Cornucopia?

Aktuellt

Höstregn nu förbeställbar hos Bokus och Adlibris

Min kommande techno-thriller Höstregn, den andra och avslutande delen av Höstsolserien är nu förbeställbar hos Adlibris för 189:- SEK och B...

2010-09-08 11:30

Må helig vrede regna över centerpartiet!

Man kan ju tycka att (c) är ett parti som borde tilltala bloggens läsare, såväl som undertecknad. Alliansregimens miljöalternativ, fokuserat på hela Sverige, individens fri- och rättigheter och stora uttalanden som från Maudan igår att allting inte måste bestämmas av politiker eller att hon vägrar samarbeta med kommunister, dvs Lars Ohly.

Men inte har de svarat på mina frågor om peak oil än. Man vill väl tiga av taktiska skäl förmodar jag.

Har fått en del kritik för att inte varit kritisk mot (c). Även om jag t ex hackat på Maudan angående SAS, Saab Automobile-stöd etc, och idiotiska förslag till miljöbilstöd. En del är dock aldrig nöjda.

Idag satte jag den vegetariska soppan i halsen. En av de kära läsarna hade besökt en av (c):s valstugor och fått nedanstående kylskåpsmagnet från partiet.

Här är svaret på varför (c) kategoriskt vägrar svara på mina frågor om peak oil. De anser nämligen att man kan bryta oljeberoendet genom att skrubba återvinningsstationen med tandborste, sluta åka hiss, sluta slötitta på repriser och genom att vara självgod.

Nu är jag heligt förbannad. Centerpartiet har uppenbarligen helt tappat greppet om verkligheten.

Eller är ovanstående kylskåpsmagnet ett ironiskt skämt framtaget av en 70-talist? En parodi på miljöpartiet?

Samtidigt bjussar nu (c) på gratis hyrfilm hos Headweb, nämligen en av de mörkaste dystopier som någonsin skrivits och sedan filmatiserats, Vägen (eng The Road). Man får stå ut med att stänga av ljudet ett tag så man slipper höra Andreas Carlgren i början. Men hur ovanstående kylskåpsmagnet går ihop med att visa Vägen förstår inte jag.

Nej, nu blir det läsartävling. Jag litar inte på människor som ler, ler man har man något att dölja och inte f-n finns det så mycket att vara glad över heller. Speciellt inte efter kylskåpsmagneten ovan.

En av nedanstående bilder visar en centerpartist. Kommentera med er gissning om vem, samt motivering.

Bild ett.

Bild två.

Bild tre.

Bild fyra.

Bring it on. Ledtråd: En av bilderna visar en kristdemokrat, stilpoäng om man prickar rätt med motivering.

De två bästa svaren får mina sista presentkoder på hyrfilm hos Headweb, så ni kan välja att se något annat än Andreas Carlgren.

Får jag ett seriöst svar om peak oil från centern så kanske jag släpper in dem i jordkällaren igen, men den där kylskåpsmagneten blir svår att komma över. Iaf för mig. Nu skall jag ut och mocka skit.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

27 kommentarer:

 1. Enkelt. Clownen. Han har gröna fingrar.

  SvaraRadera
 2. Nu tycker jag att du är orättvis. Inte för att jag håller på Centern, men de förnekar ju åtminstone inte problemet om de tar fram en sådan kylskåpsmagnet. Visst, texten är inte genomtänkt, men några av råden är faktiskt klockrena - samåk, konsumera mindre, förbruka mindre värme hemma, handla närproducerat, använd kroppen istället för mekaniska hjälpmedel..allt minskar oljeförbrukningen.

  SvaraRadera
 3. Vad man måste göra är att faktiskt säga som det är.

  "peak oil" är peak oil och inte någon lista som mer liknar Viktväktarnas 10 budord eller nått.

  Att göra sig oberoende av oljan är inte ett personligt val, det måste vara en NÖDVÄNDIGHET och då kan man inte flamsa med sådana listor. Detta är trams från Centern.

  SvaraRadera
 4. Lustigt att de väljer filmen the road i samband med snacket om grönt alternativ. I synnerhet formuleringen "världen är i stort sett död efter en klimatkollaps" är talande - det framgår överhuvudtaget inte av filmen exakt vad som orsakade apokalypsen, ett medvetet val av regissör/manusförfattare. Då det enda som nämns är "it's really happening" (just det citatet kan vara någotsånär inkorrekt då det var ett tag sen jag såg filmen) hintar snarare om ett krig/något plötsligt än en långsamt förtvinande miljökollaps.

  SvaraRadera
 5. Det behövs inga gissningar, namnen på personerna står ju i länken ;-). Bild 2 är Ella Bohlin kristdemokrat och bild 4 (Sofia Larsen) är centerpartist.

  SvaraRadera
 6. Personligen tyckte jag att kylskåpsmagneten var rätt kul! Kanske för att jag är
  1. 70-talist
  2. Miljöpartist
  3. Tror att de helt saknar insikt om Peak Oil utan bara flamsade ihop de tio punkterna en våt partikväll...

  SvaraRadera
 7. Hittade du dem som likheter med goggles genom att söka på pelikanen eller vad han heter?

  I övrigt, efter att ha satt i halsen, tror jag också att det är en ironisk 70-talist som varit kreativ och en slapp 40-talist som släppt igenom den.

  SvaraRadera
 8. Bristen på insikt måste vara total, annars skojar man inte om något så allvarligt som peakoil. Ännu konstigare att de plötsligt bytt fot om kärnkraften och förnekar peakoil.

  SvaraRadera
 9. Fredrik, jag skrev inget om rätt svar. Jag skrev att de två bästa svaren får presentkort. Jag kanske överskattade mina läsare.

  Exempel på möjligtsvar:

  Bild tre och fyra tillhör uppenbarligen samma parti, då de bägge har något runt halsen och samma leende. Eftersom bild tre har lila kläder så måste tre och fyra vara piratpartister. Kvarstår därmed bild ett och två. Bild ett har färgat hår, vilket inga centerpartister har, alltså måste bild två vara en centerpartist.

  Bara som exempel alltså.

  Ett filnamn på Internet är bara bevis på något i svensk domstol, kan ju faktiskt föreställa någon annan.

  SvaraRadera
 10. Det är helt klart Jokern som är centerpartist.
  Varför?
  Jokerns skämt är dödliga och listiga.
  Centerns lista är en lustig missvisare, kanske dödlig men i alla fall förlamande för en fraktion av fårket.

  /Tisgift

  SvaraRadera
 11. Helt säker på att din läsare inte driver lite med dig då? Eller att det är en "falsk" magnet upptryckt av något annat parti?

  Blev lite nyfiken och försökte komma in på websidan magneten hänvisar till och som kunde gett den lite legitimitet men det fungerar inte för mig i alla fall vilket verkar lite märkligt.

  http://www.centerpartiet.se/10steg

  SvaraRadera
 12. Kanske är detta löjliga grepp ändå inte så dumt.

  Visst trivialiserar man problemet, men man gör ändå människor uppmärksamma på att det finns ett problem och att man bör försöka göra någonting, eller i alla fall informera sig.

  Få, väldigt få, är så insatta i peak oil-problematiken som läsarna av denna blogg. De flesta "stänger av" när de hör "teorier" om en svår framtid.

  Den mentala blockaden mot att förstå vad detta innebär måste vara väldigt stark. Min erfaranhet är att endast ett fåtal personer i bekantskapskretsen vill delta i sådana diskussioner.
  Humor fungerar som ett smörjmedel och låter en prata om saker man annars inte skulle kommit undan med.
  När man väl har fått folk att lyssna är det lättare att få dem att förstå att "skämtet" är på allvar, än att börja i en allvarlig ton.

  Jag förstår varför inget riksdagsparti, inte ens mp vill börja prata öppet om energikrisen.
  Däremot kan man ju vara reaktiv och framstå som handlingskraftig när det väl börjar gå åt h-e.

  Tills peak oil blir verkligt mainstream kommer det troligen inte hända något från våra folkvalda politiker. Det man kan göra är att försöka göra folk i sitt eget nätverk uppmärksamma på problemet, tills man når kritisk massa, som global uppvärmning nu har gjort.. efter hur många år?

  SvaraRadera
 13. Det går inte att berätta för fårket att de "gör fel" eller lever på "fel sätt", och måste ändra sitt beteende och sin livsstil. Vem anstår sig att påstå något sådant?

  Det är i allmänhet svårt att komma någonstans genom att säga att någon har fel, tänker fel eller gör på fel sätt.

  Bästa sättet att ändra någons tanke och handling är att plantera växtkraftiga frön av tvivel som kan växa upp och bli stora träd av ny insikt, i väntan på att de ska finna en anledning att ändra åsikt och samtidigt undvika att tappa ansiktet.

  SvaraRadera
 14. Kylskåpsmagneten är ironisk. Och dessutom ca två år gammal. Den webbsideadress längst ner på magneten är tyvärr redan död (partier är hopplösa på att organisera om sina webbsidor, även Centerpartiet) - men du kan se reklamfilmen som gjordes i samband med kampanjen på Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=Jss0_KUixOQ

  Som du inser är det inte i första hand så att vi tänkt oss att det är precis de här lösningarna som är den faktiska lösningen...

  Du får tycka vad du vill om kampanjgreppet men som någon kommentar ovan påpekade: Det är faktiskt ett sätt att synliggöra utmaningarna.

  Att du inte fått svar på frågan än är definitivt inte bra - jag skulle visserligen kunna ge ett här men det vore inte ett "officiellt". I partiet har vi en policy på att brevsvar ska komma inom ett par dagar så något måste ha gått fel med din fråga. Har du provat att skicka den igen och/eller en påminnelse? I annat fall ska jag se till att någon tar tag i ddet

  Vad gäller tävlingen: är man exkluderad som centerpartist? För att inte avslöja alltför mycket till övriga tävlande (jag vill inte ha någon vinst) kan jag ju säga att det är Sofia Larsen som är centerpartisten. Och Ebba Bohlin som är kristdemokraten...

  SvaraRadera
 15. Tisgift, bäst hittills. Du och första svaret leder än så länge.

  Jo, det är en äkta (c)-grej och inget skämt. Det är dock gammalt mtrl från en kampanj år 2007, se

  http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/152675

  SvaraRadera
 16. Magnus Persson, jag skickade förra söndagen, och även i februari/mars. Inget svar någon av gångerna.

  Nej, man är inte exkluderad om man är centerpartist, men det är bästa svaret som vinner. Inte rätta svaret.

  SvaraRadera
 17. @Cornu, du överskattar inte dina läsare, bara undertecknad. Jag kan uppenbarligen inte läsa innantill...

  SvaraRadera
 18. Idiotiska förslaget till miljöbilspremien-där tycker jag du är ute och reser!
  Det löser inte världsproblemen direkt-men kan inspirera en och annan till en test av lösningar.
  Hade vi haft lösningen på hyllan så hade det varit fel.
  Miljöbilspremien som den var utformad tidigare gav ingen utveckling-men en massa billiga småbilar bra så! /Oppti

  SvaraRadera
 19. Jag skulle gissa på Bild nr 4.

  Centern aka bondepartiet är av tradition starkt på landsbygden.

  Denna lyckliga kvinna har förklarat för sitt parti att det finns för få väljare på landsbygden numera. Därför måste de attrahera den stora stadens invånare för att nå fler väljare. Detta kom som en överraskning för de flesta i Centerns partistyrelse där de flesta ledamöterna börjar närma sig 80 år. Alla växte upp i varsin Bullerby och livet på landsbygden var gott och de minns att de hade massor av kamrater runt om i gårdarna intill och dessutom en 7-15 syskon. De undersökte noggrant kvinnans påstående och insåg att hon faktiskt hade rätt. Det var i storstaden aka "Fjollträsk" det fanns många blivande Center väljare. Senare under veckan fick kvinnan posera framför kameran för att producera det "nya Centerpariets" första valaffisch. Efter många misslyckade fotograferingar i betongdjungeln fann de plötsligt den perfekta platsen och outfiten.

  Reklambyrån var mäkta stolt då de presenterade sitt koncept.

  Sex in the city inspirerad kvinna med moderiktig glesbygdkavaj, vildmarksschal och en blänkande Rolex. I bakgrunden ser man det friska vattnet och de grönskande trädprakten. Kvinnan ler glatt då hon snart kommer att vandra över bron till maktens Center.

  Denna affisch kommer att attrahera de gamla väljarna då man så tydligt kan njuta av vattnet och naturen. Samtidigt kan alla som bor i den stora staden känna igen sig (särskilt kvinnor) i denna moderna och aktiva Kvinna.

  Partistyrelsen jublade och kände att de prickat alldeles rätt.

  Men några undrade så smått varför Kvinnan hade så enormt brett leende. För en sak hade de lärt sig av sin nyinflyttade stadsbonde till granne att man aldrig ska lita på folk som ler.

  SvaraRadera
 20. Ettan är ju Lennart Daleus och han har som alla vet aldrig varit centerpartist.
  För er som minns så svarade han alltid frågan om vilket parti han tillhörde med att förklara att: Det är jag som är Lennart.

  Trean kan man tro är en politiker eftersom han är klädd i lila vilket alla våra politiker varit när de suttit i SVT's studio.
  Men så är icke fallet. Trean är Jokern från Batman och han är som alla vet en Folkpartist.

  Tvåan och fyran träffade jag på krogen i lördags, fyran var lite stiff-upper-lip och förklarade att hon blivit utsedd till sveriges sexigaste politiker. Kl ett något tog hon taxi hem till Örebro. Sådant skulle bara en Moderat, Sosse eller Kristdemokrat göra. Aldrig en Centerpartist.

  Nej, fan en äkta traditionell centerpartist bor ju vid Stureplan, precis som "tvåan". Ja hon gillar man att vara i mitten och är en äkta centerkvinna av stureplans modell så..

  Anyways, there you go.

  /Magnus

  SvaraRadera
 21. På tal om Centerpartiet visar en artikel i dagens Aftonbladet hur de ser på svenska folket.

  Vilken samhällsklass tillhör du? Svaret får du i reklamen som Centerpartiet skickat till din brevlåda. En person i Umeå har uppmärksammat att lådorna som innehåller valmaterial från Centern har olika märkning beroende på vem som ska få innehållet. Det ska visa sig att även innehållet skiftar. Vecka 34 kom lådor som var märkta ”Välbeställda villaägare” och några som var märkta ”Låglöneakademiker”. Två veckor senare kom lådorna med valfläsk riktat till ”Lågutbildade och äldre”.


  http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7744589.ab

  SvaraRadera
 22. Artikeln i Aftonbladet var osedvanligt töntig.

  För det är ju inte så att ALL direktreklam idag utgår från målgrupper. Nähä då! Inte alls.

  Och reklamen för exempelvis (s)-lotterierna går ut till alla hushåll, rakt av. Ja-a då!

  (Funkar ironi, eller måste man skriva att det är det?)

  Kom igen, Silverriksdalers. Du har fått en hjärna. Använd den att tänka med, inte att försöka stånga ihjäl politiska motståndare med. Är man så totalt fel ute som du (och Aftonbladet) så gör man sig bara löjlig.

  SvaraRadera
 23. Du har knåpat ihop affischen själv!

  SvaraRadera
 24. @Dr Speak. Eftersom du ståtar med doktorsgrad i ditt alias bör du vårda ditt språk. På vilket sätt bidrar du till ett bra debattklimat genom att ifrågasätta att jag skulle ha en hjärna?

  Upplysningsvis bryr jag mig inte för fem öre om Centerpartiet, att jag hänvisade till Aftonbladets artikel var bara för att Cornucopia tog upp partiet i detta inlägg. Vill du inte titta på dagens artikel i Aftonbladet om Centerpartiet är det knappast någon som tvingar dig. Är du någon slags åsiktspolis som bestämmer vad man får skriva eller inte skriva om på Internet?

  SvaraRadera
 25. OK, vinnare än WeeBe och Magnus. Stilpoäng till Tisgift, men jag gillar långsökta utläggningar.

  Om WeeBe och Magnus skickar mig ett mail så kan de få sina presentkoder till Headweb.

  SvaraRadera
 26. Jag visade just bilden för några centerpartister som stod och delade ut propaganda. De hade aldrig sett magneten förr, men var övertygade om att det var satir, eller vad de kallade "anti-reklam", typ som oppositionens uppochnervända affischer.

  Sen tyckte de väl att jag blev jobbig, för de undrade om jag ville ha en kopp kaffe, sp jag skulle gå därifrån.

  /Starvid

  SvaraRadera
 27. Tvåan måste vara en KD:are. Nu förstår jag vad som menas med "The Kristet Utseende" :-)

  SvaraRadera