Cornucopia?

Aktuellt

Lönerna i IT-branschen 2018 yrke för yrke - var ligger du?

Programmerare sägs vara det vanligaste yrket i Stockholm i takt med att den massiva automatiseringen i IT-branschen effektiviserat och skapa...

2010-11-18 07:47

TA: Slut på det roliga i Stockholm

Jag skrev fel om Australien igår. All Ordinaries föll, och ligger i säljsignal och inget annat.

Prognosen att börserna skulle stiga igår visade sig trots det vara korrekt, och All Ordinaries stiger väl därför något idag.

På Torontobörsen blev det en säljsignal igår trots gårdagens uppgång.

En kort sammanställning över kortsiktigt läge i de börsindex jag följer. Nya signaler från igår i fetstil.

Australien All Ordinaries: Sälj
Brasilien Bovespa: Sälj
USA Dow Jones: Sälj
Frankrike CAC 40: Sälj
England FTSE: Sälj
Tyskland XETRA DAX PF: Sälj/neutral
USA S&P-500: Sälj
Kanada S&P TSX Comp: Sälj
Hong-Kong Hang Seng: Sälj
USA Nasdaq Comp: Sälj
Japan Nikkei-225: Köp
Sverige OMXS30: Sälj


Enda antydan till positivt kortsiktigt hittar man alltså i ett neutralt Tyskland och ett positivt Japan. Kan också vara av intresse att veckotrenden för OMXS30 har slagit om till neutral och Stockholmsbörsen är inte längre i en längre upptrend. Det verkar dock inte gälla de flesta andra börser, utan det är just Stockholmbörsen som gått över i långsiktigt neutral.

MACD har gett säljsignal i veckocharten och för alltså över veckotrenden till neutral. Det roliga ser alltså ut att vara över i Stockholm för tillfället.

Dock pekar S&P 500-terminen kraftigt uppåt för tillfället vilket talar för börsuppgång.

Ligger själv ca 50% likvid just nu för alla er som använder mig som kontraindikator.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

1 kommentar:

  1. Det hade varit intressant om du kunde skriva ett inlägg i stil med "TA for dummies". Hur du gör, vilka signaler som är viktiga, vilket program du använder, osv, osv.

    /Pehr

    SvaraRadera