Cornucopia?

2010-10-30 09:54

Jag har skrivit något opassande

Ni kanske har noterat att det åtminstone när man varit inne på bloggens förstasida har dykt upp svarta annonser för Microfinance etc istället för sedvanliga Google Adsense-annonser. Det är Googles ("don't be evil") sätt att berätta att jag skriver något opassande, och att man därför dragit in betalande annonser på sajten.

Jag lyckas inte riktigt räkna ut vad det är jag har skrivit som Google inte gillar. Möjligen att jag skrivit om ekonomisk br******** och aktiebedr*******. Eller p**k o*l? Vem vet? Någon feedback om vad det var man inte fick skriva om lämnar inte Google och i själva företagets affärsidé ligger också att det är omöjligt att kontakta bolaget för några som helst svar på specifika frågor.

Så vad det är jag måste hålla tyst om för att få reklamintäkter kan jag bara gissa.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

17 kommentarer:

 1. Själv har jag fått lära mig att det är "farligt" att förlita sig på AdSense som största eller enda intäktskälla på blogg, då de ganska godtyckligt kan göra som de gjort här. Om felet är något annat vet jag ej, du kommer väl fortfarande in på ditt konto?

  Får du ingen ordning på det så finns det fler annonsnätverk med CPC än AdSense, även om antalet svenska annonsörer är mindre.

  Hoppas det löser sig i vilket fall :)

  SvaraRadera
 2. Jag ska säga vad du inte får skriva...

  - judar
  - wikileaks
  - konspirationer

  Eftersom man inte får skriva om sådant ligger det uppenbarligen sanningen i det. Sverige är förstört och det finns starka "osynliga" krafter bakom det, och det är inte svenskar...

  SvaraRadera
 3. Uhmm.. Allt som inte är inom PK ramen i Sverige lär väl svenska Google fördöma och trakassera. Chockerande? Nej. Snart lär väl wikipedia ändra ordet demokrati till demokratur för Sverige.

  SvaraRadera
 4. Det händer av och till att Google gör så här. Den här gången har det drabbat framsidan och jag kan inte hitta vilken specifik artikel som är syndaren, annars brukar det fungera att klicka på respektive artikel. Kvarstår reklamförbudet då så vet man vilken artikel som innehöll något olämpligt.

  SvaraRadera
 5. @Cornucopian

  Ta bort inlägget, skär upp det, stoppa tillbaka bit för bit. Är alltid lite intressant att veta vad som döljas bör.
  Undrar om kommentarer kan orsaka reklamstrejk.

  /Tisgift

  SvaraRadera
 6. aha, då hjälper det ju inte..

  Skapa några tomma inlägg som lägger sig överst?

  /Tisgift

  SvaraRadera
 7. Vet som sagt inte vilket inlägg, eftersom inläggen har reklam.

  Kommentarer kan nog orsaka reklamstrejk, men kommentarerna syns inte på framsidan. Snarare kan kommentarer späda ut innehållet, så att förekomsten av dumma ord minskar sett till den totala andelen.

  SvaraRadera
 8. Hmm, vilket sammanträffande. Det här en den femte av "mina" bloggar på en vecka som skriver att de blvit Ad Sense-blockade.

  SvaraRadera
 9. Tänk, det tog flera timmar innan jag förstod vad den här posten handlade om. Jag läste och tittade och läste och tittade och fattade absolut ingenting. Till slut förstod jag att jag skulle stänga av ad-block, och DÅ förstod jag lite mer av posten...

  SvaraRadera
 10. Trött_på_smygbrunskjortswebbtroll2010-10-30 14:14

  Det kan ju vara så enkelt som att affärsmodellen inte riktigt håller för dem...

  SvaraRadera
 11. Å andra sidan är det helt OK att du gör reklam för Kiva.org . Rekommenderas varmt, jag är själv medlem och tänker fortsätta att utöka det lilla kapital som jag har snurrande där.

  SvaraRadera
 12. Jag och jag. Får ingen ersättning för Kiva-reklamen. Den är ett straff för något jag skrivit. Däremot kan Kiva vara värt några rader i ett blogginlägg.

  SvaraRadera
 13. Absolut! Förresten tycker jag mig märka att du också är (nybliven?) medlem i Kiva.org, gläder mig åt det.

  SvaraRadera
 14. Tyvärr är opassande.se redan upptaget av en piratpartistisk bloggare.

  SvaraRadera
 15. Skulle tro att det är din enkät om wikileaks som stör dem

  De antar säkert att allt som svenskar skriver om wikileaks är pro-wikileaks...

  SvaraRadera
 16. Finns det verkligen folk som år 2010 surfar utan AdBlock eller motsvarande reklamborttagare? Varför skulle man vilja se reklam? Möjligtvis för att stödja vissa specifika bloggare som tjänar några futtiga kronor på annonsvisningarna, men även om jag verkligen gillar din blogg så behåller jag nog AdBlock på här också. Tror inte du är i något direkt behov av reklamintäkterna...

  SvaraRadera
 17. Faktiskt. Jag rättar munnen efter matsäcken. De flesta skulle inte klara sig på min inkomst, men jag har å andra sidan slimmat utgifterna rejält. Men folk har rätt att installera AdBlock eller motsvarande, inte min sak.

  SvaraRadera