Cornucopia?

Aktuellt

Säkerhetsfunktionerna i Revolut - skaffa kort och få 200 kronor

Detta inlägg är reklam för Revolut . Om du använder denna länk för att registrera dig för ett konto och kort får du 200:- SEK insatt på ditt...

2010-11-08 06:43

Guldpriset i SEK per gram vecka 44, oktober 2010 - stabilt över 290:-

I veckan som gick fick vi både se guldet återigen etablera sig stabilt över 290 kronor per gram.

Guldet ligger kvar i köp, men prisutvecklingen är fortfarande väldigt hackig pga valutaeffekterna mot dollarn och någon ny kortsiktigt stabil trend har inte etablerat sig riktig än. Dollarns utveckling i spåren av Federal Reserves beslut om att trycka upp 600 miljarder USD fortsätter vara avgörande.

I amerikanska dollar blev det en köpsignal i torsdags, och nu på morgonen har priset öppnat någorlunda stabilt.

Avgörande rörelser kommer först senare under dagen.

Handelsbanken har i övrigt fortsatt köp på guldet i veckobrevet som kom ut tidigare på morgonen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

7 kommentarer:

 1. Guldet stor helt stilla i 20 år 1980-2000 efter en spik 1980 för att nu haussas igen senaste decenniet.
  Precis som vi idag ruskar på huvudet och skrattar åt de som investerade i tulpanlökbubblan så kommer man att göra nära guldbubblan spricker.. men visst en bit till ska det väl gå att få upp priset på 20x20x20 meters kuben med metall innan bubblan spricker...

  http://bridge.redeye.se/aktiebloggen/visst-ar-guldet-en-bubbla

  Lycka till...

  SvaraRadera
 2. Hade varit intressant med en analys av silverpriset.

  SvaraRadera
 3. Guldet ökade när det blev energikris och stagflation. Sedan lyckades Reagan övertyga tillräckligt mycket idioter om att framtiden såg fin ut. Inte ens Reagan skulle kunna ge folk hopp om framtiden i den innevarande situationen, vilket är en garant för att guldpriset kommer fortsätta stiga.

  SvaraRadera
 4. Anonym 09:24
  Du verkar inte förstå att just det att det finns lite guld är ett viktigt skäl till att det tilldelas så högt värde. Om det fanns en miljard tavlor av gamla mästare som Da Vinci så skulle du kunna torka arslet med dem. Men nu är vissa tavlor värda närmare en miljard kronor. Det får man en hel del jordbruksmark för. Oavsett vad du tycker om det.

  SvaraRadera
 5. Om jag ägde allt guld i världen så skulle jag vara miljoner gånger rikare än Bill Gates. Varför skulle jag inte välja det snarare än allt det där som Warren Buffet talar om? Gud så joxigt att ha ägaransvaret för all jordbruksmark i USA! Dessutom skulle amerikanska staten snabbt fixa en jordreform som tog ifrån mig min mark. Mitt guld vore däremot inte särskilt svårt att gömma bort.

  SvaraRadera
 6. Vad du tjatar. Har du inte fattat ännu att silver är det nya guld?

  SvaraRadera
 7. Som anonym 2010-11-08 11:02 önskar jag mig också en motsvarande analys av silver. Gärna också en längre artikel som tittar på potentialen i silver dels som investering, dels som värdebevarare.

  /MK

  SvaraRadera