Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2010-12-01 09:15

TA: Preliminär köpsignal i guld (USD)

Guldpriset fortsätter stärkas i amerikanska dollar, och nu på morgonen ser det ut att bli en preliminär köpsignal, då MACD har brutit upp och bekräftat köpsignalen.

Även veckoklimatet är förstås positivt i guldet, som ligger i en långsiktig upptrend.

Skall man som svensk med kapitalförsäkring trada guldpriset i dollar föredrar jag RBS minifutures, där Minilong Guld M t ex ger ca 13x hävstång på guldpriset. Minifutures saknar också konstiga tidsfaktorer, annat än en ränta på underliggande säkerhet, som dock ur kortsiktigt tradingperspektiv är försumbar.

Men än så länge är inte köpsignalen bekräftad, det blir den inte förrän vi avslutat dagens handel med bibehållen signal. Frågan är hur högt guldpriset kan gå i den här vändan, om det väl sker ett utbrott. Juli till oktober steg guldet drygt 200 USD, vilket skulle ta oss upp till 1600 om den rörelsen upprepas.

Normalt ritar jag in alla signaler, men när man korrigerar för investeringsklimatet, som här är positivt så skall alltså alla säljsignaler bort enligt tradingmetoden. Sälj/neutral, vilket innebär att man skall gå likvid ligger kvar, men man skall alltså aldrig ta negativa positioner (sälj) i guld så länge klimatet är positivt. Charten ser då ut enligt nedan.

Tillägg: Handelsbanken Tjur-Björn kom just ut med en köprek på guld som tradingcase.

23 kommentarer:

 1. http://www.irishcentral.com/news/List-of-bondholders-in-Anglo-Irish-Bank-leaked-110903209.html Här är den sanna anledningen till the Irish Bailout, lista över alla Bondholders som vill ha tillbaks pengarna de i annat fall gamblat bort

  SvaraRadera
 2. Hej C!
  Änn en gång tack för bästa bloggen!
  Önskar fortsättning med mera o flera TA.
  Hur ligger du placerad mot silver. Har du även silver fysisk, papper eller hoppar du över silverådern?

  //Bert

  SvaraRadera
 3. Är ny på warranter men det här med minifutures låter bra. En sak som jag inte förstår är dock varför MINILONG GULD M plötsligt gick från 0,8 kr till 0,7 den här morgonen. Guldpriset har ju legat stabilt runt 1390 och även ökat lite idag.

  SvaraRadera
 4. Har med hävstång och öppettider att göra. Har du realtidspriser på guldet?

  SvaraRadera
 5. Nej, sitter och kollar på avanza.se

  Nu gick den tillbaks till 0,8kr

  SvaraRadera
 6. Guldpriset på Avanza rapporteras ju inte i realtid, medan RBS marketmaking av sina minifutures sker mot realtidspriserna. Samtidigt ser det väl mer ut som MM gick sönder där vilket ledde till en dipp i priset. Avslutspriserna uppdateras ju annars bara just på avslut, så det kan se lite underligt ut ibland.

  SvaraRadera
 7. Såg också dippen på MINILONG GULD M - har också Avanza - inget annat guld-relaterat dippade samtidigt så det kändes som ett misstag. Var 10 sekunder ifrån att (försöka) köpa in mig med allt jag hade på klumpen som låg på 0.7... dags för en snabbare dator (till) så jag kan ha alla index uppe ist.f. att behöva dra upp allt vid behov.

  SvaraRadera
 8. Tjänar du nånsin några pengar på det här?
  Verkar mest som du använder samma tekniker som vilken "tekniska analytiker"-bondfångare använder.

  SvaraRadera
 9. Uppenbarligen klarar jag av att försörja mig på egen kapitalförvaltning, kombinerat med eget företagande. Tittar du på den investeringsklimatjusterade charten ovan så har iaf den perioden varit lönsamt om man följt tradingmodellen. Och med hävstång på guldpriset blir det ännu kraftfullare.

  SvaraRadera
 10. Guldet har befunnit sig i köp sedan hösten 2008 och ingenting har förändrats sedan dess. Förutom för en del ängsliga personligheter som inte har ngn som helst susning om fundamenta, utan enbart förlitar sig till dagliga rörelser i diagram.

  Hade f.ö. förväntat mig att läsa om köpsignal i OMXS30 idag. Den har ju så vackert legat i SÄLJ mellan 1100-1085 då många med mig i st går in och tankar fett. För att i stället börja sälja nu på nya årshögsta.

  Det är detta som kallas trejding - att ha mod att gå emot fårskocken som förlitar sig till TA.

  SvaraRadera
 11. Glömde tillägga att Torbjörn Iwarson har rekat köp i sina söndagsutskick sedan mycket, mycket länge. Långt innan Tur- Björn och andra Vingel- Pettrar.

  SvaraRadera
 12. Man bör väl skilja på kortsiktiga tradingpositioner och långsiktiga fundamentala positioner. Jag har haft långsiktiga fundamentala positioner i guld i över 10 år.

  SvaraRadera
 13. 13:03, jag gav köpsignal på OMXS30 i torsdags.

  SvaraRadera
 14. Du var NEUTRAL och LIKVID på torsdagen och övergick i köp på lördagen!

  Har du inte koll på dina egna rekar? Annars är du minsann så bra på att skicka hänvisningar! Det måste vara jobbigt att aldrig vilja visa upp svaghet.

  SvaraRadera
 15. Nej, du har rätt, det var i lördags jag gick över på köp. Eftersom jag inte gick in i OMXS30 på den signalen så håller jag inte järnkoll på när de är. Det sköter ni själva. Agerar inte på allting, och är fortfarande likvid (mot Kanada).

  Eftersom jag inte visar upp vad jag köper så kan jag väl aldrig visa upp när jag gör fel heller, eller? För övrigt ser den preliminära.

  Om du vill kan jag redovisa varenda förlustaffär jag gör, men utelämna vinstaffärerna. Skulle du må bättre då?

  SvaraRadera
 16. Det hade varit intressant att se hur bra din strategi är. Såvitt jag vet så fungerar MACD ytterst dåligt, speciellt på omxs30.

  Cheers!

  SvaraRadera
 17. Jag skiter väl totalt i dina egna förehavanden eftersom du kan backtrejda hur mkt du vill men däremot börjar det väl snart bli dags att stå upp för dina köp- & säljrekar på ett lite mer rakryggat sätt. Eller lite mer stringens när man har med så allvarliga ting som att rekommendera eller ge sin syn på börsen på dagsbasis.

  SvaraRadera
 18. Finns ingen som tar något som helst ansvar för gratis och avtalsfria investeringsuppslag på Internet. Enligt rådgivningslagen måste det finnas ett skriftligt avtal om rådgivning för att ansvar skall utkrävas. Och det vet alla, inklusive du, på något plan.

  På tal om rakryggad så är du en anonym kommentator som bara kan glida in i skuggorna helt ospårbart, medan jag endast kan försvinna genom att lägga ner bloggen. Så ditt gnäll är och förblir bara ynkryggat gnäll.

  SvaraRadera
 19. Kan tillägga att varenda TA-inlägg ligger kvar, bara att klicka på

  http://cornucopia.cornubot.se/search/label/teknisk%20analys

  så kan var och en bilda sig en egen uppfattning. Mer stringent än så är det inte.

  Anonyma människor som inte står för något är en annan sak. Jag skriver mina TA-inlägg. Ibland tradar jag på dem, ibland går det bra, ibland går det dåligt. Förhoppningsvis lär sig folk tänka själva, och vad jag vill ha är feedback. Vilket jag får, ex "så här gör jag istället, använder dig som kontraindikator etc", vilket är utmärkt kritik.

  SvaraRadera
 20. När jag tittar på guld(USD) så ser jag snarare en rättvänd head&shoulders vilket får mig att avvakta. Är det ingen annan som ser den trenden? Kolla kitco på 60 dagars charten.

  SvaraRadera
 21. Kan någon förklara varför certifikat av Bull/Bear-typ inte är lämpliga för långsiktiga positioner? Jag har förstått att det är pga att de baserar sig på "dagsförändringar", men vad jag inte förstår är hur detta skiljer sig mot hur vanliga aktier, eller för den delen MINI Futures, fungerar? Om Råvara A går upp 1% dag 1, så går väl också Certifikat A Bull upp 1% dag 1, precis som MINILONG A (bortsett från hävstänger)? Och om Råvara A sedan skulle gå ner 2% dag 2, så går väl både Bull A och MINILONG A ner 2%? Jag måste missa något här...? Vad är skillnaden egentligen?

  SvaraRadera
 22. Magnus:
  De är inte lämpliga då volatiliteten kan drar ner resultatet. Om du tänker dig att x är dagsförändringen så ger en ner dag och en uppdag avkastning enligt ekvationen (1-x)(1+x)=1-x^2, vilket endast kan bli minus eftersom x i kvadrat alltid är positivt.

  Det går att hålla långsiktiga positioner med hävstång, men man bör hålla sig under 200%.

  Cheers!

  SvaraRadera
 23. Martin sa...
  "När jag tittar på guld(USD) så ser jag snarare en rättvänd head&shoulders vilket får mig att avvakta."

  Fel Martin!
  Vad du ser är möjligen en potentiell H&S formation. Det krävs nämligen att neckline bryts också och dit är det långt idag. Fö finns det väldigt mkt potentiellt som kan hända.

  SvaraRadera