Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2010-08-03 14:34

Bloggens boktopplista

Tänkte göra en liten uppföljning av försäljningen av böcker som bloggen genererat. Topplistan omfattar bara böcker köpta via Bokus, då Adlibris inte rapporterar enskilda titlar och dessutom inte ger mig någon provision att tala om. Böcker köpta via andra kanaler fångas inte heller upp, men nedanstående får väl ändå anses som någorlunda rättvisande. Notera att jag inte har en aning om vem som köpt respektive bok, bara att de köpts.

Extra intressant är ju det faktum att en del böcker jag öht inte nämnt har letat sig in på listan, och alltså på eget intitativ köpts av bloggläsare i samband med andra bokinköp eller efter en länkning till Bokus. När boken finns på såväl svenska som engelska har jag nedan lagt ut den svenska titeln, men placeringen baserar sig på total försäljning, oavsett språk.

Toppositionerna är kanske inte så överraskande.

Black Swan
This Time Is Different
Fooled by Randomness
Insiders. Min recension
Tillväxt till döds Min recension.
Vete, vapen och virus
Crossing The Rubicon
Spionen på FRA. Min recension
Why Your World Is about to Get a Whole Lot Smaller
Svart jord
Vägen till din första miljon **
Sanningen om IKEA **
Twilight In The Desert.
Crash Proof 2.0
Illusionen om Gud **
More like English
Undergång : Civilisationernas uppgång eller fall. Svenska utgåvan är slut, så länken är till den engelska.
Så här kan alla svenskar bli miljonärer **
Tradingguiden **
Eldätaren **
Twilight Saga Collection Trots mitt lustmord på skiten.
Code Book
Confronting Collapse **
Så här blev Warren Buffett världens rikaste person **
Lagom finns bara i Sverige och andra myter om språk **
Hot Commodities

Böcker markerade med ** har jag aldrig öht nämnt, utan är sådant som flera läsare köpt ändå. Se det som läsarnas egna tips.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

5 kommentarer:

 1. Många bra böcker finns det att läsa onekligen.
  A Century of War och Gods of Money av William Engdahl bör alla läsa.
  Vice om Dick Cheney borde alla med huvudet i sanden onekligen läsa och avslutningsvis en av de viktigaste böcker som någonsin skrivits: Tragedy and Hope av Qarroll Quigley.

  SvaraRadera
 2. Ha, roligt att du skriver Black Swan eftersom du hela tiden skriver om dina TA grejer..... Du kanske borde läsa om den boken en gång eller två..

  SvaraRadera
 3. Föreslår att du själv läser om boken, läst men inte förstått tydligen. Tillämpar t ex Talebs 85/15-säkring. Sedan gäller det att förstå vad som är tur, och respektera detta. T ex tight stopploss när man har otur och ta vinsterna när man haft tur och inte tro att det är skicklighet.

  SvaraRadera
 4. Ht bör man se Black Swan som del två på Fooled, och bägge behövs för full förståelse anser jag.

  SvaraRadera
 5. "the God Delusion" är skitbra, verkligen nåt för en skeptiker och intelligensaristokrat. Läs också "the Greatest Show on Earth" av samme Dawkins (som du rimligtvis känner till sen förut)Antagligen den mest kände nu levande biologen.

  SvaraRadera