Aktuellt

Endast 55 av 290 kommuner röstade in MP i riksdagen

Miljöpartiet är ett utpräglat stadsparti för stadsbor, vilket märks tydligt på att endast 55 av landets kommuner röstade in partiet i rik...

2010-08-09 21:06

Matt Simmons har avlidit

Investeraren och peak oil-aktivisten och BP-kritikern Matt Simmons har avlidit i en hjärtattack rapporterar bland annat Business Insider. Detta bekräftas även av hans bolag Simmons & Company International. Se även Financial Times samt ett pressmeddelande från Ocean Energy Institute.

Matt Simmons är en av de personer som har betytt mest för peak oil-rörelsen och har som en tung finansiär och investerare inom oljeteknologi haft en oerhörd tyngd och pondus i sin kunskap och argumentation kring peak oil, och av vissa kallats för Mr Peak Oil.

Den senaste tiden har han varit en mycket hård kritiker av BP, och menat att läckan efter Deepwater Horizon-haveriet är betydligt värre än vad som erkänns officiellt. Efter sin kritik mot BP bröt Simmons & Company med sin grundare.

En stor förlust för hans familj och mänskligheten att han lämnat denna världen i förtid, 67 år gammal.

Förhoppningsvis lever hans initiativ Ocean Energy Institute vidare.

Matt Simmons var även en mycket frekvent gäst och kommentator hos Financial Sense Internetradio, där man nu lagt ut följande text:

"Breaking News: Financial Sense Guest Energy Expert Matt Simmons Passed Away
We are deeply saddened by the passing of Matt Simmons, a long-time warning voice about "peak oil" and an advocate of many different kinds of energy solutions, including offshore wind and wave energy. As a commentator, fact-finder, and friend, he will be sorely missed. —FSO Staff"


Tyvärr riskerar vi få gott om konspirationsteorier nu.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

12 kommentarer:

 1. Vila i frid Matt. Det finns bara två saker som är säkra i livet döden och skatter. Den första går inte att planera bort. Ta vara på tiden och njut.

  /Megin

  SvaraRadera
 2. Signatur Harry Bowles beglagar djupt, ty större ledstjärna får man leta efter.

  Saknar honom redan, och mina tankar går till alla som är berörda av denne store mans bortgång.

  /Harry

  SvaraRadera
 3. Verkligen ett tråkigt besked! En viktig röst har tystnat.

  /Paula

  SvaraRadera
 4. Han kommer tillbaka, tro mig!

  SvaraRadera
 5. http://maxkeiser.com/2010/08/09/matt-simmons-either-drowned-at-his-home-or-died-of-a-heart-attack/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Maxkeisercom+%28maxkeiser.com%29

  SvaraRadera
 6. En stor förlust för Peak Oil-frågan. Matt Simmons var en oerhört viktigt person och med oerhörd integritet och stort mod.

  Jag har följt Simmons via intervjuer i FSN och andra sammanhang på you tube sedan tre-fyra år tillbaks, och reagerade i våras på att han verkade grå och såg en aning tärd ut i intervjuer. Speciellt i samband med BP-katastrofen såg han helt enkelt inte frisk ut. Hans för tidiga död kan mycket väl varit naturlig men det är helt klart ett märkligt sammanträffande.

  Hans varningar om Saudi verkar i alla ha slagit in i och med den saudiska kungens utspel den fjärde juni om att "spara reserver till kommande generationer". Herr Simmons fick i alla fall se de första tendenserna på att få rätt i frågan om saudi innan han avled.

  Vila i frid Matt.

  SvaraRadera
 7. "Tyvärr riskerar vi få gott om konspirationsteorier nu"

  Varför då?

  SvaraRadera
 8. Kjell Aleklett2010-08-10 11:47

  Jag sörjer min vän Matt Simmons. Läs på aleklett.wordpress.com.

  SvaraRadera
 9. Gott om konspirationsteorier finns det ju redan. De uppstår alltid när någon kritisk röst tystnar.

  SvaraRadera
 10. Ja gud förbjude alla dessa "konspirationstorier". Så jäkla irriterande alltså, kan jag få ha min bubbla och illusioner ifred tack? Verkligheten är jobbig nog.

  SvaraRadera
 11. Verkligen mycket tråkigt! En modig, pedagogisk och skarp talare har tystnat! RIP

  SvaraRadera