Cornucopia?

Aktuellt

Safaris integritetsskydd hindrar kommentarer på bloggen - bugg när du försöker stänga av

Det är nu utrett varför det inte går att kommentera på bloggen för en del användare av Apples Safari-webläsare. Apples (förvisso Open Source...

2010-11-09 20:53

Kommenterar IEA i morgon onsdag

Angående IEA:s fullkomliga fantasier/beställningsjobb i den nyss släppta World Energy Outlook 2010, så kommenterar jag den i morgon onsdag.

Information om vad som står i den finns så länge hos The Oil Drum. Om någon kär läsare råkar ha tillgång till originalet elektroniskt via sitt jobb och vill informera mig närmare om detaljerna i rapporten så finns jag som vanligt på e-post.

Bland fantasierna finns bland annat att man de närmaste 25 åren kommer hitta exakt lika mycket konventionell olja som befintliga fält minskar. Platfåfasen från 2004 skall fortsätta i 25 år till. På exakt samma nivå. Och ja, just det. Saudi-Arabien skall öka sin produktion med 50% utan att nuvarande trender i ökad inhemsk konsumtion skall fortsätta utan tvärt om avstanna.

Och så håller det på. En teori från TOD är att rapporten följer beställt resultat, men genom att framställa ett fullkomligt orealistiskt underlag som skall uppnå beställningen så skickar personalen på IEA en signal till påläsa att rapporten är ett beställningsjobb som skall visa på X mängd ökad oljeproduktion oavsett verkligheten och att personalen inte håller med.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

5 kommentarer:

 1. dom förutsätter ett helt vanligt mirakel helt enkelt :)

  SvaraRadera
 2. De förutsätter inte ett mirakel, de försöker skapa ett :)

  SvaraRadera
 3. National Gegraphic skriver om Peak Oil
  http://news.nationalgeographic.com/news/energy/2010/11/101109-peak-oil-iea-world-energy-outlook/

  SvaraRadera
 4. Spännande. Personligen tror jag inte att det är idioter som jobbar på IEA. Men olja är inte en ordinär råvara såsom vete eller kaffebönor, självklart kommer politiker att lägga sig i.

  SvaraRadera
 5. Skönt, nu kan man sätta på Peak Oil Snooze igen.

  IEA pekar på den viktigaste åtgärden: att sänka efterfrågan genom att ta bort alla subventioner på olja/bensin. Kräver politiska beslut och det kommer att vara möjligt när priserna siger och kostnaden för SA, Iran mfl länders subventioner blir för hög.

  Samtidigt kommer fler och bättre elbilar, och i USA ska de börja bryta jordartsmetaller. Ser just ut tycker jag.

  Kom igen du alla konspiratoriker och domedagsprofeter!

  SvaraRadera