Cornucopia?

Aktuellt

Istället för bankfack?

När allt fler banker stänger ner sina bankfack och alternativen kräver att man rycker upp hela sin ekonomi, alla kort, konton, appar, sparan...

2010-09-29 07:19

Om mobbningen av sverigedemokraterna

Jag har reagerat över den systematiska mobbning som sker från alla håll riktat mot sverigedemokraterna. Gjorde t ex misstaget härom dagen att lyssna på P3, och det enda man gjorde på denna public service-kanal var att hela tiden förlöjliga och rent ut sagt mobba (sd).

Det är inte värdigt vare sig vuxna människor, inklusive folkvalda politiker, journalister, eller folk (inte människor) i allmänhet att uppföra sig på det här viset mot ett demokratiskt valt parti. Ni förvandlar er själva till just det ni inte vill stå för.

Men jag skall inte skriva mer om detta, eftersom Sveriges Bästa Bloggare, dvs bloggrannen Morgonsur, redan skrivit hela tre långa inlägg i frågan som uttrycker det hela så mycket bättre.

Om mobbning i stort och smått, del I/III

Citat: "Sverige blir inte plötsligt perfekt – eller ens ett märkbart bättre land att leva i - bara för att man slänger ut alla muslimer. Det blir heller inte bättre bara för att alla Sverigedemokrater tystas, utesluts ur samhällsgemenskapen eller rentav sätts i politiska ‘upplysningsläger’.

Bara för att någon står för någonting man ogillar, avskyr eller rentav hatar, betyder inte det att det är fritt fram att bete sig hur som helst. Åtminstone inte om man själv vill göra anspråk på att besitta något slags värdighet."


Om mobbning i smått och stort del II/III

Om mobbning i smått och stort del III/III

Citat, min fetstil: "Om inte annat känns det efter de senaste årens debatt om ‘Sverigedemokratsproblemet’ som att det är svårt numera att prata med barnen om ‘allas lika värde’ och att ‘alla måste få vara med och leka’. Vari ligger trovärdigheten när hela vuxenvärlden är inbegripen i en hög och ljudlig diskussion om hur man skall kunna frysa ut vissa obekväma bråkstakar med fel åsikt – helst från hela samhället.

T o m den statsledning som normalt sett pratar om ‘nationell värdegrund’ och på allvar diskuterar lagstiftning om ’civilkurage’ faller in i mobbarjargongen och pratar om att man inte vill ta i vissa med tång.

Kanske borde man istället ha visat lite eget civilkurage och stått tydligare upp för Sverigedemokraternas självklara rätt att ostört uttrycka sin åsikt medan vuvuzelorna och visselpiporna skränade som mest för att tysta dem.

Eller så har de rätt, alla som hävdar att man inte behöver lyssna till vilka dumheter som helst, och att man därför inte bara bör slå dövörat till – utan aktivt bör tysta det som inte passar in i mallen. Frågan är bara vem som skall avgöra åt mig vad som är dumheter och inte.

Och om det nu är så att utfrysning är en bra och mogen metod för vårt samhälle kanske jag borde tala om detta för dottern. Hon har nämligen just börjat skolan.

Hon bör genast glömma allt pappa sagt om att ‘alla har rätt att få vara med’, för att istället få klassen att frysa ut alla knäppa bråkstakar med konstiga åsikter som inte passar in. Och gärna blåsa i visselpipa när de mest korkade i klassen kommer med dumma påståenden. Några av hennes lekkamrater är ju faktiskt rätt märkliga, hänsynslösa, skräniga – rentav våldsamma – och borde nog i demokratins namn uteslutas från allt inflytande. Redan i småskolan, så de lär sig att hålla käft för samhällets bästa i framtiden. "


Slut citat.

Nej, skäms svenska politiker, skäms svenska journalister och skäms svenska folket. Vad ni gör är att bjästa ett demokratiskt valt parti.

Jag håller med Morgonsur. Låt (sd) få ta den plats de fått via demokratiskt val, och låt dem själva göra bort sig (eller inte) genom att få föra fram sina åsikter lika ostört som t ex (v) får föra fram sin hets mot alla som tjänar pengar eller mot judar. Har (sd) ingenting att komma med så finns det inget att oroa sig över.

Glöm inte att det kan vara ditt syskon, din förälder, din vän, din kollega, din granne eller dina barns klasskamraters föräldrar som du, media och politiker just nu väljer att mobba, och som ni förklarar är mindre värda och är dumma i huvudet. Helt utan att försöka förstå vad det är som gått så fel att dessa röstat på (sd).

Vill vi ha ett lynchmobbsamhälle där folk, politiker och media fritt skall få hetsa mot små grupper i samhället? Det vill inte jag. Kanske vill (sd) det? Men att (m), (fp), (c), (kd), (s), (mp) och (v), samt hela svenska journalistkåren också ville det var nytt för mig.

Anser man att alla människor har lika värde, så råkar det faktiskt vara så att även sverigedemokrater och deras väljare är just människor, och förtjänas att behandlas som sådana. Detta oavsett vad man tycker om deras åsikter eller deras begåvning.

Läs nu Morgonsurs samtliga tre inlägg för bättre formuleringar.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

51 kommentarer:

 1. Bland Svenska journalister och politiker råder en SD frossa av episka mått, det är nästan som dom tigger om att SD ska få 15% av rösterna i nästa val. Mycket märkligt.

  SvaraRadera
 2. Öhh Är du rasist?


  Sara 14 gravt PK-skadad

  SvaraRadera
 3. Media och de övriga partierna mobbar SD för att de förväntas göra det. Det ger flest klick, mest pengar och deras väljare är nöjda. Svenne Banan jublar och går med i "Vi är olika" och länkar till detta på sociala medier eftersom det är extremt creddigt(Skänka pengar till Pakistan kan slänga sig i väggen). Sen sitter han på nästa firmafest och fäller rasistiska kommentarer med sin vite chef i bastun trots allt.

  MEN, han röstade inte på SD eftersom han e just Svenne Banan. Han vill att det ska vara som det är nu. Han vill vara med mobben, få cred för detta, slippa vara obekväm på släktmiddagen, fortsätta klaga i bastun och leva livet. Han kan till och med vara kriminell eller bedra sin fru och vara ett as hemma men han är iallafall ingen jävla rasist(som dom säljer mest annonser på) aka SD:are.

  SvaraRadera
 4. Ganska skrämmande faktiskt att SD har åkt på en räkmacka in i riksdagen utan att politiken granskats över huvud taget, inte ens av statliga "oberoende media" som propagandamaskinen SVT.

  SvaraRadera
 5. Det beteendet man uppvisar mot SD är ju likadant som de påstår SD vill utöva på andra.

  Isåfall finns det en SD:are i rätt många i Sverige.

  Med dagens hantering av frågan gissar jag de blir tredje största parti i nästa val.

  / Lowrisk

  SvaraRadera
 6. Inget nytt under solen, utfrysning och mobbning finns på många arbetsplatser o inget gör något åt det. Det kostar stora mycket pengar för samhället och företagen förlorar på det, att det nu pågår på så hög nivå där ett parti utsätts är skrämmande.

  SvaraRadera
 7. http://rt.com/Best_Videos/2010-09-20/swedish-elections-immigration-controversy.html

  SvaraRadera
 8. Ja, del ett var riktigt välformulerat. Jag ska nog läsa Morgonsurs "Om folk och människor" igen och ge den en andra chans.

  /Tisgift

  SvaraRadera
 9. Ett politiskt partis möten störs systematiskt, deras hemsida saboteras, kandidater misshandlas, allmänna kampanjer bedrivs via media, försök till justering av utskottsplatser för att utestänga partiet, avhumaniserande uttalanden om partiet av ledande politiker, etc etc etc..

  Låter detta som en demokratisk stat där man värnar om mötes-, åsikts- och yttandefrihet eller för det tankarna till något annat, obehagligare, land?

  Jag känner inte igen Sverige längre. Sans, vett och principen om att idéer ska mötas i fri debatt har fullkomligt försvunnit. Snarare får jag vibbar från Tyskland på 30-talet.

  Jag är uppriktigt sagt rädd. Rädd för utvecklingen, men också rädd för vad som kan hända nästa gång mobben väljer offer. Vem står upp för dig när mobben knackar på och har valt dig?

  SvaraRadera
 10. Sen är det så här också om nu saken skall belysas ordentligt att SD-anhängare kan vara riktigt obehagliga tillbaka. En god vän till familjen uttryckte i en lokaltidning sin avsky inför SD:s politik. Några dagar senare hade personen ifråga fått ca 100 hot- och hat-mail. I ljuset av vad som hände på 30-talet i tyskland så känns detta riktigt obehagligt./Gunvald

  SvaraRadera
 11. Gunvald, säker är det så. Genom att inte visa tolerans mot andra människor får man ett kallare och mer polariserat samhälle. Men det gäller alltså alla. Nu har media och ledande politiker visat att det är OK att mobba. Då blir det som det blir.

  SvaraRadera
 12. Det finns ingen demokrati längre i Sverige. Nu går vänsterblocket ihop med alliansen till en klump som bestämmer allt över våra huvuden. Via alldeles för höga skatter i 30-40 år har de tagit frihenten och makten från folket. Medeltiden växer sig starkare för varje år i ett Sverige som avindustrialiseras i samma takt som demokratin monteras ned. Hotade domare, åklagare poliser.
  Till slut orkar inte samhället stå emot längre.
  Jag röstade på SD för jag tror inte på det här systemet längre !

  SvaraRadera
 13. Re: Gunvald 10.19 och Cornucopia 10.28

  Det som är bekymrande är om man funderar lite kring vad konsekvenserna blir i förlängningen när ett samhälle tappar den demokratiska kulturen. Med kultur menar jag värnandet om åsiktsfriheten i alla lägen, inte bara när det passar, och principen om att tankar ska mötas i fri debatt.

  Du nämnde polarisering, Cornu, och det är just där den negativa spiralen tar sin början. SD känner sig förföljda, svarar i sämsta fall med ilska med allt vad det innebär, och vi har en utveckling som är väldigt svår att hejda. Samhället riskerar att trasas sönder av olika typer av konflikter och vi blir vana med fenomenet politiskt våld där ingen till slut vet var det började. Än mindre finns det lösningar då.

  Det är nu det fortfarande finns en möjlighet att hindra utvecklingen, men det kräver sans och måtta hos alla politiska läger och, framför allt, media. Tyvärr är jag pessimistisk och det är bara en tidsfråga innan människoliv går till spillo.

  SvaraRadera
 14. Fredrick Federley (C) blev överfallen och misshandlad och Säpo sattes in och förövarna blev snabbt funna.
  Någon vecka senare blev en SD politiker överfallen och misshandlad. Inte mycket har sedan nämnts i media, ingen Säpo och förövarna fortfarande okända. Förmodligen är fallet i praktiken nedlagt.
  Borde vara ett fall för Jämo

  Åke M.

  SvaraRadera
 15. Cornu, sluta kasta sten i glashus och lämna Bjästa ifred, ditt snack om allas lika värde och sluta mobba grupper faller platt till marken när du gör samma sak genom dina försök att införa nya ord...
  //HPD

  SvaraRadera
 16. Då riksdagens partier inte på något sätt ens vill reflektera över vad de röstande har uttryckt vid senaste valet, kommer det att innebära att ännu fler kommer att uttrycka samma sak vid nästa val.

  SD kommer att bli 3:e största parti i Sveriges riksdag. Om inte vid nästa val så vid valet därefter.

  I sin iver att göra rätt medverkar de etablerade partierna till att göra fel. De medverkar till att förvärra problemet.

  Som när USA i sin iver och kortsiktighet hjälper grupper med vapen och utbildning för att bekämpa ett tillfälligt hot, men sedan faller på eget grepp när grupperna vänder sig emot USA. Och de kan inte förstå varför det gick som det gick.

  SvaraRadera
 17. HPD, där har du en poäng.

  Åke M, se tredje inlägget från Morgonsur (III/III) och om det frikort som Stockholmspolisen hade mot skinheads på 1990-talet, dvs att polisen kunde i princip göra vad som helst utan att det hamnade i tidningen, så länge den som var i andra änden hade rakad hjässa.

  SvaraRadera
 18. Utmärkt bra skrivet! Den senaste tidens händelser visar på ett överväldigande sätt, att många av dem som anser sig vara goda demokrater i själva verket är djupt odemokratiska.

  SvaraRadera
 19. " Helt utan att försöka förstå vad det är som gått så fel att dessa röstat på (sd). "

  Mobbingen verkar vara så djupt rotad att du i en artikel om att inte mobba råkar göra just det endå..

  SvaraRadera
 20. Ett parti vars ledare går ut och kallar en folkgrupp för det största hotet mot Sverige sedan andravärldskriget behöver man inte alls tala till eller om på ett speciellt hövligt sätt. Men kan kalla det monning om man vill, men i princip är det mobbaren själv som mobbas.

  SvaraRadera
 21. Du tycker att de som uppför sig enligt dig felaktigt skall få sätta normen för hur vi skall bete oss mot varandra? Visar man då inte att man själv inte är ett dugg bättre?

  SvaraRadera
 22. Det är lite att flytta fram positionerna om åsikten att en viss folkgrupp är det största hotet sedan andra världskriget ska behandlas som en åsikt som alla andra. Ska muslimer behöva gå ut och försvara sig, ska de behöva motivera att de inte är ett hot mot Sverige? Jag ser inget konstigt i att man fördömer SD för detta, sen kan man sätta etiketten mobbing på det om man vill.

  Det finns människor som jag ogillar för att de utrycker åsikter jag tycker är osympatiska, eller för att de behandlar någon illa. Jag sätter mig inte nödvändigtvis bredvid honom i matsalen, jag bjuder inte hem honom på fest och jag kanske t.o.m. berättar för min kompis varför jag tycker illa om personen i fråga. Det är ett normalt beteende.

  Jimmie Åkesson fördöms inte för att han är tjock, för att han klär sig illa, utan för att han är en obehaglig person.

  SvaraRadera
 23. Det jag hörde på P3 var ren mobbning, helt utan sakfrågor.

  SvaraRadera
 24. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 25. Jag hörde naturligtvis inte vad om sades på P3, men det är ju fortfarande så att Sverigedemokrater mobbas för åsikterna, inte för vilken typ av människor dom är.

  Människor har lika värde, men alla åsikter har inte det. Andra exempel på åsikter som man mobbar folk för, kvinnor ska inte få visa sitt hår och sin hy offentligt, de som förnekar evolutionen osv. Vi låter dom ha sina åsikter, men ibland tycker vi att de är förfärliga och ibland gör vi narr av dom.

  SvaraRadera
 26. Om invandrare inte vill ses som ett hot mot Sverige så kan de börja med att:
  1: inte starta organiserade brottsnätverk som terroriserar samhället överallt och hotar vittnen och anställda inom rättsväsendet.
  2: inte bedriva gängkrig som i Södertälje t.ex.
  3: inte attackera polis, ambulanser, brandkår m.m. som försöker ta sig in i invandrarghetton och hjälpa folk som i Rosengård t ex.
  4: inte attackera polisstationer och tunnelbanestationer som i Stockholm häromdagen.
  5: inte genomföra gruppvåldtäkter på unga kvinnor.
  6: inte råna värdetransporter eller värdedepåer.
  För att nämna några.
  Brottsstatistiken ökar i en oroande takt och invandrare står för de flesta brotten trots att de är i klar minoritet. Bland fängslade grövre brottslingar är de t o m i majoritet! Är detta faktum något som vi förväntas överse med i Sverige? Skulle detta inte vara ett hot mot samhället? Sverige har blivit ett kallt och otryggt land att leva i pga alla dessa brottslingar, inte pga SD. Väx upp och öppna ögonen Yogi Bear.

  SvaraRadera
 27. Ja Cornucopia, exakt hur bemöter du "Otrygg" utan att förlöjliga honom/henne?

  Ska bevisbördan ligga på mig vad det gäller punkterna 1-6? Naturligtvis är det helt i sin ordning att jag inte pratar med "Otrygg", att jag skrattar åt "Otrygg" eller t.o.m. förlöjligar "Otrygg". Du kan naturligtvis välja att kalla det mobbning, med det är det vanliga sättet att bemöta fanatiker och ignoranta, vare sig det gäller fastighetsmäklare som tror att bostadspriser går upp i all evighet, en religiös fanatiker som inte låter sin fru klä sig som hon vill eller någon som hävdar att jorden skapades för 6000 år sedan.

  Om "Otrygg" bara varit ointelligent så hade jag naturligtvis inte pratat över huvudet på personen, jag gör det för att "Otrygg" är obehaglig. Varför ska "Otrygg" få vara med och leka, när hans enda åsikt är att jag inte ska få vara det?

  SvaraRadera
 28. Yogi Bear, det handlar inte om att bemöta Otrygg. Det handlar om att bemöta er båda i Klassen Sverige. Man får helt enkelt förklara för er bägge att i Klassen Sverige (=landet Sverige) så får alla barn vara med och leka. Man tar inte och låser in Otrygg på en toalett eller sparkar ut honom från skolan.

  Sedan får Yogi Bear och Otrygg sätta sig ner och tillsammans med lärare reda ut sina skiljaktigheter. Om det finns fog för Otryggs upplevda problem så skall de problemen åtgärdas, annars får man helt enkelt förklara för Otrygg att h*n har fel.

  Men att ta Otrygg till toaletten och spola hans huvud i WC:n är fel metod. Speciellt fel att göra som lärare (=statsminister Reinfeldt som inte tagit avstånd mot att (sd) inte får hålla möten i demokratisk anda).

  SvaraRadera
 29. Eftersom "Otrygg" numera sitter i riksdagen blir du tvungen att tala med och inte om "Otrygg".
  Punkt 1-6 är ett antal sakfrågor där du har möjlighet att visa att "Otrygg" har fel.
  Bättre bemöta punkt 1-6 än att säga att"Otrygg" är elak.

  SvaraRadera
 30. det verkar iaf som många har åsikter om vår invandringspolitik och då kan man väl få göra det utan att bli rasist.
  vet inte om det är rätt att ta in mäniskor som ska placeras ut i invandareområden och inte få
  en vettig chans att skapa sig ett liv.
  sd är väl bevis på att något är fel och som alla
  partier få ta på sig att dom finns.
  22an

  SvaraRadera
 31. Det är verkligheten i delar av Sverige som gör att SD får nästan 6% idag. I nästa val får dom mer. Och det är fortfarande verkligheten som avgör, samt att massmediemonopolet är brutet. Ingen har analyserat skolvalen vad jag har sett, men där är det väldigt tydligt, klassmässigt menar jag. Trakasserierna mot SD kan göra att en del ifrågasätter maktelitens verklighetsbeskrivning, men gör ändå mer skada än nytta för SD.
  För 35 år sedan kunde jag blond och blåögd gå genom stan klockan två på natten utan att vara rädd. För några dagar sedan blev yngsta dottern trakasserad av en afrikan klockan åtta på kvällen på en tom spårvagnshållplats. Som tur var kom spårvagnen, men hon blev rädd, riktigt rädd. Och lärde sig på en gång att kort klänning är inte bra. Rädsla är en mycket stark kraft.
  /Disehall

  SvaraRadera
 32. @Yogi Bear
  Du bemöter bäst Otrygg genom att uppträda moget, anständigt och sakligt även om du inte ser dessa egenskaper hos din opponent.
  Om du INTE är intresserad av att få personen på andra tankar så kan du naturligtvis kränka denne.
  Våldsvänstern är med andra ord SDs bästa vän. Inte bara misslyckas de med att omvända sina motståndare utan de får även andra att känna sympati för dem.

  Ett tips är att få inspiration av den förmodligen klokaste människa som vandrat på jorden, nämligen Gandhi. (Lästips: Mahatma! av Zac o Yeah)
  Den näst klokaste kanske är Morgonsur.

  //Håkan

  SvaraRadera
 33. De 94,3% som inte röstade på SD måste ju vara ganska trötta på att de röstat på politiker med samarbetsproblem, det block som är snabbast med att få till en uppgörelse med SD är ju dom som får regera i 4 år. När man röstar på ett parti förutsätter man ju att dom engagerar sig,och inte sitter o tjurar som alliansen och de rödbruna. Kanske en sån där Teamwork-utbildning skulle hjälpa.

  Lennart

  SvaraRadera
 34. Yogi, du kan förlöjliga mig, håna mig, ignorera mig eller vad du vill, men faktum kvarstår ändå, den kraftigt ökade invandringen under 90-talet och 2000-talet har ökat den grova brottsligheten och otryggheten i Sverige radikalt. Fråga vilken polis som helst som törs svara ärligt så får du det bekräftat om det har lyckats undgå dig. Vore jag själv flykting och fick hjälp av ett nytt land så vore jag så oerhört tacksam att blotta tanken på att begå ett brott i det nya landet skulle få mig att rodna av skam.

  SvaraRadera
 35. För övrigt så tillhör jag inte SD, skulle aldrig falla mig in att rösta på ett parti som inte har ett någorlunda komplett partiprogram...

  SvaraRadera
 36. @Otrygg

  Om män/unga/invandrare/lågutbildade inte vill ses som ett hot mot Sverige så kan de börja med att:
  1: inte starta organiserade brottsnätverk som terroriserar samhället överallt och hotar vittnen och anställda inom rättsväsendet.
  2: inte bedriva gängkrig som i Södertälje t.ex.
  etc etc

  Jag antar att du förstår vart jag vill komma. Varför har du just valt att fokusera på etnicitet för att bekämpa samhällsproblemen när tex egenskapen kön har mycket större samband?

  //Håkan

  SvaraRadera
 37. Jag ber att få tacka bloggbroder Cornucopia för förtroendet.

  Märk väl att jag inte på något sätt försvarar Sverigedemokraternas åsikter, kräver att de behandlas med silkesvantar eller att de undslipper den minsta kritik.

  Tvärtom vore det trevligt med FLER kritiska frågor som de själva fick bemöta. Det vore tydligare för alla, och jag ser ingen anledning att vara rädd för att ta debatten. Precis som sagts här ovan må folk komma med hur dumma påståenden som helst. Det avslöjar sig rätt snart efter några följdfrågor.

  Vad jag försvarar är således inte deras politik - utan den rätt som tillkommer ALLA att ha en åsikt och att behandlas med grundläggande respekt av media och politiker.

  Utöver den grundläggande respekten får man själv förtjäna bättre behandling.

  Det är ju åtminstone bevisligen svårt för väljarna att ta ställning till ett parti alla pratar OM och ingen pratar MED.

  Som privatperson står det förstås dessutom envar fritt att hata Sverigedemokrater så mycket man vill, vara oförskämd och spy galla över dem. Man kan starta vassa Facebookgrupper och elaka - rentav hatiska - hemsidor en masse, om man så önskar. Det får man göra över alla partier. Men man får inte störa deras möten, hota eller misshandla NÅGON politisk motståndare. Hur avskyvärd man än anser vederbörande vara.

  /Morgonsur
  http://morgonsur.wordpress.com

  SvaraRadera
 38. Då säger jag: Läs brottsförebyggande rådets rapport från 2005 där man med all tillgänglig statistik visar att svenskar födda utomlands eller med föräldrar födda utomlands är överrepresenterade i brottsstatistiken med en faktor 4-5 ggr vad gäller de grova brotten. I en annan undersökning konstaterades att bland 24 män dömda för gruppvåldtäkt var 21! st födda utomlands. Afrikaner och västasiater är kraftigt överrepresenterade i statistiken. Tänk om det hade varit din syster eller dotter som råkade ut för det?

  SvaraRadera
 39. Otrygg,
  Hur stor är överrepresentation av män jämfört med kvinnor i statistiken från BRÅ? 200ggr?
  Var känns det tryggast för dig en sen lördagkväll?
  På en gata med bara invandrarkvinnor eller på en med bara svenska killar?

  Verkligheten är inte endimensionell.

  //Håkan

  SvaraRadera
 40. Söderslätt2010-09-30 01:28

  Pekar man på könsskillnaderna i brottsstatistiken gör man det oftast på feministisk basis, och då är man automatiskt samhällshjälte i PK-Sverige. Varför skulle det vara mindre nobelt att ta upp överrepresentationen bland andra grupper?

  Inse att det finns problem. Tro mig, de finns. Jag bor i Malmö. Det var inte alltför längesen jag gick ut gymnasiet.
  Det är närmast komiskt att se spektaklet.

  SvaraRadera
 41. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 42. Cornucopia/Morgonsur

  Där har du fel, jag stoppar ner "Otryggs" huvud i toalettstolen för att han anklagar mig för något jag inte har gjort. Det är "Otrygg" som gör mig till måltavla, tycker du att "Otrygg" har fog för att utmåla mig som ett hot mot Sverige? Är det ens något som jag ska behöva bemöta, eller som jag och läraren ska diskutera?

  Om "Otrygg" fortsätter kalla mig för ett hot mot klassen Sverige så fortsätter jag kalla "Otrygg" idiot, jag kanske t.o.m. kostar på mig åt att skratta åt hans dåliga betyg, jag kanske t.o.m. berättar för mina kompisar hur ointelligent jag tycker "Otrygg" är. Jag tänker under inga som helst omständigheter diskutera med "Otrygg" huruvida jag skulle vara en potentiell våltäktsman, det vore att legitimera honom.

  Så nej, någon respekt har "otrygg" inte förtjänat, tvärtom.

  SvaraRadera
 43. Javisst Yogi, tryck ner mitt huvud i toalettstolen som en sann demokrat och fortsätt att låtsas som att det inte finns några problem med invandring/integration. Jag har inte sagt att just du är ett hot mot Sverige Yogi, det fantiserade du ihop, försök vara saklig om det går tack.
  Vad gäller betyg så hade jag 4.7 i snitt på tekniska högskolan och vad gäller IQ så snittar jag 138 i olika test, om du tycker det är lågt så får jag gratulera eftersom du då borde ha högre. :)
  Håkan, den jämförelse du gör är helt irrelevant för denna diskussion, då skulle vi lika gärna kunna jämföra hur många barn som begår brott jämfört med pensionärer, eller varför inte kanariefåglarna som är klart underrepresenterade i brottsstatistiken?
  Intressant att nämna tycker jag är att bl.a. östasiatiska flyktingar normalt inte är överrepresenterade och i vissa fall t o m underrepresenterade i brottsstatistiken. Då faller det vanliga argumentet att själva den traumatiska upplevelsen att tvingas lämna sitt hemland skulle göra människor till brottslingar. Det är alltså inget försvar för de som kommer hit och begår brott.

  SvaraRadera
 44. Tack för att du skickade med ditt CV, jag läser till läkare på Karolinska och hade MVG på allt. Något IQ-test har jag aldrig behövt göra. Vad är din poäng? Det kan ju uppfattas som lite barnsligt att berätta om något sådant overifierbart på ett sådant här forum, det blir lika trovärdigt som när SD ledamöter hittar på att de fått hakkors inristade i pannan. Alltså skrattar vi åt dig och andra Sverigedemokrater, vare sig de ljuger för polisen, är med och stormar fotbollsarenor samtidigt som de kampanjar mot förortsvåldet, för att inte säga galningen i Filipstad som hävdade att muslimer ville göra om samtliga minnesmärken till moskeer.

  Jag ser alltså inga problem med att förlöjliga en person som tydligen är så pass gammal att han fick sifferbetyg, men fortfarande har dåligt självförtroende nog att svänga sig med detta på ett internet forum.

  SvaraRadera
 45. Nej, jag fick betyg enligt nya systemet, men är man smart nog så går det att räkna om till siffror Yogi :)
  Men jag inser nu att det inte är lönt att debattera med dig om någonting eftersom din taktik endast är att försöka förlöjliga och förminska den som har en avvikande åsikt. Lycka till med den inställningen i livet.

  SvaraRadera
 46. Otrygg
  Ja du har rätt i att min jämförelse är irrelevant om man ser främmande människor som ett problem i sig.
  Är man däremot intresserad av verkliga problem tex kriminalitet bör man nog inte bara ta in en liten del av analysen som passar den lösning man redan tänkt ut (eller snarare känner på sig). Gå tillbaka till ruta ett och börja om istället.

  //Håkan

  SvaraRadera
 47. Det är helt omöjligt att nå framgångar i Sverige idag på ett rent rasistiskt eller nazistiskt partiprogram. Människor med den agendan måste skapa ett parti som balanserar på gränsen till rasism och vara måna om att ha en fläckfri fasad.

  Min 5-åriga unge fattar det här. Pinsamt att du inte gör det cornu.

  SvaraRadera
 48. Det står förstås Otrygg och Yogi fritt att föra en debatt om vad som helst och med hur mycket huvuden i toalettstolar som helst så länge ni inte går till handgripligheter eller hot.

  Det är inget fel i att som privatperson ta ut svängarna precis hur mycket man vill - tvärtom. Det är inte alltid det blir ett konstruktivt resultat, men man behöver inte ALLTID vara så j-a sansat konstruktiv heller.

  Trots detta skulle jag INTE vilja att någon av er satt som programledare i licensfinansierade SVT och argumenterade på det sätt ni gör just nu.

  Den ton ni just nu för debatten i är väl om något ett tecken på att denna fråga bör lyftas upp. Det är mycket känslor och lite fakta. Precis som en hätsk "Israel/Palestina"-debatt där vi inte har lyxen att kunna låta den fortsätta i evighet utan att komma överens - eftersom det rör oss, här, nu och inte ett land hundratals mil bort.

  För att inte urarta måste en sådan infekterad debatt ledas av medier som inte själva faller in i samma aggressiva beteende som debattörerna. Som sansat klarlägger, benar ut och tar reda på vad som är fakta, vad som kanske är fakta och vad som är fördomar. Från båda sidor i debatten.

  Endast då kan vi göra något bra av det här.

  Annars kan vi fortsätta som nu, hata ännu lite mer och bli RIKTIGT osams. Vad nu det skall vara bra för. Vi måste ju trots allt bo här tillsammans sedan.


  /Morgonsur
  http://morgonsur.wordpress.com

  SvaraRadera
 49. 2010-10-01 09:15:

  Man skall kanske inte svara åt andra, men jag förstår helt enkelt inte poängen i din kommentar?

  Vad du säger är förstås sant, men var påstår Cornucopia (eller jag) att det skulle vara på något annat sätt?

  Har jag missat något?

  Finns här måhända någon skrivkunnig 5-åring som kan förklara för mig hur ditt påstående på något sätt står i motsats till Cornucopias eller mina inlägg??

  /Morgonsur
  http://morgonsur.wordpress.com

  SvaraRadera
 50. Det står förstås Otrygg och Yogi fritt att föra en debatt om vad som helst och med hur mycket huvuden i toalettstolar som helst så länge ni inte går till handgripligheter eller hot.

  Det är inget fel i att som privatperson ta ut svängarna precis hur mycket man vill - tvärtom. Det är inte alltid det blir ett konstruktivt resultat, men man behöver inte alltid vara så j-a konstruktiv heller. Ibland måste man få vara mänsklig också.

  Trots detta skulle jag INTE vilja att någon av er satt som programledare i licensfinansierade SVT och argumenterade på det sätt ni gör just nu.

  Den ton ni just nu för debatten i är väl om något ett tecken på att denna fråga bör lyftas upp. Det är som en hätsk "Israel/Palestina"-debatt - med skillnaden att vi inte har lyxen att kunna låta den fortsätta i evighet utan att komma överens - eftersom det rör oss, här och nu och inte ett helt annat land hundratals mil bort.

  För att inte urarta måste en sådan infekterad debatt ledas av medier som inte själva faller in i samma aggressiva beteende som debattörerna. Som sansat klarlägger, benar ut och tar reda på vad som är fakta, vad som kanske är fakta och vad som är fördomar. Från båda sidor i debatten.

  Endast då kan vi göra något bra av det här.

  Annars kan vi fortsätta som nu, hata ännu lite mer och bli RIKTIGT osams. Vad nu det skall vara bra för. Vi måste ju trots allt bo här tillsammans sedan.


  /Morgonsur
  http://morgonsur.wordpress.com

  SvaraRadera
 51. Morgonsur, du fastnade tyvärr i spamfiltret, som jag inte kan stänga av. Sker bla om man använder versaler.

  SvaraRadera