea Atom var i toppen på sin tid.

  Men vi skulle satsa på humanoria och flum utbildning. Marknadsföring och reklam. Totalt improduktiva arbeten, det handlar bara om att lura av konsumenter pengar. Vi har ersatt tekniskt kunnande med kreditbaserad konsumtion.

  Hur länge håller samhället samman? 2-3 år max, när bobubblan spricker är det slut med det rättighetsbaserade samhället. Egen härd är guld värd!

  SvaraRadera
 33. Koskiteldaren2011-01-22 17:17

  Är månne Fredrik blatte ?

  SvaraRadera
 34. Moderaterna är dom nya sossarna. Det finns en ledig plats på högerflanken nu när vi har 8 socialdemokratiska partier i riksdagen.

  SvaraRadera
 35. Reinfeldt skrev i SVD en artikel om partipiskan under Bildt, nu nyligen var han själv den som höll i piskan om FRA :)

  Alla vet att Mona var pantad, men hon var ärlig, Reinfeldt är en slug backstabber som gör allt för att maximera sin egna profit.

  Som fd M väljare blev det förra valet en blank sedel, nästa val ska jag inte ens rösta blankt, denna kvasidemokrati är inte värd min röst.

  Min ilska beror på nya Ms ideologiska svek, vilka sk*tstövlar!

  May the fleas of a thousand camels infest your private parts!

  SvaraRadera
 36. ROFL har inte sett den förut....

  "Jag har köpt var sin skraplott. Jag tycker det är det enda hederliga sättet att bli rik på"

  Grymt kul =)

  SvaraRadera
 37. Apropå dagens (s):
  http://svtplay.se/v/2305112/aktuellt/24_1_21_00_-_textat

  Inslaget börjar 18.25 och 18.45 kommer det riktigt roliga. Psykologi 1A - kroppen vill inte ljuga :)

  SvaraRadera