Cornucopia?

Aktuellt

Kommer ni ihåg SVT:s Covid-19 superspridarevenemang Melodifestivalfinalen 2020?

"Det hade varit fruktansvärt tråkigt med en final utan publik." - SVT:s talesperson Vi avbryter ordinarie sändningar för att dra o...

2010-12-21 09:22

Mer bekräftelse av BIGPIS

Nu har även Pimco börjat nämna Belgien i samma sammanhang som PIIGS-länderna. Därmed ansluter sig de även till att PIIGS skall bytas ut mot BIGPIS.

Pimco menar också att Grekland, Irland och Portugal bör lämna eurosamarbetet, men att Spanien, Italien och Belgien kanske kan klara sig utan att gå ur euron. Det förutsätter dock att de får rejäl hjälp från övriga euroländer. Det gäller alltså även Belgien. Frågan är när det är dags för ett belgisk räddningspaket.

Extra ironiskt är förstås att EU:s permanenta ordförande "Rumpan" är från Belgien.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

16 kommentarer:

 1. Dags att skrota euron. Jag är otroligt glad att jag röstade mot när det begav sig.

  SvaraRadera
 2. Hoppet är ute för EMU - Euron kollapsar i Spanien
  http://englundmacro.blogspot.com/2010/05/hoppet-ar-ute-for-emu-euron-kollapsar-i.html

  SvaraRadera
 3. Har inte "default.html" börjat få en ny innebörd nu med alla skuldberg?

  SvaraRadera
 4. När ser vi de första kravallerna runt EU-komplexen i Bryssel? Dags för högdjuren att skydda sig bakom taggtråd och minfält snart.


  /MK

  SvaraRadera
 5. MK,
  Kommer inte hända förrän Frankrike drabbas.
  Men då.......

  SvaraRadera
 6. men USD kommer att kollapsa före EUR. Det är lätt att falla offer för MOPE.

  SvaraRadera
 7. Sjuk och egenföretagare?

  Värt att skriva några rader om hur det skiljer sig från att vara anställd, som de flesta av dina läsare är?

  SvaraRadera
 8. Man bör minnas att Pimco har en egen agenda, de är utan tvivel en utav de aktörer som spekulerar mot de problemdrabbade ländernas ekonomier tillsammans med andra Wall Street samt City baserade aktörer ....

  SvaraRadera
 9. Berlusconi

  The godfather:
  http://www.youtube.com/watch?v=ZTbGR_driaE&feature=channel

  The sexual assaulter:
  http://www.youtube.com/watch?v=2ZBYIeZzEZw&feature=related

  The ignorer:
  http://www.youtube.com/watch?v=mWgHDPxPf_A&feature=related

  The love nest:
  http://www.youtube.com/watch?v=9PM5ih0uqkc&feature=related

  SvaraRadera
 10. 16:41, för min del fungerar det som så att jag inte jobbar. Får inte ett öre för att vara sjuk, trygghetssystemet är noll. I teorin kan jag dock jobba ikapp någon helg istället...

  SvaraRadera
 11. Pimco, FT, WSJ mm ägnar sig egentligen i grund och botten åt samma sak som genomfördes med medias (o)medvetna hjälp vid tiden för svinflunsan, dvs ser till att uppmärksamheten riktas åt annat håll för att skyla över sådant de inte vill att skall synas.

  Här några intressanta linkar, det den första handlar om är egentligen brännhett stoff, men det har i praktiken helt dolts tackvare fokus på euron :

  http://www.reuters.com/article/idUSTRE6A75EW20101108

  Läs och betänk VAD inlägget handlar om och vad det betyder.

  Sedan denna länk :

  http://bruxelles.blogs.liberation.fr/coulisses/2010/11/comment-les-m%C3%A9dias-accroissent-la-panique-des-march%C3%A9s.html

  Ovanligt skarpsinnig.

  Europa och Euroland har sina problem, ställvis svåra, men man skall betrakta en stor del utav nyhetsflödet som det vad det är, dvs rökridåer från anglosaxiska källor för vilka det värsta som kan hända är ett stärkt Euroland.

  Och de svenskar som dräglar efter Eurolands sönderfall skall betänka vad vore följderna utav deras önskan för lilla exportberoende Sverige. Hur skulle det gå för Sveriges exportörer då Sveriges viktigaste exportmarknader skulle befinna sig i ett oundvikligt kaos med drastiskt minskad efterfråga på svensktillverkade produkter som bara EN följd bland många otrevliga saker...

  SvaraRadera
 12. Agent Cooper2010-12-21 20:50

  Med undantag för Grekland är "krisländerna" katolska. Inga protestantiska länder verkar ha några större nationalekonomiska problem. Kan inte vara en slump. Orsak? Rädslan för att hamna i Helvetet har genom århundradena skapat en högre personlig moral i protestantiska samhällen medan katolikerna biktar sina synder och är sedan fria att begå nya synder?

  /Ateisten

  SvaraRadera
 13. Storbritannien är inte ett katolskt land .....

  SvaraRadera
 14. Agent Cooper2010-12-21 22:39

  Storbritannien ingår inte i BIGPIS.

  SvaraRadera
 15. Håller med dig Agent Cooper

  SvaraRadera
 16. Agent Cooper:

  Hade just tänkt skriva en kommentar med ungefär samma innehåll som din.

  Både katoliker och protestanter är rädda för att hamna i helvetet.

  För protestanterna gäller att även om du är ensam och ingen kan kolla vad du gjort så finns guds vakande öga alltid där vilket gör att du alltid bör göra det rätta i varje stund.

  Medan katoliker kan synda för att sedan bikta sig och få syndernas förlåtelse.

  De flesta människorna i europa är inte religösa idag. Men kulturarvet sitter djupt, i Sverige har vi alla en osynlig Martin Luther sittande på vår axel.

  /också ateist

  SvaraRadera