Cornucopia?

2010-08-23 10:37

Bodström gillar inte Bodströmsamhället

Ibland blir det bara för bra. Personen som drog igång övervakningen och kontrollen av de svenska medborgarna, den rödgröna axelmaktens alternativ till justitieminister, Tomas Bodström, erbjöds av P3 att göra ett drogtest. Liksom sin konkurrent på allianssidan justitieminister Beatrice Ask gick han med på detta.

Men till skillnad mot Ask ändrade han sig när han fick reda på att det skulle testas mot *mf*tamin, h**ch, op**ter och b*ns*d**z*p*ner och tackade nej till drogtestet som skulle ge utslag direkt och inför journalisterna.

Så nu ingen börjar tro att det skulle finnas spår av dessa i hans blod, t ex via lagligt utskriven receptbelagd psykofarmaka, så var faktiskt Bodström svettig och det var pga svettig skjorta som han inte ville lämna urinprov. Inget annat.

Se det hela i all sin härlighet i rörlig bild hos Sveriges Radio. Vad kallar kidsen sådant. Epic fail?

Jag vill tacka Sveriges Radio och ber om ursäkt för att ha kallat er (och speciellt då P3) vänsterpack vid tidigare tillfällen. Förlåt. Nu måste jag gå och torka bort tårarna för jag skrattar så att jag gråter. Obetalbart, skattepengar väl använda där, P3. Tack.

Tillägg: Eftersom P3:s reportage var ett ungdomsinslag om obligatoriska eller frivilliga drogtester i skolan, så är det ju relevant att inte så få barn och ungdomar idag går på receptbelagd psykofarmaka eftersom de inte faller in i mallen för hur samhället bestämt att man skall vara. För dessa blir förstås drogtester väldigt jobbiga, då många av dessa mediciner är baserade på amf*t*min.

Tillägg 2: Eftersom (s) på senare tid varit tvungna att gömma undan Mona Sahlin från media för att hon inte skall gynna alliansen ännu mer genom att uttala sig, så börjar det bli ont om personer som (s) kan släppa fram media till när även Bodström nu alltså strukits från listan över politiker man vågar låta prata med media utan entourage i form av hela (s) presskår.

Tillägg 3: Valaffisch.se har presenterat (s) nya valaffisch.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

36 kommentarer:

 1. Epic fail, bättre än så kan man inte rama in det.

  Skulle väll vara för mycket att be om att Tomas efter att få smaka lite på sin egen medicin ändrar uppfattning i frågan.

  Men integritet är mycket mer påtaglig när det kommer till ens egen, vilket Martin Niemöller så väll porträtterade efter WW2.

  SvaraRadera
 2. Bodström kunde sagt så här från början istället:

  Bodström kunde istället sagt något av följande (från början):

  - Vi i (s) anser att drogtester skall vara frivilliga, och därför tackar jag nej. Det skall alla ungdomar ha rätt att göra när de erbjuds drogtest i skolan.

  Det hade gett politiska pluspoäng och är ju egentligen (s) linje, fast de menar förstås egentligen att frivilligheten bara är symbolisk och det är egentgligen obligatoriskt.

  Alternativ två:

  -"Jag använder receptbelagd medicin, och är osäker på om det kan ge utslag på provet. Min hälsa är privat, och jag vill inte behöva förklara vilken medicin det kan röra sig om, och tackar därför nej till provet. Vi i (s) anser att drogtester skall vara frivilliga, och därför tackar jag nej. Det skall alla ungdomar ha rätt att göra när de erbjuds drogtest i skolan."

  Men nu gjorde han bara bort sig. Får se om det kommer någon skadekontroll enligt ovan.

  SvaraRadera
 3. Ingen rök utan eld. Alla i det rödgröna slemmet borde drogtestas. Börjar fatta varför de har så flummig politik.

  SvaraRadera
 4. Så du är övertygad om att det skulle vara receptbelagda droger och inte olagliga sådana?

  Jag är inte av den övertygelsen. Makt korrumperar, politikers undantag av sig själva från de regler och lagar de förespråkar är ingenting direkt ovanligt.

  SvaraRadera
 5. Ho, ho... tänk vad Jon Stewart skulle kunna göra med detta!

  - Bättre fly än illa pinka osv.

  //GeneClark

  SvaraRadera
 6. Ja vi får väll vänta och som om Bodström gör en Litto innan vi vet om han är skyldig, gör han en littorin är han till 99% skyldig .
  http://marcuslikvid.blogspot.com/2010/07/lila-kuvert-fran-tant-gredelin.html

  Men bloginlägget är ju lite konstigt när de talas om ett påhittat ord , "bodströmsamhället" , när vi just nu har både IPRED och FRA tack vare den borgerliga alliansen.

  SvaraRadera
 7. Vafalls, är drogtester "personligt"?
  Bodström har helt rätt i sak, man skall inte delta i drogtester när man är svettig.

  SvaraRadera
 8. @Marcus, Likvidvänster:

  Försök inte skriva om historien nu... Det var under den senaste socialdemokratiska regimen som Bodström la grunden för det som sedan skulle bli FRA-lagen. "Bodströmsamhället" är ett gammalt uttryck som myntades redan under hans tid som justitieminister.

  SvaraRadera
 9. Monas syster2010-08-23 12:41

  Hur är det, när du kommer till USA - är det inte en "full physical" som gäller då?

  http://www.dn.se/nyheter/valet2010/bodstrom-tar-paus-efter-valet-1.994011

  De kanske flyttar till Kalifornien där det är på vippen att marijuana kommer att legaliseras, beskattas och säljas över disk.

  SvaraRadera
 10. Jag tror vi måste legalisera både sexköp och knark, annars har vi snart inga politiker kvar.
  Men medge att Thomas Bodström har chanserat de sista två åren. Tidigare var han ju riktigt snygg....nu ser han ut som ett vrak....vad det nu kan bero på?!

  SvaraRadera
 11. Lysande. Nu kan man göra en Bodström och hänvisa till att man är genomsvettig!

  Men allvarligt, karln blev ju helt panikslagen när han fick veta vad man skulle testa. Upprepade desperat det där med genomsvettig. Något döljer han.

  SvaraRadera
 12. Ska bli skönt att slippa dina generaliseringar av journalisternas vänstervridning. hade säkert sin aktualitet på tv2 på sjuttiotalet, men de flesta gamla 68or har ju blivit nyliberala chefer på tv4 för att generalisera tillbaka något


  /Mikael

  SvaraRadera
 13. Nicke troll : Det är nog du som har svårt att se verkligheten som den är, det är den borgerliga alliansen som suttit vid makten sedan 2006.

  Du kan inte skylla på tidigare regeringar för vad denna regering röstat fram i riksdagen, eller kan och kan.... Uppenbarligen gör du ju det och FRA och IPRED är något vi alla berörs av på ett eller annat sätt.

  Menar du på fullaste allvar att nuvarande allians är så pass dumma att de väljer att rösta fram ett förslag de ogillar ? Utveckla gärna och berätta varför nuvarande regering inte skall behöva ta ansvar för de beslut de fattar.

  SvaraRadera
 14. Marcus , Likvidvänster

  "Bodströmsamhälle" ger 14300 träffar på Google, så något nypåhittat ord är det inte.

  Det är lätt att kolla sådana saker innan man skriver.

  SvaraRadera
 15. Men eftersom sjuksköterskan har tystnadsplikt, som hon ju sade i inslaget med Ask, hade vi ändå inte fått veta vad Bodströms test visade om han inte velat berätta om det själv.

  SvaraRadera
 16. anonym : Ok visst, ordet finns å google precis som många andra ord.

  Men menar du att det tar bort ansvaret från nuvarande regering som röstade igenom IPRED och FRA ?
  Lever du hellre i ett IPRED och FRA samhälle om det är borgerliga politiker som röstat igenom det i stället för socialdemokratiska ?
  Känns det bättre då ?


  När det gäller bodström är min teori att han har tagit Benzodiazepiner mot sömnsvårigheter, OM han tagit nått.

  Men vi får se om han gör en Litto.

  SvaraRadera
 17. Jag tycker inte att det är ok att Bodström kommer undan med dessa oerhör genomskinliga bortförklaringar. hur kan det spela ngn roll om han känner sig svettig? Och inte hörde jag att sköterskan sa att hon skulle med in på toaletten. Och om det ändå inte var blodprov - vad spelar det då för roll att ge ett urinprov? Inte för att det skulle spela ngn roll ens vid blodprov (bara att torka av armvecket innan man sticker...). Är upprörd och trött på alla politiker med dubbelmoral. Bodström är en riktig festprisse (har vänner som festat med honom) men mer än så vet jag inte. Antagligen är det lugnande han käkar. Vem vet om han är beroende?

  SvaraRadera
 18. Bodström har ju erkänt att han i ungdommen rökte hasch. Vad säger att han slutat med det?

  Kan ju vara så enkelt att han rökt på nyligen och därför studsade till som han gjorde när sköterskan nämnde hasch?

  SvaraRadera
 19. Man kanske bör göra ett tillägg till:
  "den som har rent mjöl i påsen har inget att frukta"

  "Den som har rent mjöl i påsen och använder deo har inget att frukta"

  SvaraRadera
 20. Förändrar ju inte det faktum att det är alliansen som tagit upp stafettpinnen och drivit igenom både IPRED och FRA lagarna.

  Läser man denna blog förefaller det vara så att det är ok med krashad personlig integritet bara det inte är sossarna som tagit besluten. Intelligent ?

  SvaraRadera
 21. Jo jag skrev om det i min blogg oxå!

  hahaha Kokainnäsan Bodström ;)

  SvaraRadera
 22. ipred & fra är bäst

  SvaraRadera
 23. Man blir ju hänförd över hur oinformerade och dumma vissa kommentatorer är, den filmade
  bodströmintervjun spelades in för flera månader sedan och P3 har nu fullt med folk på redaktionen från tidigare Timbro som plockar fram detta precis till valet.

  SvaraRadera
 24. @ Marcus, Likvid vänster. (Ett namn som förövrigt är väldigt ironiskt)

  Infon om Bodströmsamhället har du här:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Thomas_Bodstr%C3%B6m#Integritetsfr.C3.A5gorna_och_.E2.80.9DBodstr.C3.B6msamh.C3.A4llet.E2.80.9D

  Fråga dig själv vem som öppnade upp för buggning av tidningsredaktioner, vem som fick igenom lag 2005:900 om maskeringsförbud vid allmänna sammankomster? Vem är det som lobbar för att drogtesta alla skolungdomar och införa drogtester på arbetsplatsen?

  Skärp till dig nu och sluta fjanta runt som en huvudlös höna. Beatrice Ask är inte mycket bättre, men hon knarkar i alla fall inte.

  SvaraRadera
 25. Bodström, en kille med makt! Nu har han lyckats få bort alla kommentarer till artikeln om drogtesten i DI. DN och SvD har inte tillåtit läsarkommentarer till sina artiklar. Så ska en slipsten dras!

  SvaraRadera
 26. Victor, här kan man göra sig lustig och säga att eftersom Ask inte knarkar så har hon ingen ursäkt för dumma idéer.

  SvaraRadera
 27. http://blogs.wsj.com/deals/2010/08/20/wall-street-drug-use-employees-giving-up-cocaine-for-pot-and-pills/

  // En Genomsvettig Vidsynt

  SvaraRadera
 28. Helt rätt Cornu. Men jag dömer på meritokratisk grund vilket i fallet med våra justitieministrar varit magstarkare än 'The human Centipide', en av dem har inte knarkat vilket gör henne något bättre... eller mindre dålig.

  Dvs vi har en Justitieminister som ligger på samma dumhetsskala som den andra, men hon har i alla fall inte godkänt tortyr på svensk mark och vinkat av misstänkta Al Qaida-medlemmar iklädda blöjor och gagballs och hon har heller inte knarkat.

  Pest eller kolera...

  SvaraRadera
 29. Victor : Berätta mer om din upplevda ironi om mitt "Namn", självklart finns det många som slår hål på den gamla myten om att det mestadels är arbetare och fattiga som röstar på Vänstern.
  Vi är många som värdesätter rättvisa och trygghet.

  Det du kallar för information, är högst tvivelaktigt då du på wikipedia kan hitta vad skit somhelst om mittenpolitiker och vänsterpolitiker men försöker du lägga till ett ord som "reinsvält" eller liknande negativt graverande så försvinner det på 30 sekunder - testa vet jag !

  Den som lobbar för att drogtesta skolungdomar är Beatrice Ask , det sa hon själv för 2 timmar sedan i intervjun i P1.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=3941375

  Huvudlös höna får du vara själv, och försök gärna hålla en lite mer vuxen och trevlig ton om du vill åtnjuta någon sorts trovärdighet, OM det är viktigt för dig. vi är alla olika.

  SvaraRadera
 30. Ni har fattat det fel, men ni är inte ensamma. Så har även Bodström gjort.

  Bodström är för att ungdomar frivilligt ska få testa droger, precis som han själv gör.

  Då Bodström tycker snabbt men tänker långsamt så blev frivilliga drogtester något han därmed var för. När det sen gick upp för honom att det inte erbjöds någon lina utan 'kissa i mugg' blev han han svettig. Helt ofrivilligt.

  SvaraRadera
 31. Jag är mest fascinerad av att den statliga radion vågar kritisera sossar nu.
  Jag har inte betalat TV-licens i 15 år för att jag tycker SVT är fullt av gamla kommunister.

  Man kanske måste ompröva det beslutet nu. Riktigt bra! Sverige är på rätt väg!

  / Lowrisk

  SvaraRadera
 32. @Marcus, Likvidvänster:

  Jag sa inte att sossarna ensamma bär ansvaret FRA-lagen. Jag sa att det var de, med Bodström i spetsen, som drog upp riktlinjerna för det arbete som Alliansen sedan slutförde. Det är så vår demokrati fungerar. Kanske dags att läsa på lite bättre innan du låter fingrarna nudda tangentbordet. Alliansens bidrag till FRA-lagen är i huvudsak ett avsevärt stärkt skydd för den personliga integriteten.
  För övrigt är jag en anhängare av lagens andemening. Tyvärr innebar protesterna att en stor del av meningen med den gick om intet...

  Vill absolut inte stödja de som slänger glåpord omkring sig men du har faktiskt argumenterat som en huvudlös höna här...

  SvaraRadera
 33. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 34. Nu försvann visst mitt senaste inlägg (antagligen SBS)... @ Likvidvänster namnet är ironiskt då inget politiskt vänsteralternativ (S,V,MP) skulle öka likviditeten i statskassan. Dem förespråkar alla slösarpolitik och ökad skuldsättning, dvs Tobleronepolitik. Huruvida du är rik eller ej låter jag vara osagt men då du inte preciserar hur det ska tolkas så lämnar jag den diskussionen.

  Jag ber om ursäkt för mitt påhopp men jag trodde det var ok då du redan skojat med Nicke Lilltrolls namn och ordvitsat i en lättsammare form av personangrepp. Hönmetaforen kommer från "även en blind höna kan hitta ett korn", men du hittar aldrig några korn gällande Bodström & Co, därav blev det en huvudlös höna, oförmögen att finna korn. En höna som är halshuggen är dessutom något rödstänkt så jag tyckte det var passande.

  Du väljer att attackera min "källa" som snarare var en beskrivning av vad Bodströmsamhället är.
  Ytterligare tips är hans förslag om att alla MISSTÄNKTA brottslingar ska lämna DNA till ett centralt DNA-register för att inte nämna buggningslagarna där "...möjlighet till telefonavlyssning utan att det fanns någon person som var misstänkt för brott." Källa SR. Nu ska iofs DNA-uppgifterna kastas om personen visar sig vara oskyldig men vi vet alla hur det brukar sluta. FRA:s läckta lista, IB, Tsunamibanden mm visar ju vilken total oförmåga myndigheter har att följa uppsatta regler för att inte ens tala om polisligan/basebolligan http://sv.wikipedia.org/wiki/Basebolligan

  Han har även lagt fram förslag att polisen själva ska döma brottslingar för enklare brott. Dvs införskaffandet av Judge Dredds light. http://www.dn.se/debatt/lat-polisen-doma-direkt-vid-de-enklare-brotten-1.565298

  I samband med dessa förslag så har han förespråkat obligatoriska tester av allt möjligt. Han har dock aldrig i intervjuer eller ledare rakt ut sagt att han vill införa obligatoriska drogtester slentrianmässigt, men samtidigt har han nämnt det i tv-sända intervjuer/debatter som varit och via ombud (partiets gemensamma kampanjer). Man kan även klura på hur hans "Judge Dredd"-förslag skulle fungera i praktiken utan drogtester. (Jag hittar dessvärre inte inläggen nu då denna miniskandal dominerar the internetz)

  Gällande Wikipedia så kan du kolla changelogen, det är inte så mycket redigerande som du vill att det ska vara (för att den ska vara totalt fejkad). Om nu inte det duger så kan du lika gärna avfärda alla mina hänvisningar till att dem kommer från internet, det är ju å att säga en källa där vem som helst kan lägga upp information hur dem vill...

  Hoppas det svarade på alla dina frågor. Ja, Beatrice Ask förespråkar också drogtester vilket även stollarna i folkpartiet gör (eller dem har ju varit drivande bakom alla tokigheter som kvarsittning för föräldrar, burkaförbud osv). Dem borde tillsammans med S, V, MP bilda "Folk och Arbetarepartiet Populisterna". (FAP)

  SvaraRadera
 35. Blogger har initierat en spam-funktion som sorterar bort dina inlägg.

  SBB, Skit Bakom Blogger. Jag får kommentarerna som vanligt i min mailbox, och ingen indikation på att det är spam. Vill stänga av SPAM-filtret, men den funktionen har jag inte hittat.

  SvaraRadera
 36. Bodström kommenterar att regeringens hanterande av FRA var ett fiasko: http://www.aftonbladet.se/ledare/gastkronika/thomasbodstrom/article14097407.ab

  Men mannen var själv den som formade den politiska miljön och lade grogrunden för idiotiförslag som FRA. Den här människan är otrolig.

  SvaraRadera