Cornucopia?

Aktuellt

Jämför dig inte med andra - om du inte vill vara bitter - sätt upp dina egna mål och jämför med dig själv!

"If you compare yourself with others, you may become vain or bitter, for always there will be greater and lesser persons than yoursel...

2010-08-31 22:12

Medvetna sabotage mot tågtrafiken?

Det finns en etablerad doktrin där man inför ett maktövertagande i ett land låter diversionsförband (=sabotörer etc) successivt vänja landet vid att infrastrukturen är eftersatt och icke tillförlitlig. Man börjar med lite till synes oskyldiga elavbrott, avbrott i tågförbindelser, avgrävda telekablar och strejkande TV-master.

Successivt ökar man frekvensen i avbrotten. Kokar grodan genom att långsamt höja temperaturen. Folk vänjer sig och accepterar till slut att strömmen kommer och går, att telefonerna ibland inte fungerar, och att det är tillfälligt avbrott på TV-sändningarna. Allt som ett led i en klassisk maskirovka.

Så när man väl slår till lyfter ingen på ögonbrynen, utan tänker att det är helt normalt att tågen inte går, att strömmen har gått och att telefonerna strejkar. Drar täcket över huvudet och somnar om när det strategiska överfallet eller maktövertagandet sker. När strömmen och TV:n är tillbaka så är det under en ny regim. Perfekt läge kan vara i det politiska kaoset efter ett valresultat utan tydlig regeringsmajoritet, dvs kanske om lite drygt två veckor.

Kanske skickar man just nu in sina spörschaller som lastbilschaffisar som råkar dra ner järnvägskablar. Till en början. Därefter kan man göra annat. Och med lastbilarna kan man också smuggla in ett och annat.

För när det gäller tågtrafiken är vi nu helt invanda vid att tågen står stilla. Så vem reagerar på att kablar idag först har rivits ner i Skåne. Sedan i Jönköping. Och som grädde på moset i Falköping, och effektivt stoppat i princip hela tågtrafiken söder om Dalarna!

Man får vara tacksam över att vi inte har något värnpliktigtförsvar längre. För i det gamla invasionsförsvaret så var det snabbchartrade tåg som skulle ta pansarsoldaterna från Göteborg till ÖB:s klubba i PB9/MekB9 Skaraborgsbrigaden i Skövde, eller till Hangarfartyget Västergötland. Eller köra stockholmare upp till Luleå, Arvidsjaur, Östersund och Boden.

Så hade de här avbrotten skett för 15 år sedan hade det definitivt framstått som ett angrepp på Sverige.

Idag finns inga fältförband längre. Idag finns inga 800 000 värnpliktiga som snabbt skall flyttas från sina bostadsorter till mobiliseringsområdena i närområdet till brigadupprättande regemente.

Så det finns ingen vits med att utföra de här tre samtidiga sabotagen. Om det inte är för att testa hur långt man kan gå helt öppet utan att det svenska försvaret reagerar, liksom man gjorde när man i timmar uppehåll sig med utländska krigsfartyg inne på svenskt vatten utan reaktion. Men vad skall man göra? Till synes helt legitima utländska lastbilschaffisar kan man ju inte stoppa från att komma in från andra EU-länder.

Ett alternativ är att det är flygbolagen som ligger bakom, för vem vill sätta sig på tåget när det här har blivit rutin? Eller är det en del av valrörelsen? Alliansregimen som har ner ledningar för att misskreditera den rödgröna axelmaktens tänkta satsningar på järnväg. Eller axelmakten som har ner ledningarna för att visa att det satsas för lite på järnväg? Är det goa LO-medlemmar som krattar manegen för en vänsterkupp vid en valförlust för den rödgröna axelmakten?

Nej, antagligen är det bara en svart svan. Om det rivs ner en ledning i veckan normalt, en dag av sju, så bör det hände en gång var 343:e dag att det rivs ner tre ledningar på samma dag. Är det varmt här inne? Nja, inte mer än det brukar. Eller?

Fast man kan ju undra när det sker på tre perfekt utplacerade platser för att slå ut all järnvägstrafik i triangeln Stockholm-Göteborg-Malmö?

Nej, nu skall jag se till att alla hushållets batterier är fulladdade och att alla vattendunkar är fyllda.

Snart går strömmen. Hoppas ni hinner läsa det här innan någon gräver av ka

Tillägg 2010-09-01: Sabotagen/haverierna/tillvänjningen inom infrastruktren fortsätter idag den 1:a september. Bloggrannen [email protected] sammanfattar. Bland annat har hela Gotlands strömförsörjning brutits, polisens växel havererat och det är nya avbrott i tågtrafiken. Det är även störningar i mobiltelefonitrafiken. Det hela är som taget ur regelboken för hur man tillvänjer fårket inför ett maktövertagande eller strategiskt överfall.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

23 kommentarer:

 1. Har du sett Mad Max II? Det är hur det blir efter sista kriget efter peak oil

  SvaraRadera
 2. Eller så handlar det allt som oftast om hederlig svensk, blind inkompetens...

  SvaraRadera
 3. Humm. nu får du en allt o fundera :-/
  Svarta svanar o hela härligheten

  SvaraRadera
 4. Man blir ju paranoid när man läser din blogg. Måste skaffa vapen och sprit så man klarar sig vid eventuellt överfall.

  SvaraRadera
 5. Livet efter peak oil:

  "I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones." - Albert Einstein

  SvaraRadera
 6. Apropå guld vs. annat... Zero Hedge tar upp valutamarknaden och regler som tillåter en hävstång på 50x på en marknad som just nu är uppe i 4 biljoner dollar dagligen...

  Just today, the CFTC announced that after the proposed 10-to-1 retail FX transaction leverage was shot down by "dealers, lawmakers in Congress and others who feared it could push investors into overseas markets with less protection", instead Gary Gensler's goons decided to keep all the habitual gamblers in house, and give them virtually unlimited leverage, or, as the case may be: 50 times. Recall that Bear and Lehman just needed 30x leverage to blow themselves up, and that happened with the FRBNY and the SEC both supervising. So let's see: $4 trillion...50x retail leverage...no regulation...this will surely end well.

  ...

  Once again, this is a recipe for disaster, with far too much equity at risk, and a ridiculous amount of leverage on top. How this will end is all too clear, but in the meantime, retail has to suffer a few years worth of losses, with Wall Street pocketing the gains, just to make sure that when the plug on the ponzi is finally pulled, the getaway jet to the nonextradition country is completely packed with more than enough gold and other hard assets.


  Källa:
  http://www.zerohedge.com/article/4-trillion-day-and-50x-leverage-fx-trading-volume-and-risk-dwarfs-equities-and-treasuries

  SvaraRadera
 7. Den som inte låter sig luras kan kämpa i symbolernas värld mot symbolernas makt.

  SvaraRadera
 8. Och idag är en kontaktledning nedriven i Årstaberg söder om Stockholm. Där passerar både fjärrtåg, pendeltåg och tvärbana så spårtrafiken (förutom t-banan) står nästan stilla på morgonen idag...

  SvaraRadera
 9. Polisens 114 14 nummer har "krashat"
  http://www.kuriren.nu/nyheter/artikel.aspx?articleid=5516066


  "things that makes you go hmmm...."

  SvaraRadera
 10. Sverige är under attack!
  Mönstret är ju det samma som vid 911 med då tre fällda skyskrapor och här hemma nu med tre fällda kablar. - SAMMA DAG!!!
  Ingen tvekan. Detta bevisar att det är den Vandrande Vålnaden, Elvis bin-Laden, som återuppstått och hämnas för något eller kanske bara hatar vår frihet... Skicka genast mera trupper till Långtbortistan även om vi inte, som alla andra, har vett att gå hem när festen är slut!

  Eller?.. Kanske är det Rottingmajoren som fiskar röster i grumliga vatten?

  SvaraRadera
 11. Haha ja och idag fortsätter det

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/stromavbrott-pa-hela-gotland-1.1162835

  SvaraRadera
 12. Såg att någon nämnde Mad Max 2 där uppe.
  Såg en ny film med Peak Oil tema som var mycket bra igår. Om ni har chans kika in filmen

  Downstream (2010)
  http://www.imdb.com/title/tt1229236/

  http://thepiratebay.org/torrent/5796135/Downstream%282010%29_BRrip_720p_H264_ResourceRG_by_Bluestrk ;)

  Mycket bra om ni frågar mig, speciellt slutet =/.

  En liten spoiler förresten, Cornu's favorituttryck "Black Swan" används i filmen =).

  SvaraRadera
 13. I Stockholm också....
  http://storningsinformation.sl.se/Avvikelser.aspx?TM=TRAIN

  SvaraRadera
 14. Dito gäller i skrivandets stund för hela Gotland... Ryssarna komm...

  SvaraRadera
 15. Dr snuggles2010-09-01 10:29

  Boooooring

  SvaraRadera
 16. Ernst Stavro Blofeld2010-09-01 12:13

  Nej, det är bara jag som har tråkigt.

  SvaraRadera
 17. "slow cooking" - well om det går av en och annan kontaktledning säg en i veckan, men helt plötsligt så rivs 5 ledningar om dagen ned i flera veckor så tror jag nog att man komemr reagera och tycka det är rätt ovanligt samt undersöka orsakerna !?
  Så whats the point då ?

  Det är väl bara att vandra in med sina soldater om man vill det - vi har väl knappast ngt att sätta emot ? Varför åbäka sig med en Maskirovka !??

  /K

  SvaraRadera
 18. Nyckelfunktionerna slås ut en efter en:

  http://allehanda.se/start/ornskoldsvik/1.2294220-kris-for-hoppets-stjarna

  SvaraRadera
 19. "Varför åbäka sig med en Maskirovka !??"
  Georgien kan nog berätta mer om hur det är....

  SvaraRadera
 20. Jag är helt säker på att det är Fredrik Reinfeldt som är ute och river ner ledningarna... tyckte jag såg någon som liknade Alfons Åberg i en misstänkt bil häromdagen... :)

  SvaraRadera
 21. Martin Saar2010-09-01 16:58

  Konspirationsteorierna är aning långsökta tycker jag. Men det stämmer till eftertanke att så många svarta svanar uppträder samtidigt...

  SvaraRadera
 22. Det vi ser är väldigt typiskt för system som är på dekis. När tillväxten uteblir så drar man in på underhållet, och kompetensen vittrar - varför satsa på framtiden när den uppenbarligen inte blir bättre?

  Vi kan nog lugnt vänta oss mer av samma sort, och det lär aldrig bli bättre.

  Intressant är att det stora raset i Falu koppargruva kom ca 20 år efter peaken i utvinning.

  SvaraRadera