Cornucopia?

Aktuellt

Nytt rekord för fossila CO2-utsläpp 2019 - Sveriges utsläpp ökade snabbare än världen och Europa

Miljöpartiets och regeringens banbrytande klimatpolitik fortsatte fira segrar 2019, baserat på BP Statistical Review of World Energy, som sl...

2010-11-24 09:19

Sverige får ny grundlag och media tiger

En svensk tiger. I det här fallet svensk media. Sverige håller på att få en ny grundlag, men det går knappt att läsa en rad om detta i de dominerande storstadsmedia. Uppenbarligen har det åtminstone varit en viss debatt i riksdagen. Två reservationer, och frågan har nu bordlagts två gånger:

Behandling i kammaren
Bordläggning 1: 2010-11-22
Bordläggning 2: 2010-11-23
Planerad behandling: 2010-11-24


Vad alla svenska medborgare, svenskar såväl som utlandsfödda, bör fråga sig är varför media tiger som muren. Varför tiger riksdagspartierna? Varför har inte den nya grundlagen alls debatterats i valrörelsen?

Det är i det närmaste en skandal att det enda partiet som alls motsätter sig det hela via är (sd) via två reservationer, ett parti som anses visa upp ett visst förakt för demokratiska grundvärderingar. Åtminstone om man frågar andra partier. Inget annat parti har ens varit intresserad av att höra vad folket t ex tycker om att t ex vårt EU-medlemskap skall permanentas i den svenska grundlagen. I en demokrati för man en öppen debatt om t ex sådant som Lissabonfördraget, och lyssnar på vad folket själva tycker och tar hänsyn till detta.

Frågan är om även den svenska riksdagen och regeringen tar efter EU allt mer och fullkomligt skiter i vad folk tycker. Med Lissabonfördraget blev det iaf så. Det skrevs på utan att folket tillfrågades, trots att det fördraget står i stark kontrast mot det man röstade om vid folkomröstningen om EU.

Röstboskapens enda funktion är att avgöra vem det är som skall få en fet skattefinansierad lön för att utebli från omröstningar.

Eller är det så att eftersom (sd) är ensamt mot grundlagsändringen så vågar inte svensk media skriva om det? En tidning eller journalist riskerar då få stämpeln (sd)-vänlig för all framtid? Kanske har diverse partiers pressekreterare informerat journalistkåren att om någon vill få intervjutid framöver så bör de tiga om grundlagsändringen innan fullbordat faktum. Vad vet jag?

Men man kan faktiskt vara mot en grundlagsändring utan att stödja (sd). Om man nu inte är riksdagsperson. För då är det partipiskan som gäller. Allt för lönen och möjligheten att ligga hemma och kassera in pengarna.

Även bloggrannen Flute har skrivit några rader om den nya grundlagen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

34 kommentarer:

 1. Det ligger förstås i de gamla partiernas intresse att påstå att (sd) inte står upp för demokratiska fri- och rättigheter. Uppenbart är ju att (sd) hotar de gamla partiernas maktposition å det grövsta. Jag tycker att det nu är tydligt att (sd) är det *enda* riksdagsparti som står upp för demokratiska fri- och rättigheter i ett suveränt Sverige. Inte ens (v) och (mp) som påstår sig vara negativa till EU säger sig komma att rösta emot det nya grundlagsförslaget (moralpanik!? De kan ju INTE rösta likadant som (sd)). Tänk på att grundlagen ska ha en "livslängd" på kanske några decennier, vem vet om EU ens existerar i nuvarande form om några år?

  SvaraRadera
 2. Naturligtvis kan inte v och mp rösta samma som sd. De har ju lovat att aldrig samarbeta med dem. Hade sd röstat för den nya grundlagen hade därmed v och mp röstat mot.

  SvaraRadera
 3. Jag röstade på Sverigedemokraterna redan 2002, trots massiva lögner, avhumanisering/demonisering.

  Vill verkligen 94% av det svenska folket ha massinvandring, islamisering, våld, våldtäkter, satsning på rasistiska analfabeter från Somalia före svenska pensionärers mat?

  Jag hoppas det går åt helvete för det svenska folket, för detta är vad ni vill har röstat fram i 30!!!!!! år, och förtjänar, maken till fegare mer oikofobiskt fegt folk finns inte. Hela världen skrattar åt åt er. Framförallt massmediejudarna (ja de äger media och inte bara i Sverige) som indoktrinerat er till förintelse. Grattis du fege svensk!

  SvaraRadera
 4. Det som är skrämande är att det inte blev någon folkoröstning, att det sedan varit en slags mörkläggning om att ändra grunlagen är allvarligt.
  Det tråkiga är om man diskuterar ekonomi o politik med folk som jobbar på verkstadgolvet är att majoriteten är helt ointresserad. Det är viktigare att föja vem som vinner idol, dricka öl o se sporten altenativt se en Porr-film.
  Rösta på S & låt dom sköta tänkandet, beslutfattandet istället för att använda sin egen hjärnan själv, så har det varit länge.

  SvaraRadera
 5. Visst kan man vara emot en grundlagsändring utan att vara medlem i sd. Men om man nu är emot en grundlagsändring är det väl bättre att stötta sd som är det enda parti som försöker ta fighten. Och jag håller med svenskarna är för jävla tama.

  SvaraRadera
 6. Här skrivs det om det i alla fall. Dock är det ett debattinlägg från riksdagsledamot.
  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/nu-jamstalls-var-egen-grundlag-med-eu-ratten_5727251.svd

  SvaraRadera
 7. Sydsvenskans ledare idag handlar om detta.

  http://www.sydsvenskan.se/opinion/huvudledare/

  SvaraRadera
 8. sd måste bli större. För att orka slå hål på denna mur av mörkläggning som pågår.

  SvaraRadera
 9. Kolla www.dn.se

  SvaraRadera
 10. Jag har läst vilka ändringar som genomförs.

  Anledningen till att det inte debatteras i media är nog ganska enkel - det är inga stora saker. Det är snarare gäsp-varning på förändringarna.

  SvaraRadera
 11. Aftonh0ran har tydligen varit inne och läst här. Nu tar de chansen och gratulerar till den nya grundlagen.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8171092.ab

  SvaraRadera
 12. Om det vore en omröstning idag skulle jag rösta NEJ till EU.

  Jag säger nej till mer överstatlighet och centralmakt till Rådet, Kommissionen, ECB etc, samt att politiker som inte har valts demokratiskt sitter och dikterar villkoren för individuella stater från sitt elfenbenstorn.

  Systemet har över tiden visat sig vara en byråkratisk trögkörd sörja som inte alls beaktar stater i tillräckligt stor utsträckning och vars centralstyrning går så långt att länder som Sverige skriver om sina grundlagar. Allt sker utan vare sig debatt eller eftertanke.

  Jag säger dock JA till fortsatt samarbete och diplomatiska förbindelser som främjar internationella relationer. Samt att arbeta mer för mänskliga rättigheter, mot censur och överstatlighet och för ökad transparens i systemet.

  Sedan vill jag påpeka att det inte är speciellt många som t.ex. Dr. Spek (föredöme) som aktivt verkar läsa skrivningar och dokument som dyker upp från EU och den svenska staten. Jag önskar bara att fler kunde göra det aktivt istället att på förhand dra slutsatser på rena spekulationer.

  SvaraRadera
 13. DN har nu rubriken "tyst om lagändring" i stortext och med bild först på hemsidan.

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/i-dag-far-sverige-en-ny-grundlag-1.1214913

  och

  http://www.dn.se/polopoly_fs/1.1214920.1290589587!lagandring.pdf

  SvaraRadera
 14. Allt ovan betyder ingenting längre om ni tar er tid att läsa detta
  http://www.zerohedge.com/article/guest-post-its-official-economy-set-starve

  SvaraRadera
 15. Men det kommer ingen att göra, om du inte bemödar dig med att göra adressen till en klickbar länk. Det blir helt enkelt för mycket besvär annars.

  /Guldkalle

  SvaraRadera
 16. Guldkalle om du har en vettig webbläsare kan du markera och trycka gå till. dubbelklick högerklick vänsterklick, det var väl inte så farligt

  SvaraRadera
 17. En så smidig webbläsare har dessvärre inte Guldkalle. Dubbelklick resulterar i att hela Anonym 13.00:s inlägg markeras och vid högerklick i anslutning till dubbelklick ges ingen smidig möjlighet att komma till webbplatsen.

  Jag har alltså fortfarande inte tittat in på den där sidan.

  /Guldkalle

  SvaraRadera
 18. Anonym 2010-11-24 13:00

  Just det, det är därför denna ändring är så viktig. Tillsammans med euroatom, Lissabonfördrag och nedmonterat försvar har svenskarna helt förlorat kontrollen över sitt land. Kontroll är en av förutsättningarna för att få vara en självständig nation. Sverige är ett av de länder i Europa med mest naturresurser. Vi har blivit snuvade vid näsan! Alla de som kämpat och dött för Sveriges frihet genom århundradena roterar förmodligen i sina gravar. Nu tar visserligen kyrkan bort gamla gravstenar på landsbygden, så ingen kommer att märka att här bott folk framöver.

  SvaraRadera
 19. Så länge vanliga hederliga arbetare inte bryr sig om politiken så lär Sveriges djupdykning fortsätta ner till central elitens käftar. Det är de som faktiskt är motorn i samhället. Bara arbetare får lägre skatter och avdrag på sina renoveringar lär det inte yttra sig alls politiskt. Ett smart sätt att muta socialismens kraft av borgarna och få större rörelse frihet politiskt.

  Det ser alltså inte så ljust ut med detta i åtanke för folkets röster och Sveriges framtid. Det kallas för natural selection på engeleska där den starkaste överlever. Just nu käkas det vanliga folkets åsikter upp bit för bit. Blinda pågrund av sin egen girighet.

  SvaraRadera
 20. @14:23;

  Med tanke på att min släkt bakåt i princip enbart består av självhushållande bönder, som slitit med skog och odling...så högg det till i bröstet, när jag läste din sista mening!

  SvaraRadera
 21. Till Dr Spek och den anonyme som tycker Dr Spek är ett föredöme: ja, förslaget innehåller även en del (i sammanhanget) cykelställsfrågor och några andra kioskvältare som begraver demokratin ytterligare.
  Någon annan anonym har fattat galoppen, Sverige är rikt på naturresurser och som vi som EU-medlem så småningom kommer att bli tvingade att "solidariskt" lämna ifrån oss.
  http://www.radda-sverige.nu/2010/11/24/valkommen-diktaturen-sverige/

  SvaraRadera
 22. Aj-aj-aj! Där kom det mer information som Guldkalle inte orkar titta på för att länken inte är klickbar! Ni måste tänka på Guldkalle som är lite eller snarare mycket lat. Han orkar inte ens berätta hur man åstadkommer en klickbar länk utan länkar till en html-skola som skulle kommit igång i augusti men inte mäktat med detta. Kanske Guldkalles egen html-skola?

  SvaraRadera
 23. Riksdagspolitikerna förstår väl att det inte är möjligt att få acceptans för den svångremspolitik som de länge vetat om att de kommer att börja föra, ungefär nu. Därför är det bättre att överföra nationell kompetens till överstatlig nivå där allmänheten inte kan nå beslutsfattarna.

  Det har ju funnits en miljörörelse åtminstone sedan 70-talet men den har aldrig fått tillräckligt med röster och sympatisörer för att stoppa alla ohållbara reformkrav som förts fram genom facklig/politisk samverkan.

  Invandringen är ju en annan sådan icke-fråga. Välfärdspolitiken har ju alltid förutsatt storskalig invandring, vilket facket givetvis vetat om, men inte velat höra talas om.

  Tobias Wallin

  SvaraRadera
 24. Hej,hej,hej. Jag tror att Cornu håller på att bli desillusionerad, bitter, cynisk och gammal.

  "Men man kan faktiskt vara mot en grundlagsändring utan att stödja (sd). Om man nu inte är riksdagsperson. För då är det partipiskan som gäller. Allt för lönen och möjligheten att ligga hemma och kassera in pengarna."

  Sådana uttalande (och många andra) stödjer min tes.
  Grattis in i klubben av äldre män/kvinnor som börjar misströsta om det sunda förnuftet.
  Tro aldrig att förnuftet regerar.
  Men det är kul med någon som vågar, och har ork, att säga obehagliga sanningar.
  Salut Cornu!

  SvaraRadera
 25. Jag oroar mig inte för jag ser slutet på västlig demokrati. Världsekonomin är mycket värre ute än media skriver om. Politikerna kan inte dölja problemen hur länge som helst. Och när massan inser att det är kört, då går det snabbt.

  Borg och Reinfeldt kommer inte styra detta samhälle när buibblan spruckit, jag tror inte vi kommer ha ett civiliserat samhälle ens.

  Det läskiga är att detta kommer ske över hela västvärlden samtidigt, hunger kommer driva mesiga svenskar att slutligen göra uppror mot tyrannerna i Riksdagen. Ska bli skoj att se om de fega vågar stanna i landet när kollapsen är här.

  Survival of the fittest kommer gälla igen, glöm socnorm och medömkan, det är äta eller ätas som gäller i framtiden.

  SvaraRadera
 26. Hej!
  Nu skall jag förklara hur jag gör när jag använder en icke klickbar länk.

  Det här fungerar åtminstone för webbläsaren Firefox, men jag tror det funkar i alla webbläsare faktiskt.

  Först gäller det att kopiera länken. Det kan göras på flera sätt.
  Kopiering av länk, olika sätt:

  Hoppsan, nu märker jag att jag inte tog allt från grunden, först måste nämligen länken markeras.

  Markering av länk, olika sätt:

  1a) tryck ned musens vånstra knapp medans ena sidan av länken petas på med muspekaren. Sedan flyttar man muspekaren till andra sidan av länken. och när man kommit dit, läs noga nu guldkalle, så släpper man vänster musknapp. Voila, markerad länk!

  1b) Peka någonstans på länken, och klicka 3 gånger i snabb följd. Voila markerat!

  Nu kommer vi till kopierandet av länken!
  Kopierande av länk, olika metoder:

  2a) tryck ned först Ctrl-tangenten, och sedan utan att släppa den, insert-tangenten OCKSÅ, samtidigt alltså kan man säga. Kopierat och klart!

  2b)Använd istället knapparna Ctrl och "c", det klarar du säkert Kalle!

  2c) Sätt muspekaren på markerade länken och högerklicka, då kommer det upp en meny där alternativet kopiera finns med, tryck på det med vänster musknapp! Kopierad länk!

  Nu behövs ett nytt "fönster" eller en ny flik, iallafall om man vill ha kvar den sidan länken hämtades från.
  Skaffande av ny flik:

  3) Tryck på plusset jämte den flik du använder!

  Nu är det bara två steg kvar, ha tålamod Kalle, snart har jag guidat dig genom dessa svårigheter.

  Nu skall vi klistra in adressen i adressfältet!
  Inklistrande av adress i adressfältet, olika sätt:

  4a) (Denna punkt skall du välja om du valde alternativ a under moment 2 tidigare.)
  Tryck med muspekaren i adressfältet så att det aktiveras, sen trycker du ned Shift och insert -tangenterna samtidigt. Färdigt så långt.

  4b) Gör likadant som under punkt 4a, fast bortse från parantesen, eller rättare sagt fyll parantesen(i huvudet alltså) med 2b istället, men sen gör du som under 4a ända fram tills tangenttryckningarna, för då skall du istället välja Ctrl och "v". Kopieringen bör nu fungerat och adressen skall stå i adressfältet om instruktionerna följts noggrant alltså.

  4c) Markera adressfältet på den nya fräscha fliken genom att vänsterklicka på själva fältet (med hjälp av vänster musknapp).

  Nu återstår ett steg.
  Sista steget:

  Tryck ned tangenten där det står ENTER. Kanske står det inte enter utan en instruktionspil för hur man begår harakiri kan ha ersatt texten enter.

  Hoppas instruktionen funkar.

  /Karl-Niklas Hjorthorn


  1a) markera länken

  SvaraRadera
 27. Annars kan man med fördel koda en klickbar länk från början.

  Skriv <a href="url">text som skall länkas</a>

  SvaraRadera
 28. Cornu, är det okej om jag hänvisar hit till mitt inlägg på din sida i min CV?
  /Karl-Nicklas

  SvaraRadera
 29. Karl-Nicklas: Undrar nu om Guldkalle orkar läsa en "hur-man-kopierar-och klistrar-en-länk-i-datorn"-skola :-)

  Att slippa ta ansvar för de välfärdsnedskärningar som komma skall, ja det är ju ett väldigt bra argument för att grundlagsfästa EU-medlemskapet. För egen del, när äta eller ätas kommer närmare så tror jag det trots allt är bättre om vi själva har kontroll över våra naturresurser. Fast med tanke på hur ansvarslösa politiker vi har kanske det inte spelar någon roll.

  SvaraRadera
 30. Har faktiskt känt mig nedstämd och ledsen hela dagen pga vår riksdag. Inte så mycket för just det här beslutet i sig som för att det äntligen sjunkit in hur fullständigt politikeradeln skiter i oss valboskap. Staten & kapitalet - kommunister och moderater i samma båt. Det känns hopplöst att ingen ens bryr sig.

  Eller jo några förresten, all heder åt de 20 som röstade nej. Vilken ironi att vår demokrati endast försvaras av SD. 1984 är här, förtryck är frihet m.m.

  SvaraRadera
 31. Chefen

  Karismatiske Herman van Rompuy

  SvaraRadera
 32. För övrigt är det rimligt att anta att det inte är en slump att Förvarsmakten avskaffats och FRA lagstiftning och liknande införts i passande tid för ändringarna i RF.

  Sverige har för 100 år sedan varit ett etniskt homogent samhälle men är i dag inte det längre. Det allmänna buskapet är att Svenska folket sedan länge inte alls har haft en etnisk folkgemenskap utan en värderingsmässig sådan. Det är efterhandskonstruktioner och statsledningen vet givetvis att någon sorts folkresning kommer att ske i samband med grundlagsändringarna, finanskris eller annat.

  I Jönköping skedde 1948 ett försök till etnisk rensning när tattarbefolkning skulle drivas ut. Gruppen bakom "Flammanbranden" såg yrkesmässigt ut som vilken Latinamerikansk dödspatrull som helst, en svensk "Grupo Colina" ungefär.

  Det saknas skäl att tro att Sveriges statsledning bakom sådana där lismande leenden som tyvärr är en del av nationalkaraktären skulle ha naiva uppfattningar om vad individer i den egna befolkningen är kapabla till.

  Tobias Wallin

  SvaraRadera
 33. @ Silverfisk: Samma bakgrund här. Men åk ut på en kyrkogård så ser du gräsmattor där det var grus, buxbom och stenar i din barndom. I numera finskspråkiga delar av Finland har jag sett att där bott ett folk med svenska namn, samma på öarna i Rigabukten. Men i Sverige tas de bort i rask takt när skötselpengarna sinar. Men så är ju officiellt den svenska identiteten icke-existerande, invandrad eller till och med stulen.

  På Jylland såg jag häromåret kyrkogårdar som fortfarande såg ut som här när jag var liten. (Jag gillar att besöka gamla kyrkor.)

  SvaraRadera