Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2010-08-28 10:40

Vändning och köpsignal på Kanadabörsen

Med gårdagens rejäla vändning på de nordamerikanska börserna blev det faktiskt en köpsignal i Toronto enligt all in - any out. MACD gav signal och MA5 gick upp över MA14.

Så mycket för dödskors och dubbeldipp. För tillfället. MA50 ligger fortfarande under MA200, även om det är med små marginaler, så det är inte dags att långsiktigt köpa tillbaka. Däremot kan man se detta som ett kortsiktigt köptillfälle om man korttidstradar i Kanada, trots de höga courtagen för oss svenskar.

Jag passar dock denna signal.

Torontobörsen slutade iaf på högsta sedan i juni, och på högre nivåer än när dödskorset utlöstes.

Men husse USA mår inte bra trots gårdens samling kring flaggan. S&P-500 nedan.

Även professor Robert Shiller (som i Shiller p/e) pratar nu om att en dubbeldipp i den amerikanska ekonomin. Kanadabörsen kommer naturligtvis inte kunna stå emot om USA dyker.

Även oljepriset fortsatte att återhämta sig, helt i linje med tidigare köpsignal enligt CCI. Men fortsatt försiktighet gäller.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

7 kommentarer:

 1. Denna jojo-börsen tar kål på min modell där jag handlar efter en viss kombination av trendvändningar. +10% återföljs av -10% hela tiden nu. Hur länge kan detta fortgå tror du innan vi får en tydlig lång trend och hur hanterar du dessa svängningar? Vad lär man sig av detta?

  SvaraRadera
 2. Jojo-börs betyder att marknaden är osäker. Bättre att gå ut och plocka svamp än att hänga framför skärmen i det här läget.

  SvaraRadera
 3. Ska du köpa tillbaka dina truster nu eller?

  SvaraRadera
 4. Vad tror du nu om vetepriset? Det har inte direkt kollapsat på sistone. Vad borde den generella kopplingen mellan börsutveckling och råvarupriser vara? Går företagen sämre borde de inte betala lika mycket för vetet men å andra sidan kanske pengarna flyt till råvaror istället om börsen faller. Vete är dessutom viktigt för matproduktionen vilket kanske kan få politiker att rycka in och påverka priset. Har du någon teori kring vad som borde påverka priset på kort sikt? Lite mer utförligt än "tillgång och efterfrågan" då, kanske vilka faktorer som kommer påverka tillgången och efterfrågan den närmaste tiden.

  SvaraRadera
 5. Lennart Swahn2010-08-28 16:02

  HQ - uppfyller kriteriet för svart svan?

  Eller svart svan med vita prickar?

  SvaraRadera
 6. Det kan man väl kalla det.

  SvaraRadera
 7. Snyggt av grabbarna grus att plundra HQ på deras fondverksamhet innan FI satte ner foten! Nu fick de ju behålla kassakon i öresund så att säga.

  Angående jojo-börs så har Bill Fleckenstein en del intressanta tankar. Han tror att den här volatiliteten kommer utrota alla "quants" då deras modeller inte funkar särskilt väl.

  http://www.kingworldnews.com/kingworldnews/Broadcast/Entries/2010/8/18_Bill_Fleckenstein.html

  //selle

  SvaraRadera