Cornucopia?

Aktuellt

Säkerhetsfunktionerna i Revolut - skaffa kort och få 200 kronor

Detta inlägg är reklam för Revolut . Om du använder denna länk för att registrera dig för ett konto och kort får du 200:- SEK insatt på ditt...

2010-11-17 08:14

van Rumpoy spottar på svenskarna och EU-medborgarna

EU:s ministerråds odemokratiskt utsedde ständige ordförande, den sk "EU-presidenten", Herman van Rumpoy, aka "Rumpan" spottar i ett uttalande på Sverige, svenskarna samt övriga länder i EU och deras medborgare. Han går rent av så långt som att kalla dessa för fiender och farliga.

Citat:

"‘In every member state, there are people who believe their country can survive alone in the globalised world. It is more than an illusion – it is a lie.’
The Belgian equated Euroscepticism with fear, which eventually leads to war – echoing former French president Francois Mitterrand’s famous phrase that ‘nationalism is war’.
‘The biggest enemy of Europe today is fear,’ he said. ‘Fear leads to egoism, egoism leads to nationalism, and nationalism leads to war."


Så ni som tror på ert eget land, ni tror på en illusion, en lögn. Ni kallas rädda, och de rädda är Europas största fiende. Ni är alltså fiender till EU, och bör behandlas därefter. Era åsikter är förbjudna. Alla skall resa sig som en man, sträcka ut sina armar i den universella EU-hälsningen och svära evig trohet till Rumpan.

Värt att notera är att en majoritet av EU:s medborgare är skeptiska till EU, dvs är EU:s fiender. Dessa åsikter spottar en odemokratisk juntaledare nu alltså i ansiktet. Istället för att respektera avvikande åsikter så kallar han dessa åsikter för unionens fiende.

I nästa andetag så menar van Rumpoy att en kollaps för euron via Grekland och Irland kan leda till EU:s upplösande, i någon form av vädjande om att alla ovilliga EU-medborgare skall hosta upp pengar för att rädda unionen.

"We're in a survival crisis," Van Rompuy said in a speech in Brussels. "We all have to work together in order to survive with the eurozone, because if we don't survive with the eurozone we will not survive with the European Union.""

Men han missar poängen här. En majoritet av EU-medborgarna är negativa till unionen och applåderar alltså en kollaps.

EU saknar allt mer legitimitet i folkets ögon. Alla de lagar och direktiv som stiftas från EU-håll, oavsett om det handlar om datalagring, FRÖ-direktivet, räddningspaket etc är oönskade av majoriteten av medborgarna. Att då som odemokratisk juntaledare sitta och förklara att folket är juntans fiender höjer inte direkt legitimiteten hos denna odemokratiska skurk.

Nej, Rumpan, vi som är EU-skeptiska är inte rädda. Vi är hoppfulla. Hoppfulla om att unionen skall kollapsa.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

12 kommentarer:

 1. Jag tror det mesta handlar om att rädda bankkapitalet. Och det ska göras med EU-medborgarnas surt förvärvade slantar. En intressant fråga är varför Irlands regeringen ännu inte accepterat att ta emot den "hjälp" som Eu vill ge landet. Kanske inser man att denna hjälp egentligen är en stjälp. En accordsuppgörelse kanske skulle funka bättre. Men då var det där med bankkapitalet igen.

  SvaraRadera
 2. Corny

  Du har utvecklats till en populist av Guds nåde. Framgången med bloggen har stigit dig till huvudet. Du spottar betydligt mer än van Rumpoy. Men ni spottar av samma anledning. Ni anser er nämligen vara smartare än massorna. Vilket iofs inte kräver nån större IQ.

  Vilket kommentarerna till dina inlägg är ett slående exempel på. Här finns mer innehavare av "the Order of the Brown Nose", än som sammanlagt delats ut av Private Eye. ; ))

  SvaraRadera
 3. 2010-11-17 08:33
  Hur kan du jämföra bloggaren bakom cornucopia med van Rumpoy? Bloggaren är en vanlig människa som vill påverka och uttrycker sin åsikt, van Rumpoy tillhör en makt "elit" som kanaliserar en världsbild som är främmande för många, men med den skillnaden att van Rumpoy's åsikter faktiskt kan få en direkt följdverkan på oskyldiga människors liv.
  Cornucopia's åsikter drabbar ingen oskyldig.

  SvaraRadera
 4. Oj, vad du tar i! Vart tog den objektiva analysen vägen.... ?

  SvaraRadera
 5. Fear is your enemy, subject to us and you will be free...

  Som taget ur en B-film.

  EU kommer slå ner på alla bloggar och sajter med kritiska röster i ett försök att kväva anti-EU åsikter. Jag är helt övertygad om att detta kommer.

  Vad värre är ... är att politiker är helt blinda till vad som sker. De köper allting som sker. Ingen som ifrågasätter något. Som om de blivit hjärntvättade av någon hemlig avdelning i Bryssel.

  SvaraRadera
 6. EU och den svenska staten sitter i samma båt och den båten är rutten. Rumpan är inte en uns bättre än Fredrik.

  SvaraRadera
 7. Han har ju tittat för mycket på Star Wars...

  Yoda: “Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate... (paus, rynka i pannan) Hate leads to *suffering*.”

  SvaraRadera
 8. Det är inte svårt att förstå varför gubbjäveln kallas för "Clownen" av sin syrra.
  Får han som han vill så får vi en EU-skatt och samtliga länders nationalsånger och flaggor kommer avskaffas och ersättas med 4:e rikets. http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/6582221/Should-Europe-have-its-own-national-anthem.html

  SvaraRadera
 9. Appropå starwars: Det, i min ögon, enda bra med de nya var kommentaren när det där dåliga som jag inte minns röstas igenom i parlamentet. "Här avskaffas friheten till applåder"

  Klockrent och riktat mot dåvarande administration i USA tror jag.

  SvaraRadera
 10. Förhoppningsvis kan Rumpoy spela samma roll för EU:S nedmonterande Sahlin spelat för socialdemokraterna. Rumpoy kommer att påskynda processen.

  16830911

  SvaraRadera
 11. Visst är vi EU- fiender.

  Precis som sovjetiska kommunistpartiet hade rätt när de kallade de strejkande textilarbetarna i Ivanovo-distriktet 1932 för klassfiender och skickade dom till fångläger. De var fiender till byråkratklassen, och byråkratklassen handlade därefter.

  Rumpan kommer inte att skicka oss till fångläger, i rika länder försöker man köpa folk istället, det är billigare i längden om man bara har pengarna.

  Frågan är hur länge man har det.

  Det riktigt problematiska är dock inte alla småaktiga regler. Minst lika problematiskt är att industripolitik är förbjudet i EU. Medlemsstaterna får inte ha det, och EU själv törs inte för att det skulle kunna trampa på Tyskland eller Frankrike.

  Och utan industripolitik kommer man ingenvart. Det inser de länder som är på väg att ta över vår roll som industriellt centrum.

  SvaraRadera
 12. Bra Cornu. Vi hoppas och väntar på EU:s kollaps, och den kommer förmodligen 2011 i och med att det europeiska finansiella systemet kollapsar.

  SvaraRadera