Cornucopia?

Aktuellt

Anställda LO-medlemmar - ovanligt folk

Fackförbundet LO:s ordförande Thorwaldsson ska avgå. LO-medlemmar är allt ovanligare och LO-medlemmar med någon form av anställning är ovanl...

2010-10-12 08:46

Guldpriset i SEK per gram vecka 40, oktober 2010 - viss stabilisering

Guldpriset i svenska kronor per gram återhämtade sitt fall något under veckan som gått och kan rent av sägas stiga även i svenska kronor, även om det är några tior per gram kvar till tidigare ATH, trots fortsatt tjat i media om ATH.

Den köpsignal vi fick se förra veckan är fortfarande intakt.

Trenden i amerikanska dollar, som inte är till glädje för oss svenskar fortsätter vara urstark.

Förra veckans tillfälliga ras i guldet raderades snabbt ut trots att den amerikanska centralbanken inte tryckt nya pengar för att köpa den skenande amerikanska statsskulden sedan förra onsdagen...
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

6 kommentarer:

 1. Kontraindikatorn Goldman Sachs säger att guldet kommer att gå till 1400 inom 3 månader. Jag tror snarare tvärtom (just på grund av GS uttalande) sedan har även Marc Faber påtalat ett kommande dollarrally inom 2 månader. Det kan spä på ett guldras. Jag tror mer på Marc Faber än Goldman Sachs, förvisso pratar den ena om dollar och den andra om guld men relationen de två emellan är ju välkänd.

  Frågan är bara hur guldet går i SEK...

  SvaraRadera
 2. Ser man på hur mycket guldpriset stigit i dollar de senaste två och en halv månaderna så inser man att Goldman Sachs prognos är mycket försiktig!

  SvaraRadera
 3. Om man extrapolerar en uppgång från 1160 till 1350 på 2,5 månader så bör guldpriset snarare vara 1540 innan året är slut.

  SvaraRadera
 4. Corny: sitter så skönt här med hårdvaluta. Bara $43.05 kvar till 1400. Vadå 3 månader!

  SvaraRadera
 5. ...kan ju inte ens räkna. $33.05 skulle de ju va.

  SvaraRadera
 6. Med tanke på att ATH nu är 1378,95 så kan det bli 1400 innan helgen. Nästan säkert innan nästa helg. MFC verkar behöva några koppar starkt kaffe så han klarar av att öppna ögonen. Guldras på grund av dollarrally - kan man säga något roligare?!!!

  SvaraRadera