Cornucopia?

Aktuellt

Kommer ni ihåg SVT:s Covid-19 superspridarevenemang Melodifestivalfinalen 2020?

"Det hade varit fruktansvärt tråkigt med en final utan publik." - SVT:s talesperson Vi avbryter ordinarie sändningar för att dra o...

2010-08-04 08:49

Guldpriset i SEK per gram vecka 30, juli 2010 - fortsatt ned

Guldpriset i svenska kronor per gram finguld fortsatte under veckan som gått att falla, även om priset planade ut mot slutet på uppgångar i amerikanska dollar.

Vi är fortfarande inte riktigt nere på en förmodad stödnivå på ca 270:- SEK per gram, men nedsidan kanske är begränsad nu. För längre tidsserie, se nedan.

I amerikanska dollar har guldet föga överraskande varit översålt enligt CCI (CCI<-100), men bröt i torsdags upp genom -100 och gav alltså en köpsignal i amerikanska dollar.

Här tar jag alltså inte någon hänsyn till utvecklingen den här veckan, utan detta gäller förra veckan, vecka 30. Ni kan ju dra era egna slutsatser över måndagens och tisdagens rörelser så länge.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

6 kommentarer:

 1. Efter att ha legat ute med ca 40% av innehaven i guld/silverrelaterat de senaste ca 2 månaderna hade jag turen/skickligheten att go all in again på släppet vi fick fyra börsdagar sen. Kom in nån % över abs botten. Ligger idag 10% upp sen ingången. En komb neowave o säsongsrel gjorde ingången rätt enkel att pricka. Dvs "enkel" i teorin....men det KÄNNS aldrig enkelt att gå in när varje fiber i kroppen säger att man ska sälja under pågående ras.
  Om jag får säga det själv har jag efter många års handel i guld/silverrelaterat blivit rätt skicklig pricka bottnarna. Topparna är det värre med att pricka (brukar ju vara uncharted territory) but Im working on it och väntar inte längre innan jag börjar dumpa av. Ju snabbare man dumpar av desto snabbare törs man gå på offensiven igen.

  SvaraRadera
 2. re 10.05
  Kanske borde ha tillagt att det inte är säkert än att vi har fått den säsongsmässiga botten. Utan att gå in på detaljer finns ett tolkningsalt den ska komma först kring månadsskiftet aug/sept i år.
  Nämner det så ingen kan säga jag lurade in nån för tidigt. Å andra sidan ifall det var den säsongsmässiga vändningen vi såg kan man missa en hel del på att vänta o likt förbannat komma in "snett" vid nästa månadsskifte.

  SvaraRadera
 3. Jaha, å när kommer nu din säljsignal i OMX då? Som den passgångare du är lär väl den komma om dagens nedgång håller i sig.

  SvaraRadera
 4. Jag handlar ju inte pappersguld eller papperssilver, så tillfälliga köp- eller säljsignaler är inget jag kikar speciellt mycket på. Däremot tror jag att det snart kan vara köpläge för både guld och silver, om man köper och behåller långsiktigt. Snart kommer de indiska högtiderna igång vilka brukar öka efterfrågan på guld.

  SvaraRadera
 5. anonym 12.08

  1...mina säljsignaler vet du inte ens vad det är

  2...vill du diskutera OMX TA föreslår jag du tittar efter vad som skrevs under den rubriken nyligen "OMX köpsignal el liknande". När alla berättade hur högt OMX skulle gå skrev jag att jag tänkte korta sv börsen med start 6-9/8

  3...jobbar du med åsnor i det civila? eftersom passgångare verkar vara viktigt för dig

  SvaraRadera
 6. @Herr K

  Indierna kommer att behöva sitt guld för att köpa vete!

  SvaraRadera