Cornucopia?

Aktuellt

Valueguard: Näst sämsta januari någonsin för lägenhetspriserna

Lägenhetspriserna i Sverige steg med +1.78% i januari enligt Valueguard. Januari är normalt årets bästa månad, och siffran för januari 2020 ...

2010-11-21 09:43

Fortsatt brist på (s)jukdomsinsikt

I SvD idag slår minst två rubriker mot oss som visar på fortsatt brist på (s)jukdomsinsikt från socialdemokratin. Som bekant har moderaterna tagit över rollen som ett arbetarparti, dvs ett parti för de som arbetar. Socialisternas enda respons på att deras politik för bidragstagare misslyckats och gett dem sitt sämsta val sedan partiet grundades, är mer av samma.

Veronica Palm, som gärna vill bli partiledare, gick tidigare ut om återinförande av förmögenhetsskatten i Dagens Industri. Det toppar hon nu med att jobbskatteavdragen skall dras in och att fastighetsskatten skall återinföras i SvD.

Kort sagt skall partiet straffa arbetare, även låginkomsttagare, liksom de som har ett arbete som ger dem möjlighet att köpa en villa till sin familj. Allt detta för att öka bidragen till de som inte arbetar. (s) inser alltså inte att bidragslinjen har misslyckats, och att de inte kommer stärkas som parti bara för att de vill fortsätta på en misslyckad linje.

Men partiet är åtminstone konsekvent inkompetenta, rent av brutalt konsekventa. (s)-kvinnornas Nalin Pekgul, som nu slipper de bandagerade händerna efter att ha applåderat "partiets bästa valrörelse någonsin" på valnatten, kräver att man inte skaffar en kompetent partiledare. Istället för kompetens skall kravet vara att partiledaren saknar snopp. Anatomin på partiledarkandidaterna är viktigare än deras förmåga att förändra partiet. Det är ju åtminstone konsekvent.

Man vill att företag skall kvotera in kvinnor i styrelserna, oavsett kompetens, och man vill således också kvotera in en kvinna på partiledareposten, oavsett kompetens. Att kvotera in en kvinna oavsett lämplighet fungerade inget vidare. Facit heter Mona Sahlin och socialisternas sämsta val någonsin.

Allt detta är förstås glädjande. Vid nästa val kommer miljöpartiet vara större än socialdemokraterna, som allt mer förpassas till den historia där de hör hemma. Förändras eller dö ut. Att socialisterna försöker göra om samma misstag är förstås glädjande och stort underhållningsvärde för oss tänkande människor, och visar på en enorm brist på sjukdomsinsikt.

Vad det också visar är att ett parti som tror att mer av samma kan bota problemen är att de inte under några omständigheter bör få regera Sverige igen. När Sverige får problem framöver, så kommer de helt sakna förmåga att tänka till hur problemen skall lösas, annat än genom högre skatter, mer bidrag och mer kvotering av kvinnor.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

16 kommentarer:

 1. Fniss... "..oavsett lämlighet.." var det en avsiktlig felfingertramp månne?
  Kanske undermedveten?
  Men kul med tanke på artikelns innehåll...
  / Erik

  SvaraRadera
 2. Kom just på...
  Borde man ej kalla S för "Sahlinistas" a' la Nicaragua??
  Ursäkta men guldkornen bara trillar ned...
  / Erik

  SvaraRadera
 3. Bra inlägg! Håller verkligen med dig. (Obs, kolla stavningen i rubriken).

  SvaraRadera
 4. 10:41. Tack. Hjälper det om jag skyller på ett strulande tangentbord?

  SvaraRadera
 5. En intressant artikel:
  Rosa elefanten i det socialdemokratiska rummet
  http://www.dagensps.se/opinionen/artiklar/2010/10/26/21350027/index.xml

  SvaraRadera
 6. Jepp, tackar för detta. Själv orkar jag inte hålla mig uppdaterad på allt kacklande bland partierna. Men klart intressant hur inkompetenta socialdemokraterna är. Så Reinfeldt lyckades med att krossa sossarna, vilket dem bidrog mest med själva. Livet går vidare mot nya äventyr. Alexander Bard för statsminister!

  SvaraRadera
 7. Jag tycker att tanken bakom socialdemokratin, ta hand om alla, är bra.
  Men lilla Sverige klarar inte att hålla den linjen, själva i världen. Tyvärr.
  För Sveriges skull, men lite mot mig själv, så röstar jag höger.
  /Johan J

  SvaraRadera
 8. Man kan trösta sig med att när IMF stövlar in i Sverige så kommer man att skrota de flesta bidragen så då blir det bara höga skatter kvar.

  Anmärkningsvärt hur dålig omvärldsuppfattning S-folk har. Man måste binda fast dom i en stol och banka in sanningen i huvudet på dom för att dom ska fatta. (detta är inte en uppmaning att binda fast S-folk och banka in sanningen i huvudet)

  SvaraRadera
 9. Vi har väl knappt några bidrag längre. Som jag har förstått det går nästan alla skattepengar till att betala räntor av olika slag.

  SvaraRadera
 10. Att välja partiledare- Hur svårt kan det vara???

  Eftersom SVT försöker konkurrera med TV4 så varför inte starta en uttagnings såpa i hela landet a´la Idol och låt sedan kandidaterna som går till final presentera sig och sin politik,dansa sjunga eller dra en rolig historia a´la Tage Erlander och så får folket ringa in och en kandidat röstas ut varje vecka.

  Fördel? Jo vinnaren kan under året fungera som partiledare och glöms sedan snabbt och ny omgång startas varje år och det blir ingen cementkloss på partiledarposten samt SVT får in en inte ringa summa på inringda telefonsamtal.

  Politiken är ju ändå en cirkus så varför inte ?

  SvaraRadera
 11. Att S-kvinnorna vill sätta en feminist som partiledare, borde applåderas av borgerligheten. Vad är egentligen anledningen till att de vill det? Jag tror det är att de vill ha kvar sina maktpositioner med tillhörande förmåner (löm mm.) Feminismen har ju utvecklats till att vara ett tyst samtycke om att vi feminister vet bäst. Så länge feminismen är rådande kan de alltså inte förlora sina positioner med hänvisning till att någon annan är mer kompetent. Desvärre är feminismen inte grundad i något som helst logiskt resonemang, utan är bara ett rent maktinstrument. Så här är det för jag som säger det är feminist, typ. Jag har alltid rätt, inte på grund av mina argument, utan på grund av en i mina ögon rättfärdig verklighetsbild (förvriden av indignation över upplevda oförrätter).

  Feminismen har inte som mål att skapa ett samhälle där mänskliga värden prioriteras, utan har bara syftet att ge all makt till kollektivet feministerna. Eftersom detta är en ytlig maktfilosofi, som inte visar prov på någon högre medvetenhet är möjligheten för TPTB att använda dem som nyttiga idioter uppenbar. Feministerna kan fås att förespråka eller genomföra vad som helst bara de får behålla makten.

  Svenska folket förefaller ha insett att feminismen är människofientlig. Hur många röstade på feministiskt initiativ i riksdagsvalet? Jo 0,4%. Är det dit sossarna strävar, så varsågoda!

  SvaraRadera
 12. Socialdemokraterna är/har varit 'arbetarepartiet', alltså ett parti för arbetare, inte alla som arbetar. Uteslutna är med andra ord egenföretagare, hemmafruar, sjuka samt mycket rika individer (i praktiken överklassen i slutet på 1800-talet, senare kanske i huvudsak den övre medelklassen). Dessutom 'skötsamma arbetare', det vill säga de som hade en fast förankring på arbetsmarknaden under längre tid.

  Moderaterna är inte ett parti för de som arbetar (om man med det menar ett parti som gynnar alla som har ett jobb). Istället prioriterar de marknadslösningar som praktik, dvs att låta människors möjligheter att efterfråga styra utbudet, och att få utbudet att vara så flexibelt som möjligt. Man tillämpar exempelvis föreställningen om att all arbetslöshet är 'frivillig', dvs orsakas av stelhet i lönerna nedåt. De som gynnas är individer som har hög anställningsbarhet i kraft av kontaktnät/viss utbildning om detta kombineras med god hälsa.

  /Maria

  SvaraRadera
 13. Sossarna är fortfarande vid makten-som spöken.
  Borg ang Bobubblan: Vi kunde ju sänka kapitalskatterna från 30% till 10-20% , men det vore väl inte acceptabelt för oppunionen-läs S.

  Det vore bra om de kunde få fram verkliga människor som inte skräms som spöken och som går att förhandla med!/Oppti

  SvaraRadera
 14. Jag tror S kan komma tillbaka - dom måste bara se till att bli ett riktigt arbetarparti igen - ett parti FÖR arbetande (arbetare som tjänstemän).

  Ta politiken från moderaterna, med arbetslinjen, skattesänkningar för arbete (tex ROT/RUT) osv - men vinkla utanförskapet annorlunda: Istället för att tvinga tillbaka folk, eller "motivera" dom med sänkta bidrag och hårda begränsningar: Motivera med att hjälpa folk tillbaka till arbete. Slå på trumman för att alla skall ha rätt till att iaf arbeta deltid om man inte klara mer osv

  Det skall löna sig att arbeta, sedan, i linje med ideologin, kan dom samtidigt ta pengar från icke-arbete - tex kapitalinkomster, men försiktigt så att det inte slår bakut. Miljöpartiet har ju tex redan från början haft en skatteväxling på agenda: Beskatta energi mer, och arbete mindre - så där kanske dom kan samarbeta (inte bilda allians - bara samarbeta) - och se sen till att utse en lite mindre röd och modern partiledare som kan tala, debattera och har ett självsäkert framträdande - kvinnlig eller manlig spelar ingen roll !

  /K

  SvaraRadera
 15. Cornucopia kanske också kan säga något om Lena Sommestads utläggning kring några Palme-ord i en DN-debattartikel idag:

  ”När det gäller vår miljö finns det ingen individuell framtid, varken för människor eller för nationer. Framtiden är gemensam. I gemenskap måste vi dela den. Tillsammans måste vi skapa den.”

  I dessa korta rader finns några av de verkligt tidlösa socialdemokratiska värderingarna, som numera tycks vara så svåra att minnas. Här finns idén om en hållbar samhällsutveckling. Här finns fokus på människan och demokratin. Här finns tron på en gemensam framtid. Den ekonomiska politikens uppgift är att främja dessa värderingar – inte att kväva dem. I den insikten måste förnyelsen börja.

  SvaraRadera
 16. Tror också s har hyffsade chanser att komma tillbaks. Det är lite som i Full Metal Jacket -Inside every gook, there's an american trying to get out". Folk vill egentligen rösta på s men har inte förmått sig pga att de saknat politik i kombination med att man visat upp Östros med sina idiotiska argument för många gånger (låna till skattesäkningar bla bla bla).

  Jag är väl den enda som tycker att Mona var något positiv för s, det är precis en sådan ledare som behövs. det är såkalrt svårt om personerna runt henne är så okarismatiska att de nästan skickar ut s ur riksdagen. Nej, en ledare likt Mona och rätt tänkare runt omkring är vad som behövs. Glöm inte att Mona var första politiker som seriöst lyfte frågan om Peak Oil!

  SvaraRadera