Cornucopia?

2011-01-16 07:59

Bostadsbubblan. Varg. Genus. Klimat. Invandring.

Lördagar är den veckodag där trafiken på bloggen i princip varje vecka är som lägst. Det rör sig normalt om ett tapp på ca 35%, från numer normala 9000 - 10 000 sidvisningar om dagen på en vardag till drygt 6000. Delvis har jag mig själv att skylla eftersom jag avsiktligt skriver färre inlägg på lördagar - vill jag att ett inlägg skall läsas maximalt bör jag skriva det på en måndag eller tisdag. Kanske handlar det om hönan eller ägget. Lägre trafik gör att jag skriver mindre på lördagar, vilket ger lägre trafik.

I går gjorde jag ett litet experiment. Eftersom trafiken normalt är som lägst, så lämpar sig lördagar utmärkt för att testa vad som drar upp besökssiffrorna.

En icke-hemlighet kring en bloggs trafiksiffror är att få kommentarer. De som kommenterar återvänder och laddar om sidan för att se om det kommit repliker på deras kommentarer, och passiva läsare gör det samma om de ser att det blivit en intressant diskussion. En bloggartikel lever alltså vidare och drar upprepad trafik när kommentarerna börjar rinna in.

Och det finns ett antal ämnen där det kan bli bra diskussion. Vi har en del specifika ämnen för den här bloggen, ex peak oil, som vi kanske kan skippa i sammanhanget. Men de riktiga diskussionsdragarna känner vi alla till. Saker folk tar åt sig personligen av eller blir rejält provocerade av. Eller där det finns proffsdebatörer som lagt år av sitt liv på att studera ideologin på universitet.

Bostadsbubblan. Vargfrågan. Genus (proffsdebattörer). Klimatförändringar. Och naturligtvis invandring.

Brukar generellt undvika att skriva om varg, klimatförändringar och invandring, även om det periodvis blir undantag och en del inlägg när det är aktuellt. Genus har jag i princip inte skrivit om förrän igår, har inte ens något separat etikett för ämnet, och då har jag ändå hundratals etiketter. (inflation, anyone?) Använder som sig bör trams som etikett för frågan istället.

Bostadsbubblan har jag hållit ganska tyst om den senaste tiden efter att kört hårt med frågan under hela hösten. När sedan media börjat tjata om bostadsbubblan varje dag de senaste veckorna, så är det inte lika intressant att lägga tid på ämnet längre. Man vill vara först och föra de diskussioner som inte media för, annars är ju bloggen meningslös.

Iaf igår lördag skrev jag ett inlägg om genus och ett om den svenska landsbygden med vargvinkling. Resultatet lät inte vänta på sig. Igår lördag blev det lördagsrekord på bloggen.

Får se om jag kan toppa det nästa lördag. Orkar jag bara prestera inlägg i samtliga frågor så... Bostadsbubblan. Vargfrågan. Genusdiskursen. Klimatförändringar. Invandring. Eller kanske lyckas fläta samma samtliga dessa frågor i ett enda inlägg. Det gick rätt bra att t ex kombinera bostadsbubblan och invandring, frågan är bara hur man skall peta in varg, genus och klimat i samma ämne. Och även kunna tangera invandring utan att behöva sitta och censurera olagliga kommentarer.

Nu är det iaf söndag, och även om jag generellt försöker vara tramsigare på helgerna än på vardagarna så innebär söndagar att jag försöker skärpa till ämnesvalen och seriositeten lite så jag är i form igen till måndag. Dessutom brukar söndagar innebära en återhämtning i trafiken, speciellt framåt kvällen när folk börjar ladda inför nästa vecka.

Tack iaf till alla läsare som bidraget till att ordnat ett lördagsrekord igår. Det är bara genom diskussion vi utvecklas, och diskussion är som bäst när man inte håller med varandra.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

18 kommentarer:

 1. Jag läser i regel din blogg i Google Reader. Vet du om det kommer med i besökssiffrorna?

  SvaraRadera
 2. Tack själv cornu.

  SvaraRadera
 3. 08:24, bara när du klickar på länken till artikeln för att kommentera (ka-ching).

  Har 1386 st feed-läsare, som inte ingår i statistiken.

  SvaraRadera
 4. "I går gjorde jag ett litet experiment." Hej, hej efterhandskonstruktion!

  SvaraRadera
 5. Jaså.

  Förklara hur man skall göra motsvarande experiment och berätta om det i förväg? Njaaa. Gör det dig lyckligare att prata om efterhandskonstruktion, så varsågod.

  SvaraRadera
 6. Jo, jag kan komma på en hel rad sätt hur kunde bevisat att du i förväg tänkt genomföra ett experiment. Nu skrev du några inlägg som var rejäla lågvattenmärken och fick spö för det i kommentatorsfälten. Hur då rädda dig med med hedern i behåll...

  SvaraRadera
 7. Intressant att se hur du lockar oss besöka sidan.
  Jag, som känner mig kluven till denna kommersiella sida av bloggandet, kommer nog att ha det i åtanke framöver!/Oppti

  SvaraRadera
 8. Varfu är genus, HBT(q) trams? Måste männen bära vapen och skjuta på allt som kommer frän österlandet för man inte ska vara trams hos mascho killarna eller små pojkarna här? Det som inte är trams utan viktigaste vi kan speciellt om vi ska konkurrera med china är sats just på genus, HBT(q), barnuppfostran utan krav och utan pyscho och fysik aga och dagispappor istället för krigarkillar, poliser, olje och nuke killar och konsulter och på så sätt bygger vi bra samhälle utan trams och något mascho och något vi kan exportera till china och resten av världen.

  Kramisersas

  Liza

  SvaraRadera
 9. Angående etiketterna, så skulle det vara intressant att se en graf över trams-etikettens utveckling över tid. Jag och många med mig känner på oss att tramset är i en stigande trend på den här bloggen. Kanske är så mycket som hälften av alla nya inlägg trams i någon form, även om detta säkerligen inte återspeglas fullt ut av mängden trams-etiketter. Det är som med myndigheterna och inflationsrapporterna ...

  För övrigt underligt att Liza har förmåga att knappa in rätt bokstäver för att kunna skicka kommentarer. Kanske borde man ha något intelligenstest istället varje gång man ska skicka en kommentar.

  /Guldkalle

  SvaraRadera
 10. Liza så du menar att detta inte är genustrams?

  http://vrproj.vr.se/detail.asp?arendeid=58411

  "Trumpeten som genussymbol - om manligt och kvinnligt kring trumpeten/trumpetare i tid och rum"

  Jag ska nog jobba lite övertid idag så jag kan betala in lite extra skatt till viktiga projekt som detta.

  SvaraRadera
 11. Går det att se alla kommentarer som feed, alltså inte för ett enskilt inlägg?

  SvaraRadera
 12. Vänta, nu förstår jag inte. Skriver du för att få trafik eller skriver du om sådant du behärskar och är kompetent inom och hoppas på att få trafik när läsare inser att du har något att tillföra dessa frågor?

  I det förstnämnda fallet är du en Kissie eller Blondinbella, fast iklädd skitiga gummiskor och med långt färre bilder på nagellack. Må det inte vara så!

  SvaraRadera
 13. Det är lätt att vara underdog.
  Men hårt när man blir citerad i DN.
  Citerad av de man föraktar.
  Då får man räkna med att bli ifrågasatt också.

  SvaraRadera
 14. 14:52 Det är väl ganska självklart vid detta laget att hans drivkraft är trafik och pengar, vilket som jag föstår ger han incitament för att gräva efter information. Han blir ju pågrund av detta kompetent på ett sätt.

  Själv tycker jag det är synd att endast så få skriver om dessa ämnen och konsekvent. Det är typ Flute och MFC också. Fler skulle absolut inte vara fel så vi får lite spridning på det och nya vinklar.

  SvaraRadera
 15. anonym 12:58 har förgyllt min söndag enormt med tipset om genustrumpetarna

  läs och njut :
  " Någon liknande studie har inte tidigare gjorts. Genusperspektiv har länge inte tagits i beaktning inom trumpetforskningen"

  klart det är korkat, men visst har vi 2011 ett undrbart samhälle med både resurser och tålamod till sådana här underbara studier. Karl Oskar och Kristina hade varit gröna av avund om de visste vade de missade med futtiga hundra år när.

  /Plato

  SvaraRadera
 16. Kan inflika att jag inte bryr mig om eller berörs av några kommentarer från vare sig Guldkalle eller Oppti, två underliga människor som läser den här bloggen enbart för att de aldrig håller med och enbart säger emot. Visst får man säga emot, men att de konsekvent gör det betyder bara en sak.

  Jante.

  För det andra tolkar jag att folk kallar det jag skriver för "trams" som att jag är helt rätt ute och trampar på ömma tår. Sorry, vill ni läsa något där ni bara håller med, läs någon annan blogg.

  Att ni inte håller med betyder inte att det jag skriver är trams, det betyder antagligen bara att ni själva har fel.

  SvaraRadera
 17. Tillägg. Jag har påtalat det här förut. Jag kan sätta mig in i hur andra tänker, och därmed också skriva saker och argumentera för saker som jag själv inte tycker. Så tro inte att ni känner mig baserat på vad jag skriver.

  SvaraRadera
 18. Behållningen på denna blogg är helt klart kommentarerna. Mycket underhållande.

  SvaraRadera