Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2010-11-23 08:04

Idag fullbordas ockupationen och maktövertagandet av Sverige

Idag skall quislingarna i den svenska riksdagen, ledda av landsförrädaren Fredrik Reinfeldt, klubba igenom den grundlagsändring som fullbordar EU:s ockupation av Sverige via Lissabonfördraget. För att understryka att ockupationen skall göras permanent så skriver man dessutom in som extra bonus i grundlagen att vi inte kan lämna EU, trots att Lissabonfördraget tillåter ett utträde.

Den svenska tillämpningen är alltså hårdare än själva fördraget. Det krävs nu en grundlagsändring för att vi skall kunna lämna EU.

Fördraget är också helt i strid med det en knapp majoritet av då röstande svenskar röstade för vid vår folkomröstning om inträde i EU. Svenska folket har inte heller fått säga sitt om Lissabonfördraget, och grundlagsändringen har det knipits helt tyst om under valrörelsen, och fortfarande i svenska media. Annars brukar politrukerna säga "vi gör det till en valfråga", men har sedan knipit helt tyst om det. En röst på alla de etablerade partierna, även kommunistpartiet (v) ser ut att varit en röst för att frivilligt släppa ifrån sig makten över Sverige till ett ockuperande EU.

Lite naivt har (sd)-anhängare dragit igång ett "uppror" på nätet, dvs att man skriver sitt namn någonstans så det kan ignoreras helt av alla politiker som skiter fullkomligt i vad svenska folket tycker på ett för det odemokratiska EU passande sätt. Egentligen borde (sd) hurra. För i EU-parlamentet sitter det fler högerextremister än det sitter svenskar, och dessa högerextremister kommer framöver succesivt få mer makt över svensk lagstiftning via Lissabonfördraget än vi svenskar kommer ha själva.

Att makten över Sverige lämnas över via beslut idag kan man läsa på riksdagens hemsida. Där står följande på förstasidan, har suddat lite för att inte bli av med min reklam.

"Grundlagarna ändras
Onsdag 24 november
DEBATT OCH BESLUT. Regeringsformen ska ändras och det skydd som tryckfrihetsförordningen och yttrandefrihetsgrundlagen ger ska inte längre tillämpas på b*********grafiska bilder. Det är två exempel på vilande grundlagsförslag som behandlas."


Som ni ser är man väldigt tydliga med att Sverige idag upphör att existera som suverän nation. Dessutom tar man ut utfallet av omröstningen och skriver "grundlagarna ändras". Borde finnas ett "kanske" eller "föreslås" där. Även riksdagen har alltså gett upp. Eller visar bara upp sitt förakt för demokratin och folkviljan.

Hela quislingsregimens proposition finns förstås att läsa online. T ex skriver man följande:

"Vårt medlemskap i EU är det internationella samarbete som har störst
direkt påverkan på det svenska samhället, något som bl.a. kommer till
uttryck genom den omfattande överlåtelse som har skett av svensk
beslutanderätt från riksdag och regering."


Men ändå kniper man helt om vad man idag skall rösta igenom. Det är alltså fullt medvetet, men skulle det blivit någon offentlig debatt så vet politrukerna hur folk hade reagerat.

Vad tyckte ni om helgens Idol förresten? Rätt eller fel person åkte ut?
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

41 kommentarer:

 1. Det går bra nu..

  SvaraRadera
 2. Äntligen!

  Vad föreslår du att göra annat än namnlistan?

  SvaraRadera
 3. Nu verkar du spårat ur fullständigt...konstant negativ till börsen och nu ondgöra sig över grundlagsändringen...dessutom fråga läsarna om Idol !! Trodde inte att du eller dina läsare brydde sig om sånt trams / Svante

  SvaraRadera
 4. Finns absolut ingenting du kan göra för att påverka det hela. Det är helt enkelt genialiskt.

  SvaraRadera
 5. Idol. Hört talas om ironi?

  SvaraRadera
 6. Underbart när folk inte förstår ironi förresten. Gör den så mycket värdefullare.

  SvaraRadera
 7. Vilken ironi?

  SvaraRadera
 8. Jag vet inte om det finns så jäkla mycket "svenskt" att slå vakt om. Inskränkt och provinsiellt groupthink ersätts av klumpig byråkrati. Same sh*t, different a**hole, typ.

  SvaraRadera
 9. Cornu, är Du säker på att det inte är Du som missar ironin? Eller var Du ironisk?

  SvaraRadera
 10. Ironi när Cornu frågar om Idol, en markering mot att samhället inte orkar bry sig om de viktiga frågorna, vi har en kollektiv mental kollaps och diskuterar hellre dokusåpor.

  SvaraRadera
 11. Känns som Fredrik "Quisling" Reinfeldt förbereder Sverige för ett övertagande av IMF när bobubblan spruckit och gemene man ligger på rännstenen.

  Som du skrev, genialiskt.

  Agendan är spikad. Detta är som att följa en spikad agenda punkt för punkt uppifrån och ner.

  SvaraRadera
 12. Kan konstatera att sd är det enda parti som är vakna. SD övertygar mig merochmer.

  SvaraRadera
 13. mfc hoppas du är ironisk.

  SvaraRadera
 14. skönt att man röstade på Sveigedemokraterna, det är inte vårt fel att Sveige förintas och ges bort.

  Ni andra 94% som röstade på svenskfientliga etablissemangspartier, är ni nöjda idag? Eller är ni för indoktrinerade efter årtionden av oikofobisk propaganda?

  SvaraRadera
 15. The elites gör det enda som det kan göra i detta läge. Centralisera makten och skapa polisstats lagar nu när oljan börjar försvinna. Jag har svårt att se det göras på något annat sätt. Folket har ju inte makten så..

  Att många tar idol ironin på allvar bland kommentarerna gjorde det hela mycket mer kul.

  SvaraRadera
 16. Läste ditt utmärkta inlägg tidigare i morse. Tyckte att avslutet med att fråga om Idol var perfekt!
  I sammanhanget gick det inte att missförstå.

  Lite humor för dagen blir det ju, när det då ändå visar sig att vissa inte fattar!

  Förresten, grundlagsändringar i all ära. Tänkte bara att nu, när julen närmar sig och julhandeln är i full gång. Skulle du inte kunna skriva ett inlägg om finesserna på de senaste TV-apparaterna?

  SvaraRadera
 17. Nu glömmer du att EU-parlamentet är maktlöst.

  EU är lite grann som Sovjetunionen, det är det på EU-nivå icke folkvalda rådet som egentligen bestämmer.

  Högerextrema röster i parlamentet kommer inte att få något större inflytande över svensk lagstiftning.

  SvaraRadera
 18. I en demokrati borde alla grundlagsändringar gå ut till allmän omröstning.Med dagens teknik skulle det inte innebära några större kostnader.
  Men som sagt vi lever inte i en demokrati!

  SvaraRadera
 19. Anonym 9:33. Nej, Dominique Strauss-Kahns uttalanden vid centralbanksmötet i Frankfurt häromdagen visar vad planen är. Finns både uttalanden på Youtube och via länkar, en bifogas nedan:

  http://www.telegraph.co.uk/finance/financetopics/financialcrisis/8147913/IMFs-Dominique-Strauss-Kahn-wants-fiscal-and-reform-powers-given-to-Europe.html

  SvaraRadera
 20. Hær har skett saker sedan jag gick i skolan, eller så har jag missat en tidigare omrøstning. Grundlagsændringar (fick jag læra mig) kræver två beslut med ett mellanliggande val. Ær detta inte længre fallet?

  SvaraRadera
 21. Grundlagsändringar måste beslutas i två omröstningar med ett riksdagsval emellan. Cornucopia säger inte att det här var den andra omröstningen. Var det så?

  SvaraRadera
 22. Jodå, det är den andra omröstningen. Den första var väl i våras, och vi har som bekant haft ett riksdagsval emellan.

  SvaraRadera
 23. Detta är andra rundan, minns du inte de hårda debatterna under våren, hur riksdagsvalet präglades av dessa viktiga frågor, alla diskussioner runt fikabordet osv osv och osv?
  Eller var kanske fotbolls-VM, semesterplanerna, senaste episoden av "Ullared" eller kanske vädret i allmänhet viktigare?

  SvaraRadera
 24. Önskar att jag röstat på sd.

  SvaraRadera
 25. Vet inte... men jag tittade på biggest looser.
  Där har de ju i alla fall en objektiv mätmetod (vägning) som avgör lägsta procentuella viktnedgång.
  MEN! en diskussion uppkom huruvida det vore lämpligare att beräkna procenten nedgången av fettvikten istället för totala kroppsvikten.

  ...fast å andra sidan... när peak oil fått råda ett tag och makten xhorat bort de sista resterna av landet, då torde bukomfångsproblematiken vara ytterst marginell.

  /Tisgift

  SvaraRadera
 26. Det är skrämmande vilket demokratiförakt våra politiker visar när de trumfar igenom två snabba omröstningar före och efter ett val utan att diskutera förändringarna med folket. Och våra medier är uppenbarligen också ointresserade av demokratisk diskussion. Men det är ju ingen nyhet.

  SvaraRadera
 27. Kan någon förklara för mig vad det är för mening att ha riksdagsval i Sverige i framtiden, om det ändå är EU som avgör allting?

  SvaraRadera
 28. Vi lever i en skendemokrati. Det är svårt för de flesta att inse och erkänna det.

  Ta ut Era pengar, köp guld och silver.

  SvaraRadera
 29. Så fort ett EU direktiv ska tydas och implementeras, tar Sverige genast detta till sin ytterlighet och gärna även förbi i sin iver att införliva det nya direktivet. Alltmedan EUs övriga stater fuskar och inför undantag. Varför ska Sverige alltid vara så JÄVLIGT DUKTIGA?
  Sverige måste vara ett av de mest förbjudna länderna inom EU. Allt är förbjudet eller superreglerat

  SvaraRadera
 30. Fy fan man får ju magsår.

  SvaraRadera
 31. Ännu en seger för Friedrich Machiavelli Reinfeldt

  SvaraRadera
 32. En läsvärd artikel av Jan Kallberg
  Utlandssvenskarna påvisar systemfel.
  http://www.dagensps.se/opinionen/artiklar/2010/11/23/88376712/index.xml

  SvaraRadera
 33. Statsminister Schweinfeldt

  SvaraRadera
 34. Från den utmärkta bloggen EUReferendum:

  "When it also dawns – as it eventually will – that the authorities are also working for an alien power (not "foreign" - but alien), as is increasingly the case with the police through the Hague Programme, then the last vestiges of consent will break down. The divide between "us" and "them" will become a permanent breach. And then we start killing them.

  This is not a warning, nor a threat, nor a prediction, nor indeed an instruction. It is simply an observation. When the compact between the people and their rulers breaks down, the result is always the most extreme form of violence.

  In Britain, however, having been tolerably well administered for several centuries, we have become slow to turn to serious violence. Thus, our rulers have got lazy and complacent and they think they can continue along the route they have taken. They can't. The worm will turn eventually. When it does, people will die. That now is the only certainty."

  Tyvärr gäller detta lika väl för Sverige som för Storbritannien. Förr eller senare kommer folket att titta upp från "Idol" och upptäcka att man blivit bedragna. Konsekvenserna kan bli förfärande.

  SvaraRadera
 35. Sv. ProfessorPelotard
  Tyvärr blir det nog så och det är nog en anledning till att demografin ska förändras. Man har tagit varning av Per Albins Hanssons ord om homogenitet. Motsatsen till Söndra och härska.

  SvaraRadera
 36. Ironin blir tydligare och kanske även roligare om man istället frågar: Vann rätt idol? Alla vet ju att det är först i det sista avsnittet som man får en vinnare. Frågar man efter vinnare varje vecka framkommer likgiltigheten för programmet mycket tydligare.

  /Guldkalle

  SvaraRadera
 37. nu gäller det. nu ska det beslutas om det redan beslutade. vem är rädd för vem? varför vågar inte statsministern fråga folket som det berör?hur vågar statsministern och hans kompisar fatta stora beslut som gäller 10 miljoner människor? alldeles själva? hur har de mage? en grundlag är en grundlag, en stor stenbumling som kräver många för att rubbas. många ska vara med och bestämma var den ska placeras och ännu mer kraft behövs om bumlingen ska omplaceras eller rullas tillbaka.smög man sig fram till första beslutet? så fegt!hörde man någon politiker berätta om grundlagsändringsförslag i samband med valdebatten? var är alla journalister som vill? värna om demokrati och yttrandefrihet?
  sverige skulle gråta om sverige visste!

  SvaraRadera
 38. Karl Sigfred:"Jag kommer att rösta för grundlagsändringen, som medför ett antal förbättringar. Personvalsspärren till riksdagen sjunker från 8 till 5 procent, vilket ger väljarna åtminstone något större inflytande över vilka de vill ha i riksdagen. Det blir dessutom lättare att få sin sak prövad om du drabbas av en lag som du aner står i strid med grundlagen."

  Som C säger om EU, alla läser in det de vill ska hända och bortser från de andra.

  SvaraRadera
 39. Jag reserverar mig mot denna idioti.
  /Grönvita

  SvaraRadera
 40. Svante, din gök..

  Jaja, saker sker alltid över huvudet på oss. Vi dödliga kan inte göra ett skvatt. En fars är vad det är.

  SvaraRadera