Cornucopia?

Aktuellt

Jämför dig inte med andra - om du inte vill vara bitter - sätt upp dina egna mål och jämför med dig själv!

"If you compare yourself with others, you may become vain or bitter, for always there will be greater and lesser persons than yoursel...

2010-08-10 06:44

Säljsignal i vete enligt CCI

Med gårdagens handel slog både spotpriset för vete och septemberterminen om till sälj enligt CCI, när CCI föll ner genom +100.

Spotpriset nedan.

Charten nedan över septemberterminen visar även lite av morgonens utveckling.

Man kan nog se det som väsentligt att både spot och termin gav samma signal samtidigt.

Ryssland gick också officiellt ut med en skördeprognos för 2010, och kommer ha en inhemskt underskott som dock kommer täckas upp av de lager man har. Skall man tro en artikel från Nyhetsbyrån SIX så kommer Ryssland även att täcka upp förlorad export genom att använda sina lager.

Förra året låg den ryska skörden på 97 miljoner ton och exporten på 21.4 miljoner ton. Det inhemska behovet skall vara 78 miljoner ton, och skörden förväntas bli mellan 60 och 65 miljoner ton. Samtidigt angavs det att man skall använda 30 miljoner ton av sina lager, vilket alltså kan leda till att upp till 95 miljoner ton når marknaden, dvs en försumbar minskning mot föregående år.

Stämmer detta bör vi stå inför en ordentlig buy the rumour, sell the news och en kraftig rekyl i vetet framöver. Nu har jag inte hittat den artikel från Dow Jones Newswires som SIX i sin tur bygger sin artikel på, så man kanske inte skal ropa hej riktigt än.

Samtidigt är sådden inget vidare hos den betydligt större exportören Kanada, så en fullständig återhämtning kan vi antagligen inte vänta oss.

Möjliga stöd är kanske ca 600, 550 och 475 cent per ton. Vill det sig illa kan råvarurörelser vara ganska brutala, vilket vi sett på uppresan i vetet.

Som vanligt ansvarar alla helt och fullt för sina egna affärer, vilket också står längst ner på denna blogg.

Tillägg: Lägger in decemberterminen för vetet också.

Även här är det samma säljsignal i CCI med gårdagens handel.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar