Cornucopia?

2010-09-28 15:54

IMF erkänner: Var för optimistiska

Internationella Valutafonden erkänner att de bara fantiserade när de pratade om 3.75% global ekonomisk tillväxt år 2010. Den gissningen kommer inte uppnås enligt IMF om man får tro Bloomberg.

Som vi alla vet så gissar bara prognosmakarna, men det är ju åtminstone storsint att medge att man gissat fel. Fast det kan förstås också vara en felgissning.

Det vore befriande om någon slog ut med händerna och erkände.

-"Vi vet helt enkelt inte ur ett så komplext system som den globala ekonomin kommer utvecklas!"

Men det lär ju inte ske. Då kan inte ekonomerna motivera sina höga löner.

Beskedet är nu iaf att tillväxten saktar in. Ingen överraskning där. Hur börserna reagerade på detta har ni alla redan sett...
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

5 kommentarer:

 1. Lars Börsras2010-09-28 16:08

  Tänk vad mycket bättre deras gissningar skulle vara, bara de hade lägre löner.

  Nå, det är någon som är villiga att betala för dessa tjänster, och tydligen tillräckligt nöjda för att fortsätta att betala. Mediokra eller inte, betalar gör de. Och så länge det finns efterfrågan och betalningsvilja för denna kvalitet, så länge kommer vi att fortsätta att få det.

  SvaraRadera
 2. Men IMF's ekonomer får ju betalt av skattepengar från diverse lænder eller hur?

  Så då ær det ju ett statligt efterfrågan (artificiel) och inte en efterfrågan från den fria marknaden. Sedan att yrket ekonomer och allt relaterad kring denna pseudovetenskap (nationalekonomer) legitimeras av staten och media gør också att deras løner kommer upp till helt løjliga højder...

  SvaraRadera
 3. Men guldet har fortsatt stiga (till 1305) och då är åtminstone jag nöjd.

  SvaraRadera
 4. @Guldkalle: i dollar ja, i kronor, tja: http://www.tavex.se/index.php?main=133

  SvaraRadera
 5. Det hade varit intressant att sätta deras löner utifrån hur bra deras gissningar varit.

  SvaraRadera