Cornucopia?

Aktuellt

Reklam: Få 200:- SEK om du skaffar ett Revolutkort

Detta inlägg bör ses som marknadsföring för Revolut, och är alltså reklam. Revoluts förpackning för deras premium metallkort. Jag ha...

2010-10-18 06:57

Guldpriset i SEK per gram vecka 41, oktober 2010 - dollarn förstås

Under veckan som gick stärktes guldpriset i svenska kronor något på ett dollarras som planade ut.

I amerikanska dollar föll guldet i fredags liksom nu under morgonen, återigen på en stärkt dollar.

Lätt absurt så stärks dollar på beskedet att den amerikanska centralbanken skall försöka få fart på inflationen.

Efter några dagars paus i det digitala tryckandet av nya pengar så köpte den amerikanska centralbanken amerikansk statsskuld för 4.69 miljarder USD i fredags igen via ytterligare en POMO, men dollarindex stärks ändå. Tekniskt gick dock dollarindex över i sälj/neutral nu på morgonen, så man bör av försiktighetsskäl avsluta eventuella dollarpositioner.

Även mot svenska kronan gick dollarn över i sälj/neutral, fast redan i fredags.

Det ser för tillfället ut som raset i dollarn kan vara över, men inget har egentligen ändrats och USD borde fortsätta falla tids nog. Tvärt om så utlovas nu ännu mer sedelpressande.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

6 kommentarer:

 1. Cornu, är du helt främmande för en kraftigt stärkt dollar närmaste åren? Kan det ändå inte vara så att USA går mot deflation som Hugh Hendry säger? Står inte USA nästan exakt där Japan var för snart 20 år sen? Jag tror det, och jag tror på en ny smäll mycket snart inom bankvärlden. Amerikanerna verkar ju inte betala sina lån längre, och det är inget speciellt gott tecken. Här i Sverige talas det inte mycket om detta, precis som det inte talades speciellt mycket om bolånekrisen i USA när den började 06/07.. Jag tror marknaden vill deflatera dollarn och jag ifrågasätter om FED kommer lyckas sänka den.

  Henke

  SvaraRadera
 2. Kanske till en början ja, vilket väl är vad Hendry säger. Men Japan och USA har väsentliga skillnader. Japans statskuld är och var inhemsk, medan USA:s statsskuld är till utlandet. Japan var fortfarande en producerande ekonomi och exportland, medan USA lagt ner väldigt mycket av sin produktion och är ett importland.

  Och sedan är inte 2010-talet samma som 1980-talet. Nu finns det andra faktorer med.

  SvaraRadera
 3. Well, vi får väl se vad som händer när nästa bubbla spricker. Personligen tror jag ETF-marknaden kan bli ett riktigt blodbad när det visar sig att det inte finns några underliggande tillgångar, Kanske slaktas också alla kapitalförsäkringar världen över. Det känns mer eller mindre omöjligt för mig att det finns täckningar för allt som ägs via kapitalförsäkringar eller bara i form av pappersinvesteringar.

  Henke

  SvaraRadera
 4. Hej,

  Får börja med att säga att du skriver en väldigt bra blogg!

  Jag har egentligen bara en fråga, vad använder du dig av för analysprogram?

  / Alex

  SvaraRadera
 5. Upprepar min slutsats från en tidigare kommentar.

  Det vi har att vänta av dollarn är i följande ordning:

  Deflation, inflation , hyperinflation, kollaps.

  SvaraRadera
 6. http://di.se/Artiklar/2010/10/18/217566/Sa-ser-du-nar-guldbubblan-brister/

  SvaraRadera