Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2010-11-03 18:57

Nu är Ulfs Vahn ute och kör igen

E24 låter Ulf Svahn från Svenska Petroleuminstitutet få redaktionellt utrymme och antyda att peak oil nu inträffar framåt år 2050. Det är inte vad han säger, men folk kommer tolka det som sägs som att Librafyndet skjuter upp peak oil till år 2050.

För en seriös analys av Libra-fyndet hänvisar jag återigen till mitt tidigare inlägg.

Även E24 far med osanning och anger 16 miljarder fat (ett halvt års global förbrukning), trots att vad som sagts är sannolikt 7.9 miljarder fat (90 dagars förbrukning), men antagligen någonstans i intervallet 3.7 till 15 miljarder fat. 16 miljarder fat förekommer fortfarande inte annat än som fantasier i media.

Huvudet i sanden, eller titta på fakta? Fråga er varför media anger en siffra för fyndet som överstiger vad som anges från officiellt Brasilianskt håll. Vad är man så rädda för?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

  1. Första länken var lite tokig va?

    SvaraRadera
  2. Ingenjören2010-11-04 08:06

    "Vad är man så rädda för?" att förtroendet ska tappas för petroleumbranschen. Även om många bedömmare, t ex du, anser att det skulle bli mycket svårt att ersätta oljan är det av någon anledning någonting som alla i oljerelaterade branscher är livrädda för. En bra analogi är de amerikaner som var övertygade om att Sovjet var militärt starkare än USA, inte för att de önskade det utan eftersom de var rädda för att så var fallet.

    SvaraRadera