Cornucopia?

Aktuellt

Kommer ni ihåg SVT:s Covid-19 superspridarevenemang Melodifestivalfinalen 2020?

"Det hade varit fruktansvärt tråkigt med en final utan publik." - SVT:s talesperson Vi avbryter ordinarie sändningar för att dra o...

2010-11-25 07:42

EU-nomenklaturan höjer sina egna löner med 3.7%

Europaparlamentet höjer sina löner med ca 3.7%. EU-kommissionen likaså, liksom ministerrådets ständige ordförande Rumpan och även utrikespersonen Ashton. Naturligtvis är det dessutom nästan skattefria löner med endast 8% i skatt. Höjningen sker dessutom retroaktivt sedan mitten av 2009.

Ovanpå det får ca 46 000 EU-byråkrater motsvarande retroaktiva löneförhöjning, samtidigt som EU genomlider en skuldkris. 46 000 byråkrater. Smaka på det. Njut. Det är du som betalar.

Från The Daily Mail:

"European Court judges stand to gain a pay increase of almost £8,000 as a result of the 3.7 per cent rise, taking their salary to almost £220,000. MEPs will see their salaries rise from £81,401 to £84,412.
They already earn significantly more than a Westminster MP’s salary of £65,738 and also qualify for lavish expenses and pensions. EU president Herman Van Rompuy will pocket a rise of almost £12,000 on his £320,000 salary, which is already twice that paid to David Cameron.
Labour quango queen Baroness Ashton – controversially appointed as the EU’s first foreign minister last year – will see her pay rocket by more than £11,000 to almost £325,000. Most of the officials affected already benefit from a special European level of income tax which starts at just 8 per cent – less than half the basic rate in the UK."


Varifrån kommer pengarna? Naturligtvis från nettobidragare till EU:s budget, som Sverige och Tyskland. Länder vars regimer nu dessutom vill vara med att betala för Irlands obalanser, delvis orsakade av EU-bidrag.

KPI-inflationen i EU låg 2009 på 1% och rullande 12-månaders KPI-ökning är just nu 1.7%.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

16 kommentarer:

 1. Blä. Men man måste tänka på hur mycket positivt som kommer från EU...

  /NisseK

  SvaraRadera
 2. EUs stöd till olönsamma kolkraftverk tycker jag är mer upprörande

  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/eus-kolstod-fortsatter_5732147.svd

  Subventionera kolkraft? Som dessutom inte ens bär sig ekonomiskt?

  SvaraRadera
 3. inte bra för blodtrycket så här tidigt på morgonen. man kanske skulle gå ut och slå ihjäl en politiker.

  SvaraRadera
 4. Det faschistiska EU växer fram. Nu är det bara att vänta på en total ekonomisk kollaps så att vi kan få en ny Hitler! Vi är iallafall på väg mot ett slags byråkratiskt tyranni. Det bästa för oss vore nog en ekonomisk kollaps om den kunde leda till att hela EU samarbetet havererade, inte förstärktes..

  SvaraRadera
 5. Din jävel! Hur kan du ha mage att förstöra en bra dag redan till frukost?
  Var är de goda nyheterna?
  /Sa nej från början och har inte ändrat mig.

  SvaraRadera
 6. Ein volk, Ein reich, Ein führer!

  Godfrey Bloom sa det bäst häromdagen! Får gåshud över att någon vågar stå och säga det och det verkligen speglar hur saker och ting är och vartåt det barkar.

  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/citerade-hitler-blev-utslangd_5728089.svd

  SvaraRadera
 7. Här får man se hela kalabaliken över Godfrey Bloom.

  Godfrey Bloom is given the Soviet treatment

  SvaraRadera
 8. Nigel Farage följer upp med ytterligare en sågning av Euro systemet och Rumpan:
  The Euro game is over

  SvaraRadera
 9. Demokratur må vi ha och snart en diktatur.
  För vi är redan där egentligen, men de gömmer de väl. Med tanke på den kommande finanskrisen så kommer det bli ännu lättare för demokratur förepråkarna att ta över länderna. Frågan är om girigheten eller friheten är större hos folket. Tyvärr verkar girigheten vara större just nu.

  SvaraRadera
 10. Att det här ens är möjligt anser jag ha två huvudskäl:

  1. Människor av idag är inte beredda att ta ansvar för sina egna liv. Vi vill ha allt serverat gratis med hög kvalité, få pengar fast vi inte jobbar. Är vi sjuka ska vi ha det minst lika bra som dom andra. Räcker inte resurserna får någon mer än gärna ta från någon som har och ge till dig. Räcker inte det så vill vi låna till det vi saknar, utan att vare sig betala tillbaka det eller betala ränta.

  2. Ingen bryr sig. Människor bryr sig om Idol, inte att demokratin och friheten upphör att existera.


  Det som i slutändan kommer rädda oss är internet och ungdomsgenerationen. Bloggare, fria nyhetsmagasin osv. De äldre har ingen aning om vad som händer i världen.

  SvaraRadera
 11. Jag bor sjalv i Bryssel, men jobbar i den privata sektorn. Har haft en rad disskussioner med min svarmor (som jobbar for kommissionen) darfor att hon tycker att jag uttrycker kommunistiska asikter nar jag pekar pa att assistenter i parlamentet tjanar dubbelt sa mycket sa bade mej och min 30ariga sambo (bada med goda utbildningar och 'bra' jobb). Jag ar ekonom och ungefar sa langt fran kommunist man kan komma, daremot forstar jag vad 'paid in accordance with value creation' betyder. Min svarmor tycker att supply/demand sagt sitt, samtidigt som hon tror att doktorander som jobbar som sekreterare i kommissionen gor det for 'tryggheten och inte pengarna'. Att vi dessutom sag bostadspriser lyfta med 17% det senaste aret gor det inte lattare att bo har. Sverige borjar se bra ut harifran.

  SvaraRadera
 12. Lägg ner EU nu, visst ja, Sverige kan ju inte längre gå ur. Shit, we are fucked.
  Man får nog flytta snart, till ett icke EU land. Någon som har tips på ett trevligt sådant?

  SvaraRadera
 13. Bor själv i Schweiz, verkar av någon anledning finnas gott om svenskar här.

  SvaraRadera
 14. Anonym 10:52

  Norge.

  NisseK

  SvaraRadera
 15. Jag blir alltmer negativ till EU, låt oss gå ur skiten innan vi dras med ner.

  \Thaman

  SvaraRadera
 16. Uuuh, man skulle tro att dessa charlataner skulle föregå med gott exempel nu i kristider. Begär av vanligt folk det de själva aldrig skulle ställa upp på.

  Fan att man röstade ja. Jag trodde aldrig att EU skulle bli ett nytt Sovjet, men såklart det handlar om politiker. Nu är man äldre och klokare jag var bara 20 när det var val. Kan någon nämna något som politiker inte förstört?

  Jag är mer och mer en övertygad antistat människa, ser helt klart tendenser till varför vissa konspirationsteorier uppstår. FRA, nu föredraget, tvånget att spara data hos leverantörerna mm mm

  Nej, vi får hoppas på en ekonomisk kollaps med en enorm social oro som river ner allt statligt förmynderi, Sverige skulle aldrig kunna kväsa folket om oro uppstod. Det har äggen sparat in på :) Det är viktigare med HBT än lag och ordning.

  SvaraRadera